Dodaj do ulubionych

Czy Wroclaw, to grajdol ?

IP: 213.77.64.* 26.04.02, 22:59
Chyba tak.
Obserwuj wątek
    • arvena Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? 26.04.02, 23:02
      myśl bardzo rozwinięta:)
      proszę o argumenty bo się chyba nie zgadzam!
      • Gość: hrabiaa Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: 213.77.64.* 26.04.02, 23:09
        rYBENKO, JAKIE ARGUMENTY ? wYJDZ NA MIASTO I OTWORZ OCZETA. OT, TO WSZYSTKO.
        uDAWANIE, ZE MY, TO NAJLEPSZE PO SLONCEM, TO FRAZESY. D TEGO JESZCZE EXPO.
        BOZE, WIDZISZ I NIE GRZMISZ !
        • arvena Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? 26.04.02, 23:53
          wiesz- w dzisiejszych czasach mówi się że trzeba się sobą chwalić, eksponować
          najlepsze strony czyli być przebojowym i umieć się sprzedać...czyż nie to robi
          nasze miasto??
          • Gość: clan Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 08:56
            masz rację,
            i nawet władze wpadają na niezłe pomysły- obwożąc delegację BIE helikopterem po
            wrocławiu, a przecież wrocławskie drogi mogłyby stać się naszym głównym atutem,
            nikt z kandydatów nie ma podonych:)))
            Tyle ostatnio zrobiono w tym względzie, że można by co nieco delegacji pokazać,
            a komisarze napewno byliby pod wrażeniem...
    • Gość: yacho 11 Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 12:35
      coz to jest ten grajdol - nie rozumiem,czy to dolek na plazy gdzie sie
      mozna schronic przed ciekawskimi , wiatrem i sloncem , czy tez grajek ktory
      gra niskie tony,albo grajek ktory gra na dole lub ????
    • Gość: Janek Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 13:10
      Racja. Łosie po ulicach chodzą. Łosie na edukację kulturalną dotację przyznają
      w wysokości 135 tys.złotych. I chwalą się, że to o 35 tys. więcej niż w
      ubiegłym roku. Przeciętnie dotacja wynosi 3-8 tysięcy złotych.- Staramy sie
      wesprzeć te podmioty, które robią dużo za niewielkie pieniądze - tłumaczy
      Andrzej Łoś. A ile wynosi miesięczna pensja wiceprezydenta? Wiem, że utrzymanie
      fontann wynosi 20 ts.zł/m-c. Pan wiceprezydent tłumaczy, że przyznano tak dużo,
      bo nasze przygotowania do Expo odbywają się pod hasłem "Kultura-nauka-media".
      Edukacja kulturalna to nasz priorytet. Z taką kasą? Istny grajdoł.
    • Gość: I_Cream Chyba tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 14:52
      Piękna nasza Polska cała jest grajdołem! Eleganckie hotele pretendujące do
      poziomu światowego z lekka obłażą z farby, a parkiety wymagają cyklinowania.
      Kieliszki na obtłuczonych stopkach tez nie są wyjątkiem. Hm... nie wspomnę o
      obrzydliwych i śmierdzących sraczykach na stacjach benzynowych (najgorzej chyba w
      Petrochemii Płockiej). Do tego nieśmiertelne kartki w kratkę z napisami "Zaraz
      wracam", "Wejście obok", a do tego nalepka "Tu zapłacisz kartą".
      Ostatnio trochę sobie pojeździłem. Jeśli chodzi o stan ulic w miastach, najgorzej
      jest chyba w Warszawie. Na dodatek pełno obrzydliwych bud w centrum.
      Kraków... zawsze lubiłem to miasto... jest podobnie jak we Wrocławiu, czyli
      grajdołowato. Poznań w okolicach dworca PKP szary i małomiasteczkowy. A był już
      taki moment, że było kolorowo. Szkoda, bo mogliśmy mieć targowe miasto na
      poziomie.
      A propos targów - tegoroczny Infosystem to porażka! Zamiast sprzetu i
      oprogramowania - koszulki, breloczki, popielniczki, ryczące przez megafony Radio
      Merkury (nie przypiął, ni przyłatał) i znudzona obsługa stoisk. A! I jeszcze
      bilety po 25 złotych. Drogie Pyrusy, potrząśnijcie Waszymi decydentami, bo
      wkrótce wszystko Wam zabierze Wawa! Na to pozwolić nie można!
      Ekspres (2 klasa z miejscówką) z Wrocławia do Poznania - przejazd kosztuje ok. 50
      złotych. W środku zapyziały syf i zdemolowana toaleta.
      Całe szczęście, że w każdym z tych miast ktoś jeszcze próbuje coś robić.
      Zgrzebne to wszystko, szare, smutne i grajdołowate do obrzydzenia, niestety.
      Czasem sobie myślę, że może na nic lepszego nie zasługujemy.
      • Gość: hrabiaa Re: Chyba tak... IP: 213.77.64.* 27.04.02, 16:53
        Potwierdza sie. Wroclaw, to wielki grajdol.
        • Gość: Homar Re: Chyba tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 17:20
          hrabio, grajdol mozesz sobie motyczka zrobic.
          • Gość: hrabiaa Re: Chyba tak... IP: 213.77.64.* 27.04.02, 17:27
            Gość portalu: Homar napisał(a):

> hrabio, grajdol mozesz sobie motyczka zrobic.

Z Toba, czy tez bez Ciebie ?

• Gość: Homar Re: Chyba tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 17:30
              Gość portalu: hrabiaa napisał(a):
              > Z Toba, czy tez bez Ciebie ?

Spytaj sie raczej gdzie: w ogrodku, czy na ksiezycu?
    • Gość: tyrysek Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 19:43
      tak, czy inaczej- grajdoly to bardzo przytulne miejsca ;-))
    • Gość: mauser Dobrze mi w moim grajdole IP: *.enh.org 27.04.02, 19:47
      Inne pytanie - czy Europa to grajdol?
      • Gość: ela Re: Dobrze mi w moim grajdole IP: *.wsb-nlu.edu.pl 27.04.02, 20:59
        a czy forum to grajdol - skoro wroc to grajdol
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka