Dodaj do ulubionych

otwarta IKEA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:41
BRAWO ,bracia chrześcjianie.świetnie,jak moge złozyć jakieś przyzeczenie to
skladam/NIGDY,
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: otwarta IKEA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 12:43
      w końcu sprzedają towar pierwszej potrzeby, łatwo psujący się, właściwie to już
      popsuty...
    • Gość: KSENOS Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:51
      NIGDY,juz moja noga nie postanie w tym szmaciarskim sklepie.powiem
      więcej,odradzać będe to każdemu.mogli niemcy,francuzi ;zamknąc sklepy,uszanować
      uczucia,ale katolicki szwed NIE.o takich jak oni pisal papież,krwiożerczym
      kapitaliżm.mam nadzieje ze porządni ,normalni ludzie szerokim łukiem będą ich
      mijać.BOJKOT IKEI.POGARDZAM wami
      • Gość: lak Re: otwarta IKEA IP: *.sp.se 04.04.05, 12:57
        Czy glupota w Polsce nie zna granic. Gdzie totlerancja? Do otwartej IKEA moze
        ida niewierzacy, protestanci, prawoslawni lub ci ktorzy uwazaja, ze smierc
        papieza nie powina paralizowac kraju. Gdzie toleranca?
        • busmen Re: otwarta IKEA 04.04.05, 12:59
          Otwarcie czy zamknięcie sklepów wcale nie świadczy o gorliwości wiary czy
          katolickości, a jedynie zwykłej ludzkiej wrażliwości z która u niektórych jest
          różnie. Byłem osobiście mile zaskoczony zamknięciem marketów, ale ich
          zachowanie nijak ma się do mojej opini o nich.
          • Gość: diabelek2 Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:12
            o co Wam chodzi, IKEA wczoraj była zamknięta od 14, więc może tak byście się
            choć kilka dnia powstrzymali od jadu i nienawiści...
            a.
            • Gość: Anu p p s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:20
              pajacyk polskie serce
          • tomek854 Re: otwarta IKEA 04.04.05, 23:28
            Ja byłem niemile zaskoczony zamknięciem sklepów, bo nie miałem co jeśc.

I tak latałem za chlebem. A może chcialem się pomodlić? :)
      • Gość: szara mysz Re: otwarta IKEA IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.04.05, 14:32
        Szwedzi to w większości protestanci:-)
    • ruda_szczurka Re: otwarta IKEA 04.04.05, 13:13
      to jakis Twoj magiczny sposob przezywania smierci papieza?
      Mam na mysli jezdzenie po miescie i dopatrywanie sie niestosownego (wg Ciebie)
      zachowania...
      Jakis konkurs moze zorganizujesz?
      • Gość: KSENOS Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:30
        Miałem to nieszczęście ze jechałem na pogrzeb znajomego i widziałem to co
        widziałem,łącznie ze stacją paliw k. oszołoma.a ikea nie sprzedaje bułek,czy
        masła.
        • Gość: Adrian sklepy powinny być wczoraj otwarte IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.05, 13:40
          A nikt nie pomyśli o ludziach pracujących przez cały tydzień? Jak mam kotu
          wytłumaczyć słuchaj zmarł Ojciec Święty więc dziś miseczki nie będzie? Nie
          popadajmy ze skrajności w skrajność.Zgadzam się iż piątek powinien być wolny od
          pracy, wszyscy będą się mogli przygotować na to i uzupełnić zapasy. Tak jak
          wszyscy bardzo ubolewam nad śmiercią Papieża.
          • tomek854 Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte 04.04.05, 23:29
            Zgadzam się w 100%!
            • Gość: KSENOS Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:55
              a to dlaczego?aha,chyba ze trzeba koniecznie dziś kupić nowe krzesełko za
              45,99.taak,lub piasek dla kotka,bo biedaczek sie męczy więc przejedzmy 50 km.by
              to kupic[koniecznie]
              • tomek854 Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte 05.04.05, 01:15
                A moze zebym wiernym w skupieniu modlacym sie w kosciele nie przeszkadzal koncertowym burczeniem brzucha, bom glodny, he?
                A moze jestem bezglutenowcem i jedzenia dla mnie w osiedlowym sklepiku nie kupie?
                A moze musze wziac abtybiotyk po jedzeniu, a nie mam nic w lodowce?
                A moze chcialem kupic chleb w osiedlowym sklepiku a nie w Supermarkecie, ale ze supermarkety pozamykane, to wszystek wykupili?
              • tomek854 Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte 05.04.05, 01:18
                poza tym nei widze powodu, zeby moj kotek srał mi pod meblami, bo nie mogłem kupić piasku, żeby mu wymienić, a on do brudnego nie robi. Jak kto z własnej woli nie klęknie, to niech klęczy sprzątając po kocie, co? :P

(przykład teoretyczny - piasek dla kota akurat miałem)
          • Gość: trogir Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:36
            Gość portalu: Adrian napisał(a):

> A nikt nie pomyśli o ludziach pracujących przez cały tydzień? Jak mam kotu
            > wytłumaczyć słuchaj zmarł Ojciec Święty więc dziś miseczki nie będzie? Nie
            > popadajmy ze skrajności w skrajność

A to w IKEA sprzedają jedzenie dla kotów? Coś nowego...
        • ruda_szczurka Re: otwarta IKEA 04.04.05, 13:45
          Gość portalu: KSENOS napisał(a):

> Miałem to nieszczęście ze jechałem na pogrzeb znajomego i widziałem to co
          > widziałem,łącznie ze stacją paliw k. oszołoma.a ikea nie sprzedaje bułek,czy
          > masła.

No i co z tego, ze ma niejadalany asortyment?
          Dzis jest poniedzialek - dzien roboczy.
          A w Ikei ludzie pracuja coby 1-go kolejnego miesiaca dostac wyplate.
          • mileczkahmmm Re: otwarta IKEA 04.04.05, 13:52
            przepraszam, czy ktos ma moze wersje elektroniczna mapy, jak dotrzec do rzymu i
            jak sie tam poruszac? prosze o przeslanie albo na moja skrzynke albo
            udostepnienie linku do strony z takimi informacjami...
    • Gość: :((( neoplus.adsl.tpnet.pl IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.04.05, 14:43
    • robak_wroc Re: otwarta IKEA 05.04.05, 00:38
      Gość portalu: ksenos napisał(a):
      > BRAWO ,bracia chrześcjianie.świetnie,jak moge złozyć jakieś przyzeczenie to
      > skladam/NIGDY,

brawo swietoszku! jestes super. skladaj obietniece, ale skoro takis
      swietlo...liwy, to powiedz mi czy powinienem zamknac moje firme (komputery,
      sieci, etc) na ten tydzien na czas zaloby? przeciez nie sprzedaje papu, tylko
      uslugi komputerowe i sprzet! tylko powiedz mi moj tu panie i wladco dni wolnych
      od pracy, kto mi zaplaci za tydzien niepracowania, kto mi dozuci do skladki na
      zus za tydzien niepracowania z okazji smierci Papieza, dodatkowo kto mi zaplaci
      za tydzien zamkniecia lokalu ktory wynajmuje i na ktory musze zarobic, powiedz
      mi tez czy moja xiegowa wezmie pod uwage fakt ze nie pracowalem i skasuje mnie
      za 3 tygodnie tylko, czy wezmie oplate za caly miesiac, powiedz mi tez czy
      pracownikom ktorzy dla mnie robia tez mam zaplacic za 3 tygodnie?

pewnie o tym tez pomyslales?
      • Gość: inny_robak Re: otwarta IKEA IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.04.05, 00:44
        a tak poza tym ksenos ty masz szczescie ze ludzie tacy jak robak_wroc nie
        przerwali pracy bo moglbys zostac na tydzien bez internetu i nie moglbys sie
        wyzywac na tym forum...
        • Gość: KSENOS Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:15
          sorry winetu,ale chyba sie nie rozumiemy.nie mówie by zamknąć kraj na 4
          spusty.zycie toczy sie dalej,ale nie dajmy sie zwariować/mozna na jeden dzień
          zamknąć sklepik i nie płakać ze nie zarobiłem paru złotych.wiadereczko,czy
          miseczka dla kota moze poczekać.dzieje sie HISTORIA,
          • captn.pimp Re: otwarta IKEA 05.04.05, 11:25
            to opwiedz potem historię dzieciom pracowników firm, które były nieczynne przez
            tydzień, że nie będzie jedzenia, bo tatuś i mamusia zarobili mniej pieniążków
            • Gość: KSENOS Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:34
              bez przesady.a tak na marginesie to co;masz pretensje ze ludzie chcą czcić
              papieza,bez gwaru supermarketu?
              • tomek854 Re: otwarta IKEA 05.04.05, 12:57
                jak chca to nikt im nie kaze isc do supermarketu.
              • captn.pimp Re: otwarta IKEA 05.04.05, 16:28
                nie mam do nikogo pretensji o nic, a widać jakby chcieli czcić pamięć papieża
                to ikea byłaby zamknięta, a jeśli była otwarta to znaczy, że znaleźli się
                chętni na zakupy tam. To było po pierwsze. Teraz czas na po drugie: wcale nie
                przesadzam, bo wiele rodzin żyje od pierwszego do pierwszego i jak im umknie
                pare dni bez pracy to nagle brakuje im pieniążków na życie. Po trzecie: mimo,
                że papież był Wielkim Polakiem to nie należy przesadzać z tą żałobą i nie można
                narzucać wszystkim czyjejś woli, bo to co teraz się dzieje to nic innego jak
                wielka licytacja kto bardziej czcił papieża, a to chyba nie o to chodzi
                prawda???
          • robak_wroc Re: otwarta IKEA 05.04.05, 18:47
            Gość portalu: KSENOS napisał(a):

> sorry winetu,ale chyba sie nie rozumiemy.nie mówie by zamknąć kraj na 4
            > spusty.zycie toczy sie dalej,ale nie dajmy sie zwariować/mozna na jeden dzień
            > zamknąć sklepik i nie płakać ze nie zarobiłem paru złotych.wiadereczko,czy
            > miseczka dla kota moze poczekać.dzieje sie HISTORIA,

przepraszam cie bardzo. postanapisales w poniedzialek. z posta nie wynika tez, e
            chodzi ci o inny dzien niz ten w ktorym to piszesz, wiec powiedz mi po jaka
            cholere zamykac idee wlasnie w poniedzialek? dzien jak codzien. Papiez odszedl w
            sobote, pogrzeb w piatek teraz, wiec o co ci chodzi? moze wlasnie w piatek beda
            mieli zamkniete? a nawet jesli nie, to co? stanie sie cos? a historia tworzy sie
            na naszych oczach codziennie, a nie tylko jak umiera Papiez. jak wyjdzie piesek
            na ulice i go samochod potraci to tez jest historia, tylko wydarzenie mniejszej
            wagi.

> bez przesady.a tak na marginesie to co;masz pretensje ze ludzie chcą czcić
            > papieza,bez gwaru supermarketu?

gwar supermarketu? co ty za przeproszeniem pie...sz? ikea jest na bielanach.
            zeby miec ten gwar, to musza tam pojechac, a jada z wyboru a nie z przymusu.
            moze o czyms nie wiem? moze jest jakis odgorny NAKAZ jechania do supermarketu?
            jestes faszysta? chcesz narzucic wszystkim swoja wole? powiedz prawde czy jestes
            na garnuszku rodzicow, bo jakos mi tak tym smierdzi - tak jakbys zycia nie znal.
            jeden z klientow ktorych obsluguje, za pomieszczenia w ktorych ma firme placi
            10.000pln/miesiac - dla niego jeden dzien pracy to kawal kasy ktory pozwala
            utrzymac firme i miejsca pracy. a taka pani w markecie dostaje od GODZINY a nie
            za miesiac. jeden dzien dla niej to moze byc wlasnie czesc jej rachunku za prad,
            zeby dzieci przy swieczce nie mysialy lekcji odrabiac, ale znajdzie sie taki
            jeden z drugim madrala co kaze zamykac wszystko... wychodzi jak nietolerancyjny
            jest ten kraj. to chore! gdzie prawo wolnego wyboru?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka