Dodaj do ulubionych

Zasypany i zasikany zabytek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:54
Hala Ludowa to miejsce wyjątkowe na skalę Europy . Stworzenie tam plaży z
osikanym piaskiem przez psy,koty i szczury jest chorym pomysłem .Jeśli nie wie
tego konserwator zabytków to może wrocławianie powinni poinformować listem
otwartym Unię Europejską i inne instytucje światowe ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenon Wypierd Re: Zasypany i zasikany zabytek IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.05, 20:33
      Jak to? Nic nie kapujesz?? Przecież Wrocław ma od lat patent na przeróżne
      idiotyzmy. Jest lodowisko w Rynku, to może być plaża na pergoli. Ja nawet
      wnioskuję o plażę nudystów. Ale piasek ma być z Łeby.
      • Gość: artek Re: Zasypany i zasikany zabytek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:08
        > Jak to? Nic nie kapujesz?? Przecież Wrocław ma od lat patent na przeróżne
        > idiotyzmy.
        a za przeproszeniem co ma wrocław do hali ludowej?
        bo póki co obecny zarząd spółki hala ludowa jest powołany przez skarb państwa
        (czyli ministerialną warszawkę).
        jak już hala należeć będzie do miasta, możemy pogadać. do tego czasu daruj
        sobie tego typu androny (trudne słowo ;).
    • piast9 Re: Zasypany i zasikany zabytek 01.08.05, 20:45
      Gość portalu: donio napisał(a):

> Hala Ludowa to miejsce wyjątkowe na skalę Europy . Stworzenie tam plaży z
      > osikanym piaskiem przez psy,koty i szczury jest chorym pomysłem .
      Nie wyprowadzaj tam swojego psa to będzie git.
      • Gość: donio Re: Zasypany i zasikany zabytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:01
        nie musze , nie mieszkam juz we Wroclawiu i nareszcie moge wszedzie dojechac bez
        godzinnych korkow .
        Pergola to miejsce na ktorym wroclawianie oczekuja troche spokoju , a nie plazy
        z techno , sikajacymi ludzmi po krzakach i piwkiem z kazdej strony .
        Plaza przyciagnie dzieci .
        Czy mozna w takim miejscu gdzie sa masy dzieci oferowac piwo i w ramach
        promowania tego trunku zapraszac na pergole dzieci ?
        Dziwne to miasto i dziwne to zwyczaje , no ale nie od dzis wiadomo , ze
        dulszczyzna ma sie w Polsce znakomicie .
        • Gość: Rafis Donio IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.08.05, 11:03
          Donio jak nie mieszkasz to nic Ci to tego więc sie odpimpkaj od Wrocławia i
          pozwól ze jego mieszkancy sami beda decydowac o sobie.
          • yndrk Re: Donio 02.08.05, 13:55
            Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Donio jak nie mieszkasz to nic Ci to tego więc sie odpimpkaj od Wrocławia i
            > pozwól ze jego mieszkancy sami beda decydowac o sobie.

No dobra. Ja mieszkam we Wroclawiu i tez nie bardzo mi pasuje to
            przedsiewziecie. Mam sie odpimpkac?
            Y
            • a_o_s Re: Donio 02.08.05, 15:25
              ja proponuje, zeby poinformowac o tej plazy nei tylko UE, ale i ONZ, NATO i
              NASA, moze oni cos poradza.
              • Gość: donio Re:Rafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:20
                Rafis jak zwykle wie najlepiej . Pan Mentor nam powie gdzie najlepiej sie opalic
                i sikac ...
                Ja twierdze , ze to skandal sciagac dzieci z matkami na plaze pod pianka piwna i
                jesli tego wroclawianie nie wiedza to z satysfakcja odnotowuje fakt , ze sie z
                tego miasta wyprowadzilem i oddycham czystym chemicznie i moralnie powietrzem .
                Wroclawianie juz dawno przestali decydowac o sobie majac kilku takich co robia
                interesy na wszystkim , moze i na tym piwku na plazy pan Schetyna zarobi ?
                Cala nadzieje w p.Brzezowskiej-Hawrylak , moze choc ona sie opamieta.
    • Gość: judo Re: Zasypany i zasikany zabytek IP: 195.116.21.* 03.08.05, 19:07
      Ja mieszkam we Wroclawiu i nadal mam na to ochote , choc coraz trudniej tu
      wytrzymac , np. klasa politykow jest zalamujaca itd.
      Jesli chodzi o pergole to wydaje sie , ze to fajny pomysl tylko strzelony obok
      tarczy .
      Powody sa proste ; techniczne jak np. brak w tym miejscu Odry lub duzego stawu -
      jest kilka fajnych miejsc ze stawami np. w parkach , chyba ze w planach jest
      np. zburzenie hali i przesuniecie rzeki .
      Argument o zabytku jest powazny i nie da sie go tanimi zartami zwalic z nog ,
      np. w Europie jest wiecej katedr gotyckich niz obiektow typu hala ludowa (chyba
      tylko ten jeden u nas we Wroclawiu)
      Do tego argument z dziecmi , taka firma jak Kompania Piwowarska zapewne to
      rozumie .
      Ogolnie zeby nie zanudzac , pomysl fajny , ale nie trafiony .
    • Gość: donio Re: Zasypany i zasikany zabytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:21
      wroclaw to dziwne miasto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka