Dodaj do ulubionych

Wrocławscy Romowie zakładają pierwszą własną firmę

09.05.05, 22:47
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Wrocławscy Cyganie IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.05, 15:52
      Znam ich, mieszkam na Brochowie. Są leniwi. Nie nadają się do zadnej pracy,
      zaledwie kilka kobiet pracuje sprzątając klatki a cała reszta żyje z pieniędzy
      opieki społecznej. Na Brochowie jest wiele starszych osób(Polaków), które całe
      życie pracowały a teraz maja tak niskie dochody, że brakuje im na leki. Lecz to
      nie ci biedni polscy emeryci korzystają z pomocy społecznej tylko leniwe
      Cygany. Mężczyźni całymi dniami siedzą na ławkach, palą papierosy i piją a
      dzieci Cygańskie wyłudzają pod szkołą podstawową od mniejszych polskich dzieci
      pieniądze. Napadają i kradną. I taka prawda jest o Cyganach. Zyją z naszych
      podatków. Leniwy naród!
      • Gość: fredek Re: Wrocławscy Cyganie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.05, 16:00
        Z daleka od takiej firmy,okradną i jeszcze przyłożą, a komputery sprzedadzą.TO
        pewne,trochę miałem z nimi do czynienia i nigdy więcej.
        • Gość: ramo Re: Wrocławscy Cyganie IP: *.url.equinox.local / 212.85.1.* 17.05.05, 11:41
          nie wszystkie cugany sa takie same to sie odwal. oni tez sa ludzmi tak jak i my.
          a ze nie maja pracy to dlatego ze sa cyganami i maja zla reputacje.
      • Gość: Mroczny Łowca [...] IP: *.crowley.pl 11.05.05, 13:51
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ciekawski Re: Wrocławscy Cyganie IP: *.core.lanet.net.pl / 62.111.181.* 14.05.05, 11:46
        przepraszam - pamiętam tekst wc i wcale nie był do wykasowania! Zaczynał się od o
        curwa;) - ale później była trafna uwaga, że chyba w Polsce ktoś wcześniej
        przepisywał teksty na kompie - w artykule było, że pomysł przyszedł aż z indii
        (naprawdę się uśmiałem:)) Może admin wyjaśni, dlaczego wykasował ten post?
        • Gość: ciekawski Re: Wrocławscy Cyganie IP: *.core.lanet.net.pl / 62.111.181.* 14.05.05, 11:59
          a piszę to dlatego, że sam swego czasu przepisywałem teksty na kompie - nie
          miałem pojęcia, że pomysł przyszedł aż z indii:))))
    • Gość: J.G. Mają wysokie kwalifikacje IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.05.05, 03:48
      "W większości Romowie skończyli zaledwie kilka klas podstawówki."

Jak widać mają bardzo wysokie kwalifikacje
      • sand_witch Re: Mają wysokie kwalifikacje 11.05.05, 13:42
        Firma będzie też zatrudniać niepełnosprawnych i chorych psychicznie. Taki mix
        przekracza moje, ludzkie, pojęcie.
        • malaszaramysz Coś małe masz te " ludzkie pojęcie":-)))) 14.05.05, 12:02
          Dlaczego Romowie, niepełnosprawni i chorzy psychicznie nie mogą przepisywać
          tekstów na komputerze? Czy osoba chora na depresję, schizofremię,
          niepełnosprawna ruchowo nie poradzi sobie z klawiaturą?Bez przesady.Romowie są
          takimi samymi obywatelami jak każdy inny i też mają prawo do pracy.Ktoś chce im
          pomóc.Świetnie, bardzo dobry pomysł.
      • tomek854 Re: Mają wysokie kwalifikacje 11.05.05, 15:57
        Jeżeli umieją pisać na komputerze to mogą wykonywać pracę przepisywania na komputerze. DO tego nie potrzeba być magistrem.
        • Gość: gadzia troche wiary ludzie! IP: *.zmigrod.jarsat.pl 13.05.05, 22:48
          ja się ciesze ze są, że cos zaczyna sie u nich zmieniac.i niech nikt nie pisze ze nie nadaja sie do zadnej pracy.(a biedni emeryci to nie wina Romów) łatwo krytykować, trudniej zabrac sie za likwidacje problemu a jak widac taki jest i z przykroscia stwierdzam, że sterotypy nie pomogą. MOŻE CZAS SIE POZNAĆ?mozemy sie od nich nauczyc tanczyc i cieszyc bo po komentarzach widze ze tego nie potraficie...oni zaczna sie uczyc od nas(tylko czego? jak tu sama hermetycznośc i małostkowość sie wdarła do komentarzy?)jak zobaczą, poczują ze mamy jakies zalety.tylko je im pokażmy.
          • Gość: josip Re: troche wiary ludzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:20
            ale o co chodzi z tymi ze pomysl przyszedl az z Indii?? ja teksty przepisuje od 2 lat...czyzbym byl geniuszem?:) a romowie musieli az z Indii czerpac takie natchnionione pomysly? jesli tak to nie wroze im sukcesu...albo tej dziennikarzynie ktora to napisala
            • Gość: ciekawski Re: troche wiary ludzie! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.05.05, 15:37
              nie jesteś geniuszem, tylko hindusem;)
            • wielki_czarownik Cicho bo Cie ocenzurują 14.05.05, 18:22
              Mnie już ocenzurowali za upublicznienie tego odkrycia.
              • Gość: ciekawski Re: Cicho bo Cie ocenzurują IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.05.05, 18:43
                o curwa;)
                • Gość: josip Re: Cicho bo Cie ocenzurują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 23:28
                  :)) dobrze ze jednak zostalo w nas troche poczucia humoru w tych podlych czasach cenzury i ciemnosci gospodarczej (w XXI wieku z Indii musimy sciagac przepisy na sukcesy gospodarcze - ciekawi mnie czy Romowie beda swiadczyc usluge przepisywania tekstow na licencji czy na czarno...)
                  • Gość: hindus Re: Cicho bo Cie ocenzurują IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.05.05, 17:02
                    ja być kolo z indii - nie do końca znać polski. zatrudnię trochę romów - mam
                    pomysł na założenie firmy (przepisywanie tekstów na KOMPUTERZE - znacie to
                    urządzenie?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka