Gość: ksenos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:41 BRAWO ,bracia chrześcjianie.świetnie,jak moge złozyć jakieś przyzeczenie to skladam/NIGDY, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: otwarta IKEA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.04.05, 12:43 w końcu sprzedają towar pierwszej potrzeby, łatwo psujący się, właściwie to już popsuty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:51 NIGDY,juz moja noga nie postanie w tym szmaciarskim sklepie.powiem więcej,odradzać będe to każdemu.mogli niemcy,francuzi ;zamknąc sklepy,uszanować uczucia,ale katolicki szwed NIE.o takich jak oni pisal papież,krwiożerczym kapitaliżm.mam nadzieje ze porządni ,normalni ludzie szerokim łukiem będą ich mijać.BOJKOT IKEI.POGARDZAM wami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: otwarta IKEA IP: *.sp.se 04.04.05, 12:57 Czy glupota w Polsce nie zna granic. Gdzie totlerancja? Do otwartej IKEA moze ida niewierzacy, protestanci, prawoslawni lub ci ktorzy uwazaja, ze smierc papieza nie powina paralizowac kraju. Gdzie toleranca? Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: otwarta IKEA 04.04.05, 12:59 Otwarcie czy zamknięcie sklepów wcale nie świadczy o gorliwości wiary czy katolickości, a jedynie zwykłej ludzkiej wrażliwości z która u niektórych jest różnie. Byłem osobiście mile zaskoczony zamknięciem marketów, ale ich zachowanie nijak ma się do mojej opini o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelek2 Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:12 o co Wam chodzi, IKEA wczoraj była zamknięta od 14, więc może tak byście się choć kilka dnia powstrzymali od jadu i nienawiści... a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anu p p s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:20 pajacyk polskie serce Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: otwarta IKEA 04.04.05, 23:28 Ja byłem niemile zaskoczony zamknięciem sklepów, bo nie miałem co jeśc. I tak latałem za chlebem. A może chcialem się pomodlić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szara mysz Re: otwarta IKEA IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.04.05, 14:32 Szwedzi to w większości protestanci:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: otwarta IKEA 04.04.05, 13:13 to jakis Twoj magiczny sposob przezywania smierci papieza? Mam na mysli jezdzenie po miescie i dopatrywanie sie niestosownego (wg Ciebie) zachowania... Jakis konkurs moze zorganizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:30 Miałem to nieszczęście ze jechałem na pogrzeb znajomego i widziałem to co widziałem,łącznie ze stacją paliw k. oszołoma.a ikea nie sprzedaje bułek,czy masła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian sklepy powinny być wczoraj otwarte IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.05, 13:40 A nikt nie pomyśli o ludziach pracujących przez cały tydzień? Jak mam kotu wytłumaczyć słuchaj zmarł Ojciec Święty więc dziś miseczki nie będzie? Nie popadajmy ze skrajności w skrajność.Zgadzam się iż piątek powinien być wolny od pracy, wszyscy będą się mogli przygotować na to i uzupełnić zapasy. Tak jak wszyscy bardzo ubolewam nad śmiercią Papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte 04.04.05, 23:29 Zgadzam się w 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:55 a to dlaczego?aha,chyba ze trzeba koniecznie dziś kupić nowe krzesełko za 45,99.taak,lub piasek dla kotka,bo biedaczek sie męczy więc przejedzmy 50 km.by to kupic[koniecznie] Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte 05.04.05, 01:15 A moze zebym wiernym w skupieniu modlacym sie w kosciele nie przeszkadzal koncertowym burczeniem brzucha, bom glodny, he? A moze jestem bezglutenowcem i jedzenia dla mnie w osiedlowym sklepiku nie kupie? A moze musze wziac abtybiotyk po jedzeniu, a nie mam nic w lodowce? A moze chcialem kupic chleb w osiedlowym sklepiku a nie w Supermarkecie, ale ze supermarkety pozamykane, to wszystek wykupili? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte 05.04.05, 01:18 poza tym nei widze powodu, zeby moj kotek srał mi pod meblami, bo nie mogłem kupić piasku, żeby mu wymienić, a on do brudnego nie robi. Jak kto z własnej woli nie klęknie, to niech klęczy sprzątając po kocie, co? :P (przykład teoretyczny - piasek dla kota akurat miałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: sklepy powinny być wczoraj otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:36 Gość portalu: Adrian napisał(a): > A nikt nie pomyśli o ludziach pracujących przez cały tydzień? Jak mam kotu > wytłumaczyć słuchaj zmarł Ojciec Święty więc dziś miseczki nie będzie? Nie > popadajmy ze skrajności w skrajność A to w IKEA sprzedają jedzenie dla kotów? Coś nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: otwarta IKEA 04.04.05, 13:45 Gość portalu: KSENOS napisał(a): > Miałem to nieszczęście ze jechałem na pogrzeb znajomego i widziałem to co > widziałem,łącznie ze stacją paliw k. oszołoma.a ikea nie sprzedaje bułek,czy > masła. No i co z tego, ze ma niejadalany asortyment? Dzis jest poniedzialek - dzien roboczy. A w Ikei ludzie pracuja coby 1-go kolejnego miesiaca dostac wyplate. Odpowiedz Link Zgłoś
mileczkahmmm Re: otwarta IKEA 04.04.05, 13:52 przepraszam, czy ktos ma moze wersje elektroniczna mapy, jak dotrzec do rzymu i jak sie tam poruszac? prosze o przeslanie albo na moja skrzynke albo udostepnienie linku do strony z takimi informacjami... Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: otwarta IKEA 05.04.05, 00:38 Gość portalu: ksenos napisał(a): > BRAWO ,bracia chrześcjianie.świetnie,jak moge złozyć jakieś przyzeczenie to > skladam/NIGDY, brawo swietoszku! jestes super. skladaj obietniece, ale skoro takis swietlo...liwy, to powiedz mi czy powinienem zamknac moje firme (komputery, sieci, etc) na ten tydzien na czas zaloby? przeciez nie sprzedaje papu, tylko uslugi komputerowe i sprzet! tylko powiedz mi moj tu panie i wladco dni wolnych od pracy, kto mi zaplaci za tydzien niepracowania, kto mi dozuci do skladki na zus za tydzien niepracowania z okazji smierci Papieza, dodatkowo kto mi zaplaci za tydzien zamkniecia lokalu ktory wynajmuje i na ktory musze zarobic, powiedz mi tez czy moja xiegowa wezmie pod uwage fakt ze nie pracowalem i skasuje mnie za 3 tygodnie tylko, czy wezmie oplate za caly miesiac, powiedz mi tez czy pracownikom ktorzy dla mnie robia tez mam zaplacic za 3 tygodnie? pewnie o tym tez pomyslales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny_robak Re: otwarta IKEA IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.04.05, 00:44 a tak poza tym ksenos ty masz szczescie ze ludzie tacy jak robak_wroc nie przerwali pracy bo moglbys zostac na tydzien bez internetu i nie moglbys sie wyzywac na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:15 sorry winetu,ale chyba sie nie rozumiemy.nie mówie by zamknąć kraj na 4 spusty.zycie toczy sie dalej,ale nie dajmy sie zwariować/mozna na jeden dzień zamknąć sklepik i nie płakać ze nie zarobiłem paru złotych.wiadereczko,czy miseczka dla kota moze poczekać.dzieje sie HISTORIA, Odpowiedz Link Zgłoś
captn.pimp Re: otwarta IKEA 05.04.05, 11:25 to opwiedz potem historię dzieciom pracowników firm, które były nieczynne przez tydzień, że nie będzie jedzenia, bo tatuś i mamusia zarobili mniej pieniążków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: otwarta IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:34 bez przesady.a tak na marginesie to co;masz pretensje ze ludzie chcą czcić papieza,bez gwaru supermarketu? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: otwarta IKEA 05.04.05, 12:57 jak chca to nikt im nie kaze isc do supermarketu. Odpowiedz Link Zgłoś
captn.pimp Re: otwarta IKEA 05.04.05, 16:28 nie mam do nikogo pretensji o nic, a widać jakby chcieli czcić pamięć papieża to ikea byłaby zamknięta, a jeśli była otwarta to znaczy, że znaleźli się chętni na zakupy tam. To było po pierwsze. Teraz czas na po drugie: wcale nie przesadzam, bo wiele rodzin żyje od pierwszego do pierwszego i jak im umknie pare dni bez pracy to nagle brakuje im pieniążków na życie. Po trzecie: mimo, że papież był Wielkim Polakiem to nie należy przesadzać z tą żałobą i nie można narzucać wszystkim czyjejś woli, bo to co teraz się dzieje to nic innego jak wielka licytacja kto bardziej czcił papieża, a to chyba nie o to chodzi prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: otwarta IKEA 05.04.05, 18:47 Gość portalu: KSENOS napisał(a): > sorry winetu,ale chyba sie nie rozumiemy.nie mówie by zamknąć kraj na 4 > spusty.zycie toczy sie dalej,ale nie dajmy sie zwariować/mozna na jeden dzień > zamknąć sklepik i nie płakać ze nie zarobiłem paru złotych.wiadereczko,czy > miseczka dla kota moze poczekać.dzieje sie HISTORIA, przepraszam cie bardzo. postanapisales w poniedzialek. z posta nie wynika tez, e chodzi ci o inny dzien niz ten w ktorym to piszesz, wiec powiedz mi po jaka cholere zamykac idee wlasnie w poniedzialek? dzien jak codzien. Papiez odszedl w sobote, pogrzeb w piatek teraz, wiec o co ci chodzi? moze wlasnie w piatek beda mieli zamkniete? a nawet jesli nie, to co? stanie sie cos? a historia tworzy sie na naszych oczach codziennie, a nie tylko jak umiera Papiez. jak wyjdzie piesek na ulice i go samochod potraci to tez jest historia, tylko wydarzenie mniejszej wagi. > bez przesady.a tak na marginesie to co;masz pretensje ze ludzie chcą czcić > papieza,bez gwaru supermarketu? gwar supermarketu? co ty za przeproszeniem pie...sz? ikea jest na bielanach. zeby miec ten gwar, to musza tam pojechac, a jada z wyboru a nie z przymusu. moze o czyms nie wiem? moze jest jakis odgorny NAKAZ jechania do supermarketu? jestes faszysta? chcesz narzucic wszystkim swoja wole? powiedz prawde czy jestes na garnuszku rodzicow, bo jakos mi tak tym smierdzi - tak jakbys zycia nie znal. jeden z klientow ktorych obsluguje, za pomieszczenia w ktorych ma firme placi 10.000pln/miesiac - dla niego jeden dzien pracy to kawal kasy ktory pozwala utrzymac firme i miejsca pracy. a taka pani w markecie dostaje od GODZINY a nie za miesiac. jeden dzien dla niej to moze byc wlasnie czesc jej rachunku za prad, zeby dzieci przy swieczce nie mysialy lekcji odrabiac, ale znajdzie sie taki jeden z drugim madrala co kaze zamykac wszystko... wychodzi jak nietolerancyjny jest ten kraj. to chore! gdzie prawo wolnego wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś