Gość: Jack DG Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:10 Drogi autorze , po pierwsze widac ze bazujesz swoja wypowiedz na domyslach , opiniach innych ludzi "bezbronna i unieruchomiona staje się łatwym celem dla innych graczy. Młodzi boją się, że stracą swojego bohatera, wartego z godziny na godziny więcej, i grają." Nie , bohater nie zostaje w grze , znika z wirtualnego swiata w dowolnym momencie , kiedy wlasciciel sobie tego zazyczy . Jeli chodzi o uzaleznienie , wydaje mi sie ze to zalezy tylko i wylacznie od psychiki danego czlowieka , jesli ktos jest człowiekiem słabym rownie dobrze moze ulec Narkotykom , papierosom innym uzywkom , lub innej grze , wiec dlaczego winic tu tibie? , nalezy winic tych ludzi ktorzy nie potrafia sie ograniczyc , przeciez rownie dobrze mozna sie uzaleznic od rozmowy na roznego typu chateriach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tibia sux Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:11 tibia jest do dupy, jak mozna w to grac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:12 Co za debile... Poszli by sobie na siłkę, zapisali by się na Boks lub MMA, albo by książki chociaż poczytali a nie grają w jakieś gówna!! A mówi się żę ze sportów walki wyrasta największe zagrożenie dla społeczeństwa...HUJA Prawda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mout Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.sulechow.net 18.04.06, 12:14 Od strony gracza nie mam pojecia jak mozna grac w te gre jest weiele innych ciekawszych gier tego typu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.chello.pl 18.04.06, 12:14 Nie mówiąc o OGame, Ragnarok Online i wielu innych == Mam uczulenie na takie rozrywki, a niestety wielu moich znajomych, w tym najlepsza przyjaciółka, jest uzależnionych... Horror. Przy RPG na żywo przynajmniej wchodzi się w interakcję z żywymi ludźmi i nie wyrabia się odcisków na palcach od klikania myszką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BENEDYKT Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:15 Palenie fajek powoduje raka,ogladanie telewizji lepot, Jesli rodzice tych dzieci sa na tyle epi ,ze nie potrafia kontrolowac czasu jakiego ich pociechy spedzaja przed komp to sorry najlepiej zwlic na TIBIE. Tibia to gra rpg spotykaja sie tam NORMALNI ludzie ktorzy poluja i "czerpia przyjemnosc z gry (tak jak inni w szachy) "a jesli jaki 16 latek ktorego rodzice zaniedbuja wpada w nalóg to ja sie pytam gdzie sa Ci rodzice???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Major & Żużel Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.04.06, 12:16 Tibia wcale nie wciąga. Ja na przykład zawaliłem rok nauki, związek z dziewczyną, kilka przyjaźni i rodzinę. Straciłem na tej grze mnóstwo kasy ale to nie jest koniec świata bo wkoncu zabiłem tego pieprzonego Demona :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrz Łukasz. Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:16 Wogole co wy tu piszecie jak wylaczasz komputer to postac sie automatycznie wylogowuje.A ten ziomek co stara po krzesle bil bo polewa xD Pewnie jego stara tez ma cos z cylindrem jak to rodzinne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Inia Gram Juz 4 lata IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 18.04.06, 12:16 Gram 4 lata to fakt tibia wciaga i to strasznie ja gram dziennie okolo 10h albo wiecej bywa ze u nas w cafe ktos kogos zabije w grze i obraca to sie pozniej w bijatyke na serio juz nie raz tak bylo, w cafe sa osoby ktore kupuja postacie nawet za 3 tys. albo kradna w tibi i sprzedaja artefakty na allegro.pl POZDROWIENIA DLA FURORY OD LADY INIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan from pacera Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.160.79.* 18.04.06, 12:16 Gralem w to ze dwa lata i tera tesh mam zamiar sprzedawac all^^ Rzeczywiscie wciaga... A ile pieniedzy pochlania zeby miec dostep do konta premium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.04.06, 12:17 Grałem w to 2 lata i jakos nikogo krzesłem nieogładałem :P moze ten dzieciak byl nadpobudliwy albo mial ta chorobe HDH... ale faktycznie młodzi gracze sa bardziej narazeni na skutki uboczne tibi niz dorosli ;] dzieci okradaja swoich rodziców tylko po to zeby kupic jakis tak naprawde nieistniejacy po za gra przedmiot :) paranoja :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyc Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.rybnet.pl 18.04.06, 12:18 ja kiedys gralem w tibe ale teraz nie gram bo mi sie to znudzilo moi koledzy jeszcze w to grajom a ja wole inne gry internetowe tobia jest troche fajno bo mozna to sprzedac noobkom za duzom kase ale tez glupia poniewaz hakujom nasze postacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:18 Każdy ma do tego inne podejście. Kilku moich kolegów gra w Tibię, ale na jednym nie robi ona aż takiego wrażenia - po prostu gra w celach rozrywkowych. Z kolei drug kumpel wyzywa ludzi którzy do niego dzwonią, nie odbiera telefonów - zwyczajnie zgłupiał. Zależy od hierarchii ważności osoby i jego psychiki - słabi ulegają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haasky Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:19 Tibia Rox !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:19 "Przez pewien czas po wyłączeniu komputera postać pozostaje w grze - bezbronna i unieruchomiona staje się łatwym celem dla innych graczy. Młodzi boją się, że stracą swojego bohatera, wartego z godziny na godziny więcej, i grają." Oczywiscie jest to nie prawda, widac wyraznie że autor tego artykułu stara sie negatywnie nastawic czytających. Z tej gry mozna wyjsc nie pozostawiając w niej postaci, a mlodzież (i dorosli rowniez) grają w tą grę bo jest na prawde wspaniała. Ja sama zaczęłam grać 2 lata temu i nie gram z myślą o sprzedazy postaci bo jest to zabronione a poza tym nie na to tyle włożyłam pracy żeby sprzedawac ... Dzieki tej grze poznałam wielu wspaniałych ludzi, podszkoliłam język ang. i zabijałam czas gdy mi sie nudzilo. Fakt faktem można sie od niej uzależnić, ale to nie jest wina gry przecież od wszystkiego można sie uzależnić. A co do fanatyków gry jakich opisano w artykule ... cóż mogę powiedzieć ... są ludzie i taborety :-/ Pozdrawiam, Asia PS. Fortera rox ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:19 rly funy koles jeest niezrowazony psyh czy co?? ja gram 3 lata ale mi nie odbija w dodatku nie placze jak "dedne" tylko w polsce sa taie dzieci:P a co on robi jak dednie przez brak prady albo kick (wywolane przez autorow gry wylaczenie sie tej gry:P)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonym Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.smrw.lodz.pl 18.04.06, 12:22 sam przyznam sie ze nie wiele mi brkauje do uzaleznienia od pewnych gier komputerowych (moze juz nawet jestem uzalezniony :) ) ale to co ten koles odwalal to jest lekkie przegiecie... takiego to chyba trzeba leczyc w specjalnych klinikach bo to juz nie jest blaha sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druidos AAAA LOOK IT IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 18.04.06, 12:25 JAK znam zycie to byl jakis n00b 8-10 lvl kupil katane od kolegi za 20 zl HAHa padl spadla katana i szał :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostros Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.c241.petrotel.pl 18.04.06, 12:24 padlem <killed by joke?> You see dead mother. She was killed by chair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huuik Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 217.96.118.* 18.04.06, 12:24 Tibia RULES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masar Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:26 Niemoge patrzec na ta tibie.Ale sam w to cos gralem i wiem co to znaczy "you are death" wtedy mozna sie wkurzyc.Ale po jakims czasie doszedlem do wniosku ze ta gra niema sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artson Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.wroclaw.mm.pl 24.04.06, 12:38 "you are death" ? a to ciekawe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz Gracz-Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 195.117.119.* 18.04.06, 12:27 no coz moge powiedziec, ja tez gram bardzo duzo w tibie, i mam 94 poziom, lecz gdy mama mi powie :synu wylacz juz ta gre, to wylaczam a nie ze ja bije krzeslem;/ zdazylo mi sie juz nieisc do szkoly z powodu tego zeby pograc w tibie raz juz niezdalem... ale to tylko z mojej winy, niestety... teraz juz postanowilem niegrac az tak duzo, i zajac sie nauka, a tibia... a tibia poczeka na to zawsze jest czas, wystarczy wejsc na strone i Pobrac ta gre, i grac dalej, ja bede grac w ta gre gdy bede miec czas.... i mowie wam"Graczom" zrobice tak jak ja, niegrajcie jak poj* w to, i zajmijcie sie nauka (<dla tych ktorzy sie nieucza) Pozdrawiam Gracz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz, 18 lat Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:28 Według mnie to jestm to całkowita prawda. Cóz co do mnie to też gram w tibię od kilku lat ale nigdy jescze nie popadłem w nałóg grania w tą grę. Nie wiem jak oni to robią ale według mnie to ta gra mnie coraz bardziej zniechęca niż jescze bardziej inspiruje dpo dłuższego grania. Co do sposobu grania, to prawda że rozgrywka jest długa i według mnie młodzież w to gra aby zarobić kasę a nie dla czystej satysfakcji. Możliwe też że nie chodzi tylko o kasę ale również o jakiś sposób pochwalenia się przed swoimi kolegami. To chyba jakiś sposób zabłyśnięcia. Według mnie (tu apeluję do rodziców) to rodzice powinni zabraniać grać w tę grę z powodu dużego uzależnienia i to nawet w bardzo krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wino-Aldora-Olecko Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 217.96.118.* 18.04.06, 12:33 Yebać farjerów co mówia ze tibia to gó.. ... (tez kiedys tak mówilem) POprostu PG Rlz!!! Pozdro Aldora xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Tibia.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:29 TOTALNIE BEZSENSOWNA GRA!! dziadostwo jakich mało, pożeracz czasu... Nieorzumiem ludzi którzy marnują całe dzieciństwo na jakąś bezsensowną gre! A ten chłopak który pobił swoją mtke jest totalnym idiotą!! Powinno się tempić takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astec Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.globalconnect.pl 18.04.06, 12:29 Tibia jakon nigdy mnie nie wciagała :] tylko ogame.pl ale juz przestałem grac po roku czasu :] bo stwiardziłem ze to sensu nie ma !:P zapraszam jednak dowypłenienia ankiety www.ankieta.bee.pl - to przynajmiej jest pozyteczne w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:29 TOTALNIE BEZSENSOWNA GRA!! dziadostwo jakich mało, pożeracz czasu... Nieorzumiem ludzi którzy marnują całe dzieciństwo na jakąś bezsensowną gre! A ten chłopak który pobił swoją mtke jest totalnym idiotą!! Powinno się tempić takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś