kazimierzp 28.02.05, 22:24 Prawo znaczy prawo. Jeżeli został taki przepis ustanowiony to nalezy go przestrzegać z całą bezwzględnością. Ale jak się na wstępie wprowadza wyjątki ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: Deptak pełen aut IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 28.02.05, 22:56 Straży Miejskiej zabrakło blokad kół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Deptak pełen aut IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 01.03.05, 02:49 Pare miesiecy temu wpowiedzielismy sie w sprawie deptaka, p. Rufis i ja w wielu innych. No i co mamy? Prawo sobie a zycie sobie. A tak nawiasem mowiac, jezeli w czerwcu odwiedze Wrocek i zaparkuje samochod na "deptaku" i przykleje sobie nalepke "SAMOCHOD NA REJESTRACJACH AMERYKANSKICH NIE DOTYKAC" czy to zagwarantuje mi, ze moj pojazd nie zostanie ozdobiony przez straznikow "swiatecznych" w blokady kol? Jezeli pismak sadowy moze sobie dobrowolnie oznaczyc "bryke" na parkingu to dlaczego nie ja, albo p. Rufis? Zycze milego deptania samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziwil Re: Deptak pełen aut IP: *.szpital / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 08:10 Po co nam Straż Miejska, skoro jest bezradna i nie potrafi sobie poradzić z kierowcami, którzy nie przestrzegają przepisów ruchu drogowego. To samo dotyczy się Policji. Ktoś za to powinien zostać ukarany, za to, że nie pilnuje porządku oraz w/w kierowcy. Po co zakładać blokady kół ??? Na lawetę i wywieźć na najdroższy strzeżony parking, szybko się nauczą, gdzie wolno parkować, a gdzie nie wolno ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Deptak pełen aut IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.05, 09:34 Pojazd jest usuwany z drogi na koszt właściciela w przypadku,pozostawienia pojazdu w miejscu,gdzie jest to zabronone i utrudnia ruch .skoro nie ma tabliczki informującej (nie dotyczy pracowników sądu)ich również ten znak zobowiązuje.Art.133 pkt1 kodeksu drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Deptak pełen aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:42 Cała sytuacja wynika z TOTALNEJ BEZMYŚLNOŚCI ludzi odpowiedzialnych za postawienie znaków i za stworzenie depataku z ulicy. Powinno sie postawić słupki, wtedy nikt by się nie dostał samochodem. Na tamtej ulicy nie ma punktów gastronomicznych potrzebujących pilnego dowozu towarów każdego dnia więc to jeszcze polepsza sytuację. Jakby miała jakaś większa ciężarówka (jak są jakieś imprezy na rynku) wjechać, to może to zrobić od strony Ruskiej albo od jeszcze innej strony gdzie jest ku temu możliwość. Poza tym, krawężniki na tamtej ulicze są dość duże i jak będzie szła jakaś babcia (deptakiem, dla przypomnienia) to może wywinąć niezłego orła spadając z krawężnika. Ogólnie pomyśł kijowy, podobnie jak kilka innych kiepskich ideii związanych z komunikacją we Wrocławiu (patrz: światła przy moście Milenijnym od strony północnej, albo ostatnia dziura przy skrzyżowaniu Kasprowicza ze Żmigrodzką) Odpowiedz Link Zgłoś
sebasr Straz Miejska... 01.03.05, 16:25 ...powinna wlepiac mandaty, a nie bezradnie patrzec na zaparkowane samochody... Wystarczy, zeby dwa patrole stanely u dwoch wylotow i kasowaly za wjazd i parking... Policja tez to moze zrobic... Tylko nikomu sie nie chce... Inny przyklad: parkujace w soboty i niedziele samochody na nowym odcinku Raclawickiej. Ile tam miasto moze zarobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Deptak pełen aut IP: *.mat.univie.ac.at 01.03.05, 13:06 Tak to jest jak sie robi cos na pol gwizdka - "ni w ta ni we wta". Albo sie robi deptak i zastawia go slupkiem do ktorego klucze ma tylko kilka osob ktore za to zaplacily, albo sie nie robi tego deptaku. Bo inaczej to wychodzi jak widac na zalaczonym obrazku. Czy naprawde policjant jest tanszy od slupka???? A tak w ogole to dlaczego sedziowie maja miec prawo parkowania pod budynkiem sadu? Nie moga zaparkowac w niedalekim podziemnym garazu i przejsc dwa kroki na piechote? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PodSądny Re: Deptak pełen aut sądowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:12 Mnie to też razi, wygląda na to, że sędziowie u nas rządzą, czyli coś jest wyraźnie nie tak. Trzeba się przyjrzeć składowi personalnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej z W. Re: Deptak pełen aut IP: *.ok.ae.wroc.pl 01.03.05, 14:28 "Straż miejska jest bezradna" !? To za co im płacą? Czyżby karali "pouważaniu" ? To znaczy są skorumpowani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm [...] IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 01.03.05, 17:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Deptak pełen aut IP: *.media4.pl 01.03.05, 18:13 Mam wrażenie, że specjaliści od organizacji ruchu nie mają co robić. Może zamiast mnożyć ograniczenie zajeliby się lepszą koordynacją świateł. Pracuję na Starym Mieście i wiem ile trzeba krążyć, żeby gdzieś dojechać, zakaz opisany w artykule jest w moim odczuciu śmieszny i uciążliwy, bo trzeba się przepychać Kiełbaśniczą, między autokarami. Plany co do Kużniczej i Wita Stwosza są jeszcze głupsze. Ręce opadają jak się to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Deptak pełen aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 23:01 zanim zamknieto ulicę , śedziowie mieli wydzieklone i opłacone (?) 3 miejsca parkingowe, teraz mają 2 ulice. Czy je wykupili na własnośC? Obok parking podziemny więc jeżeli juz musza wjeżdżać do centrum to niech placą jak inni. Autokary do Dorintu muszą jeździc Odrzańska - to sie nawet nie da. Urzędnicy od organizacji ruchu organizuja ruch dla domniemanych VIPów, a Ty mieszkańcu byłeś i jesteś szarakiem więc zmykaj z miasta w pole. Odpowiedz Link Zgłoś