Dodaj do ulubionych

TEATR POLSKI-co sie dzieje....????

14.04.05, 21:41
Jestem teatrofilem....teatromanem i w ogole. Kocham teatr i starm sie na
biezaco sledzic wszystko co sie dzieje w swiecie teatralnym Wroclawia....
Bardzo ostatnio dziwie sie temu co sie dzieje w Teatrze Poslim! Znowu
przesunieta premiera...Najpier zmieniono date premiery Verklarte Nacht, potem
w repertuarze na kwiecien (a propos...w osoatnium dniu marca jeszcze nie bylo
na stronie internetowej repertuaru na kwiecien...Paniom i Panom z marketingu
gratuluje...wcale sie nie dziwie, ze Teatr jest w zlej kondycji finansowej!)
byly zapowiedzi dwoch premier...Okazuje sie, ze nie ma zadnej....
Pani powiedziala mi, ze "Miedzy" prawdopodobnie w ogole nie bedzie, Ibsen
przeniesiony na maj...Kto to planuje? Kto tam pracuje?
O co tu chodzi? Ktos mi to wyjasni? O co w tym chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mix Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.chem.uni.wroc.pl 15.04.05, 09:53
      Teatr Polski sie konczy. Teraz we Wroclawiu dominuje Wspolczesny. Malo aktorow,
      swietne sztuki, rewelacyjny marketing!
      • lubekt Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 15.04.05, 22:18
        Prawda! Już jakiś czas temu wyrażałem obawy o kondycję Polskiego pod rządami
        pana Toszy (wątek po premierze Kordiana). Po odejściu kilku aktorów z zespołu,
        kolejni zaczęli grać w innym teatrze - właśnie we Współczesnym. Tam zagrała
        teraz Ewa Skibińska w najnowszej premierze. Zresztą z Bonaszewskim, który
        drzewiej grywał w Polskim. Obecnie Polski nie ma żadnej ciekawej propozycji. A
        będzie jeszcze gorzej. Za to Współczesny - jak najbardziej, tam jest co
        oglądać! W najbliższym czasie kolejna premiera Jana Klaty! Kto widział Fizdejkę
        w Wałbrzychu, ten na pewno wie, że warto czekać na nowy spektakl tego reżysera.
        • mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 16.04.05, 01:55
          Gwoli prawdy...to mysle, ze sa spektakle w Polskim warte zobaczenia.
          Chocby jeden z ostatnich czyli Woyzeck....Moim zadniem cos wielkiego! Swietna
          rzecz i doskonale zagrana! No i wczesniejsze - jak chocby Marry Stuart! I
          wielka rola pani Skoczynskiej! Wiec to nie jest tak, ze w ogole nie ma nic do
          ozbaczenia w Polskim!
          Tylko, ze chyba cos sie tam dzieje....cos niedobrego
          • Gość: anj Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 17.04.05, 12:42
            ale "Mary Stuart" to przedstawienie powstałe wcześniej, nie za dyrekcji pana
            Toszy. A "Woycek" nie jest wybitny, jest tak kilka świetnych ról, ale całość
            zbyt zimna, bez emocji. Natomiast dobre jest "Verklarte Nacht" Miśkiewicza, ale
            znów żadna w tym zasługa obecnej dyrekcji.
            • Gość: phuck Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: 195.116.199.* 17.04.05, 23:21
              i kolejni aktorzy szykuja sie do odejscia z polskiego niestety..
              • lubekt Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 17.04.05, 23:31
                zdradzisz kto? Bardzo jestem ciekaw.
                • mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 18.04.05, 10:12
                  No ja tez ciekaw jestem, zdradz, zdradz...
                  No a co do pana Toszy - tak mowic nie mozna, nawet jesli Marry to nie jego
                  zasluga, to jest teraz dyrektorem....
                  Ja sie pytak jednak dlaczego premiery sa ciagle przesuwane, odwolywane i co tam
                  sie dzieje??

A i jeszcze jedno, widzialem "Wariacje..."polecam, bardzo polecam, kazdy kto
                  pracuje na jakiejsc z uczeln doskonale sie znajdzie, a inni niech tez zobacza i
                  niech wiedza, ze tak wlasnie jest!
                  Swietne role Skowronskiej i Chorosinskiego. Godne polecenia!
                  • Gość: phuck Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: 195.116.199.* 18.04.05, 14:30
                    wiem tylko, ze henryk niebudek prawie na 100% do teatru dram. do wawy just like
                    dracz i reczek..
                  • Gość: phuck Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: 195.116.199.* 18.04.05, 14:30
                    wiem tylko ze henryk niebudek odhcodzi do dramatycznego do w-wy just like dracz
                    i reczek..
                    • Gość: phuck Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: 195.116.199.* 18.04.05, 14:34
                      ooops chyba sie dwa razy wpisalem-myslalem ze ten pierwszy wpis sie nie wyslal..
                    • Gość: phuck Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: 195.116.199.* 18.04.05, 14:34
                      ooops chyba sie dwa razy wpisalem-myslalem ze ten pierwszy wpis sie nie wyslal..
                      • Gość: a Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 18.04.05, 18:50
                        no to smutne, jeszcze trochę i nikt tam nie zostanie.
                        • Gość: mix Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.chem.uni.wroc.pl 19.04.05, 11:50
                          Konczy sie nasz Teatr Polski, konczy...

Skladam sobie i Wam wszystkim szczere kondolencje!
                      • Gość: ooops Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:36
                        ups chyba sie 5 razy wpisałeś...ale spoko , temat dzieki Tobie zyje...
                        • mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 21.04.05, 11:47
                          No sie potwierdzilo....
                          Dzis info, ze odchodzi pan Niebudek!
                          Coz...
                          Okret tonie!
                          • lubekt Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 24.04.05, 21:57
                            A ja wczoraj usłyszałem od kogoś dobrze poinformowanego, że Kinga Preis też już
                            gra tylko gościnnie w TP.
                            A a' propos pp. Niebudka, Reczka, Dracza - jakoś tak się składa, że to calutka
                            obsada spektaklu "Sztuka"...

Insza inszość - to są akurat ci czlonkowie zespołu, którzy brali udział w
                            wyborze nowego dyrektora.

Zbiegi okoliczności?!?
                            • Gość: stary Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.05, 23:31
                              Brali udział w wyborze????? Każdą brednię można już na tym forum wpisać?
                              • Gość: magician Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.05, 22:34
                                kolega się powstrzyma z tymi opiniami o wyborze, ja wiem, że spiskowa teoria
                                dziejów i te sprawy, ale rozsądku trochę.
                                straszne to, że cała trójka się zabrała. Ale Dramatyczny to porządny Teatr (co
                                tu dużo mówić - KL)!

pozdrowienia dla starego
                                (przez literki tym razem;)
                                • Gość: stary Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:36
                                  Dzięki za pozdrowienia. Na kolejny "spiskowy" post nie odpowiadam. :)
                            • Gość: mat Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: 195.116.199.* 08.05.05, 21:07
                              Insza inszość - to są akurat ci czlonkowie zespołu, którzy brali udział w
                              wyborze nowego dyrektora.
                              Zbiegi okoliczności?!?
                              hehe - to dobre masz to zrodlo informacji hahaha
                              • Gość: obserwator Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:06
                                Teatr Polski we Wrocławiu? Hmm... Trzy sceny, dające naprawdę wiele
                                możliwości(Sceny Na Swiebodzkim można tylko zazdrościć- niekonwencjonalna,
                                cudownie "alternatywna" do dwoch pozostałych), świetna infrastruktura, dobra
                                technika... A jednak...

Nie mnie, obcemu, wgłębiać się w wewnetrzne konflikty teatru; nie mnie oceniać
                                decyzje reperuarowe (nic w tym sezonie, może z wyjątkiem Woyzecka, nie
                                przyciągnęło mojej uwagi). Jedno jest pewne. Jeśli widzę jak po premierze
                                spektaklu "Mit:Kordian" (materiał na coś interesującego, ale wciąż tylko
                                materiał) na scenę wychodzą jakieś beznadziejne chochoły, którym wstyd za to, co
                                robili przez ostatnie dwie godziny na scenie to mam ochotę wziąć gwizdek,
                                pomidora lub cokolwiek innego i potraktować ich tak jak oni swoją pracę. Kochani
                                aktorzy! To wasza praca! Nawet jeśli w pracy nad spektaklem nie zgadzacie się z
                                czymś, coś lub ktoś nie pozwala wam pracować tak jak tego byście sobie życzyli
                                to waszym obowiązkiem jest próbować wyjść z całego zamieszania z twarzą.
                                Spektakl świerzy, można się nim dzielić jak ciepłym chlebem, a nie wstydzić,że
                                czerstwy jak Mayday. Jedynie Kordian- Wojtek Mecwaldowski miał energię i
                                witalność- może takim jest człowiekiem, może tak podchodzi do zawodu, może jest
                                to siła nowicjusza. Ale warto to zachować, żeby potem nie wstawać o 19:35 sprzed
                                telewizora, pędzić do teatru, odbębnić scenę i nieczekając na koniec i oklaski
                                wrócić w dresie do domu.

Przykro, że tak piszę, ale 80% aktorów powinna z tego teatru odejść. Skoro nudzą
                                się pracą... Aktorzy! Wy śpicie! (z paroma wyjątkami, Panie Wojtku) Obudźcie
                                się, bo NIKT za Was tego nie zrobi!

Mam jeszcze parę spostrzeżeń, ale na dziś wystarczy. Pamiętajcie! Spektakl to
                                święto, nie tylko dla widzów. Czy wam się to podoba, czy nie. Jeśli nie to z
                                pewnością jest jakiś wakat w budkach z knyszami na dworcu!Może wtedy docenicie
                                siebie i swoją pracę!

Pozdrawiam!
    • teatralna_daguchna Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 21.07.05, 12:27
      Dawna ekira się wykrusza...Szkoda :( Ale panowie Reczek,Dracz i Niebudek mają
      wielką szansę zrobić karierę w Warszawce :)
      • Gość: usmiech Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:56
        Kim ten za przygnebiajacy smutas piszacy?
        Otrzasnij sie, swieci slonce nadzieja!
    • teatralna_daguchna Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 02.08.05, 14:58
      Teatr Polski ma przecież świetną ekipę:Wojciech Ziemiański,Mariusz Kiljan,Adam
      Cywka,Aldona Struzik,Tadeusz Szymków...
      • Gość: han Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 16:01
        zajebista ekipa:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 05.08.05, 09:41
        Swietna ekipa!
        Pan ziemianski - owszem, Mariusz Kiljan tak...ale prosze, Aldona Struzik?
        Pierwsza dama kamedii! Smiech na sali! Pierwsza dama reklamy!"A moje wlosy sa
        takie suche i zniszczione"...czy jakos!
        • Gość: magician Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.05, 23:35
          w tym zespole nie ma energii, w tym zespole nie ma ducha, w tym zespole już
          chyba nie ma wiary w odnowienie dawnego autorytetu.

a nadanie Polskiemu imienia Grzegorzewskiego byłoby straszliwe...
          • Gość: detektyw Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 01:03
            Czy to tylko wszyscy z teatru na tym Forum wymieniaja sie anonimowo opiniami, a
            i tak wiemy kim jestescie
            • mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 08.08.05, 09:29
              Ja nie jestem zwiazany z Teatrem, a moze jestem....jestem widzem, kims, kto
              teatr kocha...
              Prosze mi zatem tu niczego nie insyuowac:)!
              Jak ktos chce to podam telefon! Spotkam sie na kawe i udowodnie!
              • Gość: detektyw Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:46
                Naprawde?
    • Gość: tosia Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:24
      jest nowy fajny dyro. bardzo chciał wsadzić swoją stara do radia. I tyle jeśli
      chodzi o jego wyniki.
      • Gość: magician Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.05, 16:35
        'mójteatr' - nie masz przypadkiem Michał na imię?;> przepraszam,że tak pytam...

detektyw, ja też nie jestem związana bezpośrednio z Teatrem Polskim, ale to
        chyba nie oznacza, że jego los nie jest dla mnie ważny.
        Szkoda, że samorząd potrafi nad morzem interweniować w sprawie Nowaka, który
        robi wiele dobrego, a Tosza nic nie robi i nikomu się w oczy nie rzuca...
        • Gość: detektyw Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:17
          do "magician": ???????
          • Gość: magician Re: do detektywa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.05, 23:57
            Gość portalu detektyw napisał:
            Czy to tylko wszyscy z teatru na tym Forum wymieniaja sie anonimowo opiniami, a
            i tak wiemy kim jestescie.

więc odpowiadam - NIE JESTEM z Teatru Polskiego, ale martwi mnie to,co się z
            nim działo w ubiegłym sezonie.
            a gdyby analogia do Nowaka była niejasna, to wyjaśiam: dlaczego nikt nie
            oodbierze stanowiska Toszy, który NIC dobrego w Polskim nie zrobił, a takiemu
            Nowakowi to i owszem - odbiera się i dopiero po interwencji świata teatralnego
            zmienia zdanie?!
            • Gość: detektyw Re: do detektywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:33
              Osobista uraza do pana Toszy i za ubiegly sezon?

Pana Nowaka preferencje "zyjacych inaczej" choc powszechnie znane, ale w
              Ministerstwie Kultury, i nie tylko, maja poparcie. A co wiadomo o panu Toszy?
              Szykuje premiere "Male zbrodnie malzenskie"...
              • Gość: magician Re: do detektywa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.05, 10:34
                Gość portalu: detektyw napisał(a):
                > Osobista uraza do pana Toszy i za ubiegly sezon?

chyba nie rozumiemy się - nie do Toszy (który jest prywatnie bardzo miłym
                człowiekiem), ale do spektakli, które powstały! Martwi mnie, że do Teatru
                Polskiego NIE MA PO CO CHODZIĆ!

> Pana Nowaka preferencje "zyjacych inaczej" choc powszechnie znane, ale w
                > Ministerstwie Kultury, i nie tylko, maja poparcie. A co wiadomo o panu Toszy?

cóż, ta kwestia w sprawie Nowaka wypłyneła jako kluczowa, skrywana pod
                płaszczykiem finansów.
                wracając do Toszy to dostał swoją szansę, niewiele z tego wyszło, obietnice
                niespełnione - po co zatem utrzymywać taki półsen?

• mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 09.08.05, 10:51
          Si, Michal!
          Znamy sie?
          • Gość: magician Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.05, 12:35
            ze Współczesnego, np. z rozmowy przed ostatnim Jakubem w Arsenale:)
            • mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 09.08.05, 12:51
              O swiecie maly...
              No tak, ale zeby mnie po wypowiedziach na forum rozpoznac...
              Kawa?
              • Gość: magician Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.05, 15:56
                mojteatr napisał:

> O swiecie maly...
                > No tak, ale zeby mnie po wypowiedziach na forum rozpoznac...

wiem, wiem atmosfera iście WielkoBratnia się tworzy ;)
    • teatralna_daguchna Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 09.08.05, 13:59
      Tajemnicą poliszynela jest fakt,że sytuacja w Polskim jest,oględnie
      mówiąc,kiepska.A jak myślicie,dlaczego Dąbrowski i Okoński dali dyla?
      • Gość: 7777 Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.swipnet.se 09.08.05, 18:12
        ci co dali dyla wroca.
        • mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 09.08.05, 18:24
          Dziwna ta wypowiedz...
          Coz Okonski i inni dali dyla, bo stworzyli wlasny teatrzyk - tak,
          teatrzyk...niestety. Widzieliscie? Jesli nie - nic Was nie ominelo...Co do
          tych, ktorzy wyjezdzaja - to chyba trzeba zrozumiec. Atmosfera kiepska,
          przedstawienia takze,coz...rozumiem, ze okret tonie, trzeba sie ewakuowac i nie
          ma w tym nawet najmniejszej zlosliwosci. Zaczelo sie - przynajmniej mnie sie
          tak wydaja od Joli Fraszynskiej....potem chyba bylo tylko gorzej...

Do Magicien:
          tak, WielkoBratnio- czas zmienic nicka, brak odpowiedzi zrozumielam jako
          odpowiedz na nie, wporzo!Pozdrawiam i wiele przyjemnosci teatralnych zucze!
          • Gość: magician Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 14:30
            że Jola F. uciekła to akurat dobrze;)
            Dąbrowski, cóż najlepszym aktorem nie jest, a Okońskiego szkoda, bo ma w sobie
            coś ten facet. I mysle, że to "coś" zasługiwałoby na więcej niż farsy.

"mojteatr" poznałam Cię po tej wypowiedzi "tonący okręt" na studenckiej "Nie do
            Pary", zapadło mi w pamięc. Zwykle tak nie mam;)
            a co do kawy, to pewnie we wrześniu się spotkamy w WTW niejednokrotnie,w końcu
            dwie premiery się szykują.
            • mojteatr Re: TEATR POLSKI-co sie dzieje....???? 10.08.05, 16:28
              Co do Joli F. sie zgodzic nie moge...Pewnie z powodow personalnych i
              sentymentalnych, ale nie moge...
              No tak, wrzesien zapowiada sie teatralnie, jeszcze bardziej pazdziernik. Nie
              bedzie obiecanego nowego Jarzyny, ale bedzie az dwa razy LUPA! Czyz to nie jest
              piekne? Polecam zwlaszcza "Niedokonczony utwor...". Siedem godzin dobrego
              teatru, teatru w stylu Lupy!
    • Gość: Michail Znow sie dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:00
      Teraz "operacje na zywym organizmie" polacza Pantonime z Polskim. Hieny to
      potrafia, zywy myli im sie z martwym.
      • mojteatr Re: Znow sie dzieje 12.08.05, 17:29
        Jak patrze na Pantomime, na ostatni okres...to nie wiem, czy ona isnieje czy nie?
        Dwie premiery, jedna hmm...nienajlepsza (skromnie mowiac)! Coz...
        Szkada gadac! Slaby ostatnio teatr Poski i jeszcze gorsza Pantomima. Czy kiepski
        plus kiepski da cos lepszego?
        • Gość: Michail Re: Znow sie dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 18:47
          Mojteatrze:

Moze nie, ale beda sie gryzc, bo ten, ktory mowi, ze to delikatna do
          przeprowadzenia "operacja na zywym organizmie" ma praktyke, niestety, nie
          delikatna. Bedzie podgryzal kazdego z kazdej strony, rowniez z tylu.
          • mojteatr Re: Znow sie dzieje 12.08.05, 22:11
            Moze podgryzanie z tylu da jakis efekt!
            Moze zamiast kopa wprowadzimy "podgryzanie z tylu"????
            Pczywiscie ja nie wiem czy to dobrze czy zle...Nie wiem! Ironicznie troche sie
            wyrazam bo mi zal...bo mi zle kiedy ide do teatru (Polskiego)i jest mi potem zle...
            Ot tyle!
            • Gość: magician Re: Znow sie dzieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.05, 15:27
              weźcie tą Pantomimę, zabierzcie im pieniądze z podatków i niech zaczną się
              starać o widza. ileż można żerować na nazwisku Tomaszewskiego?
              połaczą ją z Polskim i fantastycznej porażki spektakularnej będziemy
              świadkami...
              • Gość: polski Re: Znow sie dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 08:35
                A Polski nie jest z podatkow utrzymywany? Zobacz repertuar, co w nim polskiego?
                • Gość: magician Re: Znow sie dzieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.05, 23:41
                  Gość portalu: polski napisał(a):

> A Polski nie jest z podatkow utrzymywany? Zobacz repertuar, co w nim
                  polskiego?

nie zdawałam sobie sprawy, że są w POlsce ludzie, którzy potrafiliby wygłosić
                  takie zdanie. Przykro mi, ale nawet nie podejmę trudu wyjaśnienia Ci, dlaczego
                  Polski może być Polski bez wieszczańskiego repertuaru.
                  • mojteatr Re: Znow sie dzieje 15.08.05, 00:00
                    Magician! Ty objasniaj, czlowiek moze nie swiadom....

Drogi czlowieku, drogi polski...polecam polskiego "Kordiana"!
                    I milego nudzenia sie...!
                    • Gość: sztukmistrz Re: Znow sie dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 07:40
                      Czaruj, czaruj - "magician", moze cos wyczarujesz.

A "Kordian"? - minely lata 60te, 70-te, 80-te, 90-te. Dzis swieto...

• Gość: magician Re: Znow sie dzieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.05, 11:49
                        Gość portalu: sztukmistrz napisał(a):
                        > Czaruj, czaruj - "magician", moze cos wyczarujesz.

co mam tłumaczyć? że Polska Chrystusem narodów i źrodłem ksenofobii powinna
                        odejść ze świadomości przeciętnego Polaka?
                        Dobrze, polski, powiem Ci:
                        - nazwa Teatru nie odnosi się do repertuaru, który jest w danym teatrze
                        prezentowany (bo cóż miałby powiedzieć taki Narodowy, Stary czy Ateneum?)
                        - czy literatura światowa nie ma wpływu na m.in. polski teatr?podpowiem, że ten
                        proces jest niewzwykle skomplikowany i trudny,ale uwierz na słowo - MA. Bo
                        Teatr to, wbrew pozorom, nie te farsy w Kameralnym...

> A "Kordian"? - minely lata 60te, 70-te, 80-te, 90-te. Dzis swieto...

Kordian? Och, jak ja wiałam z Teatru po tym spektaklu... straszne okropieństwo!

p.s.
                        sztukmistrz, proszę mi tu nie podszywać się pod nicka;))))
                        • Gość: sztukmistrz Re: Znow sie dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:33
                          Ile masz lat, "magician"?
                          Postudiuj teatrologie i historie sztuki (nie-polskie). Pochodz do teatru poza
                          Wroclawiem i Polska. Moze cos zrozumiesz. A tak zostal ci tylko "magician"
                          zamiast sztukmistrza. Czaruj.

Co do Kordiana, masz racje, ale tu akurat nie w tym rzecz. Skorzystaj z
                          zaproszenia "mojteatr", moze zrozumiesz.
                          • Gość: magician Re: Znow sie dzieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.05, 18:26
                            Gość portalu: sztukmistrz napisał(a):

> Ile masz lat, "magician"?

niby że to co ma za znaczenie?

> Postudiuj teatrologie i historie sztuki (nie-polskie). Pochodz do teatru poza
                            > Wroclawiem i Polska. Moze cos zrozumiesz.

rozumiem, że masz zupełnie inne zdanie na ten temat. Trudno. Szkoda, że
                            niewiele potrafiłeś wyjaśnić. Cynizm temu raczej nie służy.

>A tak zostal ci tylko "magician" zamiast sztukmistrza.

to akurat niestosowna uwaga, biorąc pod uwagę podobieństwa naszych nickow.
                            • mojteatr Re: Znow sie dzieje 15.08.05, 22:52
                              A racja, jak zwykle po srodku...
                              Droga(i) sztukmistrzu, droga(i) magician - sie prosze nie klocic, cynizmami nie
                              wymieniac - racja jak zwykle po srodku...
                              Tatr Polski nie musi (i chwala, bo nawet nie powinien) byc tylko polski, ale
                              polski tez ma byc...
                              Kordian jaki jest kazdy widzi ale jest co jakis czas potrzebny. Bo jaki
                              Koridian, takie spoleczenstwo...a jakie spoleczenstwo kazdy widzi. Ja tam
                              osobiscie calego spektaklu bym nie przekreslal....sa momenty! No i nie jeden
                              Koridian przeciez...
                              Choc nie polskie ale klasyczne sa przeciez "Woyzeck" oraz "John Gabriel Borkman"
                              - mnie sie zdaje, ze dwa dobre spektakle....Dobry, klasyczny teatr!
                              • Gość: sztukmistrz Re: Znow sie dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:26
                                Amen.
                                • Gość: magician Re: Znow sie dzieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.05, 11:32
                                  ok, agree

p.s.
                                  magician drogA:)
                                  • teatralna_daguchna Re: Znow sie dzieje 16.08.05, 14:16
                                    A wyobraźcie sobie,co to będzie,kiedy z Polskiego odejdą
                                    Ziemiański,Szymków,Cywka,Kiljan i Preis...No,paranoja po prostu!
                                    • teatralna_daguchna Re: Znow sie dzieje 23.08.05, 14:11
                                      Po prostu strach myśleć,co będzie dalej!
      • Gość: JA Re: Znow sie dzieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.05, 13:31
        alez to jest oczywiscie pomysl zamkniecia Pantomimy, bez kosztow likwidacji.
        Urzad zaoszczedzi, bo nie da pantomimie, a polski grosza wicej nie dostanie niz
        wczesniej, ot całe polączenie.
        tak to jest jak kulturą rządzi polityka
        • Gość: Michail Zdemaskowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:32
          A teraz przygotuj sie na "zbrodnie", nie mala tylka wielka w nadchodzaca
          srode. "Zbrodniarze", ale juz nie "ksiazkowi" tylko Ci z dyrekcji zostana
          zdemaskowani. I ci wszyscy geje, ktorzy jeszcze boja sie ujawnienia tez.
          A wiec do srody.
          M.
          • teatralna_daguchna Re: Zdemaskowanie 17.09.05, 15:19
            Nie rozumiem,o co ci chodzi.Mógłbyś jaśniej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka