Dodaj do ulubionych

Co z MOSTEM TYSIACLECIA?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.04, 16:31
Czy w końcu można przejść po nim na drugą stronę. Przecież mogą już otworzyć
tą bardzo ważną przeprawę dla ruchu pieszego i rowerowego. o samochodowym nie
mówiąc. Czy komus udało sie jakoś ostatnio przejśc po moście na druga stronę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kayin Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.10.04, 17:03
      Jak Cię cieć nie zauważy to przejdziesz ;)
    • Gość: cat Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 13:29
      Mnie sie udalo od Popowic na Osobowice, odwrotnie nie;)
      • Gość: michal Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: 195.205.108.* 02.10.04, 13:38
        Bo na osobowicach jest taki nieznosny ciec, ktory czeka, az ktos da mu na fajki!
        • Gość: ja Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.10.04, 14:00
          Kiedy go mają otworzyć ?
          • Gość: ziutek Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.10.04, 15:30
            Mnie się udało ale w końcowej fazie wędrówki musiałem "przyspieszyć kroku",
            żeby nie powiedzeć biec hi hi :) Nie to żebym uciekał, ale zbliżał sie do mnie
            podejrzany obiekt w postaci krzyczącego człowieka. Dziękuję za uwagę.
            • Gość: slawek Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 16:13
              Od strony Osobowic nie ma już natrętnego ciecia. Ale za to można tylko dojść do
              połowy bo zagrodzili. No i oczywiście jest cieć na rowerze od strony Popowic.
    • Gość: czytacz Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.10.04, 14:07
      Podobno Most Tysiaclecia moglby byc juz dawno otwarty (nawet w pierwszej polowie
      wrzesnia!), ale winnymi opoznienia sa... wladze Wroclawia. Z tego co wiem,
      zwlekaja z zaplaceniem ostatniej raty za budowe mostu firmie Skanska i ta w
      zwiazku z tym zdecydowala sie nie oddawac go jeszcze do uzytku. To, co chrzani
      rzeczniczka ZDiK, ze nie dopelniono jeszcze wszystkich formalnosci, to zwykla
      sciema na zyskanie czasu. Jak zwykle interes mieszkancow miasta jest dla
      urzedasow najwazniejszy :(
      • Gość: ceglar Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 15:10
        huh...glosowalo sie na dudtkiewicza to sie teraz ma...
        • Gość: Emeryt Re: Z ta kasą to wszystko przez Rafisa!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.04, 16:56
          Jak na forum królował Wędzonka to w budżecie kasy nie brakowało, a Wrocław w
          ratingach mieścił się w czołówce miast europejskich. Wędzonka gdzieś się ze
          wstydu schował:) i zostawił Rafisowi zadłużenie budżetu sięgające dwa lata temu
          prawie 60%. Biedny Rafis zwija się jak może, zmniejszył zadłużenie poniżej 50%
          ale więcej nie zdążył wykręcić. Miał pożyczyć 100 mln. zł, żeby most wykupić.
          Życzę z całego serca, żeby mu się udało. Może UE wspomoże bo niegospodarnie
          jak widać finansami za czasów Niezachodzącego Słońca Sudetów gospodarowano.
          • Gość: Rafis Re: Z ta kasą to wszystko przez Rafisa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 18:24
            Słońce zostawiło za sobą szklaną pułapkę.
    • Gość: WK Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.ig.pwr.wroc.pl 05.10.04, 15:10
      Jeżeli most jest gotowy ale go nie otwierają, to dlatego, że nie został
      odebrany. Jeżeli nie został odebrany chociaż jest gotowy, to dlatego, że:
      a) nie jest do niczego potrzebny, więc po co go w ogóle odbierać, albo:
      b) jest potrzebny ale miasto nie ma pieniędzy, żeby zań zapłacić, albo:
      c) miasto ma pieniądze ale to wykonawcy zależy na odbiorze mostu i wystawieniu
      faktury a zatem ... kogoś trzeba przekonać do przyspieszenia odbioru, albo:
      d) odpowiedzialni za to urzędnicy mają ważniejsze sprawy na głowie niż jak
      najszybsze odebranie i włączenie do użytkowania jakiegoś głupiego mostu (i to w
      połowie kadencji - żeby choć tuż przed wyborami!).
      Zdaje się, że prawdziwą odpowiedź powinien znać v-ce prezydent Najnigier.
      Pozdrowienia
      • Gość: obserwator :) Re: Co z MOSTEM TYSIACLECIA? IP: *.crowley.pl 05.10.04, 16:14
        A Pan telewizor mówił w jakimś programie, że most mają otworzyc między 21 a 25 ( chyba ) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka