Dodaj do ulubionych

Wrocław Pępkiem Świata

18.05.06, 11:30
Wrocław Pępkiem Świata!
Odnoszę takie wrażenie, czytając różne wątki na różnych forach,
w tym waszym, nie mam nic przeciwko bo byłem we Wrocławiu i podoba
mi się to miasto, rozmach architekury, inwestycji, rozrywki.
Ale mam pytanie co wam się w tym mieście nie podoba i gdzie przed tym
uciekacie? Gdzie lubicie wypoczywać?
Obserwuj wątek
    • map4 Re: Wrocław Pępkiem Świata 18.05.06, 11:47
      radeqrdemenes napisał:

> Wrocław Pępkiem Świata!

Ba, Wrocław jest przecież pępkiem galaktyki !

> Ale mam pytanie co wam się w tym mieście nie podoba

odwrócę logikę pytania celem zyskania na zwięzłości odpowiedzi, dobrze ?

We Wrocławiu podobają mi się te resztki poniemieckiej architektury, resztki
      infrastruktury, na której niestety ząb czasu wyrył już głębokie bruzdy, ogólny
      układ miasta, które przed wojną zaprojektowane zostało z wystarczającymi
      rezerwami i dużą ilością wolnej przestrzeni, która niestety bezpowrotnie dzięki
      debilom z magistratu zanika.

Na koniec zostały mi - choć wartościując listę powinien być to raczej jej
      początek - wrocławianki.
      Przeważnie tak jest, że mieszanki wychodzą najładniejsze.

> i gdzie przed tym
      > uciekacie? Gdzie lubicie wypoczywać?

Gdziekolwiek. Wystarczy minąć przekreślony napis "Wrocław" i już mi się humor
      momentalnie poprawia, choć nie do końca, bo z pola widzenia znikają wrocławianki.
    • Gość: k Re: Wrocław Pępkiem Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:42
      Wrocław ma to fajne, ze nie trzeba daleko uciekać by trochę odpoczać. jeśli nie
      wrocławskie parki, to jakieś obrzeża wystarczą. Ewentualnie wypad na ślężę, nad
      jakieś jeziorko.

a co mi sie nie podoba? nasza wspaniała komunikacja miejska... ale dobrze ze
      jest, bo jakby jej nie bylo to byłoby jeszcze gorzej.
      i te korki, sypiace sie kamienice, ze az strach przejsc obok...
      • Gość: Astoria Re: Wrocław Pępkiem Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:44
        Ja lubię wypoczywać w Parku Wschodnim, Szczytnickim, Ogrodzie botanicznym i
        Japońskim.
        • Gość: leszek Re: Wrocław Pępkiem Świata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.06, 08:24
          A ja mieszkam przy Rynku. Tam żyję, pracuję, wypoczywam.Rynek jest pępkiem
          pępka. I tyle.
          • Gość: tkacz Re: Wrocław Pępkiem Świata IP: *.os1.kn.pl 20.05.06, 11:23
            Jesteś kloszardem?
            • Gość: leszek Re: Wrocław Pępkiem Świata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.06, 09:16
              A ty Sherlokiem Holmesem?
              • Gość: Niko Re: Wrocław Pępkiem Świata IP: *.makler.local / 195.187.134.* 22.05.06, 13:34
                "ogólny układ miasta, które przed wojną zaprojektowane zostało z wystarczającymi
                rezerwami i dużą ilością wolnej przestrzeni"....HAHAHAHAAH:) KOLEGO:))) nie
                dostrzegłes zabójczego dla kazdego duzego miasta promienistego układu
                komunikacyjnego??? To dopiero niemiecki pomyślunek był:)
                • map4 Re: Wrocław Pępkiem Świata 22.05.06, 15:08
                  Gość portalu: Niko napisał(a):

> HAHAHAHAAH:) KOLEGO:))) nie
                  > dostrzegłes zabójczego dla kazdego duzego miasta promienistego układu
                  > komunikacyjnego??? To dopiero niemiecki pomyślunek był:)

W Europie tak się miasta buduje. Tylko za oceanem miasto składa się z
                  prostokątów budynków podzielonych ulicami. To nie jest niemiecki pomyślunek,
                  tylko europejska tradycja architektoniczna.
                • tomek854 Re: Wrocław Pępkiem Świata 22.05.06, 18:01
                  Gdybysmy rozbudowywali miasto tak jak Niemcy swoje przez ostatnie kilkadziesiąt lat, to byśmy mieli wrocek otoczony paroma ringami obwodnic :-)
    • untolowski Re: Wrocław Pępkiem Świata 22.05.06, 13:57
      guzik prawda mieszkam we wroclawiu od 6 miechow i zdązylem poznac ludzi,sa
      chamscy wredni w ogole nie da sie tu mieszkac
      • Gość: Piast Re: Wrocław Pępkiem Świata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.06, 17:44
        untolowski napisał:

> guzik prawda mieszkam we wroclawiu od 6 miechow i zdązylem poznac ludzi,sa
        > chamscy wredni w ogole nie da sie tu mieszkac

Na pewno mniej chamscy niż ty i twoja rodzina.
    • Gość: pępol Re: Wrocław Pępkiem Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:23
      U nas na wiosce, we wrocku, zawsze jest pępek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka