Gość: lal IP: *.bredband.skanova.com 12.05.05, 22:29 Znika stary Breslau. Zostaje tylko tandeta. Stary Breslau odchodzi w zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ to mój ulubiony zabytek techniki IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.05.05, 22:57 to mój ulubiony zabytek techniki we Wroclawiu. Tu kilka moich fotek - ten kto tego nie widzial niech koniecznie uda sie do portu miejskiego - poki jest co ogladac. wroclaw.hydral.com.pl/40279,foto.html wroclaw.hydral.com.pl/40275,foto.html Okolice: wroclaw.hydral.com.pl/29071,foto.html wroclaw.hydral.com.pl/29070,foto.html Przed pozarem: wroclaw.hydral.com.pl/29069,foto.html wroclaw.hydral.com.pl/29068,foto.html wroclaw.hydral.com.pl/29066,foto.html ech szkoda... tam byl taki niesamowity industrialny klimat. Cos ala Hamburg. Niesamowite wnetrze... czy naprawde nie da sie tego gmachu odtworzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ on jest piekny nawet jako ruina... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.05.05, 22:59 Nawet jako ruina XIX gmach portu miejskiego wygląda pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot moj takze:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:06 to był przepiekny budynek ,najbardziej klimatyczne miejsce we Wroclawiu- i juz go nie ma:(( Ja takze dodalem kilka jego fotografii, jeszcze przed pozarem wroclaw.hydral.com.pl/20857,foto.html wroclaw.hydral.com.pl/20278,foto.html wroclaw.hydral.com.pl/20855,foto.html wieeelka szkoda:(( anajgorsze, ze nie ma zadnych szans na odbudowanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Co nastepne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:16 Co następne? Browar Piast, Mieszczański, Dworzec Świebodzki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irizar Re: to mój ulubiony zabytek techniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:20 rzeczywiście jak Hamburg :) wszak to także niemieckie miasto i leżące nad rzeką :) właśnie... wszytsko zburzą a można by to odrestaurować i zrobić coś fajnego z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Oburzające ... IP: *.acn.waw.pl 13.05.05, 00:20 Wydaje mi się, że fakt, iż burzona budowla powstała za czasów niemieckich nie ma tu wiele do rzeczy- chodzi raczej o panoszącą się w całej Polsce (a w sposób szczególny w mojej Warszawie) pogardę dla wszystkiego, co stare, dawne, związane z dawną tradycją, kulturą czy techniką i przekonaniem, że nowe jest zawsze lepsze,nawet, gdy chodzi o banał czy ewidentną tandetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan w Warszawie nigdy by nie wyburzono czegos takiego IP: *.chello.pl 13.05.05, 00:38 różni ludzi różnie podchodzą do starych rzeczy, ale takiego budynku gdyby istniał w Warszawie nigdy by nie wyburzono, bo nadawałby się świetnie na cokolwiek gdyby go tylko odrestaurować i zagospodarować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valenty Masakra w porcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:27 To jest po prostu skandal! Nikt za to nie pójdzie siedzieć? Tak sobie po prostu wyburzą, jakby nigdy nic? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Wyć mi się chce:-((((( 13.05.05, 08:36 Naprawdę nie można odbudować?Nie takie rzeczy robiono. Odpowiedz Link Zgłoś
cactus Re: Burzą w porcie 13.05.05, 08:44 a moze po prostu, ktos potrzebował terenu pod nowe inwestycje i ten pożar to nie taki przypadek ? nie takie numery zna historia - zwłasza zapisana w dokumentacji firm ubezpieczeniowych Odpowiedz Link Zgłoś
em.em.em Re: Burzą w porcie 13.05.05, 09:19 a oprocz budynku cos splonelo, czy tez moze "przez przypadek" byl pusty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: Burzą w porcie IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 13.05.05, 09:35 Parę (tysięcy) ton zboża. W sumie nic. Też uważam, że komuś się bardzo ten pożar opłaci. A budynek był przepiękny! Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Burzą w porcie 13.05.05, 10:39 Przykra sprawa ale najlepszym przykładem jak ciężko jest odbudować zabytkowy obiekt jest spichlerz na ul.Menniczej który pomału znika wroclaw.hydral.com.pl/27799,foto.html Odpowiedz Link Zgłoś