Dodaj do ulubionych

JOLANTA kWAŚNIEWSKA

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 21:17
Pani Prezydentowa pokazała klasę. Teraz posłowie Wasserman, Giertych,
Maciarewicz jak mali chłopcy płaczą w stacjach radiowych. Po co Wam to było?
Co ma Orlen do fundacji, której tak wiele dzieci chorych na choroby
nowotworowe i biednych tak wiele zawdzięcza? Po co Wam to było -powtarzam?
Obserwuj wątek
    • marmullo Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA 26.06.05, 22:24
      olanta show....
      Autor: Gość: behemot
      Data: 25.06.2005 18:24

Przerwę w oglądaniu kabaretów miałem dość długą,jeśli nie liczyć opolskiej
      nocy kabaretowej,więc dziś poświęciłem czas głównie ze względu na osobę wezwaną.
      Ostatnio poczyniłem przygotowania wziąłem urlop kupiłem kawę i piwo,papierosy
      i Olek nie przyszedł,czym nie powiem naraził mnie na koszty i spowodował
      nieliche,przepraszam w...e,bo cały dzień mi spieprzył.
      Ale dziś dzień wolny,upał wielki,bezpieczniej będzie pozostać w domu
      pomyślałem,oglądając przejawy demokracji,a właściwie chodziło mi o to jak
      panowie przesłuchają kobietę,bo one wszak łagodzą obyczaje.
      Na początku trzech się wyłączyło,co wyglądało na rycerski gest wobec damy z
      rrządzącego obozu,czyli tego samego z którego byli samowyłączający się.Nie
      dostrzegłem,choć największy w komisji, co zrobił Witaszek.
      Prezydentowa w oświadczeniu oświadczyła się komisji,informując,że nic nie
      wie,za to nacisk położyła na zasługi fundacji i ciężką w niej pracę,czego nikt
      nie śmiał kwestionować.
      Rozpoczęło się więc, delikatnie, grzecznościowo i kurtuazyjnie,ale mało
      konkretnie.Przewodniczący i posły nie bardzo wiedzieli jak przerwać first
      lady,gdy bardzo szeroko i nie na zadawane pytania odpowiadała.Wyłączeni
      cierpliwie, milcząco siedzieli,a Celiński ze wzrokiem wbitym w Jolantę.
      Najdłużej uzasadniał swoje samowyłączenie i czekałem kiedy się włączy,bo nie
      wierzyłem,że do końca cicho wytrzyma,po coś tam przecież został.
      Wiało nudą,ale w odwodzie pozostawali gończy z
      prawicy,Giertych,Wasserman,miodzio-Miodowicz i sam Antek Teczka-Macierewicz.
      Giertych zabiera głos-no myślę sobie facet jak masz jaja to pokaż klasę,by
      znowu Sroda nie mówiła o dyskryminacji kobiet w publicznej TV,a Jaruga znowu
      zruga.I Giertych się rzeczywiście zachował.Zapytał czego się chciał
      dowiedzieć,bez napastliwości,ordynarności i chamstwa,że aż prezydentowa była
      pod wrażeniem,bo nie tego się spodziewała,że nie potrafiła tego ukryć
      .Szok.Giertych pokazał w tym przypadku kindersztubę.
      Wasserman-no po Giertychu,myślę pójdzie tą ścieżką.A tu
      profesjonalna,konkretna prokuratorska robota,szorstka,ostra jak przyjażń
      Millera z Kwaśniewskim i dopiero w drugiej rundzie pytań ciut za ostro
      pojechał,ale też mili państwo taka jest robota prokuratora.Kto był
      przesłuchiwany ten wie.
      Miodowicz-porażka w każdym calu.Manieryczno ironiczny ton lekceważacy
      świadka,podpieranie głowy rękami,wygibusy,mimika najwyższego znudzenia,do tego
      pytania o demokrację amerykańską do ekspertów,brak przygotowania.Fatalnie!!!!
      Macierewicz-jego sposób zadawania pytań powodował,że były one zrozumiałe dla
      widzów i pytanej.Ale jak zwykle bazyliszek z przylepionym sztucznym oślizłym
      uśmieszkiem.
      Były dwie rundy pytań i jasne było,że na początku,nic się nie będzie
      działo,ale wraz z upływem czasu,świadek będzie tracił na siłach,wszak kobieta,
      i w finale polecą już pytania z ropy przez kogo sprowadzanej pani prezydentowa
      nosi rajstopy?
      Podczas pobytu w Polsce na jakich stacjach zaopatruje się w paliwo siostra
      prezydenta?
      Przewodniczący Aumiler tracił niejednokrotnie panowanie nad sytuacją gdy
      samowyłączeni domagali się uchylenia pytań i wtedy zrozumiałem po co zostali
      na sali,a Giertych wyszedł.Przesłuchujący największe pretensje mieli do first
      lady,że o d września nie dostarczyła listy prywatnych osób,donatorów fundacji
      podobno bez barier.Prezydentowa ripostowała,że przekaże ,tylko niech komisja
      zdecyduje się o jakie jej nazwiska chodzi,a komisja,że nie będzie się bawić w
      jakieś detale tylko potrzebuje hurtem całej listy od samego początku fundacji.
      I tak w kółko się przemawiali,ustawą o odo zasłaniała się prezydentowa,komisja
      ekspertami.Aż zaczęło iskrzyć co próbował wykorzystać Wasserman,ąle Celiński i
      Różański bronili prezydentowej jak majestatu Rzeczpospolitej składając ciągle
      veto.Więcej uchylił pytań Celiński niż adwokat pani prezydentowej,co jest
      sytuacją dwuznaczną,Aumiler się gubił bo wyrażnie działała na niego kobiecość
      prezydentowej.
      W końcu ustalili,że nie mogą przesłuchiwać,bo nie mają wspomnianej wyżej
      bardzo ważnej listy i zakończyli przesłuchanie wracając do punktu wyjścia.
      A Giertych wyszedł wczesniej i chyba dobrze zrobił.

Co ma Orlen do fundacji, której tak wiele dzieci chorych na choroby
      > nowotworowe i biednych tak wiele zawdzięcza?

Właśnie to trzeba wywieść z list darczyńców,których fundacja nie chce ujawnić.
      • Gość: WALDEMAR ZX Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.06.05, 22:42
        CZYM WY SIE PODNIECACIE SPEKTAKLEM ZA WASZE PIENIADZE SORRY REALITY SHOW DO TEGO
        POLITICAL?? KIEDYS BYŁ CHLEB I IGRZYSKA FORMA IGRZYSK ULEGŁA MODYFIKACJI CEL TEN
        SAM BY ODWROCIC UWAGE OD TYCH CO NAPRAWDE KRADNA I OSZUKUJA NAS W IMIE BOGA IDEI
        PARTII WYZSZYCH CELÓW DEMOKRACJI ETC
        • Gość: ditran A ja chcę oglądać ten spektakl za moje pieniądze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.05, 23:45
          I będę oglądał. A wogóle to Jolkę lubię - ma klasę. A ty szczynie się do boga
          nie odwołuj tylko całuj w rękę Pardę.
          • Gość: waldemar zx Re: A ja chcę oglądać ten spektakl za moje pienią IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.06.05, 07:02
            a ty stary grzybie zaplesniałóy pokazales swoja odpowiedzia jakim idiota
            klasycznym jestes
      • marmullo Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA 28.06.05, 00:25
        Dialog podsłuchany w wymiarze 180 znaków:

Jak ona pięknie masakruje tego Wassermana! Aż miło popatrzeć! Chce się
        powtórzyć za Zorbą - jaka piękna katastrofa..

Jola szaleje! Poza tym Jola dzisiaj to symfonia fryzury i techniki stomatologicznej

No koniec żartów. Tera Jola się pastwi nad Miodowiczem. Cały kineskop we krwi!
        Na dole ekranu takie czerwone kółeczko powinni dać!

Olek gdyby tu byl, to by ci dal

Medal chiba, za obronę czci niewieściej, albo latyfundium jakieś!

Czyżby to Jola spodnie w pałacu nosiła

No no, Miodowicz za chwilę będzie musiał zjechać do boksu na wymianę gum, bo
        bidula na felgach już ciągnie...

Miodzio właśnie stracił tlen. Czy jest na sali lekarz?

Teraz w ringu staje Romanowi! Eee... to znaczy Roman! Wasz korespondent czuwa

No, emocje są. Ale qrde muszę większy tv nabyć, bo się Roman nie mieści...

Jak na razie Roman trzyma dystans, a Jola też nie dąży do zwarcia; przeciwnicy
        macają się i badają, jak to w pierwszej rundzie bywa...

Sutuacja powoli nabiera rumuńców. Nieoczekiwanie Jola zarzuciła Romka z lewej
        flanki szwadronem lekkiej jazdy, a Romuś okopuje się naprędce zdobyczną saperką
        ogólnowojskową.

Ach, Romuś się zaczął zacinać. Zgrzał się jak indiańska strzelba na westernie, a
        Jola w formie! Od razu widać, kto zadbał o właściwe smarowanie...

Żółtka kartka! Żółta kartka dla Romka za niesportowe zachowanie! Skubaniec
        uśmiech swój uroczy posłał Pierszej Damie i to zupełnie znienacka

Jak Romuś się nie odczepi od Jankielewicza, to może nie być następnego J&S Cup!

No tośmy się doczekali w końcu! W świetle jupiterów rozbłysła właśnie dobrotliwa
        twarzyczka Antka Policmajstra! Będzie się działo...

Jola właśnie oświadczyła Antoniemu, że "nie czuje się wykorzystana". Oj, Olek...

Antek się zadeklarował jako "członek umocowany konstytucjonalnie". Ludzie to
        mają jednak pomysły na urozmaicenie pożycia, tylko pozazdrościć...

Moje życie nie jest idyllą - rzekła Jolanta, posyłając jednocześnie powłóczyste
        spojrzenie w kierunku nieugiętego członka umocowanego konstytucjonalnie .

Antoś przeliterował FORIN: Franciszek, Olga itd. Stara dobra szkoła radzieckich
        radiotelegrafistów. CHyba nie wsiądę za kółko, muszę się napić...

My tu gadamy o kwiecie bzu, a Antek liczony w narożniku...
      • Gość: ile wpłaciłeś? Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 23:49
        W ciagu kilku lat dizłalnosci Fundacja odnotowała około 1500 (słownie jeden
        tysiąc pięćset) wpłat od indywidualnych sponsorów. Ile wpłaciłeś?
    • Gość: jaszczomp Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.core.lanet.net.pl 26.06.05, 23:50
      Ta prezydentura od początku była obarczona kłamstwem które zafundował nam Kwaśniewski. Potwierdziła je Jolanta snując opowieści
      jak to czekała pod salą cała w nerwach na finał obrony magisterium. Późniejsze zdarzenia z czasów trwania prezydentury
      Kwaśniewskiego np.: sprawa Polisy,podejrzanych kontaktów [Ałganow] ewidentnie ukręcona,rozbudowa Dworu w iście królewskim
      stylu,szydzenia wraz ze swoim "dworzaninem" z Papieża,upojenia alkoholowego w Charkowie, mataczenia w sprawie Rywingate to
      wszystko świadczy niestety o hipokryzji tej rodziny. Nie jest szczególnym trudem i poświęceniem zbieranie kasy dla fundacji gdy
      firmuje ją żona Prezydenta. Robi to większość żon prezydentówe na świecie i nie robią z tego hallo. Czy ta fundacja do końca
      działała uczciwie próbuje się ustalić. Że chyba coś jest na rzeczy świadczy dziwny sprzeciw Kwaśniewskiej by ujawnić sponsorów.
      Fundacja, działająca w tak szlachetnym jak to podkreśla Kwaśniewska celu, nie ma powodu ukrywać donatorów, chyba że są. Ona
      próbuje stawiać się ponad prawem a przecież jest tylko czasowo żoną prezydenta a nie udzielną monarchinią. Poza tym Kwaśniewska
      jest poprostu nienaturalna, sztuczna i żadne lansowanie w TV i kolorowej prasie tego nie zmienią. Pozowanie tej rodziny na
      Kennedych czy Clintonów jest żałosne i wygląda na nędzną imitacje. Zasługuje na szczególne potępienie, bo dzieje się to w kraju w
      którym jest olbrzymie bezrobocie, młodzi szukają normalnego życia za granicą, a większość obywateli przędzie cienko. O jej
      inteligencji nie chce mi się pisać zwłaszcza po tym, jak usłyszałem z jej ust, że jej mąż Prezydent jest [sic!] Pomazańcem Bożym.

A nie słyszałeś naiwniaku o mechanizmie zwanym pralnią pieniędzy. Gdzie np.: na biedne dziatki przeznacza się 100 tyś. przekręca 10 mln.
      To jest ta klasa ?
      • Gość: ditran Tak to jest klasa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.05, 00:28
        to szpitale przekręcają biedne dziatki a nie Kwaśniewska, widać ,że nie kumasz.
        Podobnie jest ze sprzedażą krwi przez służbę zdrowia
        • Gość: jaszczomp Re: Ditran skąd żeś się urwał ? IP: *.core.lanet.net.pl 27.06.05, 22:24
          Przypominasz tych odmużdżonych kacapów, którzy do tej pory twierdzą że Stalin był ojcem wszystkich ludzi na Ziemi i nic nie wiedział o Łubiance i Sybirze.
          Bozia nie dzieli mądrością równo. Ale żeby aż tak cie doświadczyć.
          • Gość: jaszczomp Re: ort.!!!! :-) ma być "odmóżdżony". n/t IP: *.core.lanet.net.pl 28.06.05, 00:21
      • Gość: rybak Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.06.05, 01:37
        >dziwny sprzeciw Kwaśniewskiej by ujawnić sponsorów.
        >Fundacja, działająca w tak szlachetnym jak to podkreśla Kwaśniewska celu, nie
        >ma powodu ukrywać donatorów, chyba że są

1. W Polsce obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych. Jej przestrzegania
        pilnuje GIODO. Jak sejm zmieni ustawę, można będzie ujawniać. Komisja nie stoi
        ponad prawem i nie może domagać się działań sprzecznych z ustawą.
        2. Założenie, że jak ktoś nie chce ujawnić, to ma przestępstwo na sumieniu,
        jest absurdalne. Jeśli jaszczomp jest innego zdania, to wzywam go, żeby ujawnił
        stan swego konta i wyciągi bankowe z tego roku.
        Pozdrawiam
        • Gość: naiwny Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.05, 06:55
          Ja myślałem, że Pan W., Panowie G.,G, i M.M. chieli upubliczcnić informację, że
          są na liście donatorów tej fundacji i ujawnić kwoty swoich wpłat. Słyszeliśmy o
          zrozumieniu i poparciu dla fundacji przez Pana Prezydenta Kaczyńskiego, który
          zaproponował suteryne do remontu na siedzibę fundacji. To jest miłość do
          bliźniego?!
        • Gość: jaszczomp Re: rybak. JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.core.lanet.net.pl 27.06.05, 22:43
          Ustawa o danych osobowych mądralo w przypadku tej sejmowej komisji i tym czym ona się zajmuje nie ma zastosowania. A "właściciele" PRLu i III RP robią wszystko by ukryć przewały, które i tak zostaną wyjawione, przynajmniej część.Że będzie to trudne widać po dzisiejszym przesłuchaniu tych dwóch bezczelnych "socjaldemokratów".
          Jak daleko można posunąć się w bezczelności udowodnił dzis np.: Oleksy. Nie wiedział biedaczek kto płacił rachunki za paliwo "oddanego mu w użytkowanie" samochodu. Nie miał też nic wspólnego zatrudnieniem syna w wieku szkolnym na lukratywnym stołeczku.
          No ale dopóki będą mieli takich popleczników jak rybaki, ditrany itp. będzie trudno rozpędzić tych szkodników.
      • Gość: ziutek Błęne założenie IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.06.05, 07:43
        Państwo Jolanta i Aleksander Kwaśniewscy nie stanowią związku przestępczego
        lecz małżeński. Komisja bardzo daleko odeszła od zadań, które nałożył na nią
        Sejm R.P. Działania komisji, to nagonka w stalinowskim stylu, na prezydenta
        R.P. i ludzi lewicy. To prowadzenie kampani wyborczej. Pani Jolanta Kwaśniewska
        ma rację nie pokazując całej listy. Ta komisja jest niepoważna. Na każdym kroku
        robi kpiny z prawa. Na szcęście pani Jolanta pokazała klasę. Na tle jej
        odpowiedzi posłowie przesłuchujący wypadli jak zwyczajne buraki, gbury i
        prostaki. Nie wiem i niechce wiedzieć kto i ile wplacał. Najniższa wpłata
        wyniosła 5,- pln. Dlaczego jakaś przybłeda, która przez przypadek została
        posłem ma grzebać a życiorysach obywateli? Jeśli chcą zbierać dowody, niech
        zażądaja listy donatorów wszystkich fundacji. Nie wolno selektywnie zakładać,
        że na fundację "Porozumienie bez barier" wpłacali przestępcy a na inne nie. Tak
        się składa, ze właścicielami fundacji są organizacje i osoby ze swiecznika.
        Może warto poszukać nazwisk w innych.
        • Gość: Wstyd Ziutek SKAMLKENIE PSIAKA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.05, 12:49
          Ziutek skamlesz jak wierny psiak."Przybleda przez przypadek zostal poslem"????
          A moze przybleda (i klamca)przez przypadek zostal prezydentem? Gdzies ty
          widzial klase propagandzisto?
          • Gość: ziutek Re: SKAMLKENIE PSIAKA IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.06.05, 06:21
            Jak ja propagandzista to ty kaczysta :). Weź się do roboty, wyczyść bejzbola
            przyda się niedługo, żeby zatłuc takich propagandzistów jak ja.
    • map4 Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA 27.06.05, 12:26
      Trochę daleko od całego tego cyrku jestem, więc wybaczcie, jesli mi się ten lub
      ów szczegół przekręci.

Generalnie: zasada trójpodziału władz ciągle jeszcze w Polsce obowiązuje, tak ?
      Więc co do jasnej cholery robi komisja śledcza w sejmie ? Sejm przecież sprawuje
      władzę ustawodawczą, a nie wykonawczą. W ramach równomiernego podziału zadań
      prokuratorzy powinni teraz chyba zacząć uchwalać ustawy ...

Od ścigania przestępstw jest policja a od formułowania aktu oskarżenia prokuratura.
      Doskonale zdaję sobie sprawę, że policja z prokuraturą nie radzi sobie ze
      ściganiem przestępców wśród polityków. Ten stan nie trwa jednak od wczoraj.

Posłowie są od głosowań. Za zabawę w śledczych im nie płacimy. Dlaczego fotele
      szefów prokuratury nie są obsadzane z wyboru powszechnego ? Dlaczego każdy
      prokurator w tym państwie ma szefa polityka ? W takim systemie rządząca partia
      stoi ponad prawem, a opozycja poprzez instrument sejmowej komisji śledczej
      wykorzystuje śledztwo do pognębiania rządu. Dojściem do prawdy o
      politykach-przestępcach nikt tak naprawdę nie jest zainteresowany.
      Władza kolegów broni, a opozycja potrzebuje oczernić.
      To nie jest normalne.

Co więcej, zdegenerowana klasa politykierów wykorzystuje uprzywilejowany status
      komisji śledczej do dostępu do tajnej wiedzy służb specjalnych celem
      szantażowania podejrzanych współczesną wersją publicznego linczu.
      Skandalem samym w sobie jest prewencyjne zbieranie danych przez tajne służby o
      osobach niepodejrzanych, przeciwko którym nie toczy się śledztwo, ale
      upublicznianie tych danych to już jest czysta bolszewia.

Zanim prokurator uzyska zezwolenie sądu na zatrzymanie podejrzanego lub
      przeszukanie jego mieszkania, musi przekonać sędziego, że w sprawie podejrzanego
      "coś jest na rzeczy". Nie wolno mu strzelać całkowicie na ślepo. W przypadku
      komisji sejmowej zasada ta wydaje się w ogóle nie obowiązywać. Komisja wzywa,
      kogo chce, wydaje jej się, że może zażądać wglądu w dowolne państwowe dokumenty
      a sama z siebie nie dostarcza nam żadnych wyników.

Idąc zaś "komisyjnym" tokiem rozumowania dalej, to
      Giertych spotkał się przecież z Kulczykiem na Jasnej Górze. Dlaczego nie
      przeszukać klasztoru ? A może profilaktycznie zlustrować ojca przeora ?
      Albo ujawnić przepływy finansowe na wszystkich kontach klasztoru, Kulczyka, LPR
      i episkopatu ? W końcu to episkopat klasztorowi szefuje. Idąc za ciosem - wysłać
      naszych komandosów aby zajęli dokumenty Instytutu Dzieł Religijnych
      w Watykanie ? Może wezwać Benedykta XVI na świadka ? "Doprowadzi się go".
      Przecież papież nie ma dywizji.

Czy nasi dzielni śledczy nie powinni podczas seansu spirytystycznego przesłuchać
      i przebadać na wariografie ducha Calviego ? On na pewno wie, jak krążyły łapówki
      za ropę. Jeśli zaś o żyjących jeszcze chodzi - to na pewno Scaletti i Marcinkus
      będą pomocni.

Gdzie jest granica idiotyzmu, po przekroczeniu której posłowie powiedzą sobie
      "dość" ?
      • Gość: OSMIORNICA CZY POLSKA RZADZI MAFIA? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.06.05, 13:00
        Prokurator wybierany przez rzadzacych politykow siedzi u nich w kieszeni i stad
        rzadzacy sa ponad prawem jak slusznie zauwazyles. Moze wiec dlatego opozyzja
        stara sie pokazac ich przekrety i naduzycia, choc jak widac twardoglowi i z tym
        sobie niezle radza.
        • Gość: az Rządzi - widać dobitnie z przesłuchania IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 00:26
    • Gość: AZ TYLKO IDIOCI MOGĄ ZACHWYCIĆ SIĘ... IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 00:25
      JESTEM CIEKAWY JAK CZUJĄ SIĘ ZWOLENNICY KWAŚNIEWSKIEJ LANSOWANEJ NA FOTEL
      PREZYDENTA - PARANOJA.
      • Gość: ditran Czują się bardzo dobrze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.05, 09:40
        Lepsza Kwaśniewska niż zakompleksiona żonka Wałęsy tzw - Makaron Danka
        • Gość: ditran KTO ZA KWAŚNIEWSKĄ TEN KOMUCH. KTO PRZECIW - OK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.05, 09:45
          Śmieszy mnie takie rozumowanie tych idiotów z forum. Po pierwsze dla mnie
          Kwaśniewska jest kobietą a póżnij politykiem, czy bizneswoman. Lubie ją, bo
          baba wie czego chce. Jest tolerancyjna i wyważona. Gdyby była młodsza pewnie
          bym się z nią umówił na koncert Butthole Surfers.
          • Gość: spłuczka klozetowa Re: KTO ZA KWAŚNIEWSKĄ TEN KOMUCH. KTO PRZECIW - IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.06.05, 10:49
            Myślisz,że już nie słyszy?
            • Gość: ditran słyszy, słyszy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.05, 17:30
          • Gość: jaszczomp Re: ditran. KTO ZA KWAŚNIEWSKĄ TEN KOMUCH. KTO IP: *.core.lanet.net.pl 28.06.05, 21:27
            Jak cie wypuszczają na przepustkę, to zawsze możesz się umówić z koleżanką w chorobie z oddziału. Jolka natomiast moze ci sfinansować pieluchomajtki & jakieś dragi na uspokojenie - forumowy przygłupie.
            • Gość: ditran Do jaszczurki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.05, 09:30
              Uważasz, że mówienie o pierwszej damie w państwie to coś złego. Skoro tak
              myślisz prawicowa kanalio jest jesteś poprostu głupi. Nie wyciągnąłeś nic
              matole nawet z nauk Ojca Świętego. Tacy jak ty w sredniowieczu dowodzili
              inkwizycją. Brzydzę się. Zwykła kanalia prawicowa - w hitlerowskim garniturze
              • lusia39 Re: Do jaszczurki 29.06.05, 09:47
                Nie zycze nikomu chorego dziecka sam mam chore dziecko i dlatego
                mam szacunek dla tej kobiety ze pomaga tym maluszkom i ich rodzicom
                ktorzy tak samo cierpia jak ich dzieci dlatego prosze pomyslcie o
                tych chorych dzieciach zanim bedziecie kogos zle osadzac
    • Gość: Zenon Wypierd Tak, pokazała klasę, ale czy mówiła prawdę ????? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.06.05, 09:44
      Komisja nie ocenia klasy ani piękności, ona chce uzyskać pewne informacje, a
      tych najistotniejszych Kwaśniewska nie chciała ujawnić. To właśnie jest jej
      klasa. Pomaganie chorym jest szlachetne, ale czy robienie geszeftów pod tym
      płaszczykiem jest także szlachetne?? Czy to pierwsze nie powstało właśnie po to
      by mogło istnieć to drugie? Tego chcemy wszyscy wiedzieć, a nie podziwiać
      "klasę" Kwaśniewskiej.
      Oj, oj ludku boży, jak łatwo można Ciebie zbałamucić....
      • yndrk Re: Tak, pokazała klasę, ale czy mówiła prawdę ?? 29.06.05, 09:50
        Gość portalu: Zenon Wypierd napisał(a):

> Pomaganie chorym jest szlachetne, ale czy robienie geszeftów pod tym
        > płaszczykiem jest także szlachetne?? Czy to pierwsze nie powstało właśnie po to
        > by mogło istnieć to drugie? Tego chcemy wszyscy wiedzieć, a nie podziwiać
        > "klasę" Kwaśniewskiej.
        > Oj, oj ludku boży, jak łatwo można Ciebie zbałamucić....

No dobra. Wszystkich mozna zbalamucic, a Ciebie nie. No to powiedz cos
        konkretnie na na temat "geszeftów pod płaszczykiem". Jak cos wiesz, to podziel
        sie wiedza.
        Y
      • Gość: ziutek Re: Tak, pokazała klasę, ale czy mówiła prawdę ?? IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.06.05, 11:36
        A skąd wiesz, że robi geszefty? Chcesz igrzysk? - idź na mecz piłkarkski.
        Trzeba mieć naprawdę duzo nienawiści w sobie, żeby tak podle sie zachowywać jak
        zachowują się prawicowi przedstawiciele komisji. Jeżel szukają dowodów, niech
        szukają we wszystkich fundacjach. Również w Caritasie.
        • Gość: ditran A ja leje na to, czy Kwasniewska mówi prawdę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.05, 18:00
          Mi się ona podoba jako kobieta. Ma lepszą haryzmę i odwagę niż niejeden facet.
          • Gość: na zimno Re: A ja leje na to, czy Kwasniewska mówi prawdę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.05, 18:03
            Nie wiem, co Ty rozumiesz przez "haryzme", ale ja zawsze wiedzialem,
            ze piszemy CHARYZMA.
            Idz wiec do szkoly po nauke.

• Gość: radio Re: A ja leje na to, czy Kwasniewska mówi prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:36
              zet podało wypowiedź przedstawiciele firmy cartier ,że kwaśniewska w czasie
              przesłuchania przed komisją miała na ręku złoty zegarek tej firmy wysadzany
              brylantami za bagatela 60 tys zł - ot hipokryzja w stylu damulki która +
              poniewaz nie miała co robic to zajęła sie dobroczynnościa + w sumie zajecie
              godne żony prezydenta - ale tego gdakania i reklamiarstwa przy tym zbyt duzo
              • Gość: ziutek Re: A ja leje na to, czy Kwasniewska mówi prawdę IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.06.05, 22:32
                Ty radio lepiej byś się czuł, gdyby przyszła w kufajce i walonkach a na ręku
                miała buksiak za peelena. Przecież ona ma ten zegarek za twoje ciężko zarobione
                pieniądze. A tak a propo radia Zet-ka, może byś pomyśłał jaki stosunek do prawa
                miała ta rozgłośnia, kiedy bez żadnego zezwolenia nadawała na dziko jak pirat.
                Może zastanów się, skąd się wzięły pieniądze na nadajniki i całe zaplecze
                techniczne? Może udostępnisz komisji listę sponsorów? Oni szukają dowodów.
                • Gość: jerry Re: A ja leje na to, czy Kwasniewska mówi prawdę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:40
                  kolega ziutek myśli że jak nakrzyczy i obgada radio zet to nikt nie zwróci
                  uwagę na wystawność życia kwaśniewskich - szkoda że to jest wystawność za
                  nasze pieniadze
                  • Gość: ziutek Re: A ja leje na to, czy Kwasniewska mówi prawdę IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.06.05, 16:53
                    Złóż wniosek o likwidacje urzędu prezydenta. A jeśli taki urząd istnieje to
                    musi kosztować. Czy prezydent ma dorabiać reklamując papmpersy? Jak sobie to
                    wyobrażasz. Porównaj pensje prezia z pensjami członóków rad nadzorczych i
                    zarządów spółek, przekonasz się, że prezydent RP jest w stosunku do nich
                    dziadem. Czy myślisz, że oni za coś odpowiadaja - za nic! A ile jest zbednych
                    urzędów? Ile pieniędzy kosztuje nas utrzymywanie piątej kolumny Watykanu (tylko
                    mnie nie rozśmieszaj, że żyja z tacy). Tam idą głównie twoje pieniądze.
          • Gość: jaszczomp Re: ditran. A ja leje na to, czy Kwasniewska mówi IP: *.core.lanet.net.pl 29.06.05, 23:36

> Mi się ona podoba jako kobieta. Ma lepszą haryzmę i odwagę niż niejeden facet.

Ty ćwierćinteligencie ! co to za polszczyzna. Parę słów i tyle błędów. Charyzmę można mieć jeżeli już, to "większą".
    • Gość: Emeryt Re: Troche sie pogubiłem i prosze o wyjaśnienie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.05, 19:41
      Czy ta super śledź komisja ma wyjaśnić sprawy Orlenu czy też ustalić, że w
      Ameryce murzynów biją? Koledze od Cartiera dodam, że nasz były prezydent miasta
      jeździ extra Mercedesem i ma kilkuhektarową posiadłość. I co z tego wynika?
      • Gość: Konio Re: Troche sie pogubiłem i prosze o wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:46
        Zdroju merola ma, i owszem ale że kilkuhektarową posiadłość, to ciekawe, bo
        jakoś nie ujawnia jej w oświadczeniu majątkowym. Nota bene, ten merol wart
        akurat dwa takie zegarki(nowy).
    • Gość: jaszczomp Do wszystkich tych ditranów,emerytów,radiosłuchacz IP: *.core.lanet.net.pl 29.06.05, 23:52
      Macie mentalność niewolników a najwyżej chłopów pańszczyźnianych. Te polityczne jemioły pasożytujące i bogacące się na żywej tkance tego kraju liczą właśnie takich przygłupów, którym można wcisnąć każdy kit. W bogaceniu nie ma nic złego pod warunkiem, że jest wynikiem własnej pracy.
      Wasze wasalnie zaprogramowane rozumki nie są w stanie tego ogarnąć.
    • Gość: jaszczomp Przejawy "klasy"Kwaśniewskiej znają już za granicą IP: *.core.lanet.net.pl 30.06.05, 07:33
      www.ireland.com/newspaper/front/2005/0629/3002403012HM1STAUNTON.html
      Poczytajcie zapatrzenie w nią wazeliniarze - odporni na wiedzę.
      • Gość: Emeryt Re: Zanim coś napiszesz wpierw pomyśl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 07:58
        A zanim ocenisz innych oceń siebie wygolony przygłupie z MW.
        • Gość: jaszczomp Re: Zanim coś napiszesz wpierw pomyśl IP: *.core.lanet.net.pl 30.06.05, 08:25
          > A zanim ocenisz innych oceń siebie wygolony przygłupie z MW.

Prosty z ciebie umysł Emeryt więc i proste skojarzenia. Rozum już też na emeryturze. A dopasowując się na chwilę do twojego poziomu, to nie liczę na merytoryczne argumenty z twojej strony ob. sierżancie, bo skąd. Tego na szkoleniu nie było.
          • Gość: Emeryt Re: Masz rację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 08:32
            Moje zwoje mózgowe sa proste jak precel, a Twoje powyginane jak bejzbol, z
            którym masz na codzień do czynienia. Miłego dnia życzę mimo wszystko.
          • Gość: Józek Ulica DLACZEGO JASZCZOMP JEST DEBILEM? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 08:33
            Facet jest maniakiem i nienawidzi kobiet, zarówno z prawej jak i z lewej strony
            politycznej. Znają go dobrze w zakładzie psychiatrycznym przy ulicy
            Kraszewskiego. Dla niego Kwaśniewska jest zodziejem, bo to żonka
            Kwasniewskiego. Nie dociera do niego, że ktoś w tym wolnym kraju może mieć inne
            zdanie, dlatego psuje opinię całej faszyzującej prawicy, do której należy i
            jest z tego dumny. Tacy jak on byli przeważnie volksdojczami.
            • Gość: jaszczomp Aleś mnie wielonickowcu rozbawił :-))))))))) IP: *.core.lanet.net.pl 30.06.05, 08:53
              Za kobietami przepadam i nie ma znaczenia czy są z "lewej" czy "prawej" strony.

Tym masz juz świat podzielony na te dwie kategorie, bo ci na szkoleniach tow.sierżanie nakładli do łepetyny, że inaczej być nie może. Nie jesteś w stanie wykrzesać czegoś od siebie, więc plując sie ze wściekłości, podpierasz się taki mi "argumentami" jak: zakład psychiatryczny, MW, volksdojcze, faszyzująca prawica. Nie dziwię się zatem,że masz kontakty na Kraszewskiego.
              • Gość: Emeryt Re: Pałam jak dzięcielina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 10:55
                jeżeli to miała byc pochwała mojej sprawności pisania na komputerze. Dwa posty
                na minutę to dużo. Ale, ze jako człowiek nadzwyczaj skromny muszę ze wstydem
                przyznać, że aż takiejej sprawności nie posiadam. Podejrzewam jednak, że
                wyciągasz tak skomplikowane wnioski kierując się wskazaniami kija bejzbolowego.
            • Gość: Emeryt Re: DLACZEGO JASZCZOMP JEST DEBILEM? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 15:52
              Sprubujmy ustaliic pewne sprawy. Jastrząb jest to ptak drapieżny z rodziny
              sokołów o bystrym spojrzeniu. Nie moze więc byc debilem. Natomiast Jaszczomp
              takiego spojrzenia nie ma bo nie czyta ze zrozumieniem. Oznacza to, ze do
              rodziny sokołów nie należy.
              • Gość: jaszczomp Re: DLACZEGO JASZCZOMP JEST DEBILEM? IP: *.core.lanet.net.pl 01.07.05, 01:05
                Wy w milicji a potem w ORMO zawsze chodziliści parami, bo jeden umiał pisać a drugi czytać. Stąd ta forma liczby mnogiej: "Spróbujmy ustalić...."
                • Gość: Emeryt Re:Nie bój się.Siedź spokojnie przy otwartym oknie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 08:07
                  Nie wylecisz. Orłem nie jesteś. Do rodziny sokołów też nie należysz. Ot, zwykły
                  gawron.
                  • Gość: jaszczomp Re:A potrafisz coś wymyślić samodzielnie,czy tylko IP: *.core.lanet.net.pl 01.07.05, 22:42
                    kopiować pomysły. Ten zerżnąłeś z "kultowego serialu" 07 zgłoś się. Masz już z górki i tylko na to cie stać. Smutne.
                    • Gość: Emeryt Re:A potrafisz coś wymyślić samodzielnie,czy tylk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.05, 23:23
                      Czy ten serial był o gawronach?
                      • Gość: jaszczomp Re:Nie pamiętasz emeryt. On był o twoich kumplach IP: *.core.lanet.net.pl 02.07.05, 18:40
                        z pracy. Tylko troche nieprawdziwy, bo główny bohater mówił po angielsku.
                        • Gość: Emeryt Re:Jednak się pomyliłem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.05, 20:10
                          Myślałem, ze z gawronem mam przyjemność, a okazuje się, że to tylko ślepowron.
                          Na forumową emeryturę drogi kolego przeszedłem ze stanowiska kościelnego co
                          nijak się ma do Twoich przypuszczeń. Twoje ciągoty do armii wynikają chyba z
                          kompleksu kulawego.
                          • Gość: jaszczomp Re:Jednak się pomyliłem IP: *.core.lanet.net.pl 02.07.05, 21:30
                            No cóż - niektórzy emeryci tak mają. Wygląda mi na to, że będziesz się już mylił coraz częściej i jeszcze zaczniesz zapominać. Zatem twoje ornitologiczne porównania każą mi cie ostrzec, że może się zdarzyć iż nie schowasz ptaka i go przytrzaśniesz.

Pochlebiasz sobie. Ja cie nie podejrzewam o armię lecz o MO i ORMO, choć te gawrony i ślepowrony wskazywały by też na uczestnictwo w komisjach robotniczo-wojskowych za panowania Jaruzela.
                            • Gość: Emeryt Re: Co ornitologia ma wspólnego z polityką? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.05, 23:10
                              Ślepowrony lubią tereny podmokłe, a takie najczęściej znajdują się w PIS-
                              uarach. Mocz się beze mnie.
    • Gość: Rafik Re: buhahah IP: *.magma-net.pl 30.06.05, 09:28
      tylko ciekaw jestem ile ta "wspaniała" pani kwaśniewska nakradła pieniędzy
      dzięki tej "wspaniałej" fundacji!!
      • Gość: ziutek Re: buhahah IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.06.05, 10:06
        W twoim pytaniu jest zawarte stwierdzenie, że nakradła. Nie masz żadnych
        dowodów. Raczej popatrz na siebie ile ty nakradłeś. Moza szczekać a karawna i
        tak pójdzie dalej.
        • Gość: ditran NIECH KRADNIE ILE WLEZIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 14:37
          Państwo jest bogate
          • Gość: cracau Re: ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 15:02
            czytam sobie te posty o "klasie" matki boskiej eseldowskiej i myslę sobie, że
            zabory naprawdę nie były takie złe... ilość ludzi, którzy nie widzieli obłudy i
            wyrachowania pierwszej damy po prostu poraża. Nie dziwne, że wzrasta wskaźnik
            emigracji.
            prawica dwoi się i troi, żeby ukarać choć jedną osobę w tym skorumpowanym
            jednym wielkim układzie, a ludzie chcą kolejnych lat rządów SLD czyli
            ponadpartyjnego Cimoszewicza... Boże, widzisz i nie grzmisz?!?!
            • Gość: Emeryt Re: Z tym dwojeniem trafiłeś w sedno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 15:27
              Już jest dwu panów Kaczyńskich. A co masz na myśli z trojeniem?
              • Gość: Aga Obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:56
                Ja jeszcze w sprawie zegarka. Tak drogi zegarek w tak biednym społeczeństwie na
                ręce działaczki charytatywnej... a do tego duży krzyżyk na dekoldzie. Obłuda i
                teatr pozorów.Wszystko wyuczone bądź odczytane z kartki. Ludzie, nie dajcie się
                podejść specom od sprzedaży margaryny.
                • Gość: DAVOS 2006 Re: Obłuda IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.05, 16:31
                  Osiem białych rumaków, podkutych złotymi podkowami. W saniach jedna osoba Pani
                  J. K. w butach z platynowymi obcasami! Rozrzuca biednym Szwajcorom złote monety!
                  A w Polsce dzieci umierają z głodu i z powodu białaczek. Zastanów się co
                  piszesz, zastanów się co mówisz. Oddziel butę polityki od tego co jest naprawdę
                  ludzkie!
                • Gość: ziutek Re: Obłuda IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.06.05, 17:02
                  A nie razi ciebie widok wypasionych brzuchów w ornatach użalających sie nad
                  biednym ludem? Kler i hierarchia, jak nikt inny nie zasługują na tak
                  obrzydliwie dostatnie życie. Masz racje obłuda - tylko to nie ten adres.
                  • Gość: Aga Re: Obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:28
                    Wątek nie jest o klerze tylko o JK. Pani K. nie bardzo wie jaką wybrać dla
                    siebie rolę: luksusowej i kosztownej bywalczyni balów i gwiazdy pisemek, matki
                    Teresy, czy też polityka. Nie da się tego połączyć. Te role się wzajemnie
                    wykluczją.
    • Gość: Franek Golas JASZCZOMP TO KOŚCIELNA MYSZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 20:16
      Która co niedzielę modli się, aby zdechł Kwaśniewski a następnie idzie pod
      ołtarze wziąć komunię świętę. To człowiek, który krzyczy "precz z komuną" i za
      chwile na sąsiada policję nasyła. Taki nowy rodzaj patryjoty - podpie..cza.
      Uwaga na takich - oni sa gorsi niż ubecja
      • Gość: jaszczomp Dla ciebie "wielonikowcu" świat jest prosty jak IP: *.core.lanet.net.pl 01.07.05, 00:55
        proste są zwoje twojego mózgu. Według ciebie i tobie podobnych wrogiem czy przeciwnikiem Kwaśniewskiej może być tylko "kościelny". Otóż zrozum pacanie, choć to pewnie ponad twoje siły, że tak nie jest. Nie ma znaczenia z jakiej partii się wywodzi. Ja krytykuję jej obłudę, wielkopańskość i stawianie sie ponad prawem. I nie ma znaczenia z jakiej partii się wywodzi. Mogła by sobie być nawet z LPRu.
        Widzę że świetnie znasz realia Kościoła, sąsiedzkiego donosiciela i ubecji. Pewnie taki właśnie jesteś. Na kursie dla ormowców nie uczyli cie że prawidłowo pisze się "patriota" ? Jak sie nastepnym razem podpiszesz Franku Golasie. Proponuję dupek żołędny.
        • Gość: mat zapewne jezdzi polskim samochodem i ma puste konta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:24
          polska gospodarka polki kapital polski przemysl/paliwka/ miejsca pracy
          lotnictwo ect. czas sie z tad zwijac lub powiedziec stop a panstwu juz
          dziekujemy
          • Gość: ditran Jaszczomp - całuj Pardę w rekę a papieża w dup..ę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.05, 14:13
            Twoje dywagacje o forumowiczach stały się już nudne. Widać, że nawet nie masz
            pomysłu na dalszy dialog a nienawiść do ludzi zaburz ci myślenie przygłupie.
            • Gość: ditran JASZCZOMP NIE KUMA ŻE SB TO DZIŚ ABW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.05, 14:17
              Takich durni jest wiele, którzy proponują na siłę ludzi uszczęśliwić. W jakim
              momencie Kwaśniewska była wielkopańska? - słoma ci z butów wystaje buraku. Leję
              na to czy kradła, bo w tym kraju są wieksze problemy jak np. 20 procentowe
              bezrobocie. O tym nie piszesz? Spróbuj założyć wątek na temat bezrobocia. - Nie
              potrafisz? No szkoda. Sram na to co robi jakaś Kwaśniewska.
              • Gość: jaszczomp Re: Jak będzie wątek o bezrobociu to napiszę bo IP: *.core.lanet.net.pl 02.07.05, 18:54
                tez mi sie nie podoba. I własnie na tle tego bezrobocia, Kwaśniewska pozująca na matke Teresę pokazuję obłudę. A jak chcesz ś**ć to nie wyłaź z tego kibla w którym żyjesz, bo zasmradzasz forum.

Poza tym gdybys posiadł umiejętność czytania ze zrozumieniem, to skumał byś,ze nigdzie nie stwierdziłem "że nakradła". Choć nigdy nic nie wiadomo do końca. "Lwica lewicy" tez była taka pewna siebie a teraz juz wiadomo,ze jej mężuś to pospolity przewalacz i ona tez jest umoczona.
                • capo_di_tutti_capi Re: nobody is perfect 03.07.05, 09:30
                  Pomyśl o tym...
                  • Gość: jaszczomp Re: nobody is perfect IP: *.core.lanet.net.pl 03.07.05, 13:26
                    To w myśl tej zasady wypuść wszystkich z pierdla, przymykaj oczy na aferzystów, szczególnie tych którzy w naszym imieniu rządzą krajem itd. itp.
                    Nie proponuję żebyś pomyślał, bo juz widać że nie.
                    • capo_di_tutti_capi Re: jaszczomp is perfect? 03.07.05, 21:24
                      Gość portalu: jaszczomp napisał(a):

> Nie proponuję żebyś pomyślał, bo juz widać że nie.

Widzę, że koledze, prócz wysokiego mmiemania o swojej górnolotności dobitnie
                      udziela, się przeświadczenie o możności jasnowidzenia. Wszystkich po kolei
                      objeżdżasz. Czyżby kolejny przypadek bankruta-frustranta? Pomyśl o tym, choć
                      jednego jestem pewnien - horyzonty masz ograniczone do minimum.
                      • Gość: jaszczomp Re: jaszczomp is perfect? IP: *.core.lanet.net.pl 03.07.05, 22:54
                        Wróćmy zatem tematu wątku.

>Wszystkich po kolei objeżdżasz.

Nie wszystkich, lecz tych bałwochwalców, którzy w Kwaśniewskiej widzą "klasę" Dlaczego ja tak nie uważam w kolejnych wypowiedziach jasno napisałem. Żaden z adwersarzy do tych zarzutów się racjonalnie nie odniósł.

>jednego jestem pewnien - horyzonty masz ograniczone do minimum.

No prosze ! nic o mnie nie wiesz a jesteś pewien. Czyż to nie jest przypadek jasnowidzenia?

Powiedzenie którego użyłeś jest prawdziwe, lecz w tym przypadku nie na miejscu. Dziwię sie że tego nie rozumiesz.

Zatem jeżeli uważasz, że publiczne podtrzymywanie przez nią kłamstwa o wykształceniu męża, niejasne interesy w Polisie, wypieranie się znajomości różnych dziwnych person, podejrzany opór w udostępnianiu wszystkich źródeł finsowania fundacji i wiele innych np: słownych wpadek jest przejawem klasy tej pani, to szkoda czasu na polemikę z Tobą. I jest mi obojętne co sobie o mnie myślisz.
                        • capo_di_tutti_capi Re: jaszczomp isn't perfect 05.07.05, 14:08
                          Gość portalu: jaszczomp napisał(a):

> No prosze ! nic o mnie nie wiesz a jesteś pewien. Czyż to nie jest przypadek
                          ja
                          > snowidzenia

No cóż, twoje poprzednie posty mówią sae za siebie. Kilka wniosków można wysnuć
                          i sentencja o horyzontach jest tu jak najbardziej słuszna. Jak kilka osób Ci
                          ówi że jesteś pijany to nie prowadź! Pomyśl o tym...

> Powiedzenie którego użyłeś jest prawdziwe, lecz w tym przypadku nie na
                          miejscu.
                          > Dziwię sie że tego nie rozumiesz.

Odbijam piłeczkę: Czyż to nie kolejny przypadek jasnowidzenia? Odpowiedz sobie
                          sam.

> Zatem jeżeli uważasz, że publiczne podtrzymywanie przez nią kłamstwa o
                          wykształ
                          > ceniu męża, niejasne interesy w Polisie, wypieranie się znajomości różnych
                          dziw
                          > nych person, podejrzany opór w udostępnianiu wszystkich źródeł finsowania
                          funda
                          > cji i wiele innych np: słownych wpadek jest przejawem klasy tej pani, to
                          szkoda
                          > czasu na polemikę z Tobą. I jest mi obojętne co sobie o mnie myślisz.

Polemikę? Raczysz żartować. A te rozaite zarzuty trzeba czyś poprzeć. Poprzyj
                          je faktami, nie domniemaniami bo wygląda to tak jakbyś twierdził, że jest woda
                          na Marsie, ale jednocześnie nie mógł się jej napić...
    • sauternes Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA 03.07.05, 19:23

komisja sejmowa zostala powolana do wyjasniwnia waznej sprawy panstwowej,a jest
      nia grabiez majatku narodowego .

Nie wiemy dokladnie jakimi danymi dysponuje komisja ,ale miala jakies informacje
      pozwalajace na przyjrzenie sie fundacji Kwasniewskiej,bo wiele nitek wskazuje na
      jej fundacje jako dobre miejsce do podczepienia dzialalnosci kryminalnej.

Zasada podczepiania jest dobrze znana jako metoda ukrywania kryminalu. Podczepia
      sie po prostu lewy interes pod instytucje cieszaca sie duzym prestizem
      spolecznym. To daje duzy komfort pracy dla kryminalu ,bo chroni ich dobre imie
      instytucji.

Na zasadzie podczepiania zostala skonstruowana afera FOZZ. W jej wyniku
      stracilismy lekko liczac 5 miliardow dolarow ,a sa to szacumki delikatne.

To nie wina komisji ,ze wiele wskazuje na fundacje.

Przesluchanie Kwasneiwskiej to nie mecz ona- oni. Glupie sondaze gazet "kto
      wygral" powoduja odciagniecie uwagi od istoty tego spotakania.

A bylo nia,przypominam, przyblizenie sie do prawdy - jak jest ograbiane
      ,jeszcze raz , panstwo polskie. Komisja ma wyjasnic wazna sparawe panstwowa.

Kwasniewka usilowala grac prezydentowa a nie swiadka ,ktory ma wazne inforamcje
      i powinien je ujawnic. To co zrobil Miodowicz ,to byla proba wybicia jej z roli
      prezydentowej i swietej od fundacji,bo te rola ona potrafi grac i swietnie sie
      za nimi chowac.
      Miodowicz nie dal sie uwiesc jej roli i pozycji i zachowal sie "brutalnie",ale
      to mialo sens z punktu widzenia pracy komisji i tego co komisja chcialal sie
      dowiedziec.

Mysle ze wielu dalo sie uwiesc Kwasniewskiej ,ale na szczesie nie wszyscy.:-0))

Ta Kobieta niewatpliwei cos wie ,posypala sie przy kilku pytaniach,:-0)) I cos
      za bardzo kurczowo trzyma ta liste w tajemnicy.

Czytajcie uwaznie stenogram z przesluchania,tam widac przy jakich pytaniach sie
      posypala i na jakie pytania trudno jej bylo odpowiedziec tak llub nie.

Jak bardzo trzeba ja bylo przycislac aby na proste pytania uzyskac prosta
      odpowiedz. Wszystko widac w stenogramach,

Gdy chce sie uzyskac dowody w sprawie trudno byc kurtuazyjnym ,w znaczeniu
      zadowalania sie bylejakimi pytaniami w obawie aby nie byc posadzonym o brak
      kurtuazji:=-))

Trzeba lapac za slowka ,dociskac,wybijac z roli, bo diabel jest schowany w
      szczegolach. Jak niedocisniesz to sie nie dowiesz. fProste.

SAma komisja tez nie ulatwia sobie pracy,bo ma wewnetrzny desant jak poslowie
      Rozanski,Celinski czy Bujak ,ktorzy samowykluczyli sie z przesluchania
      swiadka,najwyrazniej sabotujac cel komisji. A jest nim wyjasnienie jak jest
      grabiona Polska. I to na niespotykana skale.!!

W kazdym razie jest szansa na druga rundke i to moze byc jeszcze ciekawsze,bo
      obie strony jeszcze lepiej sie przygotuja.

Ja zycze komisji aby wreszcie doprowadzila swoje sledztwo do finalu jakim jeste
      wyjasnienie kto i jak ograbia POlske. I w tym kontekscie ,

malo mnie obchodzi czy Kwasneiwska jest urazona prezydentowa czy nie , Ona ma
      pomoc wyjasnic sprawe ,bo ma wazne informacje. Kropa.!!

• Gość: wątek Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 00:27
      Jestem!
      • Gość: znowu ja Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.hsd1.co.comcast.net 05.07.05, 04:26

dobra! stoj tu na froncie tak dlugo az ludzie przestana sie wypowiadac na twoj
        temat. I nie waz sie ruszyc stad. Do odwolania:-0)))))))))))
        • Gość: Uzo Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:52
          Wprost podaje, że zegarek w którym wystapiła Kwaśniewska kosztuje ok. 150 000
          zl. To wiecej niż nowy dobry merol.
          • Gość: podrożał 2,5 raza! Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 15:52
            • Gość: Uzo Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:29
              Prezydentowa powinna zegarek sprzedać a za uzyskane pieniadze rozdać biednym
              głodującym ciasteczka.
    • Gość: Alojz Re: Błysk klasy pani Jolanty!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 12:16
      W zeznaniach przed komisją pokazała Pani fajczarzom ich właściwe miejsce, a jej
      obecność w komitecie wyborczym pana Cimoszewicza sprawia, że prowadzi on w
      notowaniach z dużą przewagą i jest pewnym kandydatem do zwycięstwa w wyborach
      prezydenckich. Pani wkład pracy dla dobra chorych dzieci został w pełni
      doceniony.
      • Gość: Ramzes nie wszystko co się błyszczy jest z klasą IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.07.05, 12:30
        > W zeznaniach przed komisją pokazała Pani fajczarzom ich właściwe miejsce

inaczej mówiąc świadek wezwany przed komisję pokazał komisji do czego została
        powołana. A na jakiej podstawie świadek komisji ma takie prawo ?

> a jej
        > obecność w komitecie wyborczym pana Cimoszewicza sprawia, że prowadzi on w
        > notowaniach z dużą przewagą i jest pewnym kandydatem do zwycięstwa w wyborach
        > prezydenckich.

i niech na razie tak zostanie.Jest pewnym kandydatem. I nic więcej. Jeszcze nie
        jest prezydentem.

> Pani wkład pracy dla dobra chorych dzieci został w pełni
        > doceniony.

i przełożył się na poparcie dla Cimoszewicza ? buuuuha, ha,
        A co ma piernik (praca dla chorych dzieci) do wiatraka (Cimoszewicz) ?

pozdrawiam
        Ramzes.
        • Gość: Alojz Re: Liczę się z Twoim zdaniem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 12:43
          ale pozostanę przy swoim. Mamy przecież demokrację, ktorej czystą postacią jest
          co prawda anarchia ale nic lepszego jeszcze nie wymyślono. Masz rację, że pan
          Cimoszewicz nie jest jeszcze prezydentem. Ja też tak nie twierdziłem.
          Napisałem, że jest pewnym kandydatem do zwycięstwa choć zdaję sprawę z tego, że
          pewniak też może przegrać. Natomiast nie rozumiem Twojej ironii w sprawie
          obecności pani Kwaśniewskiej w komitecie wyborczym pan Cimoszewicza. Nie
          wierzysz, że rodzice dzieci, którym pomagła w wyleczeniu lub nawet uratowała
          fundacja pani Jolanty, będą głosować na pana Cimoszewicza?
          • Gość: Ramzes (d)oceniona praca pani prezydentowej IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.07.05, 14:02
            > Natomiast nie rozumiem Twojej ironii w sprawie
            > obecności pani Kwaśniewskiej w komitecie wyborczym pan Cimoszewicza.

Moja ironia nie dotyczyła obecności prezydentowej w komitecie wyborczym
            Cimoszewicza. Uśmiechnąłem się ironicznie na stwierdzenie, że dobra ocena pracy
            pani prezydentowej jest przyczyną wysokich notowań Cimoszewicza.

> Nie wierzysz, że rodzice dzieci, którym pomagła w wyleczeniu lub nawet
            > uratowała fundacja pani Jolanty, będą głosować na pana Cimoszewicza?

Wierzę. Ale dalej nie widzę związku między piernikiem a wiatrakiem. Czyżby
            związek był taki oto: "jeśli osoba ratująca moje dziecko jest teraz w sztabie
            Cimoszewicza to ja, przez wzgląd na prezydentową, będę głosowała na niego?"

pozdrawiam
            Ramzes.
            • Gość: Alojz Re: Ja też mam pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 16:52
              Dlaczego pan Kaczyński twierdzi, że odda głosy na pana Tuska? Jeżeli glosowałem
              w I turze na pana Kaczyńskiego, to czy w II-giej muszę oddać swój głos wg jego
              wskazań?
      • Gość: Maryjan Solidarius Re: Błysk klasy pani Jolanty!!! IP: 62.87.178.* 06.07.05, 22:45
        Alojz , czy ty masz w głowie mózg , czy wodę ?

Zegarek Twojej idolki ma wartość ok 150 000zł
        ( sto pięćdziesiąt tys. zł , czyli ok. 40 000 $ ) ,
        więc dlaczego uważasz ją za drugą Matke Terese z Kalkuty ?

Co mówi Twój lekarz o Twoim bałwochwalczym uwielbieniu
        do Matki Boskiej Marksistowskiej ? Jak sie nazywa Twoja choroba ,
        polegająca na zamroczeniu umysłu ?
        • Gość: Alojz Re: Zegarek może być za milion. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 22:58
          Twoi idole na p[oczątku lat 90-tych przefajczyli majątek narodowy za setki
          miliardów. Wystarczy popatrzeć na szemraną prywatyzację. Tak, że wody z możgu
          mi nie zrobisz. A zegarkiem możesz walnąć w swoją przemądrzałą głowę.
          • Gość: Maryjan Solidarius Re: Zegarek może być za milion. IP: 62.87.178.* 07.07.05, 11:30
            Czujesz żal , że się nie załapałeś na lewe
            interesy ? Zadzwoń do Pęczaka , moze
            da Ci pojeździć swoim Mercedesem,
            albo Lepper odpali Ci część ze swych dopłat rolniczych.

Czyżby do słownika medycznego weszła nowa jednostka
            chorobowa , " Ajozo-psycho-jolko-filia"?
            • Gość: Alojz Re: Zegarek może być za milion. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.05, 13:21
              Jak już się puknąłeś zegarkiem za milion w swoją biedną łepetynę to popatrz na
              Czechów i Węgrów jak u nich przebiegała transformacja. Nikt się nie odwoływał
              do etosu i wartości, nie ma kombatantów ze styropianu i nie było zlodziejstwa.
              Nie ma lipnych fortun. Płace zarządów spółek mieszczą sie w rozsądnych
              granicach. Jest normalna waloryzacja rent i emerytur, a nie jak u nas budżet
              ratuje się dobijając tą najbiedniejszą warstwę społeczną. Kłania się stary
              portfel pani premier Suchockiej, który zostanie zlikwidowany w 2011 r. jak
              powymierają ci, którzy do niego należą. Nikt nie handluje teczkami. Nikt nie
              zeszmacił autorytetów. Dziś bezrobocie nie przekracza u nich 10%. A u nas
              pełniło się szczytne hasło "S" - Nareszcie Sami Zostaliśmy Złodziejami. Ale
              kończę dyspurs bo zegarek muszę nakręcić.
    • Gość: Paweł Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:15
      www.oboz.pl
    • Gość: Janek Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:15
      www.bank.stancji.pl
      • Gość: a kuku Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 18:56
        wyrafinowana oszustka.
        • Gość: Lokator Re:Jeżeli mowa o stamcjach to się zgadzam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 20:37
          Właścicielki próbują orżnąć lokatorów na tysiąc sposobów. Jeżeli chodzi
          natomiast o Fundację Pojednanie to pan Janek Parys premii, którą sobie wypłacił
          z odzkodowań za niewolnicża pracę w III Rzeszy jeszcze nie zwrócił.
          • Gość: a kuku Re:Jeżeli mowa o stamcjach to się zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:25
            nikt nie będzie wiedział ile wzięła Jola i napewno tego nie odda.......
            • Gość: lokator Re:Jeżeli mowa o stamcjach to się zgadzam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.05, 20:36
              Jest drobna różnica. Pan Janek Parys premię wziął z odszkodowań m.in. dla
              więżniów Auschwitz.
    • Gość: Maryjan Solidarius Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: 62.87.178.* 06.07.05, 22:38
      Matka Boska Marksistowska , czyli Jolka , to idolka
      czerwonych jełopów i wszystkich innych łukaszenkowskich
      półgłówków.
      Szemrani biznesmeni wpłacają pieniądze na
      jej fundację , a potem dostają lukratywne państwowe
      kontrakty ( bez przetargów oczywiście ).

Pytam wszystkich zwolenników tej Matki Boskiej Marksistowskiej ,
      czy ona prowadziła fundację dobroczynną przed wyborem
      Kwaska Chora Goleń ( ale mocny przełyk ) na urząd prezydenta ?
      Czy Matka Boska Marksistowska będzie prowadziła fundację
      po tym , jak jej mężuś już nie będzie prezydentem ?

• Gość: Kwak-Kaczorius Re: Pisuardzi do boju. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 22:46
        Nie pozwolimy zginąć etosowi i wartościom. Zbudujemy IV-tą RP na fundamentach
        ze styropianu.
    • Gość: po czasie! Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 17:10
      Po czasie myślę, że Pani Prezydentowa powinna zachować się tak samo jak Pan
      Marszałek. Ta "klasa polityków" nie zasłużyla na taką nauczycielkę.
    • Gość: Maryjan Solidarius Re: JOLANTA kWAŚNIEWSKA IP: 62.87.178.* 13.07.05, 21:27
      Moze czerwone jełopy wystawią pomnik
      Matce Boskiej Marksistowskiej ?

Moze Alojzy zawiąże komitet budowniczych pomnika ?
      Alozjy wybudował przecież już pomnik Dzierżyńskiemu ,
      więc ma doświadczenie.

Czerwoni , jednoczcie się , tylko Matka Boska Marksistowska
      podniesie w popiołów waszą bolszewicką partie!!
      • Gość: Kwak kaczorius Re: Jestem wyraźnie zaniepokojony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.05, 00:04
        Poparcie dla pana Cimoszewicza rośnie. Ten Alojzy wyraźnie namieszał jak to
        słusznie zauważył kolega Solidarius. A jeszcze problemy ze sprzedażą przez rząd
        pana premiera Buzka PZU Życie jakiejś firmie Eureko, mogą dobić nasze
        postAwuesowskie szeregi. Dlatego ponawiam hasło: PISUARDZI DO BOJU. Walczmy o
        etos i wartości. Nie pozwómy rozpaść się resztkom styropianu, Godnie uczcijmy
        25 lecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka