Gość: Grubator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.05, 23:51 Ciekawe czy są geishe :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JW Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 07:25 Kryptoreklama !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.10.05, 07:43 nie ma, ale jedzenie autentyczne i smaczne! drogo!!! ale warte polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
hummer 30 dychy za jedzenie przy barze? 19.10.05, 11:58 Gość portalu: gosc napisał(a): > nie ma, ale jedzenie autentyczne i smaczne! drogo!!! ale warte polecenia Chyba ich pogięło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer chinska zupka IP: 212.127.66.* 19.10.05, 12:25 dla hummera chinska zupa za zyla zatem ... ja tam wole sushi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy liu Re: chinska zupka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 15:51 super !! a ja mam ochote na japonskie jedzonko !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: chinska zupka 19.10.05, 15:59 Gość portalu: lucy liu napisał(a): > super !! a ja mam ochote na japonskie jedzonko !!!!! Daj znać, czy się najadłaś i za ile :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 30 dychy za jedzenie przy barze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:08 drogo na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: 80.50.49.* 19.10.05, 16:10 Gość portalu: Grubator napisał(a): > Ciekawe czy są geishe :-) Przy takich cenach posiłków to chyba są ale polskie:-) „Za porcję sushi zapłacimy od 9 zł (talerzyk biały) do 30 zł (talerzyk czerwony)” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gastronom Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:33 Pytanie do koneserów, czy już byliście na degustacji sushi w tym barze? Jakie macie wrażenia i doznania smakowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sushmen Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.06, 22:27 Odrzańska, róg Nożownicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juli Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: 156.17.207.* 16.02.06, 08:58 Była tam znajomy znający się na tej kuchni i niestety w jego oczach ocena miejsca była bardzo niska. Za to owszem był pod wrażeniem wysokości...cen. Skutecznie mnie zniechęcił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hai Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 11:32 To coś on się dziwnie na tej kuchni znał. Świetne miejsce. A sushi w Polsce jest niestety drogie, cóż poradzić. Jak mu szkoda pieniędzy, to niech sobie ugotuje ryż w torebce i owinie śledziem ze słoika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juli Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: 156.17.207.* 16.02.06, 13:55 Obawiam się, że po kilku latach spędzonych w tym kraju jednak coś do powiedzenia miał na temat obiektywnej jakości kuchni ;) A cena jego zdaniem - po prostu nieadekwatna do jakości. Chociaż dla mnie osobiście zapłacenie ponad tysiąca złotych za obiad dla 6 osob raczej nie jest standardem... A jeśli ten wątek ma być tylko kontynuacją kryptoreklamy, a nie wymianą uwag,to może trzeba to było wyrażnie zaznaczyć zamiast rzucać tu śledziami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hai Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 14:21 No tak, taka opcja też jest możliwa: "Jak żem był we w tej Japonii, to nam ze śwagrem takie suszy dawali, że w Polsce to nijak go nie umieją zrobić". W końcu gdyby sushi w Polsce było równie dobre, jak w Japonii, to cały szpan z wyjazdu na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.media4.pl 17.02.06, 12:17 byś może to ten sam antypatyczny gość, którego miałem okazję oglądac w akcji przyszedł tuż przede mną, i od razu zaczął robić awanturę bogu ducha winnej dziewczynie, że mu nie przyniosał namoczonego ręczniczka, tylko coś na kształt pieluchy tetrowej, a w dodatku nie miała ta "pielucha" odpowiedniej temperatury. Myślę że chciał pokazać jakim to on nie jest światowcem, a pokazał po prostu jakim jest burakiem bez klasy gość był nienormalny, każdy inny gość po prostu wzruszył ramionami i skorzystał z tego ręczniczka co jest... jedzenie smaczne, ale rzeczywiście drogie japońska restauracja na czystej to porażka, nic tam nie przypomina w smaku japońskich potraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosanka2 Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 09:12 A ja byłam na sushi na Czystej (? chyba tak się ta ulica nazywa. Taka nowa galeria na tyłach Pedetu). I mi się podobało. Wystrój, atmosfera, a przede wszystkim jedzenie. Zestaw za 18 zł: 2 sushi i 4 maki z dowolnie wybraną rybą (oczywiście z oferty, nie z głowy). Do tego dzbanek zielonej herbaty (na 4 filiżanki) - 14 zł. Ja piłam herbatę z prażonym ryżem, super. Ja polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Sushi bar we Wrocławiu 16.02.06, 11:43 a kto wymysłił iiodtyczną nazwę Sushi Bar Sahara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystko_i_nic Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: 80.54.21.* 16.02.06, 15:49 www.biznespolska.pl/gazeta/article.php?&contentid=115481 no comment tiny.pl/mwf6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: su Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 22:27 Sushi bar SAKANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nori Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:44 nie sahara, tylko sakana... a po japonsku sakana to poprostu ryba :) takze ktos kto wymyslal nazwe nie natrudzil sie ;) ale trafil z cala pewnoscia :) restauracja pierwsza klasa- zwazywszy na to, kto tam przychodzi... aktorzy, znani biznesmeni, slawni ludzie... a kelnerki tez mile dla oka :) dla kazdego cos dobrego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sushimaniak Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.axelspringer.pl 17.02.06, 11:24 wreszcie nie trzeba bedzie jezdzic do wawy czy poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:54 Rzućcie może jakieś ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suszimanka Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 19:52 podajcie ceny ! uwielbiam suszi - w warzsawie sa super , ciesze się ze teraz bedzie w wrc. kto jeszcze był na czystej ? polecacie czy sakana lepsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
metnia Re: Sushi bar we Wrocławiu 02.03.06, 22:03 cena zalezy od koloru talezyka czarny - 25 zl niebieski(tych najwiecej) - 18 zolty - 15 zl bialy - nie wiem (tych nie bylo...) plywa sobie takie zarelko i lowisz co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Sushi bar we Wrocławiu 02.03.06, 21:55 Razem z Sakaną dzielimy podwórko, jesteśmy tam regularnie co piątek. Nie wiem jak to jedzenie ma się do prawdziwego japońskiego, ale ja je wprost uwielbiam. Zawsze, gdy tam jem, są też Japończycy i nie widziałam, by kręcili nosami. Ceny nie najniższe, ale wziąwszy pod uwagę, że jemy tam SUROWE ryby, chcę mieć pewność, że wszystko jest pierwszej świeżości, nie chcę ryzykować paskudnego zatrucia. Za ok. 250 zł najadamy się z moim chłopakiem tak, że trudno mi zejść z tego wysokiego krzesełka. Wypijamy sake, zieloną herbatkę, czasem zamówimy sashimi. Tyle samo zapłacilibyśmy za obiad na Rynku, za to w Sakanie mamy nieprównanie więcej zabawy obserwując kucharzy jak uwijają się przy turlaniu sushi, no po prostu uczta dla oczu. Odpada raczej szybkie jedzenie, my lubimy celebrować nasze piątkowe pobyty tam. Polecam z całego serca chociaż spróbować (najtańszy talerzyk sushi to 9 zł, zazwyczaj bez rybki, dalej dochodzą już droższe z rybkami, krabami czy krewetkami do 30 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantera Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 16:00 250 zł za dwie osoby - to bardzo duzo ! w najlepszych knajpach (nawet w Warszawie) za taka sume spokojnie zjedza dwie osoby, chyba ze macie naprawdę apatyty za kilka osób ! czy ktoś był w Sakanie i na czystej i moze porównać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie przepadam! Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maguro toro Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:20 a ja w Sakanie jestem prawie codziennie, dzien w dzien jest cos innego, nawet jesli kucharze sa Ci sami to i tak nie maja jakis "wzorcowych" zachowan, a to chyba nalezy pochwalic. Znaja sie na rzeczy i potrafia zaskoczyc doslownie kazdego. Ale nie ma chyba nic przyjemniejszego, niz witajaca nas z usmiechem Pani "szefowa"- ( ma na imie chyba Patrycja <az wstyd jesli przekrecilem>). Warto sie tam przejsc, nawet tylko dlatego aby poczuc klimat Japonii w przepieknym Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubię! Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.s Re: Sakana IP: 80.54.21.* 07.03.06, 21:56 Niestety, ale o cenach można powiedzieć, że wzięte z sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpik Re: Sakana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.06, 08:19 Nie chcesz, nie jedz. Sushi w Polsce jest drogą zabawą. Mam nadzieję, że to się zmieni, ale pewnie trzeba będzie na to nieco poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jus Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:56 No cóż, wydaje mi się, że ten wątek to najoczywistsza kryptoreklama. Wszystkie negatywne wypowiedzi na temat knajpy w okolicach rynku, której nazwy nie wymienię, żeby jednak nie reklamować są natychmiast dezawuowane i obśmiewane. W ten sposób na szczęście reklamy uprawiać się nie da. Słyszałem o tej knajpie. Słyszałem że jedzenie jest niesmaczne. Słyszałem że nie należy nastawiać się na prawdziwą japońską kuchnię. Słyszałem również, że jest to miejsce dla snobów, dla których większą wartość ma wysokość rachunku (1000 zł dla 6 osób nie jest zbyt wygórowany w tym miejscu), niż walory smakowe. A wszystko to słyszałem od ludzi, którym w kwestiach gastronomii wrocławskiej ufam. Ponieważ im ufam, nie wybieram się tam, więc osobistych doświadczeń uniknę. Kto zechce, może sam zaryzykować, żyjemy w wolnym kraju. I napadnijcie mnie teraz rycerze suszi bar sakana, czy jak go tam zwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naguro toro Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 02:00 Skoro nie lubisz ASakany albo jesli jestes z Czystej to daj sobie spokoj bo twoje wypowiedzi i tak nikogo nie ruszaja a tak wlasciwie to umowmy sie kiedys w sakanie i pokazesz mi tych jak to i ch nazwales "snobow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.jaracza.osiedla.net 05.04.06, 23:15 a teraz otworzyli nowy sushi bar(+kuchnia koreanska) na rynku-moze ktos byl? Odpowiedz Link Zgłoś
silic Ceny 29.04.06, 22:28 Nie mam zamiaru pisać o tym jak komu smakuje - każdy ma swój gust, nie ma co się przerzucać: "mi smakuje" "nie smaczne" itd. Jedno nie podlega dyskusji - ceny. Tu akurat sprawa jest prosta - sushi w Polsce tanie nie jest i chyba nie będzie szybko. Nie można porównywać baru/restauracji sushi z "tradycyjną " restauracją. Praktycznie wszystko co jest w sushi (poza wodą i cukrem ;-)) jest z importu. Lubię sushi, ale nie stać mnie na częste jadanie. Ceny są mniej więcej pdobne w skali całego kraju: Warszawa czy Wrocław, Poznań i chyba jeszcze w Krakowie - będzie podobnie. Popatrzcie sobie na ceny składników do sushi pojawiających się w sklepach: ryż (ok.30zł/kg !), glony nori(ok 20zł/paczka), sos sojowy (dobry - ok15 zł/250ml) itd. O rybach nie ma co wspominać - tuńczyk(ok 100-120zł/kg), łosoś ( ok23zł/kg). To z tego co widziałem. Cena takiego łososia zaczyna się tam gdzie kończy się cena większości mięs (wołowiny, wieprzowiny, drobiu). Nie ma co liczyć na jakieś specjalne zniżki - nie mamy wielkiego wpływu na te ceny, to wszystko spływa ze świata. Porównajcie sobie ceny sushi w innych krajach-wystarczy poszperać w sieci. Mnie to też boli, bo lubię tą potrawę, ale cóż... Jak ktoś znajdzie dobrego tuńczyka po 20zł/kg to ja chętnie się zgłoszę :). Namawiam wszystkich do spróbowania sushi. Dobrze że jest we Wrocławiu. Dobrz że będzie dostępne w kilku punktach-można będzie sobie porównać. Z doświadczenie mogę powiedzieć że za ok.50-60 można już trochę zjeść. Dla jednej osoby to bedzie dosyć, dla jednej rozgrzewka. Jeszcze jedna uwaga-nie kierujcie się ceną, to co droższe nie musi być smaczniejsze. Ja bardzo lubię ośmiornicę ( to już dla większch twardzieli ;-)) a ona jest zazwyczaj jedną z tańszych rzeczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:46 absolutnie pyszne jedzonko i fajna atmoswera; polecam;) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A ja odradzam 07.06.06, 16:24 Gość portalu: dama napisał(a): > absolutnie pyszne jedzonko i fajna atmoswera; polecam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.isp.pl 13.06.06, 14:17 bardzo dobre jedzenie,ładny wystruj, mila i profesjonalna obsługa - za to sie płaci z przyjemnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kill bill Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.06.06, 15:06 wystruj,wystruj ... jaka knajpa ,tacy klienci Odpowiedz Link Zgłoś
hummer No niech ktoś tam pójdzie 13.06.06, 15:40 Bo będa tu uprawiać kryptoreklamę nim knajpa kompletnie nie padnie. Wrocław to nie Warszawa, a knajpa warszawska. Cięzko jest się tutaj przebić ze snobizmem, a i zaimponowac też nie ma czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novak Ceny IP: *.chello.pl 24.06.06, 11:38 50 - 60 zł żeby już się trochę najeść ? To jak np wezmę taki zestaw za 15 - 18 zł to w takim zestawie jest tak mało tego jedzenia że trzba powiedzmy zjeść ze 3 takie zestawy ? Myslalem ze zeby już coś poczuć to wystarczy taki jeden zestawik :) Odpowiedz Link Zgłoś
sara81 Re: Ceny 24.06.06, 19:43 no dobra to ja pojde:))nie chcialam isc z takim jednym:) w Hannoverze,to pojde we Wrocku:p chociaz nie lubie tej kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
female01 Re: Ceny 12.07.07, 21:11 to nei ejst zestaw, na talezyku sa 4 kawaleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 05:13 Gejszy nie ma, ale też jest zajebiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning calm Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.06, 00:36 Za 250zl to ja mam 125porcji pierogow ruskich w Misiu! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bashah Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.devs.futuro.pl 28.07.06, 08:10 W sushi barze śmierdzi ryba i jak od starej baby, o mało się nie porzygałam jak weszłam, a młode Yappiss siedzą w tym smrodzie bo to teraz jest dzezi, czy jakos tam Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: 217.153.67.* 08.08.06, 11:18 Moi drodzy! To smieszne aby w barze sushi byly tak wygorowane ceny.Troche jezdze po swiecie i wiem jak inni zapatruja sie na bary sushi. Porownujac, w Australi najtanszy talerzyk kosztyje w przeliczeniu 4 zl a najdrozszy 10 zl.Poza tym bar sushi to zazwyczaj male knajpki dla kazdego, bez rewelacji no moze poza rodowitymi Japonczykami.Faktycznie, w Polsce to tylko trzeba sie pokazac.Smiechu warte.Ludzie wyluzujcie !!!!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
macio666 Re: Sushi bar we Wrocławiu 08.08.06, 12:24 I to sie nazywa rzeczowy komentarz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K 70 Sushi bar we Wrocławiu IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.02.07, 00:34 ta lala z wyborczej nie ma pojecia o Sushi Barze dlatego pisz to co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:59 a ja kupuje sobie sama skladniki i jest pychotka i robie z 48 rolek i tanio i smacznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roza Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.madcomputers.pl 18.02.07, 23:50 w domu to nie to samo co w resturacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer snobom i nie-snobom przyda sie instruktaz ;) IP: *.216.146.194.generacja.pl 19.02.07, 00:16 www.youtube.com/watch?v=0b75cl4-qRE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Sushi bar we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:54 tu mają niezle noże do sushi www.hiendkitchen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orqidea Sushi bar we Wrocławiu IP: *.swidnica.mm.pl 26.02.08, 20:16 Dzis po raz pierwszy odwiedziłam to miejsce, trafiłam tam w sumie z przypadku, ale musze przyznać, ze jestem bardzo zadowolona. Miła atmosfera, symaptyczna obsługa, a co najważniejsze- naprawde smaczne jedzenie! Faktycznie, ceny nie są niskie, ale idąc coś zjeść mniej wiecej wiemy ile jestesmy w stanie na to przeznaczyc. Kiedy wchodzimy do restauracji powinniśmy pamietać, ze to nie jest zwykły bar z frytkami, a wiec i ceny beda wyższe. Osobiscie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sushimnnniam Re: Sushi bar we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.08, 17:12 A ja polecam sushi bar Kyoto na Wita Stwosza. Weszłam przypadkiem, na moje pierwsze sushi, a potem przez tydzień wspominałam ten smak. Do następnego razu i następnego... Odpowiedz Link Zgłoś