takaja3 12.01.06, 17:21 hej jestem ciekawa czy sa tu jakies mamy z tego osiedla szukam jakies przychodni blisko, chciałam poklikać gdzie chodzicie na spacery i takie tam ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladybird75 Re: czy sa tu jakies mamy z os. Jaracza w sródmie 13.01.06, 12:52 Mieszkam przy Damrota rog Jaracza. Jestem mama dwojki chlopcow (3 latka i 4,5 miesiaca). Do przychodni jezdze na Psie Pole (Provita przy ul. Bierutowskiej). Troche daleko, ale mam tam zaprzyjazniona pediatre. W zimie to spacery glownie po okolicy (osiedle, czasami nad Odra). Ale od wiosny chodzimy juz do Botanika (od 3 lat zawsze wykupuje karnet), czasami do Parku Szczytnickiego. Pzdrw Asia Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: czy sa tu jakies mamy z os. Jaracza w sródmie 13.01.06, 15:18 Witaj. Najbliższa przychodnia to chyba Prima-Med przy Daszyńskiego, na odcinku między Miarki a Żeromskiego. I druga przy Orzeszkowej. Na spacer można się wybrać do parku Tołpy - między Nowowiejską, Prusa a Wyszyńskiego. Poza tym Ogród Botaniczny, wzdłuż wałów nad Odrą, po Ostrowiu Tumskim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: czy sa tu jakies mamy z os. Jaracza w sródmie 13.01.06, 18:12 no to widze że ogód botaniczny popularny ;-) nie za bardzo znam wrocław czy ten ogród jest daleko ile kosztuje taki karnet mnie intersuja tez miejsca na spacery gdzie moge iść z psem bo mam psa ale słyszałam ze przychodnia tez jest własnie na tym osiedlu ale może to jakas prywatna praktyka? słyszałam tylko że coś tam jest.... słyszałam tez że w poblizu znajduje sie basen dla maluchów czy może wiecie gdzie, a może samechodziłyście na taki basen? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamw Re: czy sa tu jakies mamy z os. Jaracza w sródmie 13.01.06, 23:26 hej Ja mieszkałam 3 lata na Mlodnickiego - w bok od Jaracza na spacery chodziłam na wał i między ogródki - wejście od Prusa, a wychodzi się przy moście warszawskim Ogród botaniczny jest przy Sienkiewicza Basen w hotelu GEM - po drugiej stronie Odry, jakby przejść przez kładkę to bliziutko Ja chodziłam tam z synkiem od 3 mies. i mile wspominam - zajęcia są w zorganizowanych grupach ale niestety trochę drogo - ok. 300 zł za "kurs" powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamw Re: do kasiamw 15.01.06, 00:31 mały miał skończone 3 mies, było chyba 12 spotkań (dokładnie nie pamiętam) zawsze w niedzielę od rana, na końcu maluch dostaje dyplom ;), na początku wszystkie płaczą ale potem jest ok, nikt się nie wycofał mieszkało się fajnie, cicho a wszędzie blisko, czasem chodziłam nawet na rynek pieszo na spacer niestety moją zmorą było 3 piętro, a maluszek i zakupy trochę ważą :) na Młodnickiego masz kameralny placyk zabaw a większy na Jaracza albo w parku Nowowiejskim - fajnie tam latem, bo cień i fontanna szumi... papa Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: do kasiamw 18.01.06, 10:04 dzięki za info musze sobie tam zadzwonići dokładnie wypytać bo np w katowicach to zapisy sa na te zajęcia i poza tym słyszałam że trzeba miec jakies specjalne badania a co do jaracza to ciesze sie że mi napisałaś o nim w samych superlatywach problempolega na tym że ja tez mam mieszkac na 3 piętrze ;-( no ale na dole jest wózkowania wiec mam nadzieje że bede mogła tam zostawiac wózek bez strachu że ktos go gwizdnie ;-) pozdrawiam cie ps jesli mozna spytac to gdzie sie wyprowadziłas? Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: do kasiamw 18.01.06, 10:06 ach i jeszcze jedno pytanie (ma nadzieje ze cie nie mećze ;-) gdzie chodziłas do lekarza gdzies prywatnie czy do przychodni jesli tak to gdzie czy możesz mi polecic jakiegos sprawdzonego pediatre? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamw do takaja3 18.01.06, 16:04 mieszkam teraz na Maślicach - daleko ale wreszcie u siebie ;) do pediatry chodzę prywatnie, ba zależało mi na kontakcie całodobowym, jestem bardzo zadowolona na ten basen nie trzeba mieć specjalnych badań wystarczy oświadczenie rodziców nasz mały miał nawet małe uczulenie na skórze ale basen nie pogorszył sprawy osiedle na Młodnickiego z tego co wiem nadal jest chronione więc nie ma problemu z wózkiem my mieszkaliśmy tam za czasów jak regularnie okradano garaże ale od momentu zatrudnienia firmy nic się nie działo papa Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: do takaja3 18.01.06, 21:53 to fakt osiedle jest chronione wiec pocieszam sie że nikt mi wózka nie gwizdnie ;-) bo wózek mam cholernie cięzki wiec nie wiem jak miałabym go wnosic no ale z drugiej strony to na pewno pozytywnie wpłyneło by to na moj figurę (a raczej jej bark ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Ja też mieszkam na Jaracza 18.01.06, 12:38 Ja mieszkam na Jaracza obok apteki super osiedla mieszkałam tam już wczesniej ale sie wyprowadziłam no i znów wprowadziłamale już z Karolką ( 10 miesiecy) najczesciej spcerujemy po osiedlu no i nad odra ale od poczatku miesiaca pracuje wiec teraz to róznie bywa. Mała jest zapisana do Lekarza Rodzinnego na Geperta trudno mi jest powiedziec czy lekarz jest o.k bo Karolka nie chorowała wiec go żadko odwiedzam tylko na szczepienia teraz mała sie przeziebiła ale doktor nie dał antybiotyku bo uwazał ze to zbyteczno. Przychodnia wiem ze jest na Orzeszkowej no i na Sienkiewicza tylko w tej jest chyba remont z tego co sie orientuje i pacjeci sa przeniesieni do przychodni na Katedralnej. A co do basenu to na jakiej ulicy on jest bo nawet nie wiedziała. Serdecznie pozdrawiam no i moze kiedys sie zobaczymy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: Ja też mieszkam na Jaracza 18.01.06, 21:50 masz sliczna córeczke! mysle że sie spotakmy w końcu osiedle Jaracza nie jest takie duże gratuluje powrotu do pracy moja mała ma dopiero 7 tyg ale juz przeraża mnie powrót do pracy tym bardziej że we wrocławiu nie mam nikogo z kim mogłabym zostawić mała wiec zostaje niania albo żłobek na dodatek moja praca zostaje w katowicach wiec bede musiała poszukac nowej.... ale na razie ciesze sie macierzyństwem ;-) i staram sie myslec pozytywnie mam nadzieje ze jak juz bede na miejscu to rozpoznam wszystko łącznie z przychodniami pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Do takaja3 19.01.06, 13:02 U nas na osiedlu też kiedys były włamania ale to juz było dawno teraz zostawiam wuzek na klatce na dole nie przypinam go nawet do niczego no i zdaza mi sie koc zostawic i jak narazie nic nam nie ukradziono. No to jak moze zeczywiscie spotkami sie kiedys na spacerze :-) A juz mieszkasz na Młodnickiego czy dopiero sie przeprowadzasz. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: Do takaja3 19.01.06, 17:39 hej nie jeszcze nie mieszkam mysle ze przerowadzimy sie w lutym ale czy na poczatku czy na końcu to nie wiem bo musimy pozałatwiac troche papierów a póxniej chcemy zrobic szybkie malowanie i opiero wtedy sie przeprowadze mój małż mieszka juz we wro (wynajmuje mieszkanie) a ja tu sama wiec jest mi troche ciezko na dodatek mamy psaa ja mieszkam w bloku no i musze z nim wychodzic amałej nie mam z kim zostawiac wiec jest to troche skomplikowane wiec juz nie moge sie doczekac przeprowadzki ale z drugiej strony to żal mi zosatwiać katowic wszystko tu mam i prace i znajomych i nawet szwagierke a we wro - nikogo , no ciotke a le to taka starowinka ;-) ale mam nadzieje że wszystko bedzie w porzo na razie nie znosze wrocławia za te korki - sa wszedzie i zawsze!! no i ogródki działkowe - jak wyżej ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: Do takaja3 22.01.06, 13:31 Z pewnoscią przyzwyczaisz sie i poznasz wielu ludzi, wiadomo ze przykro sie robi jak ma sie zostawic wszystko i wszystkich w innym miescie i zamieszkac gdzies gdzie sie nie zna nikogo. Al wierzę ze wszystko ci sie ułoży i polubisz WSrocław :-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś