Dodaj do ulubionych

Polska - kraj niewolników

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.02, 22:49
Bo jak inaczej nazwac to ze ludziom nie płaci sie za pracę. Pracę jak mniemam
dobrze i uczciwie wykonaną. Ciekaw jestem czy taka brutalna akcja policji
miała by miejsce gdyby wsród tych kobiet były ich matki, zony lub kochanki!!
WSTYD panowie policjanci na kobiety idziecie ubrani w rynsztunku bojowym .
Wstyd pani Misińska ze doprowadziła pani do czegos takiego, widac ze liczy
się tylko ciepła posadka i wchodzenie w dupę desydentom i to bez mydła.
Wstyd panie prezydencie Huskowski wstyd panie elekcie prezydencie Dutkiewicz.
Jesteście tyle warci ile ci brutalni gliniarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: cyfer Re: Polska - kraj niewolników IP: proxy / *.com.hk 15.11.02, 23:00
      policja wywiazywala sie ze swoich obowiazkow. EOT.
      • Gość: bollo Re: Polska - kraj niewolników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.02, 23:09
        A co napiszesz jak w ten sposób bedzie sie wywiazywac na twojej matce.
        • Gość: cyfer Re: Polska - kraj niewolników IP: proxy / *.com.hk 15.11.02, 23:11
          dokladnie to samo co wczesniej.
          • Gość: bollo Re: Polska - kraj niewolników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.02, 23:41
            Więc jestes albo tym gliniarzem albo jestes głupszy niz przewiduje ustawa.
          • Gość: tyrysek Re: Polska - kraj niewolników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.02, 00:25
            cyfer,co to jest .hk?
            • szarykot Re: Polska - kraj niewolników 17.11.02, 18:16
              > cyfer,co to jest .hk?

mię to wygląda na Hong-Kong...???
              • Gość: cyfer Re: Polska - kraj niewolników IP: proxy / *.com.hk 17.11.02, 18:26
                szarykot napisał:

> mię to wygląda na Hong-Kong...???

dobrze ci wyglada :)
    • Gość: Rafis Re: Polska - kraj niewolników IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.02, 00:50
      Gość portalu: bollo napisał(a):

> Wstyd panie prezydencie Huskowski wstyd panie elekcie prezydencie Dutkiewicz.
      Zapomniałeś o Zdrojewskim ;-)
      Naprawde coś rzuciło Ci sie na mózg jeżeli go masz.
    • Gość: Alen Pl - kraj niewolników . Zgadzia się. IP: proxy / *.i-one.at 16.11.02, 10:48
      Gość portalu: bollo napisał(a):

> Bo jak inaczej nazwac to ze ludziom nie płaci sie za pracę. Pracę jak
      mniemam
      > dobrze i uczciwie wykonaną. Ciekaw jestem czy taka brutalna akcja policji
      > miała by miejsce gdyby wsród tych kobiet były ich matki, zony lub kochanki!!
      > WSTYD panowie policjanci na kobiety idziecie ubrani w rynsztunku bojowym .
      >
      Masz racje bollo , chociaż nie do końca bym się z tobą zgodził .
      Główni odpowiedzialni za ten stan rzeczy nie są bowiem policjanci , oni
      wykonują tylko rozkazy . Poza tym wina policjanta polega tylko na tym że
      wykonuje rozkazy sprzeczne z interesami społecznymi , policjant nie jest
      bowiem istotą o amputowanym umyśle , jak User cyfr sam się do nich swoją
      wypowiedzią zakwalifikował .

W każdej demokracji władza ustawodawcza i wykonawcza jest podporządkowana
      interesą ogółu , dobra obywateli . A co za tym idzie jest wypadkową
      największego dobra , państwowości . Władza arogancko łamie konstytucje i do
      tego używa organów wykonawczych , policji .
      W takim wypadku policja ma prawo i obowiązek odmówić wykonania rozkazu .
      >
      > Wstyd pani Misińska ze doprowadziła pani do czegos takiego, widac ze liczy
      > się tylko ciepła posadka i wchodzenie w dupę desydentom i to bez mydła.
      > Wstyd panie prezydencie Huskowski wstyd panie elekcie prezydencie Dutkiewicz.
      > Jesteście tyle warci ile ci brutalni gliniarze.
      >
      Cóż , Wrocławianie nie wypowiedzieli się za zmianą kursu w wyborach ale za jej
      kontynuacją . I nikt inny nie poniesie za to konsekwencje jak właśnie
      Wrocławianie .
      Nic nie zmienisz bollo , na władze możesz mówić co chcesz , chcesz tak Cię
      nikt nie słucha .
      Alen.
      • Gość: cyfer Re: Pl - kraj niewolników . Zgadzia się. IP: proxy / *.com.hk 16.11.02, 11:33
        bollo: jesli nie rozumiesz istoty istnienia policji ani zasad jej dzialania - nie wdawaj sie w dyskusje. zostal zaklocony porzadek. policja miala obowiazek interweniowac i to zrobila. tak dzieje sie na calym swiecie, czy tego chcesz czy nie.

alen: nie tobie oceniac obecnosc szarych komorek w mojej glowie. tym bardziej, ze sam chyba nie masz ich zbyt duzo, czemu juz nie raz dales dowod. policjant dziala na rozkaz. rozkaz padl i zostal wykonany. funkcjonariusz moze zarzadac od przelozonego rozkazu na pismie, ale zanim go gdziekolwiek zaskarzy najpierw musi go wykonac. bez wzgledu na to, czy dotyczy uderzenia na grupe uzbrojonych "dresow" czy na matki z dziecmi.
        befehl ist befehl. moze tak to do ciebie dotrze.

tyrysek: hongkong :)
        • Gość: Alen Re: Pl - kraj niewolników . Zgadzia się. IP: proxy / *.i-one.at 16.11.02, 14:12
          Gość portalu: cyfer napisał(a):

> bollo: jesli nie rozumiesz istoty istnienia policji ani zasad jej dzialania -
          n
          > ie wdawaj sie w dyskusje. zostal zaklocony porzadek. policja miala obowiazek
          in
          > terweniowac i to zrobila. tak dzieje sie na calym swiecie, czy tego chcesz
          czy
          > nie.
          >
          Grubo się mylisz cyfr , są granice postępowania władzy wykonawczej . Po to
          jest KK i konstytucja . Tak jak Ty rozumujesz dzieje się w dyktaturach , a nie
          w wolnym świecie .
          Policjant ma obowiązek wykonać rozkaz , rozkaz który nie koliduje z literą
          prawa .
          W innym wypadku staje się moralnie współodpowiedzialny aczkolwiek nie karalny
          za ten czyn .
          Właśnie za komuny tak jak Ty myślano, i wykonywano nawet rozkazy strzelania z
          ostrej amunicji do ludzi . Tak się dzieje również w wielu dyktaturach . Jeśli
          masz więc te szare komórki jak się chwalisz , to polecał bym Ci czasami je
          aktywować . Chyba że brak jest między nimi połączeń neuronowych , w takim
          wypadku uznaj moją uwagę bez podmiotową .

> alen: nie tobie oceniac obecnosc szarych komorek w mojej glowie. tym
          bardziej,
          > ze sam chyba nie masz ich zbyt duzo, czemu juz nie raz dales dowod.
          policjant d
          > ziala na rozkaz. rozkaz padl i zostal wykonany. funkcjonariusz moze zarzadac
          od
          > przelozonego rozkazu na pismie, ale zanim go gdziekolwiek zaskarzy najpierw
          mu
          > si go wykonac. bez wzgledu na to, czy dotyczy uderzenia na grupe
          uzbrojonych "d
          > resow" czy na matki z dziecmi.
          > befehl ist befehl. moze tak to do ciebie dotrze.
          >
          Cyfer , mam wystarczająco połączeń neuronowych żeby jednoznacznie stwierdzić
          iż przejmujesz się zbytnio słowem „rozkaz“ .
          Poza tym to o Ty masz na myśli , to jest tylko możliwe w demokracjach wysoko
          rozwiniętych . Tam gdzie istnieją niezależne media , nie tylko z nazwy ale z
          czynu . Gdzie nie manipuluje się w grubiański sposób ludzimi . Gdzie istnieje
          społeczeństwo obywatelskie oparte na praworządności władz i wielkiej
          odpowiedzialności za losy kraju .
          Ja żyje bardzo długo w takim systemie , i wiem z autopsji jak to bywa z tym
          prawem .
          Nie myśl że na zachodzie jest idealnie , ale to co się dzieje w mojej
          Ojczyźnie jest skandaliczne . Być może dla Ciebie jest to normalne , może nie
          znacz innych demokracji , może myślisz że to co jest w Polsce to demokracja ?
          Biedny Cyfr ,” befehl ist befehl” napisał , za tym nie schowasz swoich
          mądrości .
          Wybacz mi że znów napisałem niedorzecznie , ale jak sam wspomiałeś mam zbyt
          mało szarych komórek .
          Alen.
          • Gość: cyfer Re: Pl - kraj niewolników . Zgadzia się. IP: proxy / *.com.hk 16.11.02, 15:13
            Gość portalu: Alen napisał(a):

>Policjant ma obowiązek wykonać rozkaz , rozkaz który nie koliduje z literą prawa.

pieprzysz jak zwykle. do odpowiedzialnosci (o ile to w ogole mozliwe) moga byc co najwyzej pociagnieci zwierzchnicy policjantow bioracych udzial w akcji. policjant (zolnierz, zandarm etc.) ma obowiazek wykonac rozkaz. moze sie z nim nie zgodzic ale wykonac musi. zreszta po co sie powtarzam... przeczytaj uwaznie moj wczesniejszy post.

>mam wystarczająco połączeń neuronowych żeby jednoznacznie stwierdzić iż przejmujesz się zbytnio słowem ?rozkaz?.

co do polaczen neuronowych: mam coraz wieksze watpliwosci. a co do reszty: byles kiedys w wojsku? wnioskujac z tego, ze ponownie pieprzysz jak potluczony zakladam, ze nie. dla mundurowego rozkaz jest poleceniem najwyzszej wagi, a jego niewykonanie moze pociagnac za soba straszliwe konsekwencje. odwazylbys sie powiedziec dowodcy "nie zrobie tego"? no, ale jak takim slowem moze przejmowac sie ktos, dla kogo wyznacznikiem sytuacji rynkowej jest cena kilograma suszonych borowikow...
            • Gość: Alen Re: Pl - kraj niewolników . Zgadzia się. IP: proxy / *.i-one.at 16.11.02, 16:38
              Gość portalu: cyfer napisał(a):
              >
              > pieprzysz jak zwykle. do odpowiedzialnosci (o ile to w ogole mozliwe) moga
              byc
              > co najwyzej pociagnieci zwierzchnicy policjantow bioracych udzial w akcji.
              poli
              > cjant (zolnierz, zandarm etc.) ma obowiazek wykonac rozkaz. moze sie z nim
              nie
              > zgodzic ale wykonac musi. zreszta po co sie powtarzam... przeczytaj uwaznie
              moj
              > wczesniejszy post.
              >
              Skoro Ty uważasz że takie organy jak wojsko i policja jest po to aby działały
              one przeciwko własnemu społeczeństwu , to wydaje mi się że nie ma o czym
              dyskutować .
              Poza tym zaczynasz swoje posty upiększać słówkami które Ciebie również
              kwalifikują do ............. .
              Następnie z braku rzeczowych argumentów, szukasz pomocy w wyimaginowanej
              teorii grzybów suszonych z poprzednich dyskusji, których oczywiście jak widać
              nie zrozumiałeś .
              To wszystko ma dla mnie wspólny mianownik , dlatego wymianę informacji z tobą
              uważam za zakończoną .
              Widocznie podał byś chętnie rękę sprawcą mordu w Radomiu i Gdańsku , którzy
              strzelali do obywateli , ja natomiast chętnie podam rękę takim ludzią jak
              żołnierzowi Chwastowi , dla którego słowo honor i Ojczyzna to jedno .

Alen.
              • Gość: cyfer Re: Pl - kraj niewolników . Zgadzia się. IP: proxy / *.com.hk 16.11.02, 17:10

> Skoro Ty uważasz że takie organy jak wojsko i policja jest po to aby działały one przeciwko własnemu społeczeństwu , to wydaje mi się że nie ma o czym dyskutować .

oczywiscie, ze nie ma o czym. te organy zostaly powolane do wykonywania takich, a nie innych zadan. osoba wstepujaca w szeregi tych formacji musi miec swiadomosc, ze nie raz zdarzy jej sie wykonywac polecenia sprzeczne z jej przekonaniami i zasadami. poza tym nigdzie nie wspomnialem, ze pochwalam takie dzialania.

> Następnie z braku rzeczowych argumentów, szukasz pomocy w wyimaginowanej teorii grzybów suszonych z poprzednich dyskusji

moje argumenty sa jak najbardziej rzeczowe, a ze ich nie rozumiesz - to juz nie moj problem. polecam lekture ustawy o policji.

> Widocznie podał byś chętnie rękę sprawcą mordu w Radomiu i Gdańsku , którzy strzelali do obywateli

to tylko dowodzi, ze ani w zab nie zrozumiales tego, o czym mowilem. w tej sytuacji masz zupelna racje: EOT

• Gość: Rafis Samoobrona demokracji wg. Alena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.02, 17:26

> Cyfer , mam wystarczająco połączeń neuronowych żeby jednoznacznie stwierdzić
            > iż przejmujesz się zbytnio słowem „rozkaz“ .
            > Poza tym to o Ty masz na myśli , to jest tylko możliwe w demokracjach wysoko
            > rozwiniętych . Tam gdzie istnieją niezależne media , nie tylko z nazwy ale z
            > czynu . Gdzie nie manipuluje się w grubiański sposób ludzimi . Gdzie
            istnieje
            > społeczeństwo obywatelskie oparte na praworządności władz i wielkiej
            > odpowiedzialności za losy kraju .
            > Ja żyje bardzo długo w takim systemie , i wiem z autopsji jak to bywa z tym
            > prawem .
            > Nie myśl że na zachodzie jest idealnie , ale to co się dzieje w mojej
            > Ojczyźnie jest skandaliczne . Być może dla Ciebie jest to normalne , może
            nie
            > znacz innych demokracji , może myślisz że to co jest w Polsce to demokracja ?

Jak zwolennik Samoobrony może mówić cos o prawie i demokracji? Alen zastanów
            się nad sobą.
            • Gość: Alen Re: Samoobrona demokracji wg. Alena IP: proxy / *.i-one.at 16.11.02, 22:13
              Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Jak zwolennik Samoobrony może mówić cos o prawie i demokracji? Alen zastanów
              > się nad sobą.
              >
              Lepiej Ty zastanów się co piszesz , brak Ci przyjacielu kompletnie
              doświadczenia żeby wypowiadać się na temat polskiej sceny politycznej w
              porównaniu z europejską sceną polityczną . Twoje poglądy są jak widać
              skrojone przez polską prasę i polskie TV .
              Nie masz własnego zdania i płyniesz jak nieżywa rybka z prądem polskich
              mediów , przez które jesteś wychowany .
              Alen
      • Gość: Rafis Do Alena i Bolla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.02, 13:14

Czy wiecie moi drodzy,że policja podlega wojewodzie a nie władzom miasta.Jak
        widac nie, to przykre.W takim razie prosze was o nie wypowiadanie żadnych
        opinii na tematy,które wymagaja podstawowej wiedzy.
        • Gość: Alen Re: Do Alena i Bolla IP: proxy / *.i-one.at 16.11.02, 14:27
          Gość portalu: Rafis napisał(a):
          >
          >
          > Czy wiecie moi drodzy,że policja podlega wojewodzie a nie władzom miasta.Jak
          > widac nie, to przykre.W takim razie prosze was o nie wypowiadanie żadnych
          > opinii na tematy,które wymagaja podstawowej wiedzy.
          >
          Rafis , jak zwykle trysnąłeś niesamowitą wiedzą która pokazała tylko Twoje
          ograniczone możliwości .
          Co to ma wspólnego z zaistniałą sytuacją ?
          Rozkazy wydają ludzie , konkretni ludzie . I tych należy pociągnąć do
          odpowiedzialności , jeśli rozkazy są nie zgodne z konstytucją , bowiem brak
          takich reakcji powoduje wielką bezkarność na najwyższych urzędach . Co z kolei
          jest widoczne arogancją władzy w stosunku do społeczeństwa.

Jest skandaliczne że pracownik musi się upominać o własną zapłatę za pracę .
          To są oznaki głębokiego zalegalizowanego bezprawia w państwie , jak również
          tego że struktury państwa nie funkcjonują .
          Alen.
          • Gość: Rafis Re: Do Alena i Bolla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.02, 17:22

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
            > >
            > >
            > > Czy wiecie moi drodzy,że policja podlega wojewodzie a nie władzom miasta.J
            > ak
            > > widac nie, to przykre.W takim razie prosze was o nie wypowiadanie żadnych
            > > opinii na tematy,które wymagaja podstawowej wiedzy.
            > >
            > Rafis , jak zwykle trysnąłeś niesamowitą wiedzą która pokazała tylko Twoje
            > ograniczone możliwości .
            > Co to ma wspólnego z zaistniałą sytuacją ?
            To,że czepiasz sie władz Wrocławia,już o tym zapomniałeś.Marudziłeś cos o
            tym,że Wrocławianie wybrali kontynuacje polityki.Przypominam Ci wiec,że
            szpitale i policja są podległe rządowi.Brak podstaw wiedzy nie pozwala Ci na
            poprawną ocene zaistniałej sytuacji co skutkuje postami w tym stylu.
            Co do pielęgniarek to niech protestują przeciwko państwu a nie miastu a w
            szczególności jego mieszkańcom.
            >
            • Gość: didu Re: kODEKS dROGOWY !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.02, 00:54
              Czy przechodzenie przez jezdnie ( nawet nons stop ) jest łamaniem prawa i czy
              policja moze interweniowac ? mysle ze wbrew pozorom tu tkwi sedno sprawy .
              • Gość: cyfer Re: kODEKS dROGOWY !!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.154.* 17.11.02, 07:02
                kodeks drogowy jasno okresla w jaki sposob przez jezdnie przechodzic nalezy.
                polecam lekture, jesli z podstawowki nie pamietasz nauki przechodzenia przez
                jezdnie. ponadto znajdziesz tam zapis mowiacy o utrudnianiu ruchu i
                powodowaniu zagrozenia na drodze.
              • Gość: Rafis Re: kODEKS dROGOWY !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.02, 19:00
                Gość portalu: didu napisał(a):

> Czy przechodzenie przez jezdnie ( nawet nons stop ) jest łamaniem prawa i
                czy
                > policja moze interweniowac ? mysle ze wbrew pozorom tu tkwi sedno sprawy .

Akcja policji nie była spowodowana blokowaniem ruchu.Bezpośrednim powodem byli
                anarchisci(tak siebie nazywają),którzy szukali zaczepki.Tak wynika z relacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka