Dodaj do ulubionych

Ulica Sienkiewicza. Rozpoczyna się remont

IP: *.siedmiorog.pl 24.04.05, 11:49
ŚWIETNIE, ŻE W KOŃCU ZABRANO SIĘ ZA KOMUNIKACYJNE TRASY. A MOŻE JUŻ BY
POMYŚLANO O BUDOWIE DWÓCH MOSTÓW. JEDEN OBOK MOSTY GRUYNWALDZKIEGO, A DRUGI
OBOK MOSTU WARSZAWSKIEGO. Z TEGO CO WIEM, Z W NAJBLIŻSZYCH LATACH PLANUJE SIĘ
ROZSZERZENIE JEZDNI. GDYBY MOSTY BUDOWANO TERAZ, WTEDY REMONT DRUGICH NITEK
JEZDNI TRWAŁBY ODPOWIEDNIO KRÓCEJ. WARTO POMYŚLEĆ, NIERAZ LEPIEJ WYDAĆ WIĘCEJ
PIENIĘDZY OD RAZU, BO ZWRÓCĄ SIĘ SZYBCIEJ.... POMYŚLCIE PANOWIE.... A MOŻE
POMYŚLCIE NA MIARĘ XXI WIEKU I ZASTANÓWCIE SIĘ CO DALEJ Z POŁĄCZENIEM
KRAKOWSKIEJ Z KIERUNKIEM WARSZAWY...? POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Ulica Sienkiewicza. Rozpoczyna się remont IP: *.bf.uni.wroc.pl 25.04.05, 08:44
    • Gość: Andrzej Re: Ulica Sienkiewicza. Rozpoczyna się remont IP: *.bf.uni.wroc.pl 25.04.05, 08:47
      Nie piszcie w czasie teraźniejszym o tym co ma być, sprawdźcie! W niedzielę
      ruch był normalny, w poniedziałek rano również.
    • mi.chal Cala Ziajka 25.04.05, 15:11
      Zmiana terminu wdrożenia nowej organizacji ruchu kołowego na ul. Sienkiewicza
      na dzień 28 kwietnia br.
      Zarząd Dróg i Komunikacji we Wrocławiu informuje, że zaplanowane na dzień 23
      kwietnia wdrożenie nowej organizacji ruchu kołowego na ul. Sienkiewicza zostało
      przesunięte na dzień 28 kwietnia br.

Powodem zmiany terminu jest konieczność poprawienia przez wykonawcę oznakowania
      pionowego i poziomego na trasie objazdu dla remontowanej ul. Sienkiewicza.
      Komisja dokonująca przeglądu i odbioru oznakowania dla planowanego etapu
      przebudowy ul. Sienkiwicza miała zastrzeżenia do stanu oznakowania
      przygotowanego przez wykonawcę robót. Uwagi dotyczyły głównie braku bądź
      niezgodnej z projektem lokalizacji oznakowania poziomego i pionowego, m.in.
      braku oznakowania poziomego na skrzyżowaniu ulic Nowowiejska/Górnickiego/Prusa,
      niedbałe wykonanie przejazdu tymczasowego z płyt betonowych na wysokości ul.
      Górnickiego, nieutwardzenie peronów na awaryjnych przystankach autobusowych na
      ul. Nowowiejskiej i ul. Prusa, brak oznakowania porządkującego parkowanie na
      trasie objazdu oraz niestaranne zabezpieczenie wykopów na placu budowy.

Do czasu usunięcia wszystkich usterek komisja wstrzymała wprowadzenie zmiany
      organizacji ruchu. Kolejny przegląd oznakowania został wyznaczony na dzień 27
      kwietnia, a wdrożenie nowej organizacji ruchu - na noc z 27 na 28 kwietnia.
      • robak_wroc Re: Cala Ziajka 25.04.05, 17:08
        czyli znow bedzie sie jezdzilo do dupy ;D
        a tak swoja droga, to dlaczego jakis inteligentny zapewne czlowiekna ulicy
        benedyktynskiej (od strony wyszynskiego) dal tam znak nakazu jazdy w lewo?
        zawsze sobie tamtedy jezdzilem i wjezdzalem bezposrednio w grumwaldzka, by potem
        przeciac daaaalej piastowska i byc tam gdzie chce i nie pchac sie przez
        sienkiewicza, po ktorej co chcila biega jakas babcia z laska z mysla 'dam rade,
        bede pierwsza'
        • Gość: Naturalnie Re: Cala Ziajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 17:23
          Ale babcia nigdy nie wygra z katolikiem, co nie?! Zawsze byłeś szybszy!!
          • robak_wroc Re: Cala Ziajka 28.04.05, 16:37
            Gość portalu: Naturalnie napisał(a):

> Ale babcia nigdy nie wygra z katolikiem, co nie?! Zawsze byłeś szybszy!!

nie wiem jak z katolikiem, ale ja kiedy trzeba to jestem szybszy.

ps. co ma piernik do wiatraka i wpieprzanie tutaj katolicyzmu?
        • piast9 Re: Cala Ziajka 25.04.05, 19:19
          robak_wroc napisał:

> a tak swoja droga, to dlaczego jakis inteligentny zapewne czlowiekna ulicy
          > benedyktynskiej (od strony wyszynskiego) dal tam znak nakazu jazdy w lewo?
          Pewnie dlatego że taki znak jest tańszy od znaku pokazującego że z lewego pasa
          jedzie się w lewo, a z prawego w lewo prosto bądź prawo.
    • szarykot Re: Ulica Sienkiewicza. Rozpoczyna się remont 25.04.05, 18:59
      a musisz sie tak wydzierać ?
    • mi.chal Czy Pan SZ jest chory na schizofrenie? 25.04.05, 21:46
      "Od soboty ulica Sienkiewicza mozna jezdzic tylko w jednym kierunku: od Sepa-
      Szarzynskiego do Nowowiejskiej. To skutek remontu, ktory potrwa az do grudnia.
      podczas weekendu nie tworzyli sie tam jednak zbyt wielkie korki. Kierowcy
      radzili sobie niezle z nowa organizacja ruchu..."
      Dalej nie chce mi sie tych bzdetow przepisywac. Do tej notatki dolaczone jest
      zdjecie. I wszystko byloby w porzadku, gdyby nie to, ze tak naprawde w sobote
      nie wprowadzono ograniczenia ruchu na Sienkiewicza, co potwierdza nawet
      dolaczone zdjecie.
      Nie wiem, kto trzyma tego polglowka w Wyborczej, co artykul napisany przez tego
      goscia to blad.
      • Gość: kotbehemot Re: Czy Pan SZ jest chory na schizofrenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 23:58
        zgadzam sie. przy kazdej nadarzającej sie okazji podkreslam, ze szemplinski to idiota. No ale cóż, zięba uległ autodezintegracji, to moze ten tez w jakis głupi sposob wyleci:/
        • Gość: Przepisywanie GW Nie schiza a kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 00:13
          Pan SZ po prostu przepisał dzielnie do kompa komunikat ZDIK...

Tak samo z newsami z policji - przepisywanie komunikatów jest standardem, zatem
          ze studenta ze skrętem trawki gazeta robi zwykle niebezpiecznego bandytę.

Nie martwcie się, kasa przede wszystkim!
          • mi.chal Re: Nie schiza a kasa 26.04.05, 08:18
            Mogloby byc tak jak piszesz, gdyby w tej notatce byla tylko informacja o
            ograniczeniu ruchu. Ale Pan Sz. wymyslil sobie jeszcze to, ze nie tworza sie
            tam korki, a kierowcy dobrze sobie radza. Kompletna paranoja.
            • robak_wroc Re: Nie schiza a kasa 28.04.05, 16:45
              a tak BTW to pogratulowac "zielonej fali" na nowowiejskiej teraz. normalnie
              miodna. trzeba jechac jakies 15-20kmh zeby na nastepnych swiatlach (odcinek
              jakies 60m) trafic na zielone.
              • almac Re: Nie schiza a kasa 29.04.05, 03:51
                Mówisz, że 15-20 km/h.... Gdyby tę prędkość jeszcze zmniejszyć (tak o połowę)
                to byłaby idealna "zielona fala" dla pieszych. Może (docelowo) o to chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka