Gość: hrabiaa IP: 213.77.64.* 26.04.02, 22:59 Chyba tak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arvena Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? 26.04.02, 23:02 myśl bardzo rozwinięta:) proszę o argumenty bo się chyba nie zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: 213.77.64.* 26.04.02, 23:09 rYBENKO, JAKIE ARGUMENTY ? wYJDZ NA MIASTO I OTWORZ OCZETA. OT, TO WSZYSTKO. uDAWANIE, ZE MY, TO NAJLEPSZE PO SLONCEM, TO FRAZESY. D TEGO JESZCZE EXPO. BOZE, WIDZISZ I NIE GRZMISZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? 26.04.02, 23:53 wiesz- w dzisiejszych czasach mówi się że trzeba się sobą chwalić, eksponować najlepsze strony czyli być przebojowym i umieć się sprzedać...czyż nie to robi nasze miasto?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clan Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 08:56 masz rację, i nawet władze wpadają na niezłe pomysły- obwożąc delegację BIE helikopterem po wrocławiu, a przecież wrocławskie drogi mogłyby stać się naszym głównym atutem, nikt z kandydatów nie ma podonych:))) Tyle ostatnio zrobiono w tym względzie, że można by co nieco delegacji pokazać, a komisarze napewno byliby pod wrażeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacho 11 Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 12:35 coz to jest ten grajdol - nie rozumiem,czy to dolek na plazy gdzie sie mozna schronic przed ciekawskimi , wiatrem i sloncem , czy tez grajek ktory gra niskie tony,albo grajek ktory gra na dole lub ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 13:10 Racja. Łosie po ulicach chodzą. Łosie na edukację kulturalną dotację przyznają w wysokości 135 tys.złotych. I chwalą się, że to o 35 tys. więcej niż w ubiegłym roku. Przeciętnie dotacja wynosi 3-8 tysięcy złotych.- Staramy sie wesprzeć te podmioty, które robią dużo za niewielkie pieniądze - tłumaczy Andrzej Łoś. A ile wynosi miesięczna pensja wiceprezydenta? Wiem, że utrzymanie fontann wynosi 20 ts.zł/m-c. Pan wiceprezydent tłumaczy, że przyznano tak dużo, bo nasze przygotowania do Expo odbywają się pod hasłem "Kultura-nauka-media". Edukacja kulturalna to nasz priorytet. Z taką kasą? Istny grajdoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I_Cream Chyba tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 14:52 Piękna nasza Polska cała jest grajdołem! Eleganckie hotele pretendujące do poziomu światowego z lekka obłażą z farby, a parkiety wymagają cyklinowania. Kieliszki na obtłuczonych stopkach tez nie są wyjątkiem. Hm... nie wspomnę o obrzydliwych i śmierdzących sraczykach na stacjach benzynowych (najgorzej chyba w Petrochemii Płockiej). Do tego nieśmiertelne kartki w kratkę z napisami "Zaraz wracam", "Wejście obok", a do tego nalepka "Tu zapłacisz kartą". Ostatnio trochę sobie pojeździłem. Jeśli chodzi o stan ulic w miastach, najgorzej jest chyba w Warszawie. Na dodatek pełno obrzydliwych bud w centrum. Kraków... zawsze lubiłem to miasto... jest podobnie jak we Wrocławiu, czyli grajdołowato. Poznań w okolicach dworca PKP szary i małomiasteczkowy. A był już taki moment, że było kolorowo. Szkoda, bo mogliśmy mieć targowe miasto na poziomie. A propos targów - tegoroczny Infosystem to porażka! Zamiast sprzetu i oprogramowania - koszulki, breloczki, popielniczki, ryczące przez megafony Radio Merkury (nie przypiął, ni przyłatał) i znudzona obsługa stoisk. A! I jeszcze bilety po 25 złotych. Drogie Pyrusy, potrząśnijcie Waszymi decydentami, bo wkrótce wszystko Wam zabierze Wawa! Na to pozwolić nie można! Ekspres (2 klasa z miejscówką) z Wrocławia do Poznania - przejazd kosztuje ok. 50 złotych. W środku zapyziały syf i zdemolowana toaleta. Całe szczęście, że w każdym z tych miast ktoś jeszcze próbuje coś robić. Zgrzebne to wszystko, szare, smutne i grajdołowate do obrzydzenia, niestety. Czasem sobie myślę, że może na nic lepszego nie zasługujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Chyba tak... IP: 213.77.64.* 27.04.02, 16:53 Potwierdza sie. Wroclaw, to wielki grajdol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Chyba tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 17:20 hrabio, grajdol mozesz sobie motyczka zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Chyba tak... IP: 213.77.64.* 27.04.02, 17:27 Gość portalu: Homar napisał(a): > hrabio, grajdol mozesz sobie motyczka zrobic. Z Toba, czy tez bez Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Chyba tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 17:30 Gość portalu: hrabiaa napisał(a): > Z Toba, czy tez bez Ciebie ? Spytaj sie raczej gdzie: w ogrodku, czy na ksiezycu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Czy Wroclaw, to grajdol ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 19:43 tak, czy inaczej- grajdoly to bardzo przytulne miejsca ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauser Dobrze mi w moim grajdole IP: *.enh.org 27.04.02, 19:47 Inne pytanie - czy Europa to grajdol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Dobrze mi w moim grajdole IP: *.wsb-nlu.edu.pl 27.04.02, 20:59 a czy forum to grajdol - skoro wroc to grajdol Odpowiedz Link Zgłoś