Dodaj do ulubionych

Saarbruecke - kurs jezykowy

IP: *.phil.uni-sb.de 11.09.01, 16:07
Witam wszystkich, ktorych zainteresowal ten temat. Siedze wlasnie w pracowni
komputerowej uniwersytetu w Saarbruecken (Niemcy). Przyjechalam tutaj na tzw.
Sprachkurs, ktory trwa miesiac. Jezeli ktokolwiek chcialby wyjechac do Niemiec
podszlifowac swoj niemiecki za w miare przyzwoita cene, to moge wam cos wiecej
o tym napisac.
Obserwuj wątek
    • Gość: diabełek Re: Saarbruecke - kurs jezykowy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 17:41
      proszę napisz!
      • Gość: MadDog Re: Saarbruecke - kurs jezykowy IP: 66.41.176.* 13.09.01, 02:40
        5 godzin dziennie, 4 razy tygodniowo, rok czasu we Wroclawiu przyniosa lepsze
        rezultaty. Niesamowite ale prawdziwe. Inne tempo nauki jezyka to strata czasu.
        Jak chcesz wyjechac to proponuje bardziej praktyczny kierunek studiow niz prawo.
        • Gość: hrabia Re: Saarbruecke - kurs jezykowy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 07:46
          Ja siedzę na dworcu w Kansas City.
        • Gość: Manon Re: Saarbruecke - kurs jezykowy IP: 10.0.3.* / 212.244.56.* 13.09.01, 09:11
          Ja Ci proponuje 10 godzin dziennie i 7 razy tygodniowo, ale lekcji jezyka
          polskiego i koniecznie przez "rok czasu" ;)

Pozdrawiam,

Manon
          • Gość: MadDog Re: Saarbruecke(n) - kurs jezykowy IP: 66.41.176.* 14.09.01, 04:10
            Gość portalu: Manon napisał(a):

> Ja Ci proponuje 10 godzin dziennie i 7 razy tygodniowo, ale lekcji jezyka
            > polskiego i koniecznie przez "rok czasu" ;)
            >
            > Pozdrawiam,
            >
            > Manon

Byly dawniej kursy MPiK w rynku prowadzone w tym wlasnie tempie przez kadre
            Germanistyki. Ja po roku tego intensywnego szkolenia dostalem prace w zawodzie w
            RFN. A wiec dlatego polecam chociaz zdaje sobie sprawe ze brzmi dosyc
            niesamowicie. Byl taki wspanialy lektor Bernard Wengerek ale on juz chyba
            wyjechal.

V
        • Gość: diabełek Re: Saarbruecke - kurs jezykowy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 20:33
          słoneczko ja nie studiuję prawa!
          • Gość: MadDog Re: Saarbruecke(n) - kurs jezykowy IP: 66.41.176.* 14.09.01, 03:46
            Widzialem w innym watku ze ''diabelek'' jest studentka pierwszego roku prawa. Ale
            skoro to nie ty, to prawdopodobnie ktos inny uzywa twojego znaku. Zrobilo mi
            sie mil za to sloneczko.
            • diabelek! Re: Saarbruecke(n) - kurs jezykowy 14.09.01, 19:34
              kiedyś napisałam że jestem studentką ale ani prawa ani administracji
              mam nadzieję że źle przeczytałeś bo nie podoba mi się pomysł że ktoś używa mego
              nicku
              słoneczko- aby dalej ci było miło :)
    • Gość: inka Re: Saarbruecke - kurs jezykowy IP: 192.168.0.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.09.01, 19:37
      napisz prosze...cos więcej
      • Gość: ewa.r Re: Saarbruecke - kurs jezykowy IP: *.rz.uni-sb.de 14.09.01, 14:22
        Pisze cos wiecej:
        1. Kurs trwa caly miesiac, tzn. od 3-29 wrzesnia. Kosz calej imprezy -
        ok.1500DM. Jest to jakby nie patrzec sporo pieniedzy, ale intensywny,
        miesieczny kurs w Polsce jest tylko o polowe tanszy.
        2. W cenie zawarte sa: lekcje, zajecia pozalekcyjne (czeste wycieczki, seanse
        filmowe, kurs tanca itp.), pokoj jednoosobowy w akademiku, internet. Niestety
        jedzenie we wlasnym zakresie, ale obiady w stolowce studenckiej sa tanie -
        ok.3DM.
        3. Wycieczki sa czesciowo platne (3DM), a czesciowo betzplatne. Mozna zwiedzic
        Trier, Frankfurt, Heidelberg i inne pobliskie miasta, a takze fabryke sokow,
        browar (z degustacja!) i hute.
        4. Mozna poznac ludzi naprawde z calego swiata. Najwiecej jest Japonczykow i
        Hiszpanow, Polakow na 90-osobowa grupe jest raptem 7. Sa tez ludzie z USA,
        Australii, Kolumbii, Tunezji, Hongkongu, calej Europy Wschodniej i inni.

Mozna tu zerknac:
        www.uni-saarland.de
        • jacfis Re: Saarbruecke - kurs jezykowy 18.09.01, 15:22
          Czesc Ewciu, widze ze twoj temacik z kursem w Saarbrucken chwycil. Ja tez moge
          go wszystkim polecic, jest tu naprawde fajnie, pozdrawiam JacFis z Saarbrucken
    • Gość: lidia Re: Saarbruecke - kurs jezykowy IP: *.wroc.gazeta.pl 18.09.01, 15:27
      A może zapytałabyś Hiszpanów, z którymi uczysz się NIEMIECKIEGO, jak załatwić tani kurs
      hiszpańskiego np. w Sewilli - bo z Internetu wynika, że miesiąc nauki z wynajęciem mieszkania
      włącznie to ponad 10 tys. zł. plus oczywiście dolot i wyżywienie.
      • ewa.rudnik Re: Saarbruecke - kurs jezykowy 20.09.01, 14:40
        lidio
        Przykro mi, ale nie bede sie ich pytac, bo jestem w 100% przekonana, ze nie
        maja o tym zielonego pojecia. Czy ty na przyklad wiesz, ile kosztuje miesieczny
        kurs polskiego we Wroclawiu? Zeby zapytac o ten hiszpanski, mozesz zalozyc
        osobny temat na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka