Gość: jg IP: *.bb.online.no 04.12.05, 22:30 czy deptak ul Olawska jest juz gotowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Neo[EZN] Re: Olawska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.05, 15:54 Wczoraj leżały może ze 4 granitowe płyty w pobliżu Szewskiej. Niewielki kawałek Oławskiej nie był w ogóle jeszcze ruszany. Końca prac nawet nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Oławska 05.12.05, 15:57 Jakoś mam wątpliwości, czy remont Oławskiej skończy się w kwietniu. Stawiam na termin... znacznie późniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Oławska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.05, 16:32 Początkowo to miał się chyba w grudniu skończyć? Ja myślę że wyrobią się do kwietnia. Już zasypali kilka dołów i w niektórych miejscach mogą układać chodniki o ile ciężki sprzęt nie będzie musiał tamtędy jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Olawska IP: 156.17.100.* 05.12.05, 16:37 Z tymi czterema płytami to jest troche inaczej. Leży już tam całkiem długi kawałek chodnika od Szewskiej do Łaciarskiej i nowe fragmenty chodnika i nawierzchni ulicy na Łaciarskiej. Moim zdaniem maja duze szanse na zakonczenie w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro2015 NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.12.05, 19:34 Nie bedzie rekonstrukcji Bramy na Olawskiej! Czyli cale szczescie UM dzieli zdanie wiekszosci forumowiczow ze nie powinno sie zaklocac przestzreni czyms co udaje byla brame. Artykol w Slowie znajduje sie tu: www.e.gazeta.wroc.pl/O8304_2005/12/05/0506wr-c.pdf Ciekawy jestem ze wladze UM maja sie zamiar podzielic projektem z mieszkancami, ktorzy maja z tego korzystac! Chca do swiat zatwierdzic projekt, i sie zaloze, ze ten projekt do tego momentu nie bedzie ani publikowany ani poddawany dyskusji: Wiec tym samym zadam od wladz: POKAZANIE PROJEKTU FONTANNY I GO PODDANIE OTWARTEJ DYSKUSJI. Niech przesla projekt mediom, i wstawia n.p. na swoja strone interentowa, tak aby kazdy mogl wpisac swoje zdanie! Mam nadzieje ze wladze ucza sie z bledow jak chociazby slupow na szewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.05, 17:02 Zobaczymy jak z tą Szewską będzie. Narazie cisza - media olały sprawę z wyjątkiem Gazety Wyborczej. Wolą pisać i mówić o psie wyjącym na balkonie albo o cieknącym dachu w mieszkaniu pani Jadzi niż poruszać sprawy związane z wyglądem miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:43 > Zobaczymy jak z tą Szewską będzie. Narazie cisza - media olały sprawę z > wyjątkiem Gazety Wyborczej. Wolą pisać i mówić o psie wyjącym na balkonie albo > o cieknącym dachu w mieszkaniu pani Jadzi niż poruszać sprawy związane z > wyglądem miasta. to stara zasada dotycząca wrocławskich mediów (a także Wrocławian:( ) cieszę sie, ze ktos ją odkrył także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jxp Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.05, 12:52 I bardzo dobrze, że nie będzie rekonstrukcji tej bramy, bo i tak nie pasowałaby do reszty. Z tą taflą to może i fajny pomysł, tylko żeby nie ograniczała zbytnio ruchu pieszych, który teraz jest całkiem spory, a po wyremontowaniu całej ulicy z pewnością wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:11 ...nie będzie żadnej tafli. Za to postanowiono zrobić zarys bramy w chodniku wyróżniony innym kolorem kostki brukowej. Hmm...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jxp Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.05, 09:23 O tafli jest napisane tu: www.e.gazeta.wroc.pl/O8304_2005/12/05/0506wr-c.pdf Więc jak to w końcu będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY 08.12.05, 11:07 Gość portalu: jxp napisał(a): > O tafli jest napisane tu: > Więc jak to w końcu będzie? Pomijając już to, że szczątki bramy są już w większości zasypane to przez taką taflę widoki byłyby zaiste interesujące. Widoki rur rozmaitych oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:53 > Pomijając już to, że szczątki bramy są już w większości zasypane to przez taką > taflę widoki byłyby zaiste interesujące. Widoki rur rozmaitych oczywiście. > pozioma wersja centre pompidou:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jxp Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.05, 10:50 Tylko, że tam była mowa o tafli wody a nie tafli ze szkła. Jeżeli pod taflą wody byłoby przezroczyste dno, to może faktycznie byłoby widać rury, ale w taką wersję to raczej wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:55 W TVP3 potiwerdzono, że po zakończeniu prac "szczątki" bramy będą zasypane. Na chodniku powstanie 2-wymiarowy zarys bramy. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartollommeo Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.05, 00:41 Beznadziejny pomysł jest takich zrysów duzo i właściwie niekt nie wie o co chodzi nie ma zazwyczaj zadnej nawet małej tabliczki.Już lepiej zeby nawet zarysu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro2015 Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.05, 02:38 a moim zdaniem zarysy sa fajne. Czesto n.p. dzieci w szkolach na lekcjach historii cos o tym slyszal (ze n.p. tutaj byla brama) - albo ludzie ktorzy sie interesuja historia i maja jakies ksiazki. Dla takich ludzi to sa wtedy wyjatkowe miejsca - i powiem ci ze jest duzo ludzi, ktorzy sie interesuja historia (patrz chociazby storna wroclaw.dolny.slask.pl) Tak wlasnie powstaja 'magiczne miejsca' w miescie < jakas grupka osob wie o jakims specificznym miejscu wiecej niz inni... Oni wtedy moga cos opowiedziec o tym. Sa to takie male zagadki... a przecierz dokladnie takie miejsca tworza niepowtarzalny klimat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.05, 10:00 Tak. Ja sam pamiętam wycieczkę w szkole podstawowej na Wyspę Słodową podczas której pokazano niewysoki murek, będący pozostałością po młynie. Zawsze to działa na wyobraźnię i część dzieciaków będzie szukać informacji o tym obiekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro2015 Re: NIE BEDZIE REKONSTRUKCJI BRAMY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.05, 12:39 wlasnie Neo - dokladnie to samo u mnie. Tez bylem na wycieczce szkolnej dawno temu, gdzie zworcili mi uwage na wlasnie te slady w bruku - i teraz przechodzac tam wiem ze bylo tu pierwsze obwarowanie - jakos to, jak mowisz, dziala na wyobraznie! Odpowiedz Link Zgłoś