Dodaj do ulubionych

Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk

• Gość: anonim błąd mediów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:03
      szkoda, że media koncentrują się na jednostkach, uogólniając całą społeczność
      graczy. Ja gram w Tibię 3 lata, jeszcze nigdy nie repetowałem klasy, ani tym
      bardziej, nie pobiłem nikogo jak mi się neta wyłącza. To o czym jest ten
      artyuł, to opis, bardzo nieszczegółowy, tego co się stało 4 (słownie: czterem)
      osobom.Społeczność Tibii liczy ok. 3 miliony ludzi, którzy w większości nie
      mają problemu z uzależnieniem od Tibii, bo często takiego uzależnienia nie ma.
      I jak tu krcze porównywać przypadek 4 oszołomów którzy nie odróżniają świata
      wirtualnego od prawdziwego, do całej społeczności, do 3 milionów innych
      graczy???!!!
    • Gość: sławek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:04
      Gram w to. Fajna gra.
    • Gość: master Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 80.54.176.* 21.04.06, 15:07
      To istny debil zakaz gry do konca zycia
    • Gość: Spleen Idioci IP: *.cable.mindspring.com 21.04.06, 15:19
      SAm gram w tibie i ona wymiata i wedlug mnie ze wszystkiego robicie scandal
      tibia to nie CS wienc sie pie..ie cioty je..e to ze zlal matke krzeslam to
      co z tego mugl axa wzionc hahahahahaha debilne cipy jestecie (cip[a]soft) Tibia
      ROXXXXX a was juz pojebalo dajcie mi bana pie.. nawet ni mam acc ;] wiemc
      morzeci mi oblizac durne pohwy ,,|,, ^.^ ,,|,, sami se zagrajcie
      <url>http://download.tibia.com/tibia76.exe</url> milego grania jak chcecie maa
      pomoc to tu macie ;]
      <url>http://download.tibia.org.pl/index.php?action=download&id=247</url> to tra
      wsadzic do folderu tibii Xadam hyba sie potnie ze tu to daje
      Aari ^^^
    • Gość: WUJEK Hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:25
      No ładnie :) Sam znam wiele osób uzależnionych od Tibii. Tylko jak w to można
      grać ? :) Blee.
      • Gość: Megic i Damroky Tibia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 19:40
        Ja nie bije mam krzesłem:( a powinienem? czy ze mnom jest coś nie tak? przecierz
        wszyscy tibijczycy bijom matke krzesłem;/ Boże zlitujcie się Tibia wciąga ale
        czy uzależnia bardziej niż inne gry internetowe? Popatrzcie na Fanów
        CS'a(counter strike) tam uczysz sie zabijać a w tibi som tylko króliczki motylki
        świnki misie itp. :P pozdro dla wrzystkich tibjczyków SEE YOU IN TIBIA!
    • Gość: Zephi Żałosne... IP: 83.168.106.* 21.04.06, 15:27
      Grałem w Tibię jakiś czas. Co prawda nie miałem wysokiego levela (38 ;/ ) ale na
      pewno nie byłem uzależniony. W szkole miałem najwyższy level. Do tego nigdy nie
      miałem pacca. Inni koledzy kupili sobie pacce na 15-20 levelu sądząc ze mnie z
      latwoscia przescigna... Levele ktore wbili? Odpowiednio 35, 30, 29, 25. Sądzę że
      w tą grę trzeba umieć grać. Dodam jeszcze ze gralem (expilem- stania pod depo
      nie liczę :P) w nią głównie wieczorami po okolo 3h. Wiele osob mowi ze przez
      Tibie zawalili oceny itd. Moja srednia nie spadla ponizej 5.0... To jest po
      prostu paranoja żeby jakis dzieciak zaatakowal matke stolkiem. Moge sie zalozyc
      ze ten koles mial max 20 level i plate seta...
    • Gość: Elion Sorcerer Ludzie wiem jak to jest, to prawda, i chce o tym o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:29
      Wiem jak to jest grałem w tą gre 2 lata i naprawde uzaleznia. Pamietam w
      ostatnie ferie wszystkim było mnie żal bo przesiedizalem cale ferie w domu.
      Naprawde przez 14 dni wyszedlem jeden raz z domu- tylko ze nie byl to spacer a
      wyjscie do banku po to aby zamówic premiowane konto do gry Tibia
      Dziennie siedzialem od rana 7 do 21.30 potem kiedy rodzice zasypiali wstawalem o
      2 i gralem do 5 i tak w kółko, pisalem do siebie smsy z internetu, w imieniu
      kolegow typu "zabili mnie idz oproznij moje cialo i wez moje zeczy bo nie chce
      ich stracic"- to bylo tak na wszelki wypadek kiedy mama spytala by czemu gram o
      tej poze no bo musialem miec jakies zabezpieczenie, przeciez gdybym dostal kare
      to bym sie zwyczajnie powiesił bo musialem grac w tibie tak jak inni musza jeść
      aby zyc , to tyle jezeli chcielibyscie sie ze man skontaktowac
      elionsorcerer@wp.pl
    • Gość: Artur_16_lat To nie jest tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:33
      Tekst jest pisany z nastawieniem na potępienie Tibii i pominięto wnim kilak istotnych spraw za to ubarwoniono i domalowano inne. Najbardzije rzucajacą sie sprawą jest, iż "bohater" podczas nieobecności gracza śpi sobie w łóżeczku, gdzie nie grozi mu żaden "PK", czyli gracz-zabójca, ani żadne inne niebezpieczeństwa. Wiedząć to mamy ten komfort, iż nie musimy co chwile siedizeć na komputerze jak w inych MMORPG - mozemy grać 30 minut dziennie a efekty będą takie same... poprostu nastąpią nieco później. Drugą ważną sprawą jest "sprzedawanie kont" co w świetle tibijskiego prawa jest nielegalne i wysoko karalne. Bardziej niz na stracie ewentualnej wartości gracz obawia się na stracie czasu jaki włożył w postać. Jest to o tyle bolesne, iż z każda śmiercią (która czeka za każdym rogiem) wiąże się ze stratą 10% czasu włożonego zcasu i "gadżetów", na które zbiera się tygodniami... Im dłuzej grasz, tym więcej tracis z przy smierci. Przykładowo: Osoba mająca upragniony 100 poziom podczas śmierci traci 10% doświadczenia czyli... miesiąc gry. To dużo. Ci..oft (firma sprawujaca techniczną opiekę nad Tibią) wymyślił i na to sposób: płatne konta. Jest to doga sprawa (około 30zł/miesiąc) i dzięki niej tracimy... uwaga! 3% mniej! Śmieszne? Pewnie! Tymbardziej dziwi fakt, ze około 30% z graczy posiada PACC'a (Premmium Account) i liczba stałych płatnych kont wynosi bagatela 10 tysięcy. Miłośnicy Tibii pewnie zdenerwuja się, iż nie zwróciłem uwagi na inne sprawy (zdobywanie "siły" itp.) ale uwazam to za mniej istotne.
    • Gość: Daniio Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 80.51.47.* 21.04.06, 16:01
      ja tam w tibie JUZ nie gram to nie jestem uzalezniony
      Matke pobic/?!!!!!!!!
    • Gość: Zdzichu Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:02
      No ja juz zwami nie moge ludzie. Zaniedlugo zaczniecie sie czepiac gier
      typu "hugo i jego przyjaciele" czy jak to tam sie nazywa.
      Wszystko potrafi byc uzalezniajace. Autor mimo gownianej wiedzy o tej grze
      zaczyna pisac reportaz. Zagraj chociaz raz czlowieku!
      I jak napisal temporalny : Oszołomów nie brakuje :).
      Ma racej ale to jeden z miliona ktory tak sie zachowal.
      Napoczatku wszyscy czepiali sie pokemonow (xD), pozniej przeszlo na gry,
      zaniedlugo juz sie nie bedzie mozna kawy napic bo zabija i sprawia ze masz
      ochote zabic (zaniedlugo tak pewnie stwierdza madrzy uczeni).
      OMG ale mnie wk........ie.

Jeczesz jeden taki artykul to ja chyba tez kogos pobije (joke).
      I jesli jakis pismak ma zamiar mnie cytowac niech cytuje calya moja odpowiedz a
      nie soczyste wyrywki.

• Gość: Gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.04.06, 16:06
      wedlog mnie to bzdura gralem w tibie 3-4 lata i przestalem gra mi sie znudzila
      i nigdy niemialem napadow agrei itp po smierci . To niezalezy do gry tylko od
      psychiki gracza ktory w nia gra dzieci graja w quaka i tez sie morduja a tu
      udezyl matke(za co powienin dostac manto na matke niewolno podnosic reki). a
      takze wracajac do tibi postacie za 100- zl to nic takiego moj znajomy sprzedal
      za 11 tys wiec co to jest tysiac :>
    • Gość: Duśka Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:13
      ehh... Ta gra jest okropna. Wiem, bo sama kiedyś próbowałam grać, ale się
      przekonałam, ze nie ma w nij nic pociągającego. Jednak moi koledzy po aferze
      wywołenej tym chłopcem z Wrocławia po szkole chodzili mocno zbulwersowani, bo
      sądzili, ze Tibia ma zalety. Wiele osób tym zdziwili, ale twierdzą, ze
      angielskiego nauczyli się dzięki Tibii, a nie nauczycielce J. angielskiego.

Ps. Jeden kolega sądzi, ze potrafi rozmawiać w języku brazylijskim. Ha-Ha-Ha -
      ubawiłam się.
    • Gość: bartek Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 83.168.106.* 21.04.06, 16:16
      Tibia to naprawde wciągająca gra niech przyjadą do Szczecina i zobaczą co unas
      się dzieje ;)
    • Gość: Zenek z Bytomia Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:33
      Tia ale jest w tym taka racja ze bardzo latwo idzie zarobic na tej grze i to
      nawet w bardzo krotkim czasie... Gralem 1,5 roku i juz nie gram poniewaz jesli
      ktos sie naprawde meczy nad swoja postacia i cie okradna to juz nie ma ochoty
      sie w to grac ^^ . Zreszta jest wiele innych interesujacych gier w ktore mozna
      naprawde dlugo grac ale mozna w kazdej chwili do niej wrocic nie bojac sie o
      smierc swojego bohatera. Gothic II jest wlasnie taka gra ktora mozna
      przechodzic na wiele sposobow... to tylko moje skromne zdaniena temat tibii
    • Gość: EMI Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 80.48.53.* 21.04.06, 16:39
      tibia zajebista gra wciąga jak huj ja sprzedałemswoja postac ze 1140zł mozna
      zorabic fajna kase i połaczyc przyjemne z pozytecznym POLECAM NAPRAWDE WARTO
    • Gość: Janek_wroclaw Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:47
    • Gość: Janek_wroclaw Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:49
      Tibia is Cool

Tibia is mine Live

See you in tibia

Co wy checie od Tibi ....
    • Gość: Lineage2 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:02
      LINEAGE 2 JEST GRA O WIELE BARDZIEJ ROZBUDOWANA I WCIAGAJACA.

TIBA PRZY LINEAGE 2 WYMIEKA.
    • Gość: mateqrzezniqs ziom Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 195.117.62.* 21.04.06, 17:10
      gram juz w tibie od 3 lat mialem duzo postaci gł. na swiecie valoria tibia mnie
      uzaleznila bo w kazdej chwili moge przestac w nia grac... jeśli grasz w tibie
      to nie mozesz poswiecac na ta grae calego swojego wolnego czasu. musisz miec
      tez czas na ruzne inne zajecia takie jak sport rozmowa z przyjaciulmi.dam wam
      dobra rade drodzy tibijczycy... jeśli czujecie ze jestescie uzaleznieni od tibi
      sprubujcie ograniczas swoj czas spedzajac czas przy komie. musze wam powiedziec
      ze kiedys tez sie mega wciagnolem i nie moglem przestac.nie kaze wam przestac
      grac w tibie ale poprostu wyznaczyc sobie na nia odpowienia ilos czasu.POZDRO
      MATEQ
    • Gość: Ferera lol rotfl omfg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:41
      gZZ autorowi tekstu chcesz wcisnac tania sensacje
      i chcesz wmowic ze grajac w tibie skatuje swoja matke -.- lol moze to naprawde
      ty jestes uzalezniony od pisanie g***a
      ciekawe jesli tak piszesz bede czytal twoje artykuly to nie po 2 latach tylko po
      1 miesiacu zabije siebie albo kogosc kto mi przeszkodzi te brednie czytac!!!!!

------------------------------pozdro---------------------------------
    • Gość: Rudy TibiarzxD Tibia Moim Bogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:55
      Tibia jest jak pasja... Gram w nia i gram ale nie moge przestac... Napierdlam
      24h/7dni w tygodniu
    • Gość: sabziro Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.csk.pl 21.04.06, 18:03
      Tibia jest grą interesującą sam w nią gram ale tylko wtedy gdy mam czas i
      naprawde nie mam co innego do roboty srednio siedze nad tibią 7-8h w tygodniu i
      to tylko w weekend gram w ta gre nie dla pieniedzy lecz dla siebie. Moim
      zdaniem ci ktorzy sprzedaja konta nie powinni grac w tę grę.
    • Gość: Jagotka Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:04
      Ja oczywiście się NIE ZGADZAM ze zdaniem 'temporalny'!!!
      Przepraszam bardzo, ale jeśli uważasz, że jestem oszołomem, bo gram w Tibie, to
      powodzenia. Napiszę trochę o sobie, żebyś choć trochę znał/znała
      jakiegoś 'oszołoma' grającego w Tibie.

Mam 13 lat. Mam dobrą średnią - na półrocze 6 klasy miałam 5.0, a na koniec
      spodziewam się ok. 5.2. Zachowanie mam wzorowe. Gram w Tibie od jakiegoś
      miesiąca - owszem, gra wciąga - wciągnęła całą moją rodzinę (oprócz mamy). Jak
      narazie mam 13 level - to strasznie mało, ale przecież będę grała dalej.
      Uważam, że Tibia jest beznadziejna - nie chodzi tu o grafikę, ale mówię to
      uwzględniając brak jej sensu - chodzisz i zabijasz różne potwory, a jak ci sie
      nie uda to giniesz i spada ci level. Mimo, że gra nie ma właściwie sensu, to
      strasznie wciąga - na początku grałam po 6 godzin dziennie, ale teraz gram po
      jakieś 2, może 3. Osobiście wszystkim moim znajomym tę grę polecam - bo wiem że
      są normalni i znają umiary. Spotkałam w Tibi wiele ciekawych osób, z którymi
      gadam teraz na gg.

See you in Tibia!
    • Gość: Karaodin Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.pwrene.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:05
      Uważam żę tibia wciąga bardzo grałem w nią przez 2 lata mam tam jakiś mały lvl
      bo kilka razy mnie hakneli co się przyczyniło do tego że już niegram w tibie
      ale pamiętam jak siedziałem przed kompem po 10 godzin codziennie i zawalałem
      szkołe jedynie poto żeby być leprzy od kolegów teraz wole bardzie grać w OTSy
      na których liczy się tylko dobra zabawa :P
    • Gość: koziii Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:06
      Klamstwo :) "bohater" wcale nie zostaje w grze kilkanascie minut jezeli sie
      wylogujesz... Dobra gierka , bardzo wciagajaca ^.-, grasz bo lubisz, nalog taki
      sam jak palenie papierosow...
      Tyle.. nic wiecej, nic mniej
      noob plx?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka