Gość: Agniecha IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 00:17 Czy warto przenieść się z usług Telekomunikacji na usługi oferowane przez Dialog ? Chodzi mi głownie o internet ? Proszę o wasze opinie i doradżcie mi czy warto zostać abonentką Dialogu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jajaccek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 06.09.01, 00:34 Warto! Im szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holyfido Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 00:36 A dlaczego? Sam jestem ciekawy, mam SDI i uważam, że jest to lepsza oferta niż ryczałt dialogu. Nie muszę co 10 godzin się na nowo logować i mam stały numer IP, co jest rzeczą niebagatelną. Co prawda cenowo TPsa wypada w tym porównaniu blado, ale i usługa jest lepsza jakościowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: DIALOG - czy warto ? IP: 62.8.156.* 06.09.01, 17:55 Gość portalu: holyfido napisał(a): > A dlaczego? > Sam jestem ciekawy, mam SDI i uważam, że jest to lepsza oferta niż ryczałt > dialogu. Nie muszę co 10 godzin się na nowo logować i mam stały numer IP, co > jest rzeczą niebagatelną. Tak, tak. Szczególnie dla hackerów :))) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 06.09.01, 22:48 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Gość portalu: holyfido napisał(a): > > > Tak, tak. Szczególnie dla hackerów :))) > J. Taaak.Wyjachal sobie moj koles na tydzien w gory.A po powrocie mial wzsystko rozpaprane w kompie, z haslem dostepu wlacznie.Po kilku restartach siadly mu rejestry.I Win 2000 nie pomogl.Cala instalka od nowa.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 06.09.01, 03:06 Gość portalu: Jajaccek napisał(a): > Warto! Im szybciej tym lepiej. SDI jest szybsze. Trzeba to rozwazyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 00:37 Jestem abonentem Dialogu od stycznia. Jestem bardzo zadowolony z ich usług, a w szczególności z internetu. Łącze jest bardzo szybkie, prędkość dochodzi nawet do 54 bps. Słuchaj, naprawdę warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holyfido Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 00:41 No i co? 54 Kbps ma mnie zachęcić do dialogu? 115 Kbps i nie zajmuję lini telefonicznej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 10:13 To zależy do czego potrzebujesz internetu. Ja wysyłam i odbieram bardzo dużo poczty, ściągam czasem jakieś programy i inne drobiazgi, korzystam z encyklopedii, czytam gazety itd. To wszystko za pośrednictwem Dialogu za 84 lub 86 PLN brutto - nie pamiętam dokładnej ceny. Mogłoby być czasem szybciej ale ogólnie jestem zadowolony. PS. Dialog jest niewątpliwie lepszy czytaj niezawodny. Łącza ma nowoczesne i wydaje mi się, że odrobinę szybsze od tepsa. Pozdrawiam - rwt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 12:58 Agniecha, warto !!! Korzystam z i-netu w Dialogu już od ok. 10. miesięcy za jedyne 84.15 zł(69 netto +vat).A dziesięciogodzinne ograniczenie nie jest żadnym problemem. Po prostu łączę się znowu, jak mnie wyrzuci.A tak na marginesie...zobacz ofertę tepsy(chyba 30.godzin za 60 złotych)- jak zwykle robią sobie jaja z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holyfido Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 13:48 A jeśli ściągasz coś dużego i nie możesz przerwać? Ja wiem, że te problemy to dla przeciętnego użytkownika nie są problemy, ale zdaża się coś ściągać duuuużego. Faktycznie abonament TPSy na internet to raczej kiszka jest, ale zawsze 30% taniej. TPSa ma jeszcze do zaproponowania SDI, który ja sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANIBAL Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.216.121.* 06.09.01, 14:00 Dialog to firma pozwiązana z zChne-m po nieuchronnej klęsce w wyborach prawicy DIALOG upadnie albowiem ich sytuacja finansowa jest żenująco zła (to samo co stało się z NETIĄ). Jest to efektem ciągłych promocji oraz faktem iż firma była przechowalnią politycznych osiołków. Ponad 1000 zatrudnionych i totalny choas. SLD chce rozparcelować tę firmę i ją sprzedać - komu ? nie wiadomo - może Vivendi - można spodziewać się zmian taryf - be careful Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.30.191.* 06.09.01, 14:35 Hue, hue. Poczytaj lepiej prase gospodarcza o wynikach TPSA za polrocze 2001. Dialog w pierwszym polroczu 2001 zainwestowal ponad 200 mln, a w drugim realizowane sa inwestycje za okolo 300 mln. Dosyc ostro jak na bankrutujaca firme ? Ilosc abonentow ponad 200 tys , do wiosny maja przekroczyc 500 tys. Jezeli chodzi o SDI to dialog od paru miesiecy ma w ofercie ISDN , co tez umozliwia rownoczesne korzystanie z wielu urzadzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 17:35 www.diologok.pl Pozatym korzystam z usług od 18 miesięcy i jest OK. O rachunkach nie wspomnę. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gn0m Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.09.01, 22:26 > A jeśli ściągasz coś dużego i nie możesz przerwać? Zawsze mozesz zastosowac programy typu Getright lub NetVampire ktore umozliwiaja wznowienie sciagania pliku po zerwaniu polaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniecha Re: DIALOG - czy warto ? IP: 213.76.92.* 07.09.01, 00:40 Ile kosztuje założenie numeru telefonu w Dialogu. Czy też tak zdzierają jak w Tepsie? Jak jest z abonementami miesięcznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.01, 11:58 Niestety, dwie ostatnie wiadomości są bez...........wiadomości. Agniecha, pytasz o cenę przyłączenia do Dialogu? Znajdź numer bezpłatnej infolinii i po prostu zadzwoń. Wszystkiego się dowiesz. Obawiam się,że nie można na forum reklamować czegokolwiek.Pewnie jako admin też wywalałbym wszystko co podchodzi pod reklamę. :-) Pozdrawiam - ada. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 07.09.01, 21:51 Wszystko wskazuje na to, że w połowie pązdziernika zostanę wrezcie abonentem DIALOGU (nareszcie). Mam do Dialogowców pytanie - jak wygląda sytuacja z ISDN w Dialogu ??? Chodzi o jakość i szybkość połączenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.01, 10:42 TeleCentrum Dialog - O 800 42 45 48 Strona - www.dialogok.pl Zaś co do pytania Roberto to jest to nowa usługa. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 08.09.01, 12:38 Gość portalu: ssaczek napisał(a): > TeleCentrum Dialog - O 800 42 45 48 > Strona - www.dialogok.pl > Zaś co do pytania Roberto to jest to nowa usługa. > Pozdro. Czyli na razie cisza z IDSN w Dialogu ? Mam jeszcze pytanko, czy komuś z Was coś wiadomo na temat usług internetowych świadczonych przez firmę o nazwie "Tele" czy coś w tym rodzaju, która ma zakładać internet na Psim Polu (Wilanowska i okolice) ??? Mój znajomy tam mieszka i jest tym zainteresowany, ale nie ma żadnych informacji o tej firmie i jej usługach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.30.191.* 08.09.01, 10:46 Dam ci odpowiedz we wtorek, srode. Kolega sobie zainstalowal w tym tygodniu ISDN z dialogu z laczeniem sie z siecia poprzez port RS232, a nie przez modem. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 08.09.01, 12:39 Będę czekał na te info Długopis... Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: DIALOG - czy warto ? 08.09.01, 18:04 Jak przez RSa to nie wyciśnie więcej niż 115 kBps. To jest max, które przez ten port pójdzie, poza tym modemy też chodzą na porcie RS232, i Twój kolega też ma modem, ale ISDN. Miłego surfowania. Holy, SDIowiec :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 09.09.01, 00:55 Dzięki za info Holyfido i pozdrowionka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.30.191.* 12.09.01, 11:44 Sorry Roberto, ale nie mialem czasu na spotkanie i szczegolowa rozmowe. Z rozmowy telefonicznej dowiedzialem sie , ze z przegladaniem stron www odbywa blyskawicznie (cytat ''jakbym mial lokalnie na dysku strony www''), transfer duzych plikow w Polsce dochodzi maksymalnie do 80-85 kb/s, z USA normalnie okolo 25-40 kb/s , Niemcy,W.Brytania 20-30 kb/s. Sluchanie radia i rozmowy online ze stanami (ICQ) tez super. Kumpel jest na razie zachwycony po uzywaniu modemu w TPSA. Jak ktos juz zauwazyl ograniczeniem jest przepustowosc RS232 - 115 kb/s. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 12.09.01, 20:18 O.K Długopis, dzięki i za te informacje... Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.30.191.* 12.09.01, 11:44 Sorry Roberto, ale nie mialem czasu na spotkanie i szczegolowa rozmowe. Z rozmowy telefonicznej dowiedzialem sie , ze z przegladaniem stron www odbywa blyskawicznie (cytat ''jakbym mial lokalnie na dysku strony www''), transfer duzych plikow w Polsce dochodzi maksymalnie do 80-85 kb/s, z USA normalnie okolo 25-40 kb/s , Niemcy,W.Brytania 20-30 kb/s. Sluchanie radia i rozmowy online ze stanami (ICQ) tez super. Kumpel jest na razie zachwycony po uzywaniu modemu w TPSA. Jak ktos juz zauwazyl ograniczeniem jest przepustowosc RS232 - 115 kb/s. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś