Dodaj do ulubionych

Cymanek-mr.Disaster

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:44
Jasna cholera,Śląsk na świeczniku afery korupcyjnej! Bardzo mnie dziwi dlaczego
tak późno sprawa wychodzi na jaw,choć może już o niej było kiedyś,o tym nie
wiem.Jak widać nawet kibic Śląska-Brzozowski potrafi napluć w swoje
gniazdo,choć trudno winić za sprawę akurat jego oraz za to,że opisuje jawne
oszustwo.Ciekawi mnie teraz opinia wszystkich tropicieli grzeszków
Schetyny,dla których jego rzekome nieuczciwe zagrania były powodem do
nienawiści.Mam nadzieję,że będziecie konsekwentni i również Cymankowi
zgotujecie taką kampanię,inaczej da rady,chyba że chcecie wyjść z tego bez twarzy.
Obserwuj wątek
    • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 09:53
      A ja mam nadzieję że Brzozowski już siedzi w prokuraturze i składa wyjaśnienia
      wszak to bardzo poważna sprawa.

A że Brzozowski się mści za przegrane sprawy w sądzie z Cymankiem za dziesiątki
      bzdur jakie o nim pisał to już inna sprawa.

Brzozowski nauczony swoimi wcześniejszymi przykrymi doświadczeniami znów
      jednoznacznie na nikogo nie wskazuje i o zgrozo znów ma informacje od
      tajemniczych informatorów (wątpię czy tacy istnieją)!

Gdyby coś naprawdę wiedział to by napisał jaki klub, jakie nazwiska a pisze tak
      że trzeba nieźle się wysilić aby domyśleć się o co chodzi. CZYLI NIE MA ŻADNYCH
      DOWODÓW I TAK NAPRAWDĘ NIC NIE WIE! Mści się jedynie za przegrane sprawy w
      sądzie. Nie podaje nazwy żadnego klubu, bo wie że nic nie udowodni a cała
      historyjka jest przez niego wymyślona.
      • Gość: taxi Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.05, 20:26
        kibicuWKS, masz jakąś obsesję na punkcie Wyborczej i Brzozowskiego.
        Najważniejsze jest jednak to, że kompletnie nie masz pojęcia na czym polega
        praca dziennikarza. Twoim skromnym, a, wybacz, bardzo prymitywnym zdaniem to
        Gazeta i Brzozowski mają być za Ślaskiem i pisać o nim dobrze. To tak jakbys
        żądał od kogoś, kto pracuje w dziel giełda, żeby forował jakąś firmę. Po prostu
        dziennikarz nie może być za kimś, natomiast na pewno powinien piętnować
        przekręty w klubach, przekręty działaczy. Tych w Śląsku było mnóstwo, a w
        wykonaniu Cymanka (chyba to ktoś z twojej rodziny, bo bezkrytycznie podchodzisz
        do wszystkiego co robił) wątpliwej jakości posunięć cała masa. To, gdzie teraz
        jest Śląsk to nie jest zasługa Gazety, ani Brzozowskiego, a przede wszystkim
        Cymanka.
        Poza wszytkim, to Kibicu jesteś małym, zakompleksionym kłamcą. Z tego co
        widziałem na innym wątku Gazeta odpowiedziała ci, że Brzozowski nie przegrał
        żadnej sprawy i z nikim. Z tego co wiem to nawet jedną wygrał. A ty z uporem
        maniaka powtarzasz to kłamstwo. Kłamcą więc jesteś jak nic. A małym i
        zakompleksionym dlatego, że bardzo różnisz sie od dziennikarza Brzozowskiego.
        On pisze pod nazwiskiem i znosi twoje tchórzliwe kłamstwa, które wypisujesz
        anonomowo.
        Straszny z Ciebie junior w myśleniu i zaślepiony matoł. Wybacz, że użuwam
        takich słów, ale brak mi argumentów dla zwykłago matolstwa i naiwności
        tchórzliwej człowieczyny, która zawierzyła w prawość takiego cwaniaka i
        przekrętacza jak Cymanek.
        • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 28.05.05, 08:34
          > kibicuWKS, masz jakąś obsesję na punkcie Wyborczej i Brzozowskiego.
          Tak jak ona i on mają na punkcie Śląska

> (chyba to ktoś z twojej rodziny, bo bezkrytycznie podchodzisz do wszystkiego
          > co robił)
          A jeśli nie to jesteś kłamcą.

> Poza wszytkim, to Kibicu jesteś małym, zakompleksionym kłamcą. Z tego co
          > widziałem na innym wątku Gazeta odpowiedziała ci, że Brzozowski nie przegrał
          > żadnej sprawy i z nikim. Z tego co wiem to nawet jedną wygrał. A ty z uporem
          > maniaka powtarzasz to kłamstwo. Kłamcą więc jesteś jak nic.
          Słuchaj śmieciu! Porównaj sobie daty moich wpisów gdzie pisałem o sprawie
          redaktorów i datę odpowiedzi Gazety. I co ci wychodzi?????????????? Że pisałem
          o tym do czasu aż nie otrzymałem odpowiedzi z Gazety, bo sprawę znałem z
          plotek. Jak już otrzymałem krótką odpowiedź to przestałem o tym pisać. Więc
          sprawdź następntym razem dokładnie daty wątków zamiast pieprzyć.

> On pisze pod nazwiskiem i znosi twoje tchórzliwe kłamstwa, które wypisujesz
          > anonomowo.
          Jemu za to płacą aby pisał i ja mu też za to płacę kupując gazetę. Jest
          redaktorem i zawsze będzie oceniany przez czytelników, bo chyba od tego jest
          forum? Czy też może od tego aby tylko Gazetę chwalić? Mi nikt za to nie płaci i
          nazwiska swojego za darmo umieszczać nie zamierzam.

> Straszny z Ciebie junior w myśleniu i zaślepiony matoł. Wybacz, że użuwam
          > takich słów
          Taki prezentujesz poziom, więc cóż zrobić.
          • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 28.05.05, 09:19
            Zrobiłem głupotę opierając swoje oskarżenia wobec redaktora na plotkach ale
            przejrzałem wszystkie swoje wpisy od momentu kiedy redakcja mi odpowiedziała że
            piszę nieprawdę. Od tego momentu ani razu nie wpisałem o tym co znałem z
            plotek. Mogę tylko redaktora Brzozwskiego za to przeprosić. Mam nadzieję że i
            on będzie przepraszał gdy się pomyli.
            • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 28.05.05, 09:31
              W wątkach w których pisałem o red. Brzozowskim umieściłem przeprosiny i tyle
              mogę zrobić.
          • Gość: taxi Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.05, 22:56
            Kłamałem, ale przestałem - fajne wytłumaczenie. Można obrzucić kogoś błotem, a
            potem powiedzieć: ale jak mi redakcja odpowiedziała to ptrzestałem. A
            wcześniej? Walisz w kogoś nie sprawdzając, a potem masz pretensje, że ktoś
            nazywa cię kłamcą.
            Wybacz za mój ton w poprzednim mailu, ale w porzadku nie byłeś i zresztą nadal
            nie jesteś. A przeprosiny to, z tego co widziałem, dopiero dziś rano wpisałeś
            Kibicu.
            A co do Cymanka, to twoja naiwność jest zastanawiająca. Ktoś ci wode z muzgu
            zrobił dokumentnie. Dlaczego sądzisz, że dziennikarz ma dobrze albo źle pisać o
            jakimś klubie? Ma pisać o faktach. Ba, nawet je oceniać. Jeśli Brzozowski
            widział coś złego w jakichś posunięciach Cymanka, to je piętnował, bo jako
            dziennikarz ma do tego prawo. Jeśli nakłamał, to musisz mu udowodnić kiedy.
            Jeśli napisał, że Śląsk kupił drogich piłkarzy, choć w kasie nie było na nich
            pieniędzy, a odpowiedziaslny jest za to Cymanek, to napisał, twoim zdaniem źle
            o Śląsku, czy o Cymanku? Bo ja nie wiem.
            Czy jeśli Cymanek pożyczył od Ruski pieniadze na wysoki procent, co dokumentnie
            wykoleiło później finanse spółki, a Brzozowski napisał, że to błąd, to pisał
            źle o Ślasku, czy piętnował błąd jego działaczy?
            A w ogóle co to znaczy źle pisać o Śląsku, bo ja tego nie rozumiem. Śledzę to,
            co pisze Gazeta i nie pisze ona lepiej o Zagłebiu, czy Polarze niż o Śląsku.
            Pisze dość krytycznie o wszystkich klubach, gdy jest ku temu powód, a od
            pisania dobrze o Śląsku, choć nie zawsze prawdziwie, jesteś ty kibicu i tobie
            podobni Zielińscy - bezkrytyczni wobec tego, co mówi im ich guru.
            Nie wymagam, żebyś to zrozumiał. Nie musisz, bo jesteś kibicem, a dziennikarz
            nim być nie musi i nawet nie może.
            A Cymanek, to jeden z największych przekrętaczy jakich poznałem. Nigdy nie
            zastanawiałeś się gdzie się podziały pieniadze za Włodarczyka? Gdzie jest kasa
            za Wasilewskiego i Nazaruka? Pieniadze rzekomo wpompowane w Śląsk przez niego
            to mit. Natomiast załatwił dla klubu wiele wysokooprocentowanych pozyczek,
            które kległy u podstaw katastrofy. Musisz wiedzieć, że Pilch zrezygnował z
            przejęcia Śląska, bo odkrył, że pan C. go okłamał.
            Trochę pomyśl chłopie, bo na razie jesteś tylko pionkiem w grze Cymanka
            urabiania opinii publicznej.
            pzdr
            • Gość: sbg Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.05.05, 08:42
              Nie wymagaj od kibola myślenia i krytycznego spojrzenia - fanatyzm jest ślepy.
            • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 29.05.05, 09:04
              Gość portalu: taxi napisał(a):

> Kłamałem, ale przestałem - fajne wytłumaczenie. Można obrzucić kogoś błotem,
              > a potem powiedzieć: ale jak mi redakcja odpowiedziała to ptrzestałem.
              Napisałem ci tak w odpowiedzi na twoje zarzuty że mimo sprostowania redakcji ja
              ciągle powtarzam to kłamstwo. Napisałem ci wyraźnie że po sprostowaniu redakcji
              nie powtarzam tego kłamstwa.

>A wcześniej? Walisz w kogoś nie sprawdzając, a potem masz pretensje, że ktoś
              > nazywa cię kłamcą.
              To fakt i się do tego przyznaję że głupio i źle zinterpretowałem co zostało
              napisane w poniższym wątku.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=23206938&a=23338123
              To słabe usprawiedliwienie i najlepiej o mnie nie świadczy ale z palca sobie
              tego nie wyssałem. To moja wina ale ja w przeciwieństwie do innych na tym forum
              potrafię ją zrozumieć i przeprosić.

> Wybacz za mój ton w poprzednim mailu, ale w porzadku nie byłeś
              > i zresztą nadal nie jesteś. A przeprosiny to, z tego co widziałem, dopiero
              > dziś rano wpisałeś Kibicu.
              Trochę późno zrozumiałem że pisząc o tym szkaluję niesłusznie czyjąś opinię.
              Idealny nie jestem ale przynajmniej potrafię się do tego przyznać. Zawsze byłem
              za kulturalną dyskusją na forum ale ciągłe ataki Brzozowskiego na Śląsk (to nie
              tylko moja opinia) wywołują dużą nerwowość i czasami wulgarne i krzywdzące
              pyskówki.

> dziennikarz ma do tego prawo. Jeśli nakłamał, to musisz mu udowodnić kiedy.
              No właśnie. On nakłamał i ja mu mam udowadniać że on kłamie? Trochę nie tak, bo
              w ten sposób można o kimś źle pisać co tydzień i ten ktoś co tydzień ma
              udowadniać swoją niewinność? Postępując w ten sposób nie wiele się różni ode
              mnie.

> A Cymanek, to jeden z największych przekrętaczy jakich poznałem.
              Czym różni się teraz twoje oskarżenie Cymanka od mojego oskarżenia redaktora?
              Widzisz jak łatwo można szkalować czyjeś imię? I co teraz Cymanek ma ci
              udowadniać że nie jest przekrętaczem czy to ty jemu powinieneś coś udowodnić?

Co do dalszego twojego tekstu to można dyskutować i dyskutować a ja już na te
              tematy pisałem swoje zdanie tyle razy że mnie nudzi powtarzanie się. Wracając
              do tematu to faktem jest że wtopiłem, bo gdzieś coś przeczytałem i źle to
              zinterpretowałem. Jest to naganne i mam nauczkę na przyszłość.
    • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 09:58
      Gość portalu: Lazs napisał(a):

> Mam nadzieję,że będziecie konsekwentni i również Cymankowi
      > zgotujecie taką kampanię,inaczej da rady,chyba że chcecie wyjść z tego bez
      > twarzy.

Kibice są bardziej za Cymankiem bo Gazeta jest przeciwko niemu A PRZEDE
      WSZYSTKIM PRZECIWKO ŚLASKOWI. Natomiast kibice są przeciwko schetynie bo
      redaktorki piszą na jego dyktando i włażą mu w d.... I stosunek mój do posła i
      do gazety dzisiaj jest o wiele gorszy niż był wczoraj.
      • Gość: Lazs Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:50
        Wydaje mi sie,że to zbyt poważny zarzut,aby to była tylko wymyślona bzdura.
        Piszesz:"znów ma informacje od
        > tajemniczych informatorów (wątpię czy tacy istnieją)! "
        Ok,mi się wydaje,że jest Ci wygodnie w to wątpić.
        Ta sprawa niestety wg. mnie wygląda na całkiem możliwą.Motywacja autora tego
        tekstu akurat mnie najmniej interesuje,ale nie wątpie że miał jakieś jasne
        przesłanki aby to opisać(co mnie oczywiście boli),jednak nie może odwracać to
        uwagi od sedna sprawy.Uczciwym podejściem byłoby nieprzekreślanie na wstępie
        podanych faktów,tylko z tych powodów,które wymieniłeś.

"kibice są przeciwko schetynie bo
        > redaktorki piszą na jego dyktando i włażą mu w d..."
        Ciekawe jak by zareagowali gdyby dziennikarze GW pisali na dyktando
        Cymanka...?(pyt.retoryczne)
        To Cymanek,a nie Schetyna poprzez fatalną politykę klubu doprowadził Śląsk na
        skraj upadku,a teraz możliwe i całkiem realne że za jego sprawą nasz klub
        jeszcze bardziej się pogrąża.Winy Scheta są niczym w zestawieniu z tym co
        narobił Cymanek.Zobaczymy jak to się rozwinie,obyś miał jednak rację co do
        prawdziwości artykułu Brzozowskiego.
        • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 11:01
          > "kibice są przeciwko schetynie bo
          > > redaktorki piszą na jego dyktando i włażą mu w d..."
          > Ciekawe jak by zareagowali gdyby dziennikarze GW pisali na dyktando
          > Cymanka...?(pyt.retoryczne)

To zależy czy Wyborcza byłaby jednocześnie za Śląskiem czy tak jak teraz
          przeciwko niemu. Najistotniejsze jest za kim jest Wyborcza. Jest przeciwko
          Śląskowi i Cymankowi a więc mamy jednego wroga. Tym bardziej że Cymanek jest ze
          Śląskiem a Schtyna kolejny raz pokazał mu d...

Wracając do tematu. Gdyby pseudoredaktorek coś wiedział to by pisał wprost tak
          jak pisał o wprost o Polarze. Spłodził artykuł w którym jednoznacznie na nikogo
          nie wskazuje bo to nie jest artykuł który ma jakieś podstawy tylko zwykła
          zemsta za kopniaki jakie dostał w sądzie.
          • Gość: Lazs Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:12
            "To zależy czy Wyborcza byłaby jednocześnie za Śląskiem czy tak jak teraz
            > przeciwko niemu. Najistotniejsze jest za kim jest Wyborcza"
            Mnie się wydawało,że zawsze chodzi Ci o obiektywizm w tej sprawie i nie ważne
            czy pisze dobrze czy źle tylko,że w ogóle pod czyjeś dyktando.Ale to było
            kiedyś,teraz nie możesz mieć co do tego żadnej pewności.Ale pytam: czy
            usprawiedlwiłbyś Cymanka za opisaną dziś sprawę gdyby okazała się prawdą ? Tylko
            nie pisz,że artykuł to szwindel redaktorka GW bo nie wiem skąd możesz czerpać
            taką pewność...
            To przykre,że domniemania w sprawie Schetyny w pełni wystarczały aby pojechać
            posła,a domniemania w sprawie Cymanka są z góry negowane.
            • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 11:26
              Gazeta Wyborcza to taka gazeta której nie można brać poważnie. Za co mam sądzić
              dzisiaj Cymanka? Za to że redaktor któremu Cymanek skopał w sądzie tyłek się
              teraz na nim mści?

REDAKTOR BRZOZOWSKI! KTO TO JEST!? JAKIE ZDANIE O NIM MAJĄ CZYTELNICY NA DOLNYM
              ŚLĄSKU!? WYSTARCZY PRZEJRZEĆ FORUM I ZOBACZYĆ CO O NIM PISZĄ. Gdy by jeszcze
              pisał prawdę ale przegrane sprawy w sądzie świadczą o tym że jest
              niewiarygodny.

Jeśli będę sądził Cymanka to według własnych obserwacji a nie po tym co pisze
              Gazeta. Tak samo jak osądzam Schetynę według własnych obserwacji a nie po
              cukrzeniu Wyborczej. I to nie są obserwacje ostatnich dni. Ja zacząłem to
              obserwować od około 1999 roku kiedy Wyborcza zaczęła rzygać na Śląsk a ja nie
              mogłem pojąć dlaczego. Po tylu latach jest to dla mnie coraz bardziej jasne.
              Ułatwił mi to Schetyna pojawiając się i znikając ze Śląska i stosunek Gazety do
              tego klubu przed jego przyjściem, w czasie jego pobytu w klubie i teraz po jego
              odejściu. Nie tylko ja to widzę i dlatego Schetyna zmyka do Opola a Cymanek
              jest dalej przy Śląsku.

Nie licz na to że obrażę się na Cymanka za wypociny Wyborczej tym bardziej że
              znów się one zaczęły gdy odszedł Schetyna.

• Gość: Lazs Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:41
                Rozumiem Twoją niechęć do Wyborczej,rozumiem wszelkie jej wady,a także wady
                red.Brzozowskiego.Ale czy to świadczy,że sprawa opisana w artykule jest kłamstwem?
                Czy już to przesądziłeś i masz co do tego 100% pewność? Piszesz,iż będziesz
                bronił Cymanka na podstawie własnych obserwacji,tylko czy nie ograniczasz je
                tylko do wygodnych twierdzeń?Rozumiem,że możesz wątpić,ale skąd już na wstępie
                czerpiesz swoją pewność?!
                • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 11:59
                  Gość portalu: Lazs napisał(a):

> Rozumiem Twoją niechęć do Wyborczej,rozumiem wszelkie jej wady,a także wady
                  > red.Brzozowskiego.Ale czy to świadczy,że sprawa opisana w artykule jest
                  > kłamstwem?
                  > Czy już to przesądziłeś i masz co do tego 100% pewność?

Brzozowski też nie ma, bo nie podał nazw klubów. Czemu tym ewidentnym szwindlem
                  nie interesuje się prokurator? Może kogoś jutro przesłucha na podstawie
                  artykułu z Wyborczej ale czy postawi zarzuty? W Polsce można opluwać każdego a
                  później sprawy ciągnął się latami. Można pisać bzdury, później są przesłuchania
                  i wychodzi na to że rewelacje gazet w 90% to bajki a smród pozostaje mimo że
                  bohaterowie tych artykułów nie zawinili. A Brzozowski? A Brzozowski dalej
                  będzie ściemniał.
                  • Gość: Lazs Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:29
                    A możesz kibicwks sobie pisać co chcesz,tylko żebyś sam w to wierzył
            • Gość: Fasi Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:29
              > To przykre,że domniemania w sprawie Schetyny w pełni wystarczały aby pojechać
              > posła,a domniemania w sprawie Cymanka są z góry negowane.

- bo fanatycy wierzą w swojego i dola jak w księżyc, niezauważają jego ciemnej,
              niewidocznej dla plebsu strony.

• kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 11:31
                Jak na razie to on jako jeden z niewielu daje pieniądze na klub i za to jest
                szanowany. Łatwo krytykować. Sami spróbujcie utrzymać klub piłkarski.
                • Gość: Fasi Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:39
                  > Jak na razie to on jako jeden z niewielu daje pieniądze na klub i za to jest
                  > szanowany. Łatwo krytykować. Sami spróbujcie utrzymać klub piłkarski.

A tak, daje - również nie swoje, nawet za bardzo wydaje. Do tego stopnia, że mu
                  saldo nie pasuje - duży minus wychodzi, jakby nie liczył.
                  Krytykować? Owszem - za bezmyślne decyzje z lat minionych.
                  Zacznij patrzeć obiektywnie - bez fanatycznych naleciałości, Cymanek z
                  Sobiesiakiem, chcąc nie chcąc, narobili bagna. Tylko oni - żadna GW czy inne
                  gazety i dziennikarze. Czy Schetyna pozostawił długi? Czy komukolwiek z druzyny
                  winien jest pieniądze? Czy ZUS i Urząd Skarbowy maja coś do niego?
                  A może posła oświeciło? Może dopiero po wejściu do drużyny pojął w jakie bagno
                  wdepnął?
                  • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 12:00
                    Fasi pisałem o tym już tyle razy w ciągu ostatnich kilku lat że mi się
                    powtarzać nie chce
                    • Gość: Fasi Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:16
                      Tak, pisałeś - ale ani razu nie przeszła przez Twoją klawiaturę krytyka pod
                      adresem aktualnych właścicieli piłkarskiego Śląska. Winnych znajdujesz w GW i
                      Schetynie - panowie C. i So. są poza tą krytyką. To trąci fanatyzmem. Może pora
                      przejrzeć na oczy i nie szukac winnych tam gdzie ich nie ma i zdobyć się na
                      szczyptę obiektywnego spojrzenia?
                      Afera wzmiankowana przez GW dotyczyła Śląskiego OZPN-u, tego z którego jest
                      Marian Dusza - "bohater" ostatnich dni. Wtedy aktywny sędzia.
                      ta sprawa , to efekt postępowania wrocławskiej prokuratuty, która drąży sprawę
                      od ponad roku - nie jest to przypadek tylko efekt określonych działań
                      prokuratury a nie pismaków (nawet z GW)!!! Nie zarzekałbym sie na Twoim
                      miejscu, że prokuratura nie wie o aferze przedstawionej przez Brzostowskiego.
                      Ten ostani może teraz liczyć na poważnego sojusznika, którego nie da sie
                      pominąć.
                      • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 12:19
                        Pewnie że Cymanek idealny nie jest ale lepszego sponsora i działacza jak na
                        razie we Wrocławiu nie widać. Cudotwórca Schetyna się poddał. Czekamy na
                        następnego a póki co jest Cymanek i to on ciągnie dalej ten wózek. A jak jego
                        zabraknie to nie wiem czy ktoś nowy się pojawi.
                        • Gość: Fasi Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:27
                          A jak jego
                          > zabraknie to nie wiem czy ktoś nowy się pojawi.

A może właśnie o to chodzi? Może pora oddać udziały za free i usiąśc na
                          widowni? Cymanek liczy na to, że ktoś przyjdzie i spłaci długi, których
                          narobił, jednocześnie zostawiając pana C. na fotelliku! Czy to nie jest
                          naiwność i szukanie frajera? Takich dwóch potencjalnych "frajerów" już się
                          otarło - jeden bardziej, drugi tylko musnął. Nie wiesz dlaczego? Pewnie umieli
                          liczyć.
                          • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 12:50
                            Myślę że spłaciłby sam te długi gdyby było go na to stać. Cymanek nie chce
                            zostać na foteliku bo już przy rozmowach z Pilchem chciał oddać większość akcji
                            ale jakoś nie ma chętnych
                        • Gość: Lazs Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:28
                          Pewnie że Cymanek idealny nie jest ale lepszego sponsora i działacza jak na
                          > razie we Wrocławiu nie widać
                          A ja się zastanawiam czy może być ktoś jeszcze gorszy...chyba nie.
                          • Gość: Głośnik Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 24.05.05, 15:17
                            tu nie chodzi o Śląsk czy inny klub to pseudodziałacze i pseudosędziowie kręcą
                            tym interesem, już zachodzi podejrzenie że Lubin załapie się na baraże......a
                            na czele tego wszystkiego nasz Prezes L. , który o niczym nie wie....... co do
                            brzozowskiego to nie raz udowodnił,że powinien się do faktu lub nie przenieść,
                            on sam sobie chyba nie wierzy, a pisząc pewne rzeczy ma pianę na gębie. Myśląć
                            o wałkach Śląska pomyślcie o wałkach innych. Wydaje mi się ,że czepienie sie
                            Śląska to odwrócenie uwagi od druzyn pierwszo i drugoligowych. Od kiedy mówi
                            się o spółdzielniach, które ustawiają wyniki.
                          • Gość: Lazs Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:21
                            Wydaje mi się,że nawet jak zdarzy się cud i sprawa wyjaśni się w sądzie(o ile
                            jest w niej prawda)to Ślaskowi oprócz utraty dobrego imienia raczej niewiele
                            grozi.Bać to się powinny osoby bezpośrednio zaangażowane w ten układ,a reszta
                            uległa przedawnieniu.Gdyby przekręt wykryto zaraz po awansie,wówczas nie mogło
                            być innego wyjścia jak relegowanie drużyny o kilka klas niżej.A teraz to Śląsk
                            sam się relegował,a właściwie zmajstrował to jeden z domniemanych sprawców
                            obecnego zamieszania-Cymanek.Niezły paradoks,w każdym bądź razie byłoby
                            przegięciem karanie za to kibiców,a że umoczone w korupcję są wszystkie kluby w
                            Polsce to chyba nikt kto ma jakieś pojęcie nie może mieć wątpliwości.
    • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 15:44
      Jeszcze może być różnie
      www.wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/480136.html
      "...– To wierzchołek góry lodowej. We wniosku o tymczasowy areszt znalazły się
      nazwiska działaczy, które znam doskonale, tak jak każdy kibic – twierdzi Leszek
      Karpina z Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu..."

• Gość: Lazs Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:56
        Szykuje się prawdziwa rewolucja,obawiam się,że nasza prokuratura wykryła worek
        bez dna,a sprawy poszły tak daleko,że już nie da się ich zatuszować.Ciekawe jak
        daleko i do kogo jeszcze doprowadzi te śledztwo ...
        • kibicwks Re: Cymanek-mr.Disaster 24.05.05, 16:13
          Jeśli mają dowody jestem za rozpieprzeniem całej ligi. Ale pod warunkiem, że
          ucierpią winni a nie przypadkowi. Bez rewolucji chyba nie da się tej zarazy
          zniszczyć.
          • Gość: kk Re: Cymanek-mr.Disaster IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.05, 21:36
            Kibicwks nie rob wstydu Slaskowi. To, co Ty wypiszujesz to jest
            dramat. Nie dosc ze dzialacze Slaska, pilkarze i w ogole caly klub to w tej
            chwili jeden wielki dramat, to jeszcze Ty. I nie mow mi ze nie jestem kibicem
            Slaska, bo na Oporowska chodze od ponad 20 lat. Zalezy mi na Slasku, ale na
            zdrowym Slasku.
            Nie rozumiem, dlaczego Ty sie czepiasz Gazety? Przeciez nikt tak duzo nie pisze
            o Slasku jak wyborcza. A ze nie pisze dobrze? A co jest w tej chwili dobrego w
            Slasku. Prowadza w lidze, ale tylko dlatego, ze nie maja rywali, bo pozostale
            zespoly to jeszcze wiekszy dramat. Pisza o dlugach, o kupowaniu meczow itd, bo
            tak bylo. W 2000 roku zrobili uklad z GKS Katowice i trzeba byc slepym, aby
            tego nie widzec. Byles w Katowicach na meczu? Grali tak aby sobie nie rzobic
            krzywdy. To pierwsza sprawa.
            Gazeta pisze zle o Cymanku - a co dobrego mozne o nim napisac? Ze daje teraz
            kase na Slask? A czy daje swoja czy moze... A przede wszystkim, kto jest
            wlascicielem Slaska? Cymanek, bo ma pakiet wiekszosciowy. Wiec kto ma
            utrzymywac klub. Chyba wlasciciel? A moze nie? Jezeli Cymankowi tak zalezy na
            Slasku to niech zanjdzie chetnego i za darmo da mu swoje akcje i sie zrzeknie
            dlugow jakie klub ma wobec niego. Jestem pewien ze tak nie zrobi. Bo on caly
            czas liczy ze zarobi. Teraz jest szansa zarobic na Sasinie, bo mu sie konczy
            wypozyczenie do Lecha i pewnie go ktos kupi. Jak nie Lech, to znajdzie sie ktos
            inny. I mam nadzieje ze Gazeta rozliczy Cymanka na co poszla kasa z transferu.
            A dalczego Gazeta? Bo pisza jak jest naprawde w Slasku. Jest zle i tego nie
            ukrywaja. Tak, zdarzaja sie Gazecie bledy. Ale sa to bledy typu, ze pomyla
            nazwisko jakiegos pilkarza. Strzelal ten a nie tamten - bledy bez znaczenia. W
            koncu sa tylko ludzmi. Ale generalnie pisza prawde. I wielkie brawa dla Gazety
            za to.
            Ciesze sie, ze Gazeta pisze o kupowaniu meczow przez Slask. Trzeba to bagno
            wysuszyc. Ja juz sie pewnie nie doczekam, ale moze moje dzieci kiedys beda
            mialy okazje ogladac Slask tak walczacy jak ostatnio walczyl Liverpool. Jak na
            razie to jest dramat.
            I jeszcze jedno - skad wiesz ze Cymanek wygral sprawe z redaktorem Brzozowskim?
            Jak wygral, to jaki byl wyrok? To byla jak mi sie zdaje sprawa o znieslawienie,
            a wiec na lamach Gazety powinno sie ukazac sprostowanie lub przeprosiny. Czytam
            Gazete od deski do deski i jakos nic takiego nie znalazlem. A moze Cymanek Cie
            kibicuwks oklamuje? Nie martw sie, nie tylko Ciebie.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka