Dodaj do ulubionych

Zaliczenia na PWR

IP: 62.233.144.* 06.06.02, 19:07
To może ja coś powiem od siebie. Otóż tak się składa, że jestem studntem IV
roku Klimatyzacji, Ogrzewnictwa i Instalacji Sanitarnych na wydziale Inżynierii
Środowiska Politechniki Wrocławskiej. W dzisiejszym wydaniu Gazety na pierwszej
stronie mogliśmy przeczytać, jakoby na moim wydziale, miało miejsce "kupowanie
semestru". Pierwsze sprostowanie - w całej sprawie chodzi o jeden egzamin, a
nie o cały semestr jak sugeruje Gazeta. Ponadto autorzy artykułu twierdzą, że
dr inż. R.Śnieżyk ZMUSIŁ studentów do udziału w Walnym Zgromadzeniu
Akcjonariuszy. Drugie sprostowanie - nikt nikogo do niczego nie zmuszał. Nie
kazano nam kupować akcji, wydawać pieniędzy i iść na Zgromadzenie. Zadanie to
było tylko dla chętnych. Poza tym dr Śnieżyk nigdy nie powiedział, że "Kto kupi
akcje i pójdzie to ma zdany egzamin". Na jego stronie czytamy: "Zadanie polega
na wzięciu udziału w WZA[...]oraz zadaniu pytań. Jeżeli pytania będą dotyczyły
istotnych kwestii działalności MPEC-Wrocław, to będzie podstawą do uzyskania
oceny zaliczającej przedmiot.". Poniżej jest też napisane, że osoby, które się
wyróżnią uzyskają zwrot kosztów. Chciałem stanąć w obronie dr Śnieżyka. Uważam,
że cała sprawa jest sztucznie nagłaśniana. Co złego jest w takiej formie
uzyskiwania zaliczenia ? Redakcja Gazety sugeruje, że ten egzamin każdy mógł
sobie "kupić". Zresztą jaki "interes" miałby w tym wszystkim dr Śnieżyk ?
Jakieś odsetki od każdej kupionej przez studenta akcji ? Bzura. Nie zasiada on
przecież w zażądzie spółki, nie jest osobą, która coś znaczy w MPEC. Z tego co
wiem to sam posiada tylko 3 akcje tej spółki. Wydaje mi się, że dr Śnieżyk
chciał po prostu zwrócić uwagę studentów (i zachęcić ich) do zainteresowania
się "praktykami" stosowanymi przez MPEC. I to tyle na ten temat. A redaktorom
radzę na przyszłość zaczerpnąć wiedzy z kilku źródeł zanim się kogoś obsmaruje
na łamach Gazety.
Obserwuj wątek
    • Gość: wędzonka Re: Zaliczenia na PWR IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 06.06.02, 20:27
      Gość portalu: Radek napisał(a):

> To może ja coś powiem od siebie. Otóż tak się składa, że jestem studntem IV
      > roku Klimatyzacji, Ogrzewnictwa i Instalacji Sanitarnych na wydziale Inżynierii
      > Środowiska Politechniki Wrocławskiej. W dzisiejszym wydaniu Gazety na pierwszej
      > stronie mogliśmy przeczytać, jakoby na moim wydziale, miało miejsce "kupowanie
      > semestru". Pierwsze sprostowanie - w całej sprawie chodzi o jeden egzamin, a
      > nie o cały semestr jak sugeruje Gazeta. Ponadto autorzy artykułu twierdzą, że
      > dr inż. R.Śnieżyk ZMUSIŁ studentów do udziału w Walnym Zgromadzeniu
      > Akcjonariuszy. Drugie sprostowanie - nikt nikogo do niczego nie zmuszał. Nie
      > kazano nam kupować akcji, wydawać pieniędzy i iść na Zgromadzenie. Zadanie to
      > było tylko dla chętnych. Poza tym dr Śnieżyk nigdy nie powiedział, że "Kto kupi
      > akcje i pójdzie to ma zdany egzamin". Na jego stronie czytamy: "Zadanie polega
      > na wzięciu udziału w WZA[...]oraz zadaniu pytań. Jeżeli pytania będą dotyczyły
      > istotnych kwestii działalności MPEC-Wrocław, to będzie podstawą do uzyskania
      > oceny zaliczającej przedmiot.". Poniżej jest też napisane, że osoby, które się
      > wyróżnią uzyskają zwrot kosztów. Chciałem stanąć w obronie dr Śnieżyka. Uważam,
      > że cała sprawa jest sztucznie nagłaśniana. Co złego jest w takiej formie
      > uzyskiwania zaliczenia ? Redakcja Gazety sugeruje, że ten egzamin każdy mógł
      > sobie "kupić". Zresztą jaki "interes" miałby w tym wszystkim dr Śnieżyk ?
      > Jakieś odsetki od każdej kupionej przez studenta akcji ? Bzura. Nie zasiada on
      > przecież w zażądzie spółki, nie jest osobą, która coś znaczy w MPEC. Z tego co
      > wiem to sam posiada tylko 3 akcje tej spółki. Wydaje mi się, że dr Śnieżyk
      > chciał po prostu zwrócić uwagę studentów (i zachęcić ich) do zainteresowania
      > się "praktykami" stosowanymi przez MPEC.

Hej Radek, ale opowiedz cos o tych "praktykach"!

> I to tyle na ten temat. A redaktorom
      > radzę na przyszłość zaczerpnąć wiedzy z kilku źródeł zanim się kogoś obsmaruje
      > na łamach Gazety.

Pozdrawiam!
      • nionio Re: Zaliczenia na PWR 06.06.02, 20:38
        Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Gość portalu: Radek napisał(a):
        >
        > > To może ja coś powiem od siebie. Otóż tak się składa, że jestem studntem I
        > V
        > > roku Klimatyzacji, Ogrzewnictwa i Instalacji Sanitarnych na wydziale Inżyn
        > ierii
        > > Środowiska Politechniki Wrocławskiej. W dzisiejszym wydaniu Gazety na pier
        > wszej
        > > stronie mogliśmy przeczytać, jakoby na moim wydziale, miało miejsce "kupow
        > anie
        > > semestru". Pierwsze sprostowanie - w całej sprawie chodzi o jeden egzamin,
        > a
        > > nie o cały semestr jak sugeruje Gazeta. Ponadto autorzy artykułu twierdzą,
        > że
        > > dr inż. R.Śnieżyk ZMUSIŁ studentów do udziału w Walnym Zgromadzeniu
        > > Akcjonariuszy. Drugie sprostowanie - nikt nikogo do niczego nie zmuszał. N
        > ie
        > > kazano nam kupować akcji, wydawać pieniędzy i iść na Zgromadzenie. Zadanie
        > to
        > > było tylko dla chętnych. Poza tym dr Śnieżyk nigdy nie powiedział, że "Kto
        > kupi
        > > akcje i pójdzie to ma zdany egzamin". Na jego stronie czytamy: "Zadanie po
        > lega
        > > na wzięciu udziału w WZA[...]oraz zadaniu pytań. Jeżeli pytania będą dotyc
        > zyły
        > > istotnych kwestii działalności MPEC-Wrocław, to będzie podstawą do uzyskan
        > ia
        > > oceny zaliczającej przedmiot.". Poniżej jest też napisane, że osoby, które
        > się
        > > wyróżnią uzyskają zwrot kosztów. Chciałem stanąć w obronie dr Śnieżyka. Uw
        > ażam,
        > > że cała sprawa jest sztucznie nagłaśniana. Co złego jest w takiej formie
        > > uzyskiwania zaliczenia ? Redakcja Gazety sugeruje, że ten egzamin każdy mó
        > gł
        > > sobie "kupić". Zresztą jaki "interes" miałby w tym wszystkim dr Śnieżyk ?
        > > Jakieś odsetki od każdej kupionej przez studenta akcji ? Bzura. Nie zasiad
        > a on
        > > przecież w zażądzie spółki, nie jest osobą, która coś znaczy w MPEC. Z teg
        > o co
        > > wiem to sam posiada tylko 3 akcje tej spółki. Wydaje mi się, że dr Śnieżyk
        >
        > > chciał po prostu zwrócić uwagę studentów (i zachęcić ich) do zainteresowan
        > ia
        > > się "praktykami" stosowanymi przez MPEC.
        >
        >
        > Hej Radek, ale opowiedz cos o tych "praktykach"!

To co dzieje się w MPC-u w całej sprawie nie jest najistotniejsze. Ważniejsze
        jest to ile dostał "w łape" red. Artur Chodziński no i od kogo za ten bzdury.
        Gdybym nie chodził na wykłady dr. Śnieżyka i nie miał zamiaru zdać za kilka dni
        tego egzaminu :))) to bym może uwierzył!!!
        >
        >
        > > I to tyle na ten temat. A redaktorom
        > > radzę na przyszłość zaczerpnąć wiedzy z kilku źródeł zanim się kogoś obsma
        > ruje
        > > na łamach Gazety.
        >
        >
        > Pozdrawiam!

• Gość: wędzonka Re: Zaliczenia na PWR IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 06.06.02, 22:56
          nionio napisał(a):

> Gość portalu: wędzonka napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Radek napisał(a):
          > >
          > >
          > > > chciał po prostu zwrócić uwagę studentów (i zachęcić ich) do zainteresowania
          > > > się "praktykami" stosowanymi przez MPEC.
          > >
          > >
          > > Hej Radek, ale opowiedz cos o tych "praktykach"!
          >
          > To co dzieje się w MPC-u w całej sprawie nie jest najistotniejsze. Ważniejsze
          > jest to ile dostał "w łape" red. Artur Chodziński no i od kogo za ten bzdury.
          > Gdybym nie chodził na wykłady dr. Śnieżyka i nie miał zamiaru zdać za kilka dni
          > tego egzaminu :))) to bym może uwierzył!!!
          > >

Gdyby nic sie w MPEC nie dzialo to i cala sprawa nie mialaby pikanterii, kto by
          sie tam przejmowal studentem na walnym? Zreszta Sniezyk pewnie nie mialby nic
          przeciwko ujawnieniu tych "praktyk" na forum publicznym, a wrecz przeciwnie, tak
          czy nie? Nawiewaj wasc! :)

A Acho niech sie sam tlumaczy jak jest z czego, o tym tez chetnie poczytam, co
          tam! :)

> >
          > > > I to tyle na ten temat. A redaktorom
          > > > radzę na przyszłość zaczerpnąć wiedzy z kilku źródeł zanim się kogoś
          > > > obsmaruje na łamach Gazety.
          > >
          > >
          > > Pozdrawiam!
          >

• Gość: nionio Re: Zaliczenia na PWR IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 02:08
            Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> nionio napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: wędzonka napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: Radek napisał(a):
            > > >
            > > >
            > > > > chciał po prostu zwrócić uwagę studentów (i zachęcić ich) do zai
            > nteresowania
            > > > > się "praktykami" stosowanymi przez MPEC.
            > > >
            > > >
            > > > Hej Radek, ale opowiedz cos o tych "praktykach"!
            > >
            > > To co dzieje się w MPC-u w całej sprawie nie jest najistotniejsze. Ważniej
            > sze
            > > jest to ile dostał "w łape" red. Artur Chodziński no i od kogo za ten bzdu
            > ry.
            > > Gdybym nie chodził na wykłady dr. Śnieżyka i nie miał zamiaru zdać za kilk
            > a dni
            > > tego egzaminu :))) to bym może uwierzył!!!
            > > >
            >
            >
            > Gdyby nic sie w MPEC nie dzialo to i cala sprawa nie mialaby pikanterii, kto by
            >
            > sie tam przejmowal studentem na walnym? Zreszta Sniezyk pewnie nie mialby nic
            > przeciwko ujawnieniu tych "praktyk" na forum publicznym, a wrecz przeciwnie, ta
            > k
            > czy nie? Nawiewaj wasc! :)
            >
            > A Acho niech sie sam tlumaczy jak jest z czego, o tym tez chetnie poczytam, co
            > tam! :)
            >
            Ano juz nawiewam panie wedzonka:)) arogancik z pana!:))) Jestes pewnie swietnie
            zorientowany w temacie! A to czy Sniezyk ma cos do zarzucenia MPEC-owi, nie bylo
            tematem artykulu. to temat na dluzsza dyskusje. szkoda mi tylko studentow ktorzy
            tam poszli i co tu duzo mowic zostali potraktowani jak powietrze. huskowski
            wciskal im do glowy ze nie przyszli tam z wlasnej woli i ich poprostu zignorowal.
            a zeby odwrocic uwage od siebie wykombinowali pewnie tego pismaka, ktory napisal
            o tym nieszczesnym zaliczeniu, tj. jednym ze sopsobow zaliczenia egzaminu a nie
            semestru jak on tam pisze. to zawsze ciekawszy temat niż ceny energii:)) no nie
            panie wedzonka:)
            buzka!

>
            > > >
            > > > > I to tyle na ten temat. A redaktorom
            > > > > radzę na przyszłość zaczerpnąć wiedzy z kilku źródeł zanim się k
            > ogoś
            > > > > obsmaruje na łamach Gazety.
            > > >
            > > >
            > > > Pozdrawiam!
            > >
            >

• Gość: deINO Re: Zaliczenia na PWR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.02, 22:02
      Gość portalu: Radek napisał(a):
      > A redaktorom radzę na przyszłość zaczerpnąć wiedzy z kilku źródeł zanim się
      > kogoś obsmaruje na łamach Gazety.

czepiasz sie..
      ;P

skandal musi byc, albo "hakerzy" poslugujacy sie dziwnym jezykiem, albo
      przekupstwo...;DDDDDDD

ps.

ile samoobrona zaplacila kubackiemu, to dopiero afera bydzie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka