Dodaj do ulubionych

Wrocław - teatralna prowincja

IP: *.provider.pl / *.provider.pl 13.02.05, 19:40
Nie macie takiego wrażenia, że we Wrocławiu coraz mniej ciekawych
przedstawień? Nawet w dobrym Teatrze Współczesnym niewiele ostatnio było
dobrych premier. Bardzo ciekawe są za to spektakle dyplomowe PWST. A poza tym
ciekawe rzeczy dzieją się poza Wrocławiem - w Wałbrzychu, Legnicy i dobrze
zapowiada się ten rok w Jeleniej Górze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lubek Re: Wrocław - teatralna prowincja IP: *.provider.pl / *.provider.pl 14.02.05, 22:21
      Ja czekam aż w Jeleniej będą grali "Czajkę". Ponoć dobra, ale nie ma okazji
      zobaczyć ;-(( Może ktoś z Was miał okazję?

• Gość: widz Re: Wrocław - teatralna prowincja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:56
      no ok może oficjalne teatry nie radzą sobie najlepiej ale za to wyrasta nam
      bardzo ciekawa scena offowa na przykład AdSpectatores którzy są po prostu coraz
      lepsi (chociaż niektórzy wróżyli im spadek formy po skończeniu PWSTu a tu
      proszę miłe zaskoczenie Poza tym faktycznie dyplomy z roku na rok coraz lepsze
      oby tak dalej!
    • Gość: gość Re: Wrocław - teatralna prowincja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 13:24
      szykuje sie wielkie wydarzenie teatralne 12 marca tak wiec warto zainteresowac
      sie repertuarem Teatru Polskiego
      • Gość: anja Re: Wrocław - teatralna prowincja IP: *.provider.pl / *.provider.pl 28.02.05, 11:06
        masz na myśli przyjazd Petera Brooka? chyba nie, bo jego spektakl juz od 8.03.
        Jeśli jednak tak, to muszę dodać, że pisząc ten post miałam na myśli realizacje
        naszych wrocławskich teatrów.
      • Gość: Lubek Re: Wrocław - teatralna prowincja IP: *.provider.pl / *.provider.pl 01.03.05, 19:55
        Nie mam pojęcia co masz na myśli, ale trudno mi uwierzyć, że TP we W-wiu jest w
        stanie przygotować jakieś ciekawe przedstawienie.
        Jeśli masz na myśli "Verklaerte Nacht", to:
        1/ premiera miała być trochę wcześniej (06 marca), ale jest przesunięta... i
        być może w ogóle jej nie będzie, bo chyba Paweł Miśkiewicz nie pała chęcią
        współpracy ;))
        2/ nie jest to tak naprawdę premiera tego sezonu a tym samym tej dyrekcji
        Teatru, bo przedstawienie jest pokłosiem konkursu do Eurodramy i w ramach
        Eurodramy było zrobione.
        A jeśli piszesz o Brooku, to jest to tylko "użyczenie sali" a nie
        przedstawienie repertuarowe TP
        Pozdrawiam serdecznie
        Lubek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka