Dodaj do ulubionych

Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info !

11.02.06, 17:52
Cześć!
Nazywam się Asia i mam 2,5 rocznego synka Sebastianka. W przyszłą środę, tj. 15.02.2006 r. wybieram się urzędowo do Wrocławia. Przy okazji chciałabym "poszperać" we wrocławskich sklepach dla dzieci (ubranka, zabawki). Może ktoś może mi doradzić gdzie ich szukać (nazwa sklepu, ulica)? Byłabym bardzo wdzięczna. Sebuś idzie za niedługo na bal więc potrzebujemy kupić też jakiś strój - konkretnie kask i pas z narzędziami Boba Budowniczego (mały chce być Budowlańcem :)))
Dziękuję za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam.Asia.
Obserwuj wątek
    • martiii13 Re: Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info ! 11.02.06, 21:38
      ubranek najwieksze skupisko bedzie w galerii dominikanskiej, bo tam i C&A i
      kappahl i esprit i cubus i benetton. Sklep z zabawkami tez tam jest, tylko ze
      zabawki w nim sa 3x drozsze niz w innych sklepach. duzo zabawek i ubranek jest w
      galerii centrum w smyku.
      • sjoan Re: Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info ! 11.02.06, 23:25
        Dzięki za info.Możesz mi podać ulice gdzie się to znajduje. Bardzo dawno nie byłam we Wrocławiu (jakieś 15 lat) więc nie kojarzę ;)))
        • martiii13 Re: Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info ! 12.02.06, 07:32
          galeria dominikanska jest na palcu dominikanskim, samo centrum miasta. Galeria
          centrum to inaczej pedet lub renoma, stoi od bardzo dawna:-).To jest chyba
          jeszcze świdnicka ale blizej Pilsudkiego.
    • pia_ Re: Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info ! 13.02.06, 12:30
      Witam droga imienniczko, ja z kolei mam 2,5 r. córeczkę i wiem o wrocławskich
      sklepach wszystko :-)
      Tak jak poprzedniczka polecam najbardziej Galerię Dominikańską i w/w sklepy, z
      tym, że ten zabawkowy splajtował :-(
      Przy ul. Świdnickiej znajduje się Galeria Centrum a tam masz Smyka i Zarę.
      Drugie najlepsze skupisko sklepów to Bielany Wrocławskie. W Auchan przy ul
      Francuskiej znajdziesz sklep Coccodrillo i 5-10-15, polecam tez wizyte na hali -
      pełno ciuszków w niskich cenach, a wzornictwo przyzwoite, bo francuskie, wśród
      tamtejszych zabawek znajdziesz i kask i narzędzia budowlańca :-)
      Wyjeżdzając z Auchan warto wstąpić do sportowego sklepu Decathlon - pełno
      przecen sportowych ciuszków dziecięcych. Jadąc dalej masz Centrum Mody A4 - tam
      jest duży sklep Wójcika, no i oczywiście w Galerii przy Tesco masz H&M, Cubusa,
      Bartka, polecam takze wpaść tam do Caltzedonii - mają wyprzedaż skarpetek,
      rajstopek itp - ceny od 3 zł, a wzornictwo śliczne :-)
      Ja od niedawna ubieram moja 2,5 latkę takze w Reserved (jest w Dominikańskiej,
      Auchan i w Tesco) - rozm 110 jakoś na nią pasuje - zobacz i tam :-)
      • sjoan Re: Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info ! 16.02.06, 21:53
        Witaj Asiu,
        Dziekuje za namiary na pewno przydadza misie jeszcze.
        Kask kupilam w Auchanie a w C&A fajna granatowa kurteczke na wiosne. Jednak 1
        dzien na takie skupisko sklepow + sprawy urzedowe i potrzeba powrotu do domu na
        17 to za malo ... Dlatego musze sie wybrac znowu. Kiedys bywalam czesciej we
        Wroclawiu a potem mialam przerwe dlugoletnia :) Zmienil sie nie do poznania a
        Rynek jest przesliczny - podobny do naszego, gliwickiego tyle że oczywiście
        dużo, dużo większy!!!
        A jak ma na imie Twoja coreczka ?
        Pozdrawiam,
        Asia.
        • pia_ Re: Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info ! 17.02.06, 14:06
          Jagódka :-)
          A kurteczka to taka wiatrówka z chłopaczkiem z piłką z tyłu? Bardzo mi sie
          podobała, nawet chciałam ją kupic dla małej, ale i tak wszyscy biora ja za
          chłopca, wiec muszę poszukać czegoś babskiego.
          Następnym razem, daj znac służę pomocą :-)
          • sjoan Re: Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info ! 26.02.06, 17:32
            Hej,hej!!
            Imie cudne (Twojej coreczki).
            Kurteczka dokladnie ta, ktora opisalas :))
            Moj synek jest z 7.08.2003 a Jagodka ??
            Pozdrawiam cieplutko,
            Asia.
            • pia_ Re: Szukam sklepów we Wrocławiu - proszę o info ! 01.03.06, 12:30
              Jaga jest z 4.09. :-)
              A tę samą kurteczkę też kupiłam, tylko ze w Warszawie, bo u nas juz nie było r. 110.
      • b.bujak jeszcze jedno pytanko 28.02.06, 14:19
        wyglada na to, ze ja tez sie musze wybrac do Wroclawia na porzadne zakupy;
        pia_ - jesli ejstes tak dobrze zorientowana, to moze mozesz mi napisac, czy
        sklepy o ktorych pisalas sa czynne w weekendy, bo ja nie bardzo moge pojechac
        tam w tygodniu; gdybys mi napisala godziny otwarcia, to juz bylabym szczesliwa;
        glownie chodzi mi o sklepy te na Bielanach, bo to jest od mojej strony i nie
        musialabym wjeżdzac do miasta - chce kupic Bartki, zajrzec do Coccodrillo,
        chyba, ze polecisz mi, gdzie iść po kurteczke wiosenna - moj syn ma 13 miesiecy;
        z gory bardzo dziękuję za wszelkie informacje - nie chcialabym jechac na darmo
        • menadka Re: jeszcze jedno pytanko 28.02.06, 15:46
          Na Bielanach centra handlowe sa czynne dość długo, a sklepy w galerii powinny
          pracować tak długo jak sam

AUCHAN - Bielany Wrocławskie
          tel.(0-71) 798-86-44 - punkt obsługi klienta
          fax.(0-71) 798-86-10
          fax.(0-71) 798-86-20
          czynne: pon.-sob: 8.00-22.00 niedz: 9.00-21.30

TESCO
          55-075 BIELANY WROCŁAWSKIE
          Tel (0-71) 780-74-00
          Fax (0-71) 780-75-03
          www.tesco.pl
          czynne Pon.-pt. 9-23: sob. 8-23; niedz. 9-23

• b.bujak Re: jeszcze jedno pytanko 28.02.06, 16:03
            menadka napisała:

> Na Bielanach centra handlowe sa czynne dość długo, a sklepy w galerii powinny
            > pracować tak długo jak sam

dziekuje ci bardzo za odpowiedz - wątpie jednak w to, ze sklepy w galerii sa
            czynne tak długo, jak market...
            • pia_ Re: jeszcze jedno pytanko 28.02.06, 20:57
              Na Bielanach galeria ze sklepami czynna jest do 21, w Auchan chyba do 21.30, w
              Centrum Mody A4 nie wiem. Jeśli chodzi o Bartka to akurat są w trakcie
              przeprowadzki, mam nadzieje że w weekend otworzą. Zobacz na kurteczki w Cubusie
              i H&M oraz w Wójciku. W Coccodrillo nic ciekawego jeszcze nie ma, w 5-10-15
              odradzam, bo jakość fatalna, zobacz jeszcze na hale w Auchan i w Tesco (są nowe
              marki min Cherokee). Miłych zakupów!
              • b.bujak Re: jeszcze jedno pytanko 01.03.06, 09:59
                dziękuje ci bardzo - napisz mi jeszcze co z tym Bartkiem, bo mi głównie chodzi
                o buty - gdzie jest nowa lokalizacja tego sklepu? czy Cubus, H&M i Wójcik sa na
                Bielanach, czy w głębi miasta ( bo ja jadę z południa, wiec wolę Bielany - nie
                musze wjezdzac do miasta )
                • pia_ Re: jeszcze jedno pytanko 01.03.06, 12:29
                  Bartek jest tam gdzie był tylko przeniósł się obok sklepu sportowego META, Cubus
                  oraz H&M są w pasazu Tesco, obok H&M jest Deichmann gdzie od 13.03 będą
                  sprzedawane buciki Elefanten - świetna marka porównywana z Ecco, Geoxami itp.
                  Wójcik jest w Centrum Mody A4 naprzeciwko Tesco przy KFC.
                  Nie ma co czarować Wójcik jest bardzo drogi, ale ma prześliczne ciuszki,
                  zwłaszcza dla takich maluchów. Myślę jednak, że jak wejdziesz do H&M to wydasz
                  tam całą forsę na ciuszki dla synka - szukaj jeszcze rozmiarówki 86 w dziale
                  baby czyli tych najmniejszych dzieci, bo ceny sa nizsze, a kurteczek duży wybór
                  i są piękne - zobacz tez przy okazji na czapeczki do nich, a skarpetki
                  bezuciskowe musisz kupić koniecznie - sa genialne - rozmiar 9-12 mies będzie
                  pasował, bo one fajnie się dopasowują do stópki - moja córa ma 2,5 r. a nadal
                  kupuje ten właśnie rozmiar, chociaż buciki nosi w r. 25 :-)
                  Miłych zakupów :-)
                  • b.bujak Re: jeszcze jedno pytanko 01.03.06, 13:35
                    jesteś doskonale zorientowana - stokrotne dzięki za informacje - dzięki nim
                    szybciej i sprawniej załatwię te zakupy; kiedy bywałam w tych centrach
                    handlowych przed laty nie interesowaly mnie jeszcze rzeczy dla dzieci... a tu u
                    nas na prowincji :)))( okolice Wałbrzycha ) ciężko kupić dziecku coś
                    porządnego, więc trzeba jechać "do miasta".... już się boję o stan konta po tej
                    wycieczce :)
                    • pia_ Re: jeszcze jedno pytanko 01.03.06, 15:29
                      Służę zawsze poradą, ale pisz na priva. Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka