Dodaj do ulubionych

metoda bobath

15.04.05, 15:44
gdzie we wroclawiu moge znalezc rehabilitantow stosujacych metode bobath?
bede wdzieczna za info:)
Obserwuj wątek
    • summerdays Re: metoda bobath 16.04.05, 17:42
      Witaj, wydaje mi sie, ze rehabilitantow stosujacych ta metode znajdziesz w
      Fundacji "Promyk Slonca" www.promyk.wroc.biz/
      • erinka Re: metoda bobath 17.04.05, 10:12
        wlasnie ze nie:( oni tam sa nastawieni na vojte i do innych metod sa negatywnie
        nastawieni. nawet sugestia, ze dziecko mogloby byc rehabilitowane metoda bobath
        a nie vojta jest zle widziana:(
        • summerdays Re: metoda bobath 17.04.05, 10:42
          Tutaj
          www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?s=256acd943ca4722e986eea39ca1411b5;act=ST;f=6;t=113;view=old
          znalazlam informacje, ze gdzies na Dobrzynskiej. Moze zapytasz w tym watku o
          szczegoly?
          Z "Promykiem" to sie zdziwilam, musze przyznac ;(
          • etka2 Re: metoda bobath 18.04.05, 08:09
            ul. Kilińskiego 27-36 Przychodnia Lekarsko-Rehabilitacyjna OTTO-PRODENT, tel.
            792-60-65. Szczególnie polecam p. Kasię Urban - wiele jej zawdzięczamy - my
            rodzice i córka Karolinka.
            • erinka Re: metoda bobath 20.04.05, 11:40
              bardzo dziekuje za informacje:)
            • polibius Re: metoda bobath 03.05.05, 21:37
              a ja ostrzegam przed p. Kasią Urban. Odkryłam mnóstwo nieprawidłowości u mojej
              córeczki, zaleciła obowiązkową rehabilitację, która miała sięodbyać 4x w
              tygodniu. Inna rehabilitantka ( z nieco dłuższą praktyką niż p. Urban)
              stwierdziła, że rehabilitacja mojej córeczki jest bardzo niewskazana, gdyż im
              dziecko dłużej raczkuje, tym lepiej. Neurolog nie zauważył żandych
              nieprawidłowości i nie zalecał żadnej rehabilitacji
        • mstawarz Re: metoda bobath 24.04.05, 21:10
          Własnie ze tak:))
          W Promyku sa rowniez rehabilitanci metoda Bobath, chodzilam, i chwale sobie.
          Mojego synka rehabilitowala ta metoda najcieplejsza osoba pod sloncem, p.
          Joanna Rajczakowska, nie wiem czy sie teraz inaczej nie nazywa:) byla super.
          Polecam.
          Pozdrawiam Dorotka
    • edzia73 Re: metoda bobath 05.05.05, 13:14
      Ja tylko w sprawie formalej dodam, że szukając rehabilitanta NDT dobrze jest
      spytać się o jego kwalifikacje. Do pracy z małym dzieckiem wskazane jest aby
      miał on ukończone oprócz podstawowego kursu NDT jeszcze specjalistyczny właśnie
      pod kątem pracy z maluchami (od 1-2mce życia).
      Namiary na rehabilitanta mi znanego przesyłam na priv.
    • pola48 Re: metoda bobath 25.07.05, 19:56
      Ja gorąco polecam p.Kasię Urban. Osoba z bardzo dużą wiedzą(w trakcie doktoratu
      na temat metody Bobathów).Ma ukończone dwa kursy tej metody.Mój synek ją
      uwielbiał-dzięki niej chodzi.Dopatrzy się nawet niewielkich patologii na każdym
      etapie rozwoju dziecka. Do niej były zawsze największe kolejki:)Szczerze mówiąc
      osobiście nie znam nikogo , kto byłby z niej niezadowolony. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka