Gość: muszka IP: *.devs.futuro.pl 25.02.05, 09:37 Dobra robota. Dzieki wielkie autorowi tekstu, bardzo mi pomógł.Proszę o więcej informacji na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oszukana tylko nie Integer!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.05, 14:32 Tylko nie kupujcie w Integerze!!!!Piękne osiedle ale deweloper tragiczny.....jak chcecie więcej to zapraszam na stronę www.chabrowe.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.05, 19:03 Bardzo fajny artykuł. Tylko dlaczego brakuje oferty Wrocławskie Przedsiębiorstwo Budowlane Sp.z o.o. (np.KrzykiI i KrzykiII) ??? Bo własnie ono mnie najbardziej interesuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greenpeace Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:38 Mnie też bardzo interesowało WPB i inwestycja Krzyki II...tak bardzo, że kupiłem u nich mieszkanko :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka piszcie, proszę .... IP: *.devs.futuro.pl 26.02.05, 10:11 jakich developerów nie ujęto w zestawieniu. Zwłaszcza takich o których warto się dowiedzieć w pozytywnym lub negatywnym sensie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Atalu Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.spox.org / *.org 27.02.05, 20:55 Tylko nie Atal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: 217.153.88.* 01.03.05, 14:48 prosze wziac pod uwage ze ten artykol to lekka przesadzada aby sprawic wrazenie ze nalezy brac co sie da - nigdy nie kupujcie mieszkania pod presja czasu... nie warto i bardzo przydatne sa tak naprawde opinie innych - czasami developer chwali sie swoim "prestizem" tylko ze nie ma on pokrycia w rzeczywistosci dla przykadu "Moj Dom" (gdzie kupilem mieszkanie) - ogolnie calkiem nienajgorzej (ogolne wrazenie w miare pozytywne) ale to glownie dlatego ze tak wypada na tle innych co nie znaczy ze nie ma wad - ceny sporo przesadzone jak na ta jakosc robot tzn: wykonczenie OK ale nie znaczy to ze nie ma niedorobek... przy odbiorze nie ma czasu na szczegolowe sprawdzenie jakosci wykonania (nie ma oswietlenia a Pani chce aby jak najszybciej podpisac papierek ze wszystko OK) i tak np. tynki niektore do poprawy bo miejscami krzywe, gorki itp, niedokladnie zatynkowane kable, (poprawki we wlasnym zakresie bo nie ma czasu na to aby dochodzic swoich racji itd...) jesli wasze mieszkanie mialo indywidualny plan to zapomnijcie o tym ze wszystkie instalacje sa dokladnie poprowadzone zgodnie z nim (ryzyko przypadkowago uszkodzenia) - Pan z Mojego Domu osobiscie tlumaczy ze Polska Norma pozwala na przesuniecie rurki i poprowadzenie jej "troche inaczej" - (PS. skonczlem studia techniczne i dawno nie sluchalem takich bzdur wiec odpuscilem...) - osiedle jest ladne i spokojne z wyjatkiem pociagow ale nie ma tam drogi dojazdowej (developer nie rozwiazal tego problemu - oczywiscie slyszalem ze powinno ja wybudowac miasto itd.. mnie to nie obchodzi - zaplacilem za wybudowanie mieszkania wiec problem powienien byc rozwiazany a nie jest )no i akty notarialne... niektorzy czekaja juz od roku i od roku sa zapewniani ze juz za dwa miesiace zostanie to zalatwone (byc moze teraz sie uda ale tak sie sklada ze dzwonilismy z innym moim kumplem z tym pytaniem i kazdy otrzymal troche inna odpowiedz...) - niestety zyjemy jeszcze w niezbyt europejskim kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowa sąsiadka Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.04.05, 14:51 Brak dróg dojazdowych to lekkie niedomówienie. Oprócz SM Osada, która zrobiła porządny dojazd, ale tylko do strony ul. Borowskiej, pozosali deweloperzy na Gaju uważają chyba, że wiosenne taplanie się w błocie to szczyt marzeń lokatorów. W marcu próbowałam przekroczyć ulicę Strońską - nie dało się! Musiała dojść aż do wiaduktu, a i tak brodziłam w błocie. No i co oni rozumieją przez place zabaw i zieleń? Polecam wizytę (drogi już podeschły :) - tak wybetonowanych osiedli nie widziało się nawet za czasów komuny (widać beton był droższy), a place zabaw ograniczają się do zestawu huśtawka plus piaskownica metr na metr. Albo bliżej nieokreślone coś, co wygląda, jakby miało być sadzawką, ale ma odpływ wody w środku (więc w sumie, nie wiadomo, do czego się nadaje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bania Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:56 Dlaczego nie Atal? kupiłam u nich mieszkanie i jak do tej pory nie mam powodow do narzekań. za 2 tyg. wprowadzam się do ślicznie wykończoenego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamelia Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.do.pl / *.generacja.pl 13.04.05, 23:09 Pytanie do Mieszkańca Atalu : Dlaczego uważasz, ze nie ATAL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 01.03.05, 16:08 www.archicom.3c.pl/CM/content.php/developerzy/developerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m spectrum IP: *.magma-net.pl 08.03.05, 20:27 czy ktos wie cos na temat firmy spectrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola brednie IP: *.media4.pl 13.04.05, 17:28 wszystko fajnie, tylko skąd te dane? na przykład mieszkanie na osiedlu tęczowym firmowanym przez Mój Dom kosztuje wg artykułu niecałe 3000 brutto. czemu zatem na przykład na tej stronie www.mieszkania.tabelaofert.pl/index.php?s%5B% 5D=s**inw**eq**1001 są podane ceny dużo wyższe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.media / *.media-saturn.com 23.04.05, 19:56 Chce Was przestrzec przed kupowaniem w As Bau. Banda nieudacznikow budujaca po amatorsku,niezgodnie z planami i sztuka budowlana. Popytajcie ludzi z Drohobyckiej.Przynajmniej polowa z nich zostala oszukana przez bezkarnego dewelopera.Mam nadzieje ,ze w koncu ktos im sie dobierze do dupy i przestana budowac.Przed podpisaniem z nimi jakiejkolwiek umowy zaniescie to najpierw do prawnika,bo okaze sie na przyklad,ze zaplaciliscie za ogrodek,ktory do was nie nalezy,albo kupiliscie mieszkanie na osiedlu ogrodzonym, ale tylko w wyobrazeniach szefa As Bau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.comarch.pl 23.05.05, 10:20 proponuje zaktualizowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: 195.207.109.* 28.07.05, 15:48 Najchętniej poczytałabym w jakich okolicach wkrótce rozpoczną się inwestycje i budowy, bo przy dzisiejszym pędzie na mieszkania ledwie co zacznie się budowa, najlepsze M- ileś jest wykupowywane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer0nka Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.05, 09:46 tutaj znajdziesz prawdopodobnie wszystko :) www.nieruchomosci.com.pl/tabela.php?sort=developer&miasto=2&tabprzek=211111 a i tak najlepiej dzwonić, bo ceny dla prasy podane przez developerów nijak mają sie do rzeczywistych..... powodzenia w szukaniu mieszkanka Odpowiedz Link Zgłoś