Gość: auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.02, 20:03 Mam taka prosbe jade do Katowic . Czy ktos ostatnio jechal ta trasa, chodzi ma o to dakad zajade atosrada. Czy musze przejechac przez Opole czy zjazd z autosrady jest juz dalej. dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KP Re: Wroclaw Katowice autostrada IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 20:25 Gość portalu: auto napisał(a): > Mam taka prosbe jade do Katowic . > Czy ktos ostatnio jechal ta trasa, chodzi ma o to dakad zajade atosrada. > Czy musze przejechac przez Opole czy zjazd z autosrady jest juz dalej. > dzieki za info. A mapy drogowej nie masz? Jak nie to poszukaj w internecie. A jak Ci sie nie chce to powiem że jak wjedziesz na autostrade na węźle Bielańskim (tylko w dobrą strone musisz zjechać:) to wylądujesz praktycznie w Katowicach, z tym że przez ostatnich ok 30-40km to już nie będzie autostrada:) i patrz uważnie na drogowskazy bo trzeba będzie wkońcu gdzieś skręcić, w tym GOP-ie miasto za miastem ale wierze ze dasz sobie rade:) A Opole omijasz z dala nie bój nic Pozdro Uwaga: nie pij duzo w czasie jazdy bo po drodze nie ma żadnego parkingu ani stacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Wroclaw Katowice autostrada IP: 62.8.156.* 05.08.02, 14:00 Gość portalu: KP napisał(a): > Uwaga: nie pij duzo w czasie jazdy bo po drodze nie ma żadnego parkingu ani > stacji:) Radziłbym też nie zapominać o ograniczeniu szybkości do 130 km/h. Wczoraj widziałem tam "chłopców-radarowców". Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba lola Re: Wroclaw Katowice autostrada IP: *.wizja.net 05.08.02, 13:52 jechalam w czwartek - z Bielan do Katowic, przed Gliwicami 20km troche gorszy odcinek, potem przez piekne miasto Bytom i Chorzow /inaczej chyba nie mozna, ale droga OK, zwlaszcza jak trafisz na 'zielona fale'/ i wyjezdzasz prosto na rondo w Katowicach - ogolnie jest niezle. Szerokiej drogi - L. Odpowiedz Link Zgłoś
pafik Re: Wroclaw Katowice autostrada 05.08.02, 17:09 Gość portalu: gruba lola napisał(a): > jechalam w czwartek - z Bielan do Katowic, przed Gliwicami 20km troche gorszy > odcinek, potem przez piekne miasto Bytom i Chorzow /inaczej chyba nie mozna, > ale droga OK, zwlaszcza jak trafisz na 'zielona fale'/ i wyjezdzasz prosto na > rondo w Katowicach - ogolnie jest niezle. Inaczej mozna - zjechac z czworki w Gliwicach, przebic sie przez miasto na Mikolow i stamtad dwupasmowka dojechac do Katowic od poludniowego zachodu. Kilometrowo oba warianty sa niemal identyczne, a jesli na DTS sa korki (a sa bardzo czesto), to jazda via Mikolow oplaca sie bardziej. Tylko ze zwlaszcza w Gliwicach, ale i na wspomnianej dwupasmowce, korki w godzinach szczytu tez sie zdarzaja. Wybor nalezy do Ciebie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Wroclaw Katowice autostrada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 00:32 Odpowiedz bledna :-) DTS nie prowadzi z Bytomia do Katowic tylko z Rudy do Katowic. Mam aktualną mape GOPu. Najblizej do KATOWIC jest tak: Jedziemy E40 i omijamy GLIWICE Mijamy M1 (po lewej) w Zabrzu. Mijamy Makro (po lewej) w Zabrzu. Zaraz potem zjezdzamy w prawo w Zabrzu na droge 921 (do Rybnika). W centrum Zabrza zmieniamy na 925 (w lewo, do Katowic) Po 9 km jestesmy w Rudzie Sl. i wjezdzamy na Dojazdowa Trase Srednicowa GOP. ktora prowadzi przez Swietochlowice i Chorzow. Konczy sie ona skrzyzowaniem Rencow/Bracka Skrecamy w lewo i potem w prawo jesli jedziemy w kierunku Spodka lub w prawo i po 2 km wjezdzamy na autostrade do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pafik Re: Wroclaw Katowice autostrada 07.08.02, 05:11 Gość portalu: Znawca napisał(a): > Odpowiedz bledna :-) DTS nie prowadzi z Bytomia do Katowic tylko z Rudy do > Katowic. > Mam aktualną mape GOPu. > Najblizej do KATOWIC jest tak: > Jedziemy E40 i omijamy GLIWICE > Mijamy M1 (po lewej) w Zabrzu. > Mijamy Makro (po lewej) w Zabrzu. > Zaraz potem zjezdzamy w prawo w Zabrzu na droge 921 (do Rybnika). > W centrum Zabrza zmieniamy na 925 (w lewo, do Katowic) > Po 9 km jestesmy w Rudzie Sl. i wjezdzamy na Dojazdowa Trase Srednicowa GOP. > ktora prowadzi przez Swietochlowice i Chorzow. > Konczy sie ona skrzyzowaniem Rencow/Bracka > Skrecamy w lewo i potem w prawo jesli jedziemy w kierunku Spodka > lub w prawo i po 2 km wjezdzamy na autostrade do Krakowa. Jak Auto'r watku sie w tym polapie, to bedzie dobrze :) ps. DTS to "_Drogowa_ Trasa Srednicowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Wroclaw Katowice autostrada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 09:38 pafik napisał: > ps. DTS to "_Drogowa_ Trasa Srednicowa" Tyz prowda. A moze jechal ktos "moja" trasą? i opisze wrazenia. Zauwazylem jeszcze jeden swoj blad. 921 nie prowadzi do Rybnika. Odpowiedz Link Zgłoś