Dodaj do ulubionych

Kolorowy korowód

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:56
ze zdjęcia wynika że asp składa się z dziesięciu osób
Obserwuj wątek
    • Gość: Ditran I TO BYŁA TA AKCJA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 00:01
      Ten młodzieżowy, konceptualny zryw? Myślałem, że coś wysadzą w powietrze, i że
      powtórzy się marzec 68 Paryż
      • Gość: polon Re: I TO BYŁA TA AKCJA? IP: *.devs.futuro.pl 02.03.05, 01:46
        a ja myslalem, ze nie pisze sie artykulow o niczym. Bo co to bylo? Puste bolki
        z ASP znowu chcialy sie pozkazac, a GW im przyklasnela.
        • Gość: Ania Re: I TO BYŁA TA AKCJA? IP: 80.50.30.* 02.03.05, 07:58
          Nic to jest drogi kolego - picie po kątach, palenie paperochów i ciągła flustracja młodego
          pokolenia - żeby biegać w kolorowych szmatkach po rynku trzeba wykazać aktywność fizyczną
          nieco większą niż przeciętny młody człowiek wykazyje przez cały miesiąc.

Jak nie ma wielkiego bum to co nie liczy się. A kiedy ty robiłeś ostanio z siebie widowisko i
          jeszcz dobrze się przy tym bawiłeś? Pamiętaj też że nie była to impreza sponsorowana przez
          miasto.
          • Gość: Ditran JA CAŁY CZAS ROBIĘ Z SIEBIE WIDOWISKO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 09:36
      • Gość: ania Re: I TO BYŁA TA AKCJA? IP: 80.50.30.* 02.03.05, 07:50
        dlaczego wg Ciebie od razu muszą być fajerwerki, bez tego niema zabawy?
        • Gość: Ditran A kto tu mówi o fajerwerkach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 09:39
          Koleżanko Aniu w moim tekscie nie ma nic o fajerwerkach. Napisałem o buncie
          młodzieży w marcu w 1968 roku we Francji wybuchła rewolta intelektualna
          spowodowana ogólnym marazmem w sztuce i polityce. Tam nie strzelano z
          fajerwerków.
          • kklement Re: A kto tu mówi o fajerwerkach? 02.03.05, 10:19
            Gość portalu: Ditran napisał(a):

> Koleżanko Aniu w moim tekscie nie ma nic o fajerwerkach. Napisałem o buncie
            > młodzieży w marcu w 1968 roku we Francji wybuchła rewolta intelektualna
            > spowodowana ogólnym marazmem w sztuce i polityce. Tam nie strzelano z
            > fajerwerków.

Tam rozpuszczona gó..arzeria rzucała butelkami z benzyną w policję i budowała
            barykady w imię idei podsuwanych im przez KGB. Wychwalali marksizm i
            komunistycznych typu Castro, który w tym czasie likwidował u siebie demokrację,
            a opozycję zamykał w obozach pracy. Dla większości wartością samą w sobie była
            zadyma. Przywódcy tej swołoczy wykrzykiwali wtedy te same mniej więcej hasełka
            co Ditran, ale potem zmądrzeli i teraz sami są częścią zwalczanego przez siebie
            kiedyś systemu ( Cohn - Bendit, Fischer itd. )

Bo na kapitalizm fajnie się pluje, ale poza kapitalizmem trudno o życie w
            dobrobycie.

Prawda, panie Jacku B. ?
            • jacek.bomersbach Re: A kto tu mówi o fajerwerkach? 02.03.05, 16:29
              kklement napisał:
              > Tam rozpuszczona gó..arzeria rzucała butelkami z benzyną w policję i budowała
              > barykady w imię idei podsuwanych im przez KGB.

Dokładnie tak było. Tato mi opowiadał.
              Oni zupełnie nie rozumieli, że rewolucja
              jest najgorszym możliwym sposobem zmieniania
              rzeczywistości.
              Ja od zawsze stawiam na dialog, porozumienie
              i szacunek dla innych poglądów.
              • Gość: Ditran W REWOLUCJI NIE CHODZI O ZMIANĘ RZECZYWISTOŚCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 20:39
                Rewolucja nie bierze się sama z siebie. Nie chodzi w niej o zmianę
                rzeczywistości, ale o jej poprawę. No i różnie się kończy. Jak zareagowaliby
                młodzie zmasakrowani studenci w Paryżu, czy na placy Tienenmen w Pekinie albo
                robotnicy w stoczni, gdyby usłyszeli to co napisałeś w liście?
                • jacek.bomersbach Dlaczego ja Ci ciąglę muszę tłumaczyć ... 02.03.05, 21:04
                  ... rzeczy oczywiste ?

Rozumujesz tak: skoro wszyscy wymienieni stosowali te same metody ekspresji
                  politycznej, to znaczy, że walczyli o to samo.

Tymczasem gdy jedni robili zadymę na ulicach Paryża w imię zwycięstwa
                  światowego socjalizmu, inni narażali życie, bo życie w socjalizmie było nie do
                  wytrzymania. Myślę, że rodziny stoczniowców zabitych przez żołnierzy
                  Jaruzelskiego ( minister obrony narodowej w grudniu 1970 r. ) nie zgodziłyby
                  się - delikatnie mówiąc - na stawianie ich w jednym szeregu z gó..arzami
                  wielbiącymi Marksa, Lenina i Trockiego.

A ci gó..arze wyrośli i dziś zasiadają w socjaldemokratycznych rządach, które
                  chcą zakończyć embargo na sprzedaż broni dla Chin. Embargo wprowadzone po
                  masakrze na placu Tienanmen...
            • Gość: Ditran GŁOS KLEMENSTA - GŁOS ZOMOWCA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 20:35
              Ile razy ja się nasłuchałem, że gównarzeria rzucała butelkami z benzyną. I
              wstanie wojennym i dziś. Kolega Klemens w stanie wojennym pewnie służyłby w
              ZOMO.
              • kklement Głos Ditrana - głos błazna ? 02.03.05, 20:49
                Gość portalu: Ditran napisał(a):

> Ile razy ja się nasłuchałem, że gównarzeria rzucała butelkami z benzyną. I
                > wstanie wojennym i dziś. Kolega Klemens w stanie wojennym pewnie służyłby w
                > ZOMO.

A Ditran walczyłby o kapitalizm :))))

W rzeczywistości to wychwalani przez Ciebie "rewolucjoniści '68" mogliby służyć
                w ZOMO - i ZOMO i oni walczyli wszak o socjalizm.

Niech Bogu będą dzięki, że i jednym i drugim się nie udało...
                • Gość: Ditran W MARCU 1968 CHODZIŁO GŁÓWNIE O SZTUKĘ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 23:35
                  A nie o żaden socjalizm.
    • Gość: ania Re: Kolorowy korowód IP: 80.50.30.* 02.03.05, 07:48
      ASP to elitarna uczelnia
    • Gość: golas szkoda że byli ubrani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:02
      Nadzy wyglądali by ciekawiej. Ja np siedzę teraz goły przy komputerze i jest
      fajnie.
    • Gość: . Re: Kolorowy korowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:54
      Ja bez przebrania i ciemnych okularów też bym się nie kompromitował. Jeszcze
      ktoś mnie rozpozna i będzie wstyd.
    • Gość: mniejwiecej prawdziwi artysci maluja sniezyce na zywo IP: 80.86.192.* 02.03.05, 10:56
      a dzisiejsi artysci to prostytutki. ja lubie zime szczegolnie jak jest bialo.
      hak wam w smak
    • Gość: Karol Re: Kolorowy korowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 12:09
      W głowach się teraz ludziom przewraca. Zamiast wziąć się do roboty i budować
      kraj, to oni sobie paradują. Kiedyś takich to milicja rozganiała. Jak ma w tym
      kraju być dobrze, skoro ludzie takie głupie?
    • Gość: trol Przypajacowali na maksa IP: *.autocom.pl 02.03.05, 13:21
      hehehe jak to jest parada to mi kaktus zaraz na ręce wyrośnie. Widać od razu że nie wszystkim na dobre wychodzi zimowe obniżenie temperatury mózgów. Jak im sie tam nudzi na tej "elitarnej" uczelni to mogli sobie zrobić parade żabią np. mogliby sobie przypiąć płetwy a nie łyżwy i dzięki tamu przy okazji troche by odśnieżyli ulice hehehehe.
      • Gość: spirea Re: Przypajacowali na maksa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 14:06
        Łudze się, że ich prace są na wyższym poziomie niż to coś, co się odbyło na
        lodowisku. Czy ASP nie stać na bardziej interesujący happening niż oglądanie
        jak wywalają się na tafli lodu, bo nigdy nie mieli łyżew na nogach???
        • Gość: andzia no tak....najlepiej krytykować... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 14:49
          a kiedy wy zebraliście znajomych i zrobiliście coś chociaż w połowie
          sympatycznego??? wstyd moi drodzy...wstyd...
          • tomek854 Re: no tak....najlepiej krytykować... 02.03.05, 23:50
            Ja? Wczoraj - ganialiśmy się w Berka po ostrowie tumskim.

Przedwczoraj - urządziliśmy sobei WIELKĄ PIZZOWNIE u mnie w domu :)

JA co rusz robię coś fajnego i zabawnego. Ale nie muszę o tym się chwalić w gazecie...

Z drugiej strony nikt mi za to magistra nie daje ;)
    • Gość: raban a co mnie obchodzi asia??tresci w gw sa prostackie IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 02.03.05, 16:57
      !
      • gabrielle Re: a co mnie obchodzi asia??tresci w gw sa prost 02.03.05, 20:13
        Skoro Mądre Głowy uważają, że treści w GW sa prostackie, dlaczego Mądre Głowy
        nadal ją czytają?? Skoro chcą czegoś lepszego, niech szukają. Jeśli nie ma,
        niech sami zaczną pisac do gazety mądre artykuły, niech staną się wzorem, niech
        pokażą, jak wygląda dziennikarstwo!!
        Jeśli jeden z drugim jest tak sfrustrowany, przerażony życiem i własną
        działalnością komórkową, niech pójdzie po poradę do fachowców (myślę tu o
        psychologach, psychiatrach i gościach w kapturze i z toporem).

Narzekacie. Zle wam, gdy nic się nie dzieje. Źle wam, gdy coś się dzieje.
        Zawsze okaże sie, że mogło być lepiej, że nie ten termin, nie ta osoba, nie ten
        kraj, nie ten Bałtyk. Nic się nie działo-źle, studenci wyszli na dwór i
        pojeździli na łyżwach-źle. A co? POwinna wylec cała ASP, łącznie ze
        sprzątaczkami??? Rewolucja? A weź Istoto Ludzka idź zrób rewolucję we własnej
        głowie. Młody chyba jestes(ciałem, duch mocno kuleje), jeszcze masz szansę.

Co jest złego w jeżdżeniu na łyżwach? Nie kosztuje, strażacy za darmo wyleją
        wodę i zrobią lodowisko, nikt na tym nie ucierpi, politycy się nie odzywają,
        nigdzie przez to nic nie wybuchnie, a wręcz da ludziom trochę radości.

Jedyną smutną myślą jest tu fakt, iż na świecie są ludzie, którzy nie umieją
        się cieszyć małymi rzeczami i potrafią innym zepsuć dzień.
        • Gość: Karol Re: a co mnie obchodzi asia??tresci w gw sa prost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:11
          Jeśli ktoś lubi robić z siebie publicznie idiotę, to jego sprawa :/
          • Gość: re asp jest ok IP: *.os.kn.pl 03.03.05, 08:56
            a wy jesteście nudziarzami ;)
      • Gość: życzliwy Re: a co mnie obchodzi asia??tresci w gw sa prost IP: *.p.lodz.pl 03.03.05, 09:16
        To po prostu przerażające, że w tym kraju jest tyle trolli, którzy swoje
        działanie ograniczają do siedzenia przed monitorem, czytania artykułów "złej GW"
        i krytykowania czego się da. Bo to przecież takie do cna złe, że studenci wyszli
        na ulicę się pobawić. A co to za różnica czy to jest 10 czy 10000 osób? Mi się
        ta idea podoba, sam zimy nienawidzę.

Na tym polega piękno tego świata, że można sobie wyjść i się pobawić,
        gdziekolwiek. A piękno dziennikarstwa polega na tym, że w luźniejszych działach
        można sobie o czymś takim napisać. Nikt z GW nie wprowadził nakazu czytania
        wszystkich artykułów.

Mi na przykład brakuje ostatnio studenckich pomysłów, których niedawno / jakiś
        czas temu mieliśmy lub ludzie dookoła mieli sporo, m.in. wojna międzyakademikowa
        na śnieżki (z 50 osób wzięło udział), pomalowanie cokołu, na którym stoi MIG-21
        w krowie łaty, wywieszenie transparentu "Łódź przeprasza za Ich Troje"... W
        Waszych zrzędzeniach słyszę retorykę naszych prawicowych ekstremistów - żeby
        wszystko było identyczne i nikt, broń Boże, się nie wyróżniał. Pobudka,
        śniadanie, praca, obiad, kapcie i telewizor, kolacja, paciorek, lulu.

Obleśne, zrzędzące trolle! Idźcie na studia albo a kysz, zmykajcie! Zarządzam
        niniejszym deratyzację waszych postów :).
        • Gość: feeeee Re: a co mnie obchodzi asia??tresci w gw sa prost IP: *.autocom.pl 03.03.05, 23:34
          Nie chodzi o to żeby krytykować dla zasady. Co to niby za parada była to paskudne nudziarstwo było. Wiem bo tam byłem. Przyjedz sobie w maju w czasie juwenaliów na agh to zobaczysz jak wygląda parada. A to co oni zrobili to z pewnością po to żeby jakieś zajęcia przepadły zrasztą co ja ci będe tłumaczył byłem to wiem ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka