Dodaj do ulubionych

Co się buduje we Wrocławiu i okolicach

IP: *.devs.futuro.pl 25.02.05, 09:37
Dobra robota. Dzieki wielkie autorowi tekstu, bardzo mi pomógł.Proszę o
więcej informacji na ten temat.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: oszukana tylko nie Integer!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.05, 14:32
      Tylko nie kupujcie w Integerze!!!!Piękne osiedle ale deweloper
      tragiczny.....jak chcecie więcej to zapraszam na stronę www.chabrowe.pl
    • Gość: Pawel Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.05, 19:03
      Bardzo fajny artykuł. Tylko dlaczego brakuje oferty Wrocławskie
      Przedsiębiorstwo Budowlane Sp.z o.o. (np.KrzykiI i KrzykiII) ??? Bo własnie ono
      mnie najbardziej interesuje :)
      • Gość: greenpeace Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:38
        Mnie też bardzo interesowało WPB i inwestycja Krzyki II...tak bardzo, że kupiłem
        u nich mieszkanko :)

Pozdrawiam.
    • Gość: muszka piszcie, proszę .... IP: *.devs.futuro.pl 26.02.05, 10:11
      jakich developerów nie ujęto w zestawieniu. Zwłaszcza takich o których warto
      się dowiedzieć w pozytywnym lub negatywnym sensie.
      Pozdrawiam
    • Gość: Mieszkaniec Atalu Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.spox.org / *.org 27.02.05, 20:55
      Tylko nie Atal
      • Gość: P Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: 217.153.88.* 01.03.05, 14:48
        prosze wziac pod uwage ze ten artykol to lekka przesadzada aby sprawic wrazenie
        ze nalezy brac co sie da - nigdy nie kupujcie mieszkania pod presja czasu...
        nie warto i bardzo przydatne sa tak naprawde opinie innych - czasami developer
        chwali sie swoim "prestizem" tylko ze nie ma on pokrycia w rzeczywistosci

dla przykadu "Moj Dom" (gdzie kupilem mieszkanie) - ogolnie calkiem
        nienajgorzej (ogolne wrazenie w miare pozytywne) ale to glownie dlatego ze tak
        wypada na tle innych co nie znaczy ze nie ma wad - ceny sporo przesadzone jak
        na ta jakosc robot tzn: wykonczenie OK ale nie znaczy to ze nie ma
        niedorobek... przy odbiorze nie ma czasu na szczegolowe sprawdzenie jakosci
        wykonania (nie ma oswietlenia a Pani chce aby jak najszybciej podpisac papierek
        ze wszystko OK) i tak np. tynki niektore do poprawy bo miejscami krzywe, gorki
        itp, niedokladnie zatynkowane kable, (poprawki we wlasnym zakresie bo nie ma
        czasu na to aby dochodzic swoich racji itd...) jesli wasze mieszkanie mialo
        indywidualny plan to zapomnijcie o tym ze wszystkie instalacje sa dokladnie
        poprowadzone zgodnie z nim (ryzyko przypadkowago uszkodzenia) - Pan z Mojego
        Domu osobiscie tlumaczy ze Polska Norma pozwala na przesuniecie rurki i
        poprowadzenie jej "troche inaczej" - (PS. skonczlem studia techniczne i dawno
        nie sluchalem takich bzdur wiec odpuscilem...) - osiedle jest ladne i spokojne
        z wyjatkiem pociagow ale nie ma tam drogi dojazdowej (developer nie rozwiazal
        tego problemu - oczywiscie slyszalem ze powinno ja wybudowac miasto itd.. mnie
        to nie obchodzi - zaplacilem za wybudowanie mieszkania wiec problem powienien
        byc rozwiazany a nie jest )no i akty notarialne... niektorzy czekaja juz od
        roku i od roku sa zapewniani ze juz za dwa miesiace zostanie to zalatwone
        (byc moze teraz sie uda ale tak sie sklada ze dzwonilismy z innym moim kumplem
        z tym pytaniem i kazdy otrzymal troche inna odpowiedz...) - niestety zyjemy
        jeszcze w niezbyt europejskim kraju....
        • Gość: gajowa sąsiadka Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.04.05, 14:51
          Brak dróg dojazdowych to lekkie niedomówienie. Oprócz SM Osada, która zrobiła
          porządny dojazd, ale tylko do strony ul. Borowskiej, pozosali deweloperzy na
          Gaju uważają chyba, że wiosenne taplanie się w błocie to szczyt marzeń
          lokatorów. W marcu próbowałam przekroczyć ulicę Strońską - nie dało się!
          Musiała dojść aż do wiaduktu, a i tak brodziłam w błocie.
          No i co oni rozumieją przez place zabaw i zieleń? Polecam wizytę (drogi już
          podeschły :) - tak wybetonowanych osiedli nie widziało się nawet za czasów
          komuny (widać beton był droższy), a place zabaw ograniczają się do zestawu
          huśtawka plus piaskownica metr na metr. Albo bliżej nieokreślone coś, co
          wygląda, jakby miało być sadzawką, ale ma odpływ wody w środku (więc w sumie,
          nie wiadomo, do czego się nadaje).
      • Gość: Bania Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:56
        Dlaczego nie Atal? kupiłam u nich mieszkanie i jak do tej pory nie mam powodow
        do narzekań. za 2 tyg. wprowadzam się do ślicznie wykończoenego...
      • Gość: Kamelia Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.do.pl / *.generacja.pl 13.04.05, 23:09
        Pytanie do Mieszkańca Atalu :
        Dlaczego uważasz, ze nie ATAL?
    • Gość: & Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 01.03.05, 16:08
      www.archicom.3c.pl/CM/content.php/developerzy/developerzy
    • Gość: m spectrum IP: *.magma-net.pl 08.03.05, 20:27
      czy ktos wie cos na temat firmy spectrum?
    • Gość: jola brednie IP: *.media4.pl 13.04.05, 17:28
      wszystko fajnie, tylko skąd te dane? na przykład mieszkanie na osiedlu tęczowym
      firmowanym przez Mój Dom kosztuje wg artykułu niecałe 3000 brutto. czemu zatem
      na przykład na tej stronie www.mieszkania.tabelaofert.pl/index.php?s%5B%
      5D=s**inw**eq**1001 są podane ceny dużo wyższe?
    • Gość: Robert Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.media / *.media-saturn.com 23.04.05, 19:56
      Chce Was przestrzec przed kupowaniem w As Bau. Banda nieudacznikow budujaca po
      amatorsku,niezgodnie z planami i sztuka budowlana. Popytajcie ludzi z
      Drohobyckiej.Przynajmniej polowa z nich zostala oszukana przez bezkarnego
      dewelopera.Mam nadzieje ,ze w koncu ktos im sie dobierze do dupy i przestana
      budowac.Przed podpisaniem z nimi jakiejkolwiek umowy zaniescie to najpierw do
      prawnika,bo okaze sie na przyklad,ze zaplaciliscie za ogrodek,ktory do was nie
      nalezy,albo kupiliscie mieszkanie na osiedlu ogrodzonym, ale tylko w
      wyobrazeniach szefa As Bau.
    • Gość: non Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.comarch.pl 23.05.05, 10:20
      proponuje zaktualizowac :D
      • Gość: hania Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: 195.207.109.* 28.07.05, 15:48
        Najchętniej poczytałabym w jakich okolicach wkrótce rozpoczną się inwestycje i
        budowy, bo przy dzisiejszym pędzie na mieszkania ledwie co zacznie się budowa,
        najlepsze M- ileś jest wykupowywane...
        • Gość: wer0nka Re: Co się buduje we Wrocławiu i okolicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.05, 09:46
          tutaj znajdziesz prawdopodobnie wszystko :)

www.nieruchomosci.com.pl/tabela.php?sort=developer&miasto=2&tabprzek=211111
          a i tak najlepiej dzwonić, bo ceny dla prasy podane przez developerów nijak mają
          sie do rzeczywistych.....

powodzenia w szukaniu mieszkanka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka