Dodaj do ulubionych

DIALOG - czy warto ?

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 00:17
Czy warto przenieść się z usług Telekomunikacji na usługi oferowane przez
Dialog ? Chodzi mi głownie o internet ? Proszę o wasze opinie i doradżcie mi
czy warto zostać abonentką Dialogu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jajaccek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 06.09.01, 00:34
      Warto! Im szybciej tym lepiej.
      • Gość: holyfido Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 00:36
        A dlaczego?
        Sam jestem ciekawy, mam SDI i uważam, że jest to lepsza oferta niż ryczałt
        dialogu. Nie muszę co 10 godzin się na nowo logować i mam stały numer IP, co
        jest rzeczą niebagatelną.
        Co prawda cenowo TPsa wypada w tym porównaniu blado, ale i usługa jest lepsza
        jakościowo.
        • Gość: Jureek Re: DIALOG - czy warto ? IP: 62.8.156.* 06.09.01, 17:55
          Gość portalu: holyfido napisał(a):

> A dlaczego?
          > Sam jestem ciekawy, mam SDI i uważam, że jest to lepsza oferta niż ryczałt
          > dialogu. Nie muszę co 10 godzin się na nowo logować i mam stały numer IP, co
          > jest rzeczą niebagatelną.

Tak, tak. Szczególnie dla hackerów :)))
          J.
          • Gość: Jajaccek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 06.09.01, 22:48
            Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Gość portalu: holyfido napisał(a):
            >

>
            > Tak, tak. Szczególnie dla hackerów :)))
            > J.

Taaak.Wyjachal sobie moj koles na tydzien w gory.A po powrocie mial wzsystko
            rozpaprane w kompie, z haslem dostepu wlacznie.Po kilku restartach siadly mu
            rejestry.I Win 2000 nie pomogl.Cala instalka od nowa.!!!
      • Gość: Jajaccek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 06.09.01, 03:06
        Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> Warto! Im szybciej tym lepiej.

SDI jest szybsze.
        Trzeba to rozwazyc!
    • Gość: Łukasz Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 00:37
      Jestem abonentem Dialogu od stycznia. Jestem bardzo zadowolony z ich usług, a w
      szczególności z internetu. Łącze jest bardzo szybkie, prędkość dochodzi nawet
      do 54 bps. Słuchaj, naprawdę warto!!!
      • Gość: holyfido Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 00:41
        No i co? 54 Kbps ma mnie zachęcić do dialogu?
        115 Kbps i nie zajmuję lini telefonicznej :-)
    • Gość: rwt Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 10:13
      To zależy do czego potrzebujesz internetu. Ja wysyłam i odbieram bardzo dużo
      poczty, ściągam czasem jakieś programy i inne drobiazgi, korzystam z
      encyklopedii, czytam gazety itd. To wszystko za pośrednictwem Dialogu za 84 lub
      86 PLN brutto - nie pamiętam dokładnej ceny. Mogłoby być czasem szybciej ale
      ogólnie jestem zadowolony.
      PS. Dialog jest niewątpliwie lepszy czytaj niezawodny. Łącza ma nowoczesne i
      wydaje mi się, że odrobinę szybsze od tepsa.
      Pozdrawiam - rwt
    • Gość: ada Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 12:58
      Agniecha, warto !!!
      Korzystam z i-netu w Dialogu już od ok. 10. miesięcy za jedyne 84.15 zł(69
      netto +vat).A dziesięciogodzinne ograniczenie nie jest żadnym problemem.
      Po prostu łączę się znowu, jak mnie wyrzuci.A tak na marginesie...zobacz ofertę
      tepsy(chyba 30.godzin za 60 złotych)- jak zwykle robią sobie jaja z nas.
      • Gość: holyfido Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 13:48
        A jeśli ściągasz coś dużego i nie możesz przerwać?
        Ja wiem, że te problemy to dla przeciętnego użytkownika
        nie są problemy, ale zdaża się coś ściągać duuuużego.

Faktycznie abonament TPSy na internet to raczej kiszka jest, ale zawsze 30%
        taniej.

TPSa ma jeszcze do zaproponowania SDI, który ja sobie chwalę.
        • Gość: KANIBAL Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.216.121.* 06.09.01, 14:00
          Dialog to firma pozwiązana z zChne-m po nieuchronnej klęsce w wyborach prawicy
          DIALOG upadnie albowiem ich sytuacja finansowa jest żenująco zła (to samo co
          stało się z NETIĄ). Jest to efektem ciągłych promocji oraz faktem iż firma była
          przechowalnią politycznych osiołków. Ponad 1000 zatrudnionych i totalny choas.
          SLD chce rozparcelować tę firmę i ją sprzedać - komu ? nie wiadomo - może
          Vivendi - można spodziewać się zmian taryf - be careful
          • Gość: dlugopis Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.30.191.* 06.09.01, 14:35
            Hue, hue. Poczytaj lepiej prase gospodarcza o wynikach TPSA za polrocze 2001.
            Dialog w pierwszym polroczu 2001 zainwestowal ponad 200 mln, a w drugim
            realizowane sa inwestycje za okolo 300 mln. Dosyc ostro jak na bankrutujaca
            firme ? Ilosc abonentow ponad 200 tys , do wiosny maja przekroczyc 500 tys.
            Jezeli chodzi o SDI to dialog od paru miesiecy ma w ofercie ISDN , co tez
            umozliwia rownoczesne korzystanie z wielu urzadzen.
            • Gość: Ssaczek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 17:35
              www.diologok.pl
              Pozatym korzystam z usług od 18 miesięcy i jest OK. O rachunkach nie wspomnę.
              Pozdro.
        • Gość: Gn0m Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.09.01, 22:26
          > A jeśli ściągasz coś dużego i nie możesz przerwać?

Zawsze mozesz zastosowac programy typu Getright lub NetVampire
          ktore umozliwiaja wznowienie sciagania pliku po zerwaniu polaczenia.
          • Gość: Agniecha Re: DIALOG - czy warto ? IP: 213.76.92.* 07.09.01, 00:40
            Ile kosztuje założenie numeru telefonu w Dialogu. Czy też tak zdzierają jak w
            Tepsie? Jak jest z abonementami miesięcznymi?
            • Gość: ada Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.01, 09:23
            • Gość: ada Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.01, 09:23
              • Gość: ada Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.01, 11:58
                Niestety, dwie ostatnie wiadomości są bez...........wiadomości.
                Agniecha, pytasz o cenę przyłączenia do Dialogu?
                Znajdź numer bezpłatnej infolinii i po prostu zadzwoń. Wszystkiego się dowiesz.
                Obawiam się,że nie można na forum reklamować czegokolwiek.Pewnie jako admin
                też wywalałbym wszystko co podchodzi pod reklamę. :-) Pozdrawiam - ada.
                • roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 07.09.01, 21:51
                  Wszystko wskazuje na to, że w połowie pązdziernika zostanę wrezcie abonentem
                  DIALOGU (nareszcie). Mam do Dialogowców pytanie - jak wygląda sytuacja z ISDN w
                  Dialogu ??? Chodzi o jakość i szybkość połączenia...
                  • Gość: ssaczek Re: DIALOG - czy warto ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.01, 10:42
                    TeleCentrum Dialog - O 800 42 45 48
                    Strona - www.dialogok.pl
                    Zaś co do pytania Roberto to jest to nowa usługa.
                    Pozdro.
                    • roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 08.09.01, 12:38
                      Gość portalu: ssaczek napisał(a):

> TeleCentrum Dialog - O 800 42 45 48
                      > Strona - www.dialogok.pl
                      > Zaś co do pytania Roberto to jest to nowa usługa.
                      > Pozdro.

Czyli na razie cisza z IDSN w Dialogu ?

Mam jeszcze pytanko, czy komuś z Was coś wiadomo na temat usług internetowych
                      świadczonych przez firmę o nazwie "Tele" czy coś w tym rodzaju, która ma zakładać
                      internet na Psim Polu (Wilanowska i okolice) ??? Mój znajomy tam mieszka i jest
                      tym zainteresowany, ale nie ma żadnych informacji o tej firmie i jej usługach...
                  • Gość: dlugopis Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.30.191.* 08.09.01, 10:46
                    Dam ci odpowiedz we wtorek, srode. Kolega sobie zainstalowal w tym tygodniu
                    ISDN z dialogu z laczeniem sie z siecia poprzez port RS232, a nie przez modem.
                    • roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 08.09.01, 12:39
                      Będę czekał na te info Długopis...

Pozdrawiam !
                    • holyfido Re: DIALOG - czy warto ? 08.09.01, 18:04
                      Jak przez RSa to nie wyciśnie więcej niż 115 kBps.
                      To jest max, które przez ten port pójdzie,
                      poza tym modemy też chodzą na porcie RS232,
                      i Twój kolega też ma modem, ale ISDN.
                      Miłego surfowania.

Holy, SDIowiec :-))))
                      • roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 09.09.01, 00:55
                        Dzięki za info Holyfido i pozdrowionka !
                        • Gość: dlugopis Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.30.191.* 12.09.01, 11:44
                          Sorry Roberto, ale nie mialem czasu na spotkanie i szczegolowa rozmowe. Z
                          rozmowy telefonicznej dowiedzialem sie , ze z przegladaniem stron www odbywa
                          blyskawicznie (cytat ''jakbym mial lokalnie na dysku strony www''), transfer
                          duzych plikow w Polsce dochodzi maksymalnie do 80-85 kb/s, z USA normalnie
                          okolo 25-40 kb/s , Niemcy,W.Brytania 20-30 kb/s. Sluchanie radia i rozmowy
                          online ze stanami (ICQ) tez super. Kumpel jest na razie zachwycony po uzywaniu
                          modemu w TPSA. Jak ktos juz zauwazyl ograniczeniem jest przepustowosc RS232 -
                          115 kb/s.
                          Pozdrowionka
                          • roberto65 Re: DIALOG - czy warto ? 12.09.01, 20:18
                            O.K Długopis, dzięki i za te informacje...
                            Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję !
                        • Gość: dlugopis Re: DIALOG - czy warto ? IP: 195.30.191.* 12.09.01, 11:44
                          Sorry Roberto, ale nie mialem czasu na spotkanie i szczegolowa rozmowe. Z
                          rozmowy telefonicznej dowiedzialem sie , ze z przegladaniem stron www odbywa
                          blyskawicznie (cytat ''jakbym mial lokalnie na dysku strony www''), transfer
                          duzych plikow w Polsce dochodzi maksymalnie do 80-85 kb/s, z USA normalnie
                          okolo 25-40 kb/s , Niemcy,W.Brytania 20-30 kb/s. Sluchanie radia i rozmowy
                          online ze stanami (ICQ) tez super. Kumpel jest na razie zachwycony po uzywaniu
                          modemu w TPSA. Jak ktos juz zauwazyl ograniczeniem jest przepustowosc RS232 -
                          115 kb/s.
                          Pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka