Dodaj do ulubionych

Będą zwalniać kolejarzy

IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 07:10
Rządy RAŚ i PO jak widać skutecznie pozbaawia pracy zwykłych obywateli !!!
Obserwuj wątek
    • kato28 Będą zwalniać kolejarzy 18.04.11, 07:23
      "Ci, którzy chcą pracować w spółce samorządowej, muszą się najpierw zwolnić się z Przewozów, nie mając żadnej gwarancji, że zostaną zatrudnieni - mówi Mariusz Samek, szef "Solidarności" w Śląskim Zakładzie PR."

A jak ten facet sobie inaczej wyobrażał? Że to całe dziadostwo z PR przejmie nowa firma? A niby na jakiej zasadzie? Normalny rynek pracy. Pracujesz w firmie X, składasz papiery do firmy Y, idziesz na rozmowę (jak Cię zaproszą), firma podejmuje decyzję czy Cię przyjąć. I dobrze by było gdyby w nowej firmie nie zalęgło się robactwo zwane Związkami Zawodowymi...

• Gość: PIxi Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 11:41
        Oni by chcieli płynnie związki przenieść. Tylko ze związkowców tam nikt nie chce bo są nie potrzebni. Tabor tak czy siak trzeba utrzymywać konduktorzy też potrzebni związkowcy nie. W PR jest zatrudnionych znacznie więcej niż tam pracujących i ci stracą prace Dlatego wszystkich w koło burzą. Kolej to nie święta krowa jak kiedyś. To syf na kołach. Niektórych pracowników za to odpowiedzialnych wręcz nie wolno zatrudniać bo takie samo g...o zrobią
        • janonet4-4 Re: Będą zwalniać kolejarzy 18.04.11, 11:49
        • Gość: Ada Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 17:18
          I tu się mylisz. Związkowca nie można zwolnić - chroni go prawo. Zwolnią niezrzeszonych, bo o nich nikt się nie upomni.
    • Gość: Piter Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: *.opera-mini.net 18.04.11, 07:27
      Zwykłych obywateli przyjmuje do pracy spółka Koleje Śląskie, więc jak już pierdoły pociskasz, to z sensem
    • Gość: Vasyl Będą zwalniać kolejarzy IP: *.1and1.pl 18.04.11, 07:35
      Dziwi mnie wypowiedź Pana Samka skoro sam chodził do KŚ by się tam załąpać. Teraz będzie robił zadymę by ludzie tam nie przechodzili bo jeszcze zabraknie dla niego miejsca. Co na to Pan Tomasz Panie Mariuszu?
    • polsz skoro 18.04.11, 07:39
      ktoś działa na szkodę spółki, w której ma udziały to popełnia przestępstwo podlegające ściganiu z urzędu. Gdzie jesst prokurator? Ach, zapomniałem, prokuratura w tym kraju działa na polityczne polecenie władz w tym przypadku PO. A marszałek jest z PO...
    • Gość: Sethey Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: *.v-net.com.pl 18.04.11, 08:03
      Bardzo interesuje mnie zdanie RAŚu na ten temat. Oczekuję, że RAŚ jasno i wyraźnie określi swoje stanowisko w tej codziennej, ważnej acz prozaicznej sprawie.
    • Gość: maniek Będą zwalniać kolejarzy IP: 78.104.151.* 18.04.11, 08:38
      Koleje Śląskie będą wyglądać jak KZKGOP czyli będzie jeszcze gorsza jakość usług i wyższe ceny w porównaniu do Przewozów Regionalnych. Tak to już jest jak się za coś biorą władze lokalne. Poza tym dlaczego KŚ ma jeździć tylko na najbardziej dochodowej linii? Nie jestem z PR, jestem zwykłym pasażerem
      • Gość: Piter Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 08:45
        Jakość jest wyższa już przed startem, bo KŚ dysponują flirtami i elfami, czyli taborem, o którym Przewozy mogą tylko marzyć. A jeździć będą na najbardziej dochodowej linii, bo tam tam jest najwięcej pasażerów, którzy mają dość siermiężności, bylejakości i odwoływania pociągów z dnia na dzień
        • Gość: maniekok Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: 78.104.151.* 18.04.11, 08:53
          Nawet nowy pociąg, kiedy nie jest myty i sprzątany, za kilka miesięcy będzie śmierdział i wyglądał jak 20letni. Dlaczego ludzie chwalą sobie stare tramwaje z Frankfurtu? Bo jeszcze w nich nie zadomowił się brud, jeszcze tak nie śmierdzą jak te swojskie. W Polsce zamiast remontować, naprawiać to się wyburza i wyrzuca. Buduje nowe a to nowe wygląda po roku jak stare, bo się tego zwyczajnie nie myje
          Poza tym gdybym ja rozpoczął działalność to uruchomiłbym KŚ na jakieś mniejszej trasie pilotażowo. Bo wpadki na pewno będą, a czym bardziej popularna trasa tym wpadka większa.
          • Gość: hilek Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: *.tpnet.pl 18.04.11, 17:05
            dokładnie, tym bardziej, że dysponowac będą elfami-prototypami, więc wtopa pewna !
    • Gość: mlody Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.11, 08:38
      Ale pierdnąłeś :) I bardzo dobrze, najwyższy czas zrobić porządek w tym PKP, święte krowy! Mnie prywaciarz może zawsze zwolnić i nikt nie płacze a oni mogą nie podstawić pociągu, spóźnić się, jeździć brudnym taborem, być chamscy (to wszystko mnie spotkało w PKP) ale pracę mają mieć, rzecz święta, kolejarza tykać nie wolno! Z tego co wiem, PRL się dawno skończył, ale ty chyba za nim tęsknisz...
      • cirano Re: Będą zwalniać kolejarzy 18.04.11, 09:19
        Przy tym tempie "postępu" rozkładu kolei polskich, niedługo pozostanie ten kraj bez takowych. No bo i poco Polakom kolej?
      • Gość: orzechowski Re: Będą zwalniać kolejarzy IP: *.opera-mini.net 18.04.11, 11:02
        W tym rzecz że Kolej to nie zafajdany geszeft twojego prywaciaka. Chyba że takie mają być KS - i zapewne będą.
    • Gość: kkl minister grabarczyk do dymisji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 09:45
      za zajechanie PKP trybunał stanu!
    • Gość: Gosc Będą zwalniać kolejarzy IP: *.play-internet.pl 29.07.11, 16:11
      Juz sa zwolnie nia juz posypały sie pierwsze ofiary a zwizkowcy nic nie robia tylko się pod tym podpisuja .Maskra wszyscy na odszczał .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka