Dodaj do ulubionych

Czy Dutkiewicz straszy?

IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.11.02, 09:28
Wczoraj w bloku reklam wyborczych widziałem przewdidywania co to bedzie gdy
nie wybierzemy Dutkiewicza. Wtedy ONI (pisane czerwoną czcionką) wybiorą za
nas. Negatywna kampania - to czego nam brak. Nie pokazywanie swoich zalet a
deprecjonowanie przeciwnika. Gratuluję sztabowi. Dali POPiS. Brawo
europejczycy.
Pozdr.
PS. Do kompletu brak mi już tylko zdjęcia Dutkiewicza z Gulbinowiczem.
Obserwuj wątek
    • newest Re: Czy Dutkiewicz straszy? 05.11.02, 09:54
      DuZy
      Lidia z Jakubowską, Lidia z Krasoniem, Lidia z Millerem, Lidia z Kwaśniewską.
      Do kompletu brakuje chyba tylko zdjęcia z Marksem, Engelsem i Leninem :P

Wreszcia jakaś ikra w kampanii!!!
      • Gość: duzY Ikra w kamapnii? IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.11.02, 10:18
        Chyba zbuk. Prostackie straszenie czerwonym. Poziom PiS-u. Widać skrzydło
        Płażyńskiego w PO na wierzchu.
        • Gość: Pytajnik Re: Ikra w kamapnii? IP: 62.233.179.* 05.11.02, 10:28
          Lidia Geringer nie miałaby szans jako niezależny kandydat, a sld-owcy mają od
          kilkudziesięciu lat wierny elektorat. Nie sądzę, żeby jej sympatie polityczne
          tak bardzo stały przy tej partii, a jeśli nawet, to ważne, jakim Lidia jest
          człowiekiem, a nie kto ją opiera. Tak?
          • Gość: cyfer Re: Ikra w kamapnii? IP: proxy / *.gennet.ee 05.11.02, 10:33
            dla mnie pani lidia jest spalona z dwoch powodow:
            1. twierdzi, ze nalezy ja wybrac, bo jest menadzerem, a nie politykiem. IMHO marny z niej menadzer skoro na przyklad "vratislavia cantans" ma sie coraz gorzej...
            2. w swoim programie zawarla obietnice obnizenia cen wody. jak ona zamierza to zrobic? zasiada w radzie MPWiK, czy jak?

p.s.
            pan dutkiewicz tez mi "nie lezy" chocby ze wzgledu na niechec do budowy obwodnicy przez wielka wyspe
            • Gość: lesiop czy ktos wie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 11:11
              Gość portalu: cyfer napisał(a):

> pan dutkiewicz tez mi "nie lezy" chocby ze wzgledu na niechec do budowy
              obwodni
              > cy przez wielka wyspe

Czy jest ktoś komu nie przeszkadza ta inwestycja? Krew mnie zalewa jak musze
              jezdzic dookoła albo przez centrum w szczycie. Chciałbym wreszcie wiedzieć kto
              popiera, a kto sabotuje od 10 lat ten pomysł.
              Pzdr
            • akm Re: Ikra w kamapnii? 05.11.02, 22:53

> dla mnie pani lidia jest spalona z dwoch powodow:
              > 1. twierdzi, ze nalezy ja wybrac, bo jest menadzerem, a nie politykiem. IMHO
              >marny z niej menadzer skoro na przyklad "vratislavia cantans" ma sie coraz
              >gorzej ...

Coraz gorzej powiadasz, a Huskowski chce obciąć dotację na festiwal, bo okazało
              się, że nie przynosi strat. Ciekawe czemu?
              • Gość: (gość portalu) Re: Ikra w kamapnii? IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 06.11.02, 21:23
                > Coraz gorzej powiadasz, a Huskowski chce obciąć dotację na festiwal, bo
                okazało
                >
                > się, że nie przynosi strat. Ciekawe czemu?

Dokładnie!
                Z nieoficjalnych źródeł można się dowiedzieć, że karą dla Pani Geringer ma być
                wykreślenie festiwalu z przyszłorocznego budżetu! Czyli jakies 400tys w plecy!!
            • Gość: (gość portalu) Re: Ikra w kamapnii? IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 06.11.02, 21:18

> dla mnie pani lidia jest spalona z dwoch powodow:
              > 1. twierdzi, ze nalezy ja wybrac, bo jest menadzerem, a nie politykiem. IMHO
              ma
              > rny z niej menadzer skoro na przyklad "vratislavia cantans" ma sie coraz
              gorzej
              > ...

Nie wiem jak to jest na 100%, ale zauważ, że ogólnie kultura źle stoi,
              gospodarka źle stoi (a skąd sponsorzy mają brać kasę).
              Wiesz ile trzeba się namęczyć żeby podczas recesji (lub stagnacji)
              gospodarczej znaleźćsponsorów?
              A jakie masz dowody, że VC ma się coraz gorzej?
        • Gość: cyfer Re: Ikra w kamapnii? IP: proxy / *.gennet.ee 05.11.02, 10:29
          a wczorajsze "wystapienie" kaczynskiego na warszawskiej pradze? kampania nabiera rumiencow. szkoda tylko, ze rumienia sie wyborcy...
      • Gość: Cywil Re: Glos na Dutkiewicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 20:11
        Co prawda Dutkiewicz nie jest idealnym kandydatem (ale takich w ogole nie ma),
        ale z pewnoscia jest lepszy niz LGd`O. Poza wszystkim byloby przykro gdyby we
        wszystkich miastach DSl miali rzadzic ludzie z SLD. Wystarczy zreszta, ze w
        sejmiku bedziemy mieli "swiatla" koalicje Samoobrony i partii Millera.
        • Gość: :ćśoG Re: Glos na Dutkiewicza IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 06.11.02, 21:25
          > Co prawda Dutkiewicz nie jest idealnym kandydatem (ale takich w ogole nie
          ma),
          > ale z pewnoscia jest lepszy niz LGd`O. Poza wszystkim byloby przykro gdyby
          we
          > wszystkich miastach DSl miali rzadzic ludzie z SLD. Wystarczy zreszta, ze w
          > sejmiku bedziemy mieli "swiatla" koalicje Samoobrony i partii Millera.

No fakt - to że kandydat SLD jest lepszy nie liczy się - ważne, że SLD ma za
          dużo władzy! :-|
          A czym w ogóle jest ten Dudkiewicz? Szef jakieś firmy - podobno największej w
          Polsce (na jego stronie jest napisane, że jest szefem firmy i nie podają
          nazwy :-P
          A na marginesie - ja bym nie utorzsamiał LGd'O z SLD....
          • Gość: Cywil Re: Glos na Dutkiewicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.02, 22:04

> No fakt - to że kandydat SLD jest lepszy nie liczy się - ważne, że SLD ma za
            > dużo władzy! :-|
            > A czym w ogóle jest ten Dudkiewicz? Szef jakieś firmy - podobno największej w
            > Polsce (na jego stronie jest napisane, że jest szefem firmy i nie podają
            > nazwy :-P
            > A na marginesie - ja bym nie utorzsamiał LGd'O z SLD....

Czy to, ze LGdO jest "lepsza" to ma byc zart czy ty tak na serio.
            A tak na marginesie to z jaka partia bys utozsamial pania kandydatke.
            • Gość: :ćśoG Re: Glos na Dutkiewicza IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 07.11.02, 14:54
              > Czy to, ze LGdO jest "lepsza" to ma byc zart czy ty tak na serio.

No ba!
              Na pewno w przeciwieństwie do Dudkiewicza od dawna związana jest z Miastem!!

> A tak na marginesie to z jaka partia bys utozsamial pania kandydatke.

A czy człowiek nie może być bezpartyjny?
              Ja jestem więc chyba i inni mogą :-/
              To, że kogoś popiera jakaś partia nie oznacz, że się jest partyjnym.
              Co więcej ja liczę na profesjonalizm Pani Geringer jeżeli chodzi np. o
              ewentualne naciski partii! Ufam, że nie da sobie wejść na głowę (do tej pory
              nie dała to i nie da!) Jedno Wam powiem - Twarda Babka z niej :->>>
              • Gość: Cywil Re: Glos na Dutkiewicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 19:29
                Gość portalu: :ćśoG napisał(a):
                > A czy człowiek nie może być bezpartyjny?
                > Ja jestem więc chyba i inni mogą :-/
                > To, że kogoś popiera jakaś partia nie oznacz, że się jest partyjnym.
                > Co więcej ja liczę na profesjonalizm Pani Geringer jeżeli chodzi np. o
                > ewentualne naciski partii! Ufam, że nie da sobie wejść na głowę (do tej pory
                > nie dała to i nie da!) Jedno Wam powiem - Twarda Babka z niej :->>>

Coz poniewaz jestem starszy od LGdO i "caly czas jestem zwiazany z miastem" to
                pewnie jestem od niej lepszym kandydtem.
                Bezpartyjna kandydtaka na prezydenta - smiechu warte. Przypomina to troche
                casus Bieruta, ktory bedac prezydent tez byl bezpartyjny. Choc jest roznica -
                Bierut musial sluchac tow. Stalina, kandydtaka bedzie sluchala tow. Krasonia.

• Gość: :ćśoG Re: Glos na Lidię Geringer d'Oedenberg IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 07.11.02, 19:42
                  > Coz poniewaz jestem starszy od LGdO i "caly czas jestem zwiazany z miastem"
                  to
                  > pewnie jestem od niej lepszym kandydtem.
                  > Bezpartyjna kandydtaka na prezydenta - smiechu warte.

Czemu - dla mnie nie.

> Przypomina to troche
                  > casus Bieruta, ktory bedac prezydent tez byl bezpartyjny. Choc jest roznica -

> Bierut musial sluchac tow. Stalina, kandydtaka bedzie sluchala tow. Krasonia.

Moim zdaniem prędzej zrezygnuje niż będzie robiła "głupoty" pod naciskiem
                  partii!
                  • Gość: :ćśoG Re: Glos na Lidię Geringer d'Oedenberg IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 07.11.02, 19:44
                    Swoją drogą - Dudkiewicz w ogóle zachowuje się i wygląda jak pionek.
                    Ciewkawe jaki podtekst psychologiczny (i na czyje zlecenie) zamalowuje się na
                    plakatach LGd'O oczy - boją się Jej?
                    Przyjrzyjcie się Jej uważnie - moim zdaniem ma więcej "ikry" niż Dudkiewicz,
                    który jest dla mnie marionetką!
                    • Gość: Cywil Re: Glos na Lidię Geringer d'Oedenberg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 19:59

> Swoją drogą - Dudkiewicz w ogóle zachowuje się i wygląda jak pionek.
                      > Ciewkawe jaki podtekst psychologiczny (i na czyje zlecenie) zamalowuje się na
                      > plakatach LGd'O oczy - boją się Jej?
                      > Przyjrzyjcie się Jej uważnie - moim zdaniem ma więcej "ikry" niż Dudkiewicz,
                      > który jest dla mnie marionetką!

Cala jej "ikra" jest poswiecona na "wdzieczenie" sie do "bezpartyjnych
                      osobistosci" takich jak L. Miller czy J. Kwasniewska. Po co jej wlasciwie
                      takie "protezy" skoro taka znakomita.
                      Coz jezeli ktos w duecie Dutkiewicz LGdO bedzie pionkiem to bedzie nim ta
                      ostatnia. Taka jest logika dzialania tzw. bezpartyjnych kandydatow, ktorzy sa
                      wylacznie listkiem figowym. Na szczescie nie bedziesz sie mogl rozczarowac i
                      przekonac sie, ze Kandydatka nigdy by nie zrezygnowala ze stanowiska
                      prezydenta - bo na szczescie nim nie zostanie.
                      • Gość: :ćśoG Re: Glos na Lidię Geringer d'Oedenberg IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 07.11.02, 20:07
                        > Cala jej "ikra" jest poswiecona na "wdzieczenie" sie do "bezpartyjnych
                        > osobistosci" takich jak L. Miller czy J. Kwasniewska. Po co jej wlasciwie
                        > takie "protezy" skoro taka znakomita.

Oj widzę, że w ogóle się nie znasz na kampaniach :->

> Coz jezeli ktos w duecie Dutkiewicz LGdO bedzie pionkiem to bedzie nim ta
                        > ostatnia. Taka jest logika dzialania tzw. bezpartyjnych kandydatow, ktorzy
                        sa
                        > wylacznie listkiem figowym. Na szczescie nie bedziesz sie mogl rozczarowac i
                        > przekonac sie, ze Kandydatka nigdy by nie zrezygnowala ze stanowiska
                        > prezydenta - bo na szczescie nim nie zostanie.

Jeżeli tak się stanie - ja powiem - i dobrze - macie to na co zasłużyliście!
                        I czym prędzej staram się o wizę w usa......
                        • Gość: Cywil Re: Glos na Lidię Geringer d'Oedenberg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 20:28

> Jeżeli tak się stanie - ja powiem - i dobrze - macie to na co zasłużyliście!
                          > I czym prędzej staram się o wizę w usa......

I narod pograzy sie w zalobie i czarnej rozpaczy
    • Gość: bromden Re: Czy Dutkiewicz straszy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 11:42
      ale to nawet troche odpowiada sposobowi, w jaki niektorzy
      glosuja - poprzez negatywna selekcje,
      czerwoni po prostu odpadaja
      • newest Re: Czy Dutkiewicz straszy? 05.11.02, 15:42
        Pytajnik napisał:
        Lidia Geringer nie miałaby szans jako niezależny kandydat, a sld-owcy mają od
        kilkudziesięciu lat wierny elektorat. Nie sądzę, żeby jej
        sympatie polityczne
        tak bardzo stały przy tej partii, a jeśli nawet, to ważne, jakim
        Lidia jest
        człowiekiem, a nie kto ją opiera. Tak?

To po co opiera się o Millera? I po co sprowadza do Wrocławia cały Komitet
        Centralny SLD? Gdzie tu merytoryczne argumenty i przewaga nad Dutkiewiczem?
        I po co ten pic z zaoszczędzeniem 40 tys. na piaskarkę (hehehehehe) i Jolkę
        Kwaśniewską? Lidia właśnie rozlepiła w mieście 100 nowych billboardów
        i "zaoszczędziła" pieniądze :)))))
        A przyjazd Jolki w glorii i chwale, aby odebrać 20 tys. od Dobroczynnej Lidii w
        blasku jupiterów, to za darmo będzie? :))))
        A przypadkowe wizyty Leszka Millera i być może Grzesia Kołodki za free? W
        drodze na maraton Ironmanów?
        Pic na wodę, fotomontaż.
        • Gość: duzY Akurat są wybory u Wielkiego Brata. IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.11.02, 16:07
          Tam Busch junior ostatnio robił tylko za obwoźnego misia na festynach
          wyborczych i chyba nikt mu złego słowa nie wypomniał.
          Razi plakat z Millerem, ale plakat z Kaczorem lub Słonkiem Sudetów już nie?
          Pozdrawiam (nadal niewystraszony)
          PS. O zdjęciu z Gulbinowiczem pisałem w innym sensie (w 1989 była jedność a
          program to: - z klerem w tle przeciwko czerwonemu).
          • Gość: Rafis elektryk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 22:42
            Gość portalu: duzY napisał(a):

> Tam Busch junior ostatnio robił tylko za obwoźnego misia na festynach
            > wyborczych i chyba nikt mu złego słowa nie wypomniał.
            > Razi plakat z Millerem, ale plakat z Kaczorem lub Słonkiem Sudetów już nie?
            > Pozdrawiam (nadal niewystraszony)
            > PS. O zdjęciu z Gulbinowiczem pisałem w innym sensie (w 1989 była jedność a
            > program to: - z klerem w tle przeciwko czerwonemu).

Porównując Millera z Bushem,Kaczyńskim i Zdrojem obrażasz tych ostatnich.
            Nie ten poziom!!!
            • akm Re: elektryk 05.11.02, 22:51
              Raczej Miller powinien czuć się obrażony, że jest stawiany w jednym rzędzie z
              jakimś dupkiem bushem i chamem kaczorem.
              Zdroju to inna inszość, jako prezydent był dosyć beznadziejny. Dobrze potrafił
              tylko obiecywać i wyślizgiwać się ze złozonych obietnic. Ale nie jest dużo
              niżej od Millera.
              • Gość: Rafis Re: elektryk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.02, 19:54
                akm napisał:

> Raczej Miller powinien czuć się obrażony, że jest stawiany w jednym rzędzie
                z
                > jakimś dupkiem bushem i chamem kaczorem.
                > Zdroju to inna inszość, jako prezydent był dosyć beznadziejny. Dobrze
                potrafił
                > tylko obiecywać i wyślizgiwać się ze złozonych obietnic. Ale nie jest dużo
                > niżej od Millera.

Niech pobiegnie do Gudzowatego i wypłacze sie mu w ramię,może ten sie zlituje
                i kopsnie mu kase dla wnuczki albo jakis kredzicik nowy.
                Za kilka lat mało kto będzie pamiętał,że ten elektryk był premierem Polski.
            • Gość: duzY Sądzisz, że ja mógłbym ich obrazić? IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.11.02, 09:41
              Nie ten poziom.
        • Gość: :ćśoG Re: Czy Dutkiewicz straszy? IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 06.11.02, 21:28
          > Lidia właśnie rozlepiła w mieście 100 nowych billboardów

Kurcze - ja naliczyłem 2.... hm....
          Możesz mi wyliczyć, gdzie je widziałeś??
          Z góry dzięki.
          • newest Re: Czy Dutkiewicz straszy? 06.11.02, 23:29
            Dwa :) Zachęcam do jesiennych spacerów po wrocławskich ulicach z liczydełkiem,
            skoro na paluszkach ciężko idzie.
    • Gość: (gość portalu) Re: Czy Dutkiewicz straszy? IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 06.11.02, 21:21
      Na dodatek boi się krytyki!!
      Próbowaliście kiedyś wysłać komentarz na jego stronie?
      To nawetni próbujcie..... :->
      Są starannie filtrowane i preparowane :-| No comment
    • Gość: MMW Re:Wyzszosc Swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoca IP: 212.127.78.* 07.11.02, 09:55
      Nie dziwię się - jak się nie ma zalet to szuka się wad u oponenta. Stara metoda
      zakompleksionych buraków. I jest obojętnym czy dyskutują (czyt.kłócą się)
      politycy, kierowcy na skrzyżowaniu czy małżonkowie. Zwróć na to uwagę.
      Co do reszty to Wrocek nie ma szczęścia do gospodarza. Tym razem też. Pzdr.
      • Gość: cyfer Re:Wyzszosc Swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoc IP: proxy / *.gennet.ee 07.11.02, 10:04
        Gość portalu: MMW napisał(a):

> Co do reszty to Wrocek nie ma szczęścia do gospodarza. Tym razem też.

i tym optymistycznym akcentem nalezaloby dyskusje zakonczyc... :)
        • Gość: :ćśoG Re:Wyzszosc Swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoc IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 07.11.02, 15:01
          > > Co do reszty to Wrocek nie ma szczęścia do gospodarza. Tym razem też.
          >
          > i tym optymistycznym akcentem nalezaloby dyskusje zakonczyc... :)

Jescze ja! Jeszcze ja! :-)

Zgadzam się - wiecie co jest najsmutniejsze - jeżeli wygra Dudkiwicz to
          Wrocław dostanie gospodarza na jakiego sobie sasłużył :-P
          Nie chcecie zmian na lepsze?!? To będziecie mieli to co sobie wybraliście!

No to teraz kończymy i do domu :->
          • Gość: jajco gosciu nie rozumiesz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 16:53
            ostatnie krytyczne wypowiedzi dotyczyły obdwu kandydatów - naucz się
            czytać ze zrozumieniem / btw - widzę że zwolennicy LGD nie przepuszczą
            okazji by zareklamować Lidię - przypominają mi Leppera który przy
            każdej okazji mówił - a Balcerowicz musi odejść /
            • Gość: :uicśoG Re: gosciu nie rozumiesz IP: *.fuchs.pl / 10.1.2.* 07.11.02, 17:17
              > ostatnie krytyczne wypowiedzi dotyczyły obdwu kandydatów - naucz się
              > czytać ze zrozumieniem / btw - widzę że zwolennicy LGD nie przepuszczą
              > okazji by zareklamować Lidię - przypominają mi Leppera który przy
              > każdej okazji mówił - a Balcerowicz musi odejść /

Ale ja lubię Balcerowicza :-)
              Na prawdę świetne artykuły pisze we WPROST!
              Na prawdę szkoda, że jeszcze nobla nie dostał :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka