erinka 15.04.05, 15:44 gdzie we wroclawiu moge znalezc rehabilitantow stosujacych metode bobath? bede wdzieczna za info:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
summerdays Re: metoda bobath 16.04.05, 17:42 Witaj, wydaje mi sie, ze rehabilitantow stosujacych ta metode znajdziesz w Fundacji "Promyk Slonca" www.promyk.wroc.biz/ Odpowiedz Link Zgłoś
erinka Re: metoda bobath 17.04.05, 10:12 wlasnie ze nie:( oni tam sa nastawieni na vojte i do innych metod sa negatywnie nastawieni. nawet sugestia, ze dziecko mogloby byc rehabilitowane metoda bobath a nie vojta jest zle widziana:( Odpowiedz Link Zgłoś
summerdays Re: metoda bobath 17.04.05, 10:42 Tutaj www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?s=256acd943ca4722e986eea39ca1411b5;act=ST;f=6;t=113;view=old znalazlam informacje, ze gdzies na Dobrzynskiej. Moze zapytasz w tym watku o szczegoly? Z "Promykiem" to sie zdziwilam, musze przyznac ;( Odpowiedz Link Zgłoś
etka2 Re: metoda bobath 18.04.05, 08:09 ul. Kilińskiego 27-36 Przychodnia Lekarsko-Rehabilitacyjna OTTO-PRODENT, tel. 792-60-65. Szczególnie polecam p. Kasię Urban - wiele jej zawdzięczamy - my rodzice i córka Karolinka. Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: metoda bobath 03.05.05, 21:37 a ja ostrzegam przed p. Kasią Urban. Odkryłam mnóstwo nieprawidłowości u mojej córeczki, zaleciła obowiązkową rehabilitację, która miała sięodbyać 4x w tygodniu. Inna rehabilitantka ( z nieco dłuższą praktyką niż p. Urban) stwierdziła, że rehabilitacja mojej córeczki jest bardzo niewskazana, gdyż im dziecko dłużej raczkuje, tym lepiej. Neurolog nie zauważył żandych nieprawidłowości i nie zalecał żadnej rehabilitacji Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: metoda bobath 24.04.05, 21:10 Własnie ze tak:)) W Promyku sa rowniez rehabilitanci metoda Bobath, chodzilam, i chwale sobie. Mojego synka rehabilitowala ta metoda najcieplejsza osoba pod sloncem, p. Joanna Rajczakowska, nie wiem czy sie teraz inaczej nie nazywa:) byla super. Polecam. Pozdrawiam Dorotka Odpowiedz Link Zgłoś
edzia73 Re: metoda bobath 05.05.05, 13:14 Ja tylko w sprawie formalej dodam, że szukając rehabilitanta NDT dobrze jest spytać się o jego kwalifikacje. Do pracy z małym dzieckiem wskazane jest aby miał on ukończone oprócz podstawowego kursu NDT jeszcze specjalistyczny właśnie pod kątem pracy z maluchami (od 1-2mce życia). Namiary na rehabilitanta mi znanego przesyłam na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
pola48 Re: metoda bobath 25.07.05, 19:56 Ja gorąco polecam p.Kasię Urban. Osoba z bardzo dużą wiedzą(w trakcie doktoratu na temat metody Bobathów).Ma ukończone dwa kursy tej metody.Mój synek ją uwielbiał-dzięki niej chodzi.Dopatrzy się nawet niewielkich patologii na każdym etapie rozwoju dziecka. Do niej były zawsze największe kolejki:)Szczerze mówiąc osobiście nie znam nikogo , kto byłby z niej niezadowolony. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś