Dodaj do ulubionych

Komornik przyznał się do błędu

25.08.05, 21:24
Więc okazało się, że miałem rację! To mr Kapica. Facet lekceważy nawet nakazy
sądów, a te nie panują już nad jego działalnością. A że jest bezwzględny i
bezczelny klientów ma masę. No i zgarnia na szpitalach niezły "urobek". I co?
I NIC!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: przyszła kryska... Re: Komornik przyznał się do błędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:12
      Odpowiednio duże odszkodowanie powinno podziałać wzmacniająco na jego składkę
      ubezpieczeniową :)))))
      Trzymajmy kciuki za poszkodowanego!
      • Gość: umek Re: Komornik przyznał się do błędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:06
        Trzeba jednak pamietac, ze na wyrokach jest tylko imie i nazwisko osoby
        zobowiazanej, czasami ( ale b. rzadko )adres. Nie ma nipu ani peselu. Komornik
        jest takze związany wnioskiem wierzyciela, wiec jezeli ten nakazuje mu zajac
        konto X, mieszkajacego w Y, to komornik to czyni. komornik miał odwage
        przeprosić a nie się zmyć na miesięczny urlop. A ubezpieczenie? cóż adokaci,
        radcowie i wiele innych zawodów nie tylko prawniczych musi miec
        ubezpieczenie. " nie myli się ten kto nic nie robi"... :)
    • mixet Re: Komornik przyznał się do błędu 26.08.05, 12:02
      Postaram sie byc spokojny .
      Mialem do czynienia z p.Kapica . Przekonalem sie , ze jest to dran i bydlak ,
      ktoremu prawo daje wladze . Ten pan przybyl do mnie z 4 osilkami i 4
      policjantami zajac mieszkanie i wyniesc z niego wszystkie rzeczy . Bylismy w
      szoku , a chyba najbardziej policjanci , ktorzy zawstydzeni stali ze
      spuszczonymi glowami .Moje dzieci do dzisiaj przezywaja te traume .
      Okzalo sie , ze sie pomylil. Nie powiedzieli przepraszam , a tylko policjanci
      cos pod nosem probowali powiedziec wychodzac z mojego domu . Wszyscy byli
      uzbrojeni .
      Pozniej dowiedzialem sie , ze jest to zwyczajowe zachowanie p.Kapicy .
      Zycze mu wszystkiego najgorszego i oby dostal w d....
    • Gość: wierzyciel Re: Komornik przyznał się do błędu IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.08.05, 12:24
      Rzeczony komornik prowadził kiedyś egzekucję alimentów dla mojego dziecka.
      Egzekucja była "nieskuteczna" i szybko pozbył się kłopotu, odsyłając mnie do
      fumduszu alimentacyjnego...Facet nie umiał znaleźć dłużnika, bo mu się to po
      prostu nie opłacało. Moje dziecko 9 lat temu założyło rodzinę i zgłosiłam ten
      fakt w Zus-ie. Od tej pory nie pobieraliśmy alimentów.
      Jak wielkie było moje zdziwienie, kiedy miesiąc temu otrzymałam pismo od Pana
      komornika, żebym potwierdziła czy nadal egzekucja alimentów ma być prowadzona...
      Panie komorniku ! Gratuluję "profesjonalizmu".
    • Gość: wojt Re: Komornik przyznał się do błędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:40
      jeżeli choć połowa z tych faktów jest prawdą to Krajowa Rada Komornicza( jest
      chyba coś takiego?) powinna zdyskwalifikować aroganta na kilka lat
      za "niemanie", za niemanie czegokolwiek , głownie profesjonalizmu. przecież on
      nawet nielubianych komorników kompromituje swoja tępotą i chamstwem.
      • Gość: wierzyciel Re: Komornik przyznał się do błędu IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.08.05, 12:43
        Pismo dostałam listem poleconym ale chyba "z wrażenia" wyrzuciałam...
      • Gość: vlad1 Re: Komornik przyznał się do błędu IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.05, 12:25
        Jezu co za naiwność! Kruk krukowi..
    • Gość: szukacz aktualności owszem, ale tylko dobre ?? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.08.05, 12:43
      a na stronie internetowej tego komornika www.komornik.wroc.pl w sekcji
      {Aktualniści} nie ma nic w tym temacie :(
      • Gość: koba Re: aktualności owszem, ale tylko dobre ?? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.05, 12:27
        Za to jest "przetworzone" godło Polski, chronione chyba ustawą...
    • Gość: robin hood Polska to wariacki kraj IP: *.wroclaw.mm.pl 26.08.05, 12:55
      a moze juz caly swiat zwariowal ?
      Wydaje sie , ze w normalnym swiecie takie sprawy nie maja miejsca .
      Tylko jak ma wygladac ten normalny swiat ?
      W normalnym swiecie komornik nie bedzie zarabial na szpitalach , ktore my
      wszyscy finansujemy bo to najgorsze finansowanie szpitali.
      W normalnym swiecie przy pomylce komornika sad zasadza olbrzymie odszkodowanie,
      a ubezpieczenie podnosi skladke komornikowi .
      W naprawde normalnym swiecie komornicy sa zbedni .
      W jeszcze normalniejszym swiecie komornikow nie ma , bo nikt sobie tam nie
      wyobraza jak moglby byc takim komornikiem i stracic honor oraz szacunek
      otoczenia .
      • Gość: LADY MARION Re: Polska to wariacki kraj IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 26.08.05, 13:45
        Robinie, masz 100% racji!
    • Gość: KM/k./05 Re: Komornik przyznał się do błędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:30
      K. jest debest!!!!
      podobno niedługo ukończy nawet studia prawnicze!!!
      • Gość: vlad1 Re: Komornik przyznał się do błędu IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.05, 12:29
        a ludzie plotkują, że jeździ maybachem...
    • Gość: Ja Re: Komornik przyznał się do błędu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.08.05, 14:49
      Tak wiec znow pan Kapica.. Ten marny urzedniczyna zniszczyl cale moje zycie.
      Takze rodzinne. I zdrowie. Jego metody przypominaja dzialalnosc najgorszych
      tworow rezimowych. Bezwzglednie dochodzil naleznosci wylamujac moje drzwi,
      gdzie oczywiscie nic nie znalazl, a wszystko tylko dlatego ze podzerowalam cos
      jednej pani, ktora nie placila, byla dluzniczka urzedu wojewodzkiego. Na
      marginesie ta pani prowadzila knajpe, a poza mna bylo jeszcze 9-ciu innych
      zyrantow, ale ja jako samotna matka z ustalonym stalym adresem bylam
      najlatwiejszym lupem dla tego osobnika... Knajpa wlasciwej dluzniczki
      funkcjonowala w najlepsze, staly tam stoly i cale wyposazenie. A Pan K
      wymyslil, ze to ode mnie bedzie cos sciagal, bo jedynie ja bylam mu latwo
      dostepna. Bezczelny i okrutny jak najgorszy nacjonalista. Natomiast alimenty od
      mojego bylego nie byly przez niego sciagane, nie otrzymalam od niego ani
      zlotowki, chociaz moj byly maz rowniez jest uchwytny, nawet ma jakies
      zatrudnienie i gdzies mieszka.
      Kapica jest bezceremonialny, ale tylko tam, gdzie oczekuje wlasnych prywatnych
      korzysci. Wiele tez slychac bylo o jego tzw. kumoterskich sposobach
      podchodzenia do poszczegolnych przypadkow. Ten urzednik nie powinien
      reprezentowac zadnej wladzy. To jest osoba, u ktorej nalezoaloby wykonac testy
      nie tylko na inteligencje ale takze na poczytalnosc i odpowiedzialnosc za
      popelnione czyny, czy jest swiadomy, ze jego dzialania w zaden sposob nie
      przypominaja wymiaru sprawiedlwosci, a raczej nasuwaja skojarzenia z jakims
      rezimem i psychopatia. Czy jego rola jako komornika jest funkcja ktora mozna
      sprawowac dozywotnio i bez ewentualnych ustalen, czy nie popelnia bledow, czy
      nadal pozostaje w pelni wladz umyslowych?? Czy ktos to sprawdza? Czy miewa on
      kontrole? czy jest to funkcja spelniana niezaleznie od jakichkowiek instytucji
      nadzorujacych dzialanosc? czy to nie dlatego wlasnie ten pan pozwala sobie na
      takie idiotyzmy? POdlega zapewne sadowi, a czy oni w natloku wlasnych spraw
      sprawdzaja czasem jak on sie sprawuje? Czy ktos go teraz ukaze za ta pomylke -
      patrz artykul??? POwinien dostac olbrzymia kare i zaplacic wysokie
      odszkodowanie temu Panu z artykulu!! Ale czy tak sie stanie?? Bo kumoterstwo to
      nie tylko jego domena. Pana Kapicy. O czyms takim slychac rowniez w instytucji,
      ktora POWINNA go ukarac!
      • Gość: Trener Re: Gościu ma układy w sądzie. IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.08.05, 15:05
        Odrzucaja kazda skarge na jego czynnosci. Poza tym facet ma zakaz wypowiadania
        sie w mediach od Krajowej Rady Komorniczej, zeby nikogo w oczy nie klulo ile ma
        ksy. policzcie sobie. Ma kilka szpitali w "obsludze". W kazdym co miesiac
        jednym pismem zajmuje od 2 do 10 milionow zlotych, z czego zawsze bierze do
        kieszeni 15%! To miliarder! Dziwicie sie ze zwariowal?
        • Gość: robin hood Re: Gościu ma układy w sądzie. IP: *.wroclaw.mm.pl 26.08.05, 15:41
          bardzo przykro mi czytac te wypowiedzi o polskim bezrzadzie .
          Dotarlismy jako spoleczenstwo na kraj przepasci i dopoki nie usuniemy patologii
          reprezentowanej przez rzeczonego niby czlowieka p.K. nie bedzie lepiej.
          Kazdy z nas doroslych wie , ze instytucja komornicza jest jako taka niestety
          potzrebna (niestety) , chocby biorac pod uwage matki z dziecmi i ich
          olewajacych obowiazki ojcowskie ex-mezow . Jednak zdajmy sobie sprawe z tego ,
          ze tu chodzi o przyszlosc NASZEGO ! kraju . To nie jest kraj Kapicow czy tym
          podobnych przpadkow (choc tak im sie wydaje). Dlatego zastanowilbym sie nad tym
          czy nie mozna takiego przypadku zaskarzyc do EU. Sa tez w Polsce organizacje
          walczace z patologia urzednikow-milirderow w tym przpadku . Walczmy i nie
          zwieszajmy glow !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka