wielki_czarownik 09.05.05, 22:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Wrocławscy Cyganie IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.05, 15:52 Znam ich, mieszkam na Brochowie. Są leniwi. Nie nadają się do zadnej pracy, zaledwie kilka kobiet pracuje sprzątając klatki a cała reszta żyje z pieniędzy opieki społecznej. Na Brochowie jest wiele starszych osób(Polaków), które całe życie pracowały a teraz maja tak niskie dochody, że brakuje im na leki. Lecz to nie ci biedni polscy emeryci korzystają z pomocy społecznej tylko leniwe Cygany. Mężczyźni całymi dniami siedzą na ławkach, palą papierosy i piją a dzieci Cygańskie wyłudzają pod szkołą podstawową od mniejszych polskich dzieci pieniądze. Napadają i kradną. I taka prawda jest o Cyganach. Zyją z naszych podatków. Leniwy naród! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Wrocławscy Cyganie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.05, 16:00 Z daleka od takiej firmy,okradną i jeszcze przyłożą, a komputery sprzedadzą.TO pewne,trochę miałem z nimi do czynienia i nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramo Re: Wrocławscy Cyganie IP: *.url.equinox.local / 212.85.1.* 17.05.05, 11:41 nie wszystkie cugany sa takie same to sie odwal. oni tez sa ludzmi tak jak i my. a ze nie maja pracy to dlatego ze sa cyganami i maja zla reputacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mroczny Łowca [...] IP: *.crowley.pl 11.05.05, 13:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Wrocławscy Cyganie IP: *.core.lanet.net.pl / 62.111.181.* 14.05.05, 11:46 przepraszam - pamiętam tekst wc i wcale nie był do wykasowania! Zaczynał się od o curwa;) - ale później była trafna uwaga, że chyba w Polsce ktoś wcześniej przepisywał teksty na kompie - w artykule było, że pomysł przyszedł aż z indii (naprawdę się uśmiałem:)) Może admin wyjaśni, dlaczego wykasował ten post? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Wrocławscy Cyganie IP: *.core.lanet.net.pl / 62.111.181.* 14.05.05, 11:59 a piszę to dlatego, że sam swego czasu przepisywałem teksty na kompie - nie miałem pojęcia, że pomysł przyszedł aż z indii:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G. Mają wysokie kwalifikacje IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.05.05, 03:48 "W większości Romowie skończyli zaledwie kilka klas podstawówki." Jak widać mają bardzo wysokie kwalifikacje Odpowiedz Link Zgłoś
sand_witch Re: Mają wysokie kwalifikacje 11.05.05, 13:42 Firma będzie też zatrudniać niepełnosprawnych i chorych psychicznie. Taki mix przekracza moje, ludzkie, pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Coś małe masz te " ludzkie pojęcie":-)))) 14.05.05, 12:02 Dlaczego Romowie, niepełnosprawni i chorzy psychicznie nie mogą przepisywać tekstów na komputerze? Czy osoba chora na depresję, schizofremię, niepełnosprawna ruchowo nie poradzi sobie z klawiaturą?Bez przesady.Romowie są takimi samymi obywatelami jak każdy inny i też mają prawo do pracy.Ktoś chce im pomóc.Świetnie, bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Mają wysokie kwalifikacje 11.05.05, 15:57 Jeżeli umieją pisać na komputerze to mogą wykonywać pracę przepisywania na komputerze. DO tego nie potrzeba być magistrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzia troche wiary ludzie! IP: *.zmigrod.jarsat.pl 13.05.05, 22:48 ja się ciesze ze są, że cos zaczyna sie u nich zmieniac.i niech nikt nie pisze ze nie nadaja sie do zadnej pracy.(a biedni emeryci to nie wina Romów) łatwo krytykować, trudniej zabrac sie za likwidacje problemu a jak widac taki jest i z przykroscia stwierdzam, że sterotypy nie pomogą. MOŻE CZAS SIE POZNAĆ?mozemy sie od nich nauczyc tanczyc i cieszyc bo po komentarzach widze ze tego nie potraficie...oni zaczna sie uczyc od nas(tylko czego? jak tu sama hermetycznośc i małostkowość sie wdarła do komentarzy?)jak zobaczą, poczują ze mamy jakies zalety.tylko je im pokażmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: troche wiary ludzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:20 ale o co chodzi z tymi ze pomysl przyszedl az z Indii?? ja teksty przepisuje od 2 lat...czyzbym byl geniuszem?:) a romowie musieli az z Indii czerpac takie natchnionione pomysly? jesli tak to nie wroze im sukcesu...albo tej dziennikarzynie ktora to napisala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: troche wiary ludzie! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.05.05, 15:37 nie jesteś geniuszem, tylko hindusem;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Cicho bo Cie ocenzurują 14.05.05, 18:22 Mnie już ocenzurowali za upublicznienie tego odkrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Cicho bo Cie ocenzurują IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.05.05, 18:43 o curwa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Cicho bo Cie ocenzurują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 23:28 :)) dobrze ze jednak zostalo w nas troche poczucia humoru w tych podlych czasach cenzury i ciemnosci gospodarczej (w XXI wieku z Indii musimy sciagac przepisy na sukcesy gospodarcze - ciekawi mnie czy Romowie beda swiadczyc usluge przepisywania tekstow na licencji czy na czarno...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hindus Re: Cicho bo Cie ocenzurują IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.05.05, 17:02 ja być kolo z indii - nie do końca znać polski. zatrudnię trochę romów - mam pomysł na założenie firmy (przepisywanie tekstów na KOMPUTERZE - znacie to urządzenie?) Odpowiedz Link Zgłoś