Dodaj do ulubionych

Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 13:08
Bo on piękny nie jest i chyba nigdy nie będzie. Dla wszystkich chcących
poznać oblicze tego podobno pięknego Wrocławia zapraszam na ul.Zielińskiego,
Swobodną, Komandorską, Powstańców Śląskich, Kościuszki, Pułaskiego,
Robotniczą. Są to ulice w samym Centrum tego "wielkiego" :) miasta a jak
wygladają.... oceńcie sami
Obserwuj wątek
    • k_a_j_o Re: zawsze można sie wyprowadzić 12.01.03, 13:15
      może sie przeprowadź do innego miasta. piękno to nie tylko wygląd ...
      • Gość: Rafis wiem skad jestes heh IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 13:18
        k_a_j_o napisał:

> może sie przeprowadź do innego miasta. piękno to nie tylko wygląd ...

szkoda słów przeciez to cos nie jest nawet z Wrocka.
        Kiedys zapisał taki sam wątek i miał adres z Poznania.
        Przecież jak ktos tu wchodzi z takimi tekstami(kompleksami) to od razu
        wiadomo,że albo Pozek albo Wawa-innej możliwości nie ma.
        pozdrawiam

P.s.Pozki mimo mniejszego bezrobocia u nich często przyjeżdzaja tu do roboty
        stąd te adresy :-)
        • Gość: W_Ł-K gówno tam wiesz dziadu zaburzański IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 13:22
          Gość portalu: Rafis napisał(a):

> k_a_j_o napisał:
          >
          > > może sie przeprowadź do innego miasta. piękno to nie tylko wygląd ...
          >
          > szkoda słów przeciez to cos nie jest nawet z Wrocka.
          > Kiedys zapisał taki sam wątek i miał adres z Poznania.
          > Przecież jak ktos tu wchodzi z takimi tekstami(kompleksami) to od razu
          > wiadomo,że albo Pozek albo Wawa-innej możliwości nie ma.
          > pozdrawiam
          >
          >
          > P.s.Pozki mimo mniejszego bezrobocia u nich często przyjeżdzaja tu do roboty
          > stąd te adresy :-)

Sami macie kompleksy!!!Przyjechaliście do wrocka:) niewiadomo skąd, nie wiadomo
          po co i nie wiadomo co wy tu wogóle robicie!!!!!!!!!!!!
          macie odziedziczony ryneczek i podniecacie się nim jakby był
          wasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!
          • Gość: Kasia Re: gówno tam wiesz dziadu zaburzański IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 13:29
            Ekhm.. sorka ale ja tak jakby jestem z wrocka i denerwuje mnie jak ktos sie o
            nim tak "cudownie" wyraża... wiec moze bys tak zachowal swoje komentarze dla
            siebie... jest wiele pieknych dzielnic i Wrocław zaraz po Krakowie jest
            najśliczniejscy
            • Gość: W-K-Ł Re: gówno tam wiesz dziadu zaburzański IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 13:31
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Ekhm.. sorka ale ja tak jakby jestem z wrocka i denerwuje mnie jak ktos sie o
              > nim tak "cudownie" wyraża... wiec moze bys tak zachowal swoje komentarze dla
              > siebie... jest wiele pieknych dzielnic i Wrocław zaraz po Krakowie jest
              > najśliczniejscy

ha!!! Po Krakowie i Poznaniu o wawie i Gdańsku juz nie wspomne!!!!!!
              To jest najśliczniejszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Rafis Re: gówno tam wiesz dziadu zaburzański IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 13:34
                Gość portalu: W-K-Ł napisał(a):

> Gość portalu: Kasia napisał(a):
                >
                > > Ekhm.. sorka ale ja tak jakby jestem z wrocka i denerwuje mnie jak ktos si
                > e o
                > > nim tak "cudownie" wyraża... wiec moze bys tak zachowal swoje komentarze d
                > la
                > > siebie... jest wiele pieknych dzielnic i Wrocław zaraz po Krakowie jest
                > > najśliczniejscy
                >
                > ha!!! Po Krakowie i Poznaniu o wawie i Gdańsku juz nie wspomne!!!!!!
                > To jest najśliczniejszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o Poznaniu wspomina sie czasem ale o Wawie wogóle :-)
            • Gość: Rafis Re: gówno tam wiesz dziadu zaburzański IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 13:32
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Ekhm.. sorka ale ja tak jakby jestem z wrocka i denerwuje mnie jak ktos sie
              o
              > nim tak "cudownie" wyraża... wiec moze bys tak zachowal swoje komentarze dla
              > siebie... jest wiele pieknych dzielnic i Wrocław zaraz po Krakowie jest
              > najśliczniejscy

Sama widzisz,że wiocha zawsze wyjdzie z człowieka hehe
              Gościu chciał skompromitowac Wrocław a sam się skompromitował bo siano zawsze
              wyjdzie :-)
              pozdrawiam
              • Gość: Gatsby Re: gówno tam wiesz dziadu zaburzański IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 13:38
                www1.gazeta.pl/im/1231/z1231397G.jpg
                ---------------
                myślę, że kandydatura WAwy raczej pada;(
                • Gość: Rafis Re: gówno tam wiesz dziadu zaburzański IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 13:46
                  Gość portalu: Gatsby napisał(a):

> <a
                  href="http://www1.gazeta.pl/im/1231/z1231397G.jpg"target="_blank">www1.gazet
                  > a.pl/im/1231/z1231397G.jpg</a>
                  > ---------------
                  > myślę, że kandydatura WAwy raczej pada;(

No nie!!! Poddaje sie takich centerów handlowych to ja nie widziec nigdzie ;-)
                  Wygraliście.Etiopia się chowa.
                  • k_a_j_o Re: miłośnik wrocka? 12.01.03, 13:56
                    Zastanawiam sie po co ludzie spoza wrocka wchodzą na to forum i krytykują
                    miasto... może trzeba im jakoś pomóc... w każdym razie strach takiego człowieka
                    wziąć w gości np. do znajomych bo zaraz powie, że tapeta do firan nie pasuje, a
                    dywan to już tragedia ... już lepiej niech siedzą w domu (gdziekolwiek to jest)

Pozdrawiam tych nieszczęśników, co uwielbiają krytykować to - co im nie dane
                    doświadczyć ...
                    • Gość: Rafis Re: miłośnik wrocka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 13:57
                      k_a_j_o napisał:

> Zastanawiam sie po co ludzie spoza wrocka wchodzą na to forum i krytykują
                      > miasto... może trzeba im jakoś pomóc...

Poczytaj to: www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1227126.html

a zobaczysz skąd te ataki,to naga prawda :-)
              • Gość: wrocławianka od ur Wrocławianie, z czułością do malkontentów!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 14:07
                Kochani Wrocławianie,
                po co te inwektywy i wypraszanie za drzwi "widzących inaczej". Nie obrażajmy
                się na ślepych i głuchych - to ich problem, że nie dostrzegają piekna w tym
                miescie.
                Pokażmy im klasę i kulturę!
                Wrocław jest piekny nie tylko z powodu Rynku , Odry i ogrodów, ale ...ludzie tu
                sa super: otwarci, tolerancyjni i gościnni. Nawet dla tych nieprzyjemniaczków.
                Niech sobie szczekają - a my im cierpliwie tłumaczmy, że czasem domek buduje
                się wiele lat, a my nasze miasto na serio możemy odbudowywać zaledwie od
                kilkunastu lat.
                Przedtem liczyły się dla Polski: Warszawa (i co z tego dzis ma?), Kraków
                (odbudowany w czynie: byle jak z byle jakich materiałów budowalnych), Poznań
                (kto mu zazdrości dziś obskurnych zabudowan targowych?)
                Cieszmy się, że możemy sie kłócić o artyzm fontanny w Rynku, a nie o koszmarne
                budy straganiarskie w samym centrum.
                Bądźmy mili dla sfrustrowanych i zazdroszczących.
                Wrocławianka od urodzenia
                • k_a_j_o Re: Wrocławianie, z czułością do malkontentów!!! 12.01.03, 14:10
                  no właśnie
                • Gość: Gatsby Re: Wrocławianie, z czułością do malkontentów!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 14:14
                  Gość portalu: wrocławianka od ur napisał(a):

>> Przedtem liczyły się dla Polski: Warszawa (i co z tego dzis ma?), Kraków
                  > (odbudowany w czynie: byle jak z byle jakich materiałów budowalnych

w czynie odbudowana została WAwa. akurat Kraków ma to szczęście, że jest
                  całkowicie oryginalny, bo nie został zniszczony. a że mocno za komuny podupadł,
                  to prawda...
                • Gość: Radost Re: Wrocławianie, z czułością do malkontentów!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.01.03, 17:35

> Kochani Wrocławianie,
                  > po co te inwektywy i wypraszanie za drzwi "widzących inaczej". Nie obrażajmy
                  > się na ślepych i głuchych - to ich problem, że nie dostrzegają piekna w tym
                  > miescie.
                  > Pokażmy im klasę i kulturę!
                  > Wrocław jest piekny nie tylko z powodu Rynku , Odry i ogrodów, ale ...ludzie
                  tu
                  >
                  > sa super: otwarci, tolerancyjni i gościnni. Nawet dla tych
                  nieprzyjemniaczków.
                  > Niech sobie szczekają - a my im cierpliwie tłumaczmy, że czasem domek buduje
                  > się wiele lat, a my nasze miasto na serio możemy odbudowywać zaledwie od
                  > kilkunastu lat.
                  > Przedtem liczyły się dla Polski: Warszawa (i co z tego dzis ma?), Kraków
                  > (odbudowany w czynie: byle jak z byle jakich materiałów budowalnych), Poznań
                  > (kto mu zazdrości dziś obskurnych zabudowan targowych?)
                  > Cieszmy się, że możemy sie kłócić o artyzm fontanny w Rynku, a nie o
                  koszmarne
                  > budy straganiarskie w samym centrum.
                  > Bądźmy mili dla sfrustrowanych i zazdroszczących.
                  > Wrocławianka od urodzenia

To sie nazywa miec glowe w chmurach....ech Wrocek
                  Co jeszce u Was jest najwspanialsze??
                  • Gość: jedna taka Re: Wrocławianie, z czułością do malkontentów!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:10
                    Wiesz, co jest jeszcze najwspanialsze we wrocku? To, że my o własnym miescie z
                    taka duma i radością - pokaż mi choć jeden post, w którym jakis warszawiak tak
                    pieje z zachwytu nad swoim miastem. Chyba tego najbardziej nam
                    zazdroszczą..uczuć
                    • Gość: Wernyhor oj,Wratislavianie... IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 18:27
                      Gość portalu: jedna taka napisał(a):

> Wiesz, co jest jeszcze najwspanialsze we wrocku? To, że my o własnym miescie
                      z taka duma i radością -

kto wie...
                      gdyby powojenna granica Polski kończyla sie za Łabą
                      być może z dumą i radością pialibyście o wielokulturowym,prasłowiańskim Dreźnie

• Gość: jedna taka Re: oj,Wratislavianie... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:32
                        a czy ja komus udawadniam prasłowiańskość wrocka?
                        Chłopie, co Ty tak wciąż się oglądzasz za siebie - nie dojdziesz początku,
                        ważne co teraz.
                        Wrocław to moje miasto od urodzenia - nie dochodze ile % krwi w moich zyłach to
                        niemieckość, ile czeskość, ile żydoskość itd. To juz nie ma znaczenia. Gdybym
                        urodziła się w Dreźnie - pewnie kochałabym to miasto - bo byłoby moim gniazdem.
                        • Gość: Gatsby Re: oj,Wratislavianie... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 18:36
                          prawda jest taka, że Wrocław JEST prasłowiański:)
                • Gość: P.B Re: Wrocławianie, z czułością do malkontentów!!! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 22:30

> Poznań
                  > (kto mu zazdrości dziś obskurnych zabudowan targowych?)

a widziałaś w ogóle te hale targowe?domyślam, się ,że nie
          • Gość: asd Re: gówno tam wiesz dziadu zaburzański IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:35
            Gość portalu: W_Ł-K napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
            >
            > > k_a_j_o napisał:
            > >
            > > > może sie przeprowadź do innego miasta. piękno to nie tylko wygląd ...
            > >
            > > szkoda słów przeciez to cos nie jest nawet z Wrocka.
            > > Kiedys zapisał taki sam wątek i miał adres z Poznania.
            > > Przecież jak ktos tu wchodzi z takimi tekstami(kompleksami) to od razu
            > > wiadomo,że albo Pozek albo Wawa-innej możliwości nie ma.
            > > pozdrawiam
            > >
            > >
            > > P.s.Pozki mimo mniejszego bezrobocia u nich często przyjeżdzaja tu do robo
            > ty
            > > stąd te adresy :-)
            >
            >
            > Sami macie kompleksy!!!Przyjechaliście do wrocka:) niewiadomo skąd, nie
            wiadomo
            >
            > po co i nie wiadomo co wy tu wogóle robicie!!!!!!!!!!!!
            > macie odziedziczony ryneczek i podniecacie się nim jakby był
            >
            wasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            > !
            > !!!!!!!!

a nie mowilem, ze W L K to ciota z pyrlandi ktora przyjechala za praca do
            wrocka!

ty walony geju, spadaj do swojego pozka obciagac fiuty pb i innym paezowym
            ciota albo zalatwie ci gratis wycieczke do lasku osobowickiego i nad odre w
            bagazniku mojej bemki. woda w odrze jest ponoc wyjatkowo zimna!
        • Gość: P.B Re: wiem skad jestes heh IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 22:20

>
          > P.s.Pozki mimo mniejszego bezrobocia u nich często przyjeżdzaja tu do roboty
          > stąd te adresy :-)

no to musi być z wami naprawdę źle, skoro wasze rodzime firmy zatrudniają
          poznaniaków a nie wrocławiaków,
          coś w tym musi być, albo moze zbyt ostry temperament mieszkańców stolicy
          dolnego śląska albo słabe wykształcenie i kiepskie doświadczenie
    • Gość: czterdziestka jest piękny o coraz piękniejszy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 13:57
      Pamietam czasy gdy po Rynku terkotały tramwaje, a centrum w zimie o 18.00
      straszyło ciemnościami i pustką.
      W ciągu zaledwie kilkunastu lat Wrocław stał się miastem przyjaznym dla
      turystów i tubylców.
      Mam znajomych w Warszawie, którzy z żalem wyjeżdzają stąd do stolicy - tam
      Starówka tylko dla bogaczy, a knajpy zamykają zanim towarzystwo się rozkręci.
      Fakt, mają teatry, kina i kasyna - u nas wciąż za mało przybytków kultury. Ale
      pod Pałcem Kult. i Nauki straganiarstwo rodem z prowincji - w myśl planów
      Lepera.
      Niemcy (z dawngo RFN) gęby rozdziawili po przyjeździe (spora grupa) i z żalem
      stwierdzili, że nie mają się nam czym zrewanzować.
      Na Powstańców, Zielińskiego itp. przyjdzie czas - nie da się miasta przebudować
      w kilka lat. Tym bardziej, że od wojny pozostawiono je bez wsparcia z centrum
      naszej ojczyzny (zaraz po wojnie rozbierano piekne budynki, żeby cegłe wywozić
      dla potrzebującej Warszawy). Teraz W-wa straszy stalinizmem architektury, a my
      mamy coraz piekniejsze plomby, strannie odrestaurowane zabytki.
      Nie zamieniłabym się na żadne inne miasto w Polsce...teraz już nie. Gdy czuje
      się samotna, zniechęcona - spacer po Rynku (o każdej porze dnia i nocy)
      przywraca mi dobry humor.
      Mam nadzieję, że w końcu historia doceni Zdrojewskiego za to, że mimo
      biadolenia wokół o wazniejszych potrzebach, promował i upiększał Wrocław. Ja go
      za to mile wspominam....
      • Gość: Rafis Pięknie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 14:00
        Gość portalu: czterdziestka napisał(a):

> Pamietam czasy gdy po Rynku terkotały tramwaje, a centrum w zimie o 18.00
        > straszyło ciemnościami i pustką.
        > W ciągu zaledwie kilkunastu lat Wrocław stał się miastem przyjaznym dla
        > turystów i tubylców.
        > Mam znajomych w Warszawie, którzy z żalem wyjeżdzają stąd do stolicy - tam
        > Starówka tylko dla bogaczy, a knajpy zamykają zanim towarzystwo się
        rozkręci.
        > Fakt, mają teatry, kina i kasyna - u nas wciąż za mało przybytków kultury.
        Ale
        > pod Pałcem Kult. i Nauki straganiarstwo rodem z prowincji - w myśl planów
        > Lepera.
        > Niemcy (z dawngo RFN) gęby rozdziawili po przyjeździe (spora grupa) i z
        żalem
        > stwierdzili, że nie mają się nam czym zrewanzować.
        > Na Powstańców, Zielińskiego itp. przyjdzie czas - nie da się miasta
        przebudować
        >
        > w kilka lat. Tym bardziej, że od wojny pozostawiono je bez wsparcia z
        centrum
        > naszej ojczyzny (zaraz po wojnie rozbierano piekne budynki, żeby cegłe
        wywozić
        > dla potrzebującej Warszawy). Teraz W-wa straszy stalinizmem architektury, a
        my
        > mamy coraz piekniejsze plomby, strannie odrestaurowane zabytki.
        > Nie zamieniłabym się na żadne inne miasto w Polsce...teraz już nie. Gdy
        czuje
        > się samotna, zniechęcona - spacer po Rynku (o każdej porze dnia i nocy)
        > przywraca mi dobry humor.
        > Mam nadzieję, że w końcu historia doceni Zdrojewskiego za to, że mimo
        > biadolenia wokół o wazniejszych potrzebach, promował i upiększał Wrocław. Ja
        go
        >
        > za to mile wspominam....

To miód na moje serce.Tak pieknie piszesz hehe ;-)
        Tak przeczytaj to:www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1227126.html
        Zdrojewski nie zezwalał na budowe czegokolwiek tak jak w Wawie.Gdyby zezwalał
        to mielibysmy na pl.Dominikanskim jakis supermarket itd.
        pozdrawiam
        • k_a_j_o Re: Pięknie 12.01.03, 14:08
          dzięki za link na centrum warszay. ja im chyba zaczne współczuć... moze jakąś
          cegiełke wykupię... to smutne co oni tam mają,... smutne, że to qrcze nasza
          stolica jest...
        • Gość: włk Re: Pięknie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:31

>
          > To miód na moje serce.Tak pieknie piszesz hehe ;-)
          > Tak przeczytaj to:<a
          href="www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1227126.html"
          > target="_blank">www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1227126.html</a>
          > Zdrojewski nie zezwalał na budowe czegokolwiek tak jak w Wawie.Gdyby zezwalał
          > to mielibysmy na pl.Dominikanskim jakis supermarket itd.
          > pozdrawiam

A przepraszam co macie na Dominkańskim????????? Niby Galeria ale tak naprawde
          to duuży (choć mniejszy niż gdzie indziej) supermarket!!!!!
          • Gość: asd Re: Pięknie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:40
            Gość portalu: włk napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
            >
            > >
            > > To miód na moje serce.Tak pieknie piszesz hehe ;-)
            > > Tak przeczytaj to:<a
            > href="<a
            href="www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1227126.html""target="_bl
            > ank">www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1227126.html"</a>
            > > target="_blank">www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1227126.html</a>
            > > Zdrojewski nie zezwalał na budowe czegokolwiek tak jak w Wawie.Gdyby zezwa
            > lał
            > > to mielibysmy na pl.Dominikanskim jakis supermarket itd.
            > > pozdrawiam
            >
            > A przepraszam co macie na Dominkańskim????????? Niby Galeria ale tak naprawde
            > to duuży (choć mniejszy niż gdzie indziej) supermarket!!!!!

lepszy jest odbyt pb, do ktorego zagladasz 2 razy w tygodniu prawda zberezna
            swinio ?
    • Gość: Wernyhor Piękny to może i jest.... IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 16:18
      ....lecz niestety nie jest to zasługą obecnych Wratislavian
      przez ostatnich kilka lat naprawili jedynie to co przez kilkadziesiąt
      wcześniejszych popsuli.
      Jeżeli ktoś móglby wskazać jakąkolwiek budowlę sprzed 1945 będącą dziełem
      obecnych Wratislavian,chylę czoła...

PS
      "czterdziestka" napisała:
      Niemcy(z dawnego RFN)gęby rozdziawili po przyjeździe....
      Ja tylko dodam-może wreszcie zrozumieją skąd tyle goryczy wśród wypędzonych
      • Gość: 40-stka Re: Piękny to może i jest.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 16:29
        Niemcy gęby rozdziawili ..z zachwytu nad nie tylko budynkami, ale i atmosferą
        miasta - Rynek, Galeria, Park Szczytnicki, Ogród Botaniczny i bulwar nad Odrą.
        Nie było mowy o wypędzonych, bo to byli młodzi ludzie. Zaskoczyła ich
        atrakcyjność miasta, które nauczono ich wyobrażac sobie jako zacofane i pełne
        prymitywnych mieszkańców.
        W miasto nie inwestowano od 45 roku do czasów reform administracyjnych i
        gospodarczych - bo przedtem obowiązaywał w Polsce centralizm (W-wa decydowała
        komu, ile i na co). Wrocław nie leżał w polu zainteresowania Centrum
        Dowodzenia, byc może dlatego, że "tam na górce" niezbyt mocno wierzono w
        polskość i przyszłość tego miasta.
        PS. Wrocław najbardziej rozwalono podczas "Festung Breslau" - to nie polskie
        bomby zmiotły z powierzchni ponad 50% zabudowań....
        Więc nie godzi się wymyślac Wrocławianom od "psujów"
        • Gość: włk Re: Piękny to może i jest.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:35
          Gość portalu: 40-stka napisał(a):

> Niemcy gęby rozdziawili ..z zachwytu nad nie tylko budynkami, ale i atmosferą
          > miasta - Rynek, Galeria, Park Szczytnicki, Ogród Botaniczny i bulwar nad
          Odrą.

I znowu mówicie tylko o waszym rynku!!!!!!!!1 To dowodzi, że prócz kilku
          kamieniczek pomalowanych na cukierkowe kolorki nie ma nic ciekawego w
          Wrocławiu!!!!!!!!
          • Gość: 40-stka do wkł IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 16:45
            ..a Ty nie dowidzisz może???
            toc pisze o Ogrodzie, bulwarach, Odrze, Parku Szczytnickim i Galerii!!!
            A dorzuce jeszcze mosty wrocławskie, Ostrów Tumski, cmentarze, wyspy i ZOO.
            Rynek to serce - i to serce mocno tętniące, a nie jak na rozruszniku niczym
            w ..innych miastach polskich
            PS. Kłania sie umiejętność czytania ze zrozumieniem
            • Gość: Wernyhor to również zasługa niemieckich.... IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 17:22

> ..a Ty nie dowidzisz może???
              > toc pisze o Ogrodzie, bulwarach, Odrze, Parku Szczytnickim i Galerii!!!
              > A dorzuce jeszcze mosty wrocławskie, Ostrów Tumski, cmentarze, wyspy i ZOO.
              > Rynek to serce - i to serce mocno tętniące, a nie jak na rozruszniku niczym
              > w ..innych miastach polskich

...urbanistów,że Rynek we Wrocławiu pozostał centrum życia miejskiego

To co według Ciebie tworzy klimat miasta?
              poniemieckie budowle i miejsca czy obecni Wratislavianie?

• Gość: Rafis Re: to również zasługa niemieckich.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 17:31
                Gość portalu: Wernyhor napisał(a):

> > Rynek to serce - i to serce mocno tętniące, a nie jak na rozruszniku niczy
                > m
                > > w ..innych miastach polskich
                >
                > ...urbanistów,że Rynek we Wrocławiu pozostał centrum życia miejskiego
                >
                >
                > To co według Ciebie tworzy klimat miasta?
                > poniemieckie budowle i miejsca czy obecni Wratislavianie?

rynek stał sie centrum bo wczesniej był oblesny chłopcze
                >
                >
                • Gość: Wernyhor Re: to również zasługa niemieckich.... IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 17:48

> rynek stał sie centrum bo wczesniej był oblesny chłopcze

wcześniej tzn. kiedy? przed 1945?
                  czy chodzi Ci o czasy PRL-owskich Wratislavian?

Rafis
                  nie jestes zbyt gadatliwy;prawda w oczy kole?
                  • Gość: 40-stka Re: to również zasługa niemieckich.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:27
                    Na Ziemie Zachodnie spędzono wyrzuconych Polaków ze wschodu. Trudno sie dziwić,
                    że przyszli tu bez radości i miłosci do miasta, które w dodatku miastem już nie
                    było, ale rumowiskiem smiecia. Przez lata PRL-u guzik Warszawe obchodziło jak
                    tu sie zyje i komu - traktowano nas jak kresowiaków, a miasto było sprzątane,
                    odbudowywane wbrew ignorancji reszty tej .."lepszej Polski". Było tu ponuro,
                    biednie i beznadziejnie. Ani Niemcy, ani Polacy (spoza Wrocławia), ani Rosjanie
                    nie mają specjalnych zasług dla ratowania miasta.
                    To my - ludzie przybyli, ci co tu zostali po wojnie i ci urodzeni po,
                    odbudowalismy to miasto. To jak ono teraz wygląda to efekt historii i
                    współczesności, a historia to nie tylko Niemcy, ale tez Czesi, Austriacy i
                    Polacy. Więc cieszmy się tym co jest, liczmy na to, że będzie coraz lepiej. Za
                    parę lat, po zjednoczeniu Europy, śmieszne będzie dochodzenie kto jakie zasługi
                    połozył dla kształtu miast. Liczy się to, żeby ocalić to, co piekne i stare i
                    umiejętnie wbudować to, co potrzebne i nowoczesne.
                    Lubie to miasto - ono ma duszę i swój klimat: bo tu pobrzmiewaja nuty
                    niemieckie, zabużańskie, czeskie i polskie. My sie tu nawazjem wszyscy lubimy.
                    Nie zadzieramy nosów wyżej siebie - nie lubiłam za to kiedys warszawiaków (za
                    kompleks wyższości). Ale teraz mi to wisi - ja juz nie mam kompleksów, a cudze
                    mnie nie interesują
                    • Gość: Wernyhor o,właśnie to Wratislavianie... IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 19:04

> Nie zadzieramy nosów wyżej siebie

Tego nie byłbym taki pewien!

i tu jest pies pogrzebany
                      bardzo chwalicie się nie swoim a dla spokoju sumienia dorabiacie do tego
                      wielokulturową ideologię
                      jakby dla uzasadnienia własnej legitymacji do miasta
                      (skoro Wrocław byl wielonarodowy...)

-inna sprawa,że nie był

• Gość: Wernyhor Re: Piękny to może i jest.... IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 16:42

> Niemcy gęby rozdziawili ..z zachwytu nad nie tylko budynkami, ale i atmosferą
          > miasta - Rynek, Galeria, Park Szczytnicki, Ogród Botaniczny i bulwar nad
          Odrą.

Więc jeżeli "atmosferę" miasta definiujesz poniemiecką archtekturą i urbanistyką
          a nie tworzącymi atmosferę miasta mieszkańcami
          tym bardziej wystawia to nienajlepszą ocenę obecnym Wratislavianom

> Nie było mowy o wypędzonych, bo to byli młodzi ludzie.

i powtórzę:nie rozumieli dotychczas goryczy wypedzonych
          może teraz zrozumieją

> PS. Wrocław najbardziej rozwalono podczas "Festung Breslau" - to nie polskie
          > bomby zmiotły z powierzchni ponad 50% zabudowań....

nie 50% lecz 80%
          Nie oznacza to bynajmiej,że 80%(czy jak chcesz 50%) zabudowań zostało
          zrównanych do poziomu 0
          lecz,że 80% budowli było uszkodzonych(w różnym stopniu)

> Więc nie godzi się wymyślac Wrocławianom od "psujów"

więc kto psuł?
          czy to Warszawa zapłanowała blokowiska w pobliżu Rynku?

• Gość: Wernyhor To dotyczy również innych pięknych.... IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 17:54

> Gość portalu: 40-stka napisał(a):
            >
            > > Niemcy gęby rozdziawili ..z zachwytu nad nie tylko budynkami, ale i atmosf
            > erą
            > > miasta - Rynek, Galeria, Park Szczytnicki, Ogród Botaniczny i bulwar nad
            > Odrą.
            >
            >
            > Więc jeżeli "atmosferę" miasta definiujesz poniemiecką archtekturą i
            urbanistyk
            > ą
            > a nie tworzącymi atmosferę miasta mieszkańcami
            > tym bardziej wystawia to nienajlepszą ocenę obecnym Wratislavianom
            >
            >
            > > Nie było mowy o wypędzonych, bo to byli młodzi ludzie.
            >
            > i powtórzę:nie rozumieli dotychczas goryczy wypedzonych
            > może teraz zrozumieją
            >
            >
            > > PS. Wrocław najbardziej rozwalono podczas "Festung Breslau" - to nie polsk
            > ie
            > > bomby zmiotły z powierzchni ponad 50% zabudowań....
            >
            > nie 50% lecz 80%
            > Nie oznacza to bynajmiej,że 80%(czy jak chcesz 50%) zabudowań zostało
            > zrównanych do poziomu 0
            > lecz,że 80% budowli było uszkodzonych(w różnym stopniu)
            >
            >
            >
            > > Więc nie godzi się wymyślac Wrocławianom od "psujów"
            >
            > więc kto psuł?
            > czy to Warszawa zapłanowała blokowiska w pobliżu Rynku?
            >

....dolnośląskich miast-Świdnicy,Jeleniej Góry,Kłodzka....
            to nie Warszawa psuła wygląd tych miast lecz 'Dolnoślązacy'
            a piękno pozostawili po sobie Niemcy

• Gość: 40-stka do Wernyhory IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:51
              PRL spaprała wiele miast. Nam się udało, ale to tylko dlatego, że dla Wrocławia
              brakło kasy, więc nas nie uszczęśliwiono stalinowską architekturą typu PKiN.
              Czy ja kiedykolwiek twierdziłąm, że o uroku Wrocławia decydują tylko budynki?
              Przeciez to ludzie szwendają sie po Rynku, parkach, Ostrowie Tumskim itd. To
              ludzie zapełniają knajpki, graja na chodnikach i gdy tylko jest okazja pedza
              całymi rodzinami do centrum, aby poprostu pobyć tam, gdzie się coś dzieje.
              Mieszkam blisko parku i Zoo - to nie turyści przez cały rok ozywiają te
              miejsca. My lubimy byc razem. A megaopery - mimo kosztownych biletów - tłumy.
              Nawet nasze place targowe mają swój specyficzny klimat, którego nie czułam na
              Placu Defilad w Warszawie.
              Nie jestem ślepa i głucha np. na urok Krakowa - tam tez to CÓŚ odnalazłam,
              podobnie w Gdańsku.
              Nie wytykaj nam blokowisk w pobliżu Rynku - bo jakie polskie miasto ustrzeglo
              się przed tymi koszmarkami architektury radosnego socjalizmu?
              Cierpliwości - pozbędziemy sie ich wczesniej, niz myslisz
              • Gość: Wernyhor Re: do Wernyhory IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 19:03

> PRL spaprała wiele miast. Nam się udało, ale to tylko dlatego, że dla
                Wrocławia brakło kasy,

> Nie wytykaj nam blokowisk w pobliżu Rynku - bo jakie polskie miasto ustrzeglo
                > się przed tymi koszmarkami architektury radosnego socjalizmu?
                > Cierpliwości - pozbędziemy sie ich wczesniej, niz myslisz

1.akapit pierwszy przeczy drugiemu
                2.ja tylko pytam kto zaprojektował i wybudował te blokowiska w pobliżu Rynku
                czy zrobili to Warszawiacy czy PRL-owscy Wratislavianie?
                3.Kraków,Poznań,Gdańsk-ustrzegly sie blokowisk w pobliżu swoich starówek
                • Gość: 40-stka do Wernyhory IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:25
                  Jejku, jejku
                  ani Kraków, ani Poznan nie były tak zniszczone po wojnie - to gdzie miały
                  wtykac te blokowiska?
                  Pisząc o szczęściu Wrocławia, miałam na myśli biedną Warszawę, w której
                  eksperymenty architektoniczne popsuły wizerunek miasta.
                  Starówka Wrocławia jest cudem, że w ogóle jest. Blokowiska wcale nie wystają
                  ponad stylowe kamieniczki.
                  Chyba jesteś b. młody i nie pamietasz tych czasów, kiedy o produkcji fasonu
                  buta decydowały ważniaki z Wartszawy (z centrali). Żadna inwestycja nie mogła
                  być efektem decyzji tylko wrocławian. A to, że parę paskudztw czasy PRL-u po
                  sobie zostawiły to problem wszystkich miast w Polsce. My naprawdę mamy
                  szczeście, że nie jest tego tak wiele.
                  Mimo wszystko, spacerując po Wrocławiu mam poczucie, że jestem w miescie
                  starym, historycznym.
                  Za gotyk wrocławski, za secesję i historyzm - jestem wdzięczna: Niemcom,
                  Austriakom, Czechom. Przeciez nie przypisuję współczesnym tych zabytków. Ale
                  lubie też plomby mieszkalne, Solpole, Galerię Dominikańską, kwiaciarki na Pl.
                  Solnym (nawet w mroźną noc kupisz u nich wiosenny bukiet, hotele, banki wokół
                  Rynku, nowe budynki Universytetu Wrocławskiego, hotel Plazza,seledynową
                  fontannę, osiedla domków jednorodzinnych, odbudowany Wrozamet.
                  Nie lubię: hipermarketów (choc sa one wygodne i potrzebne), kina Helios,
                  parkingu+ klubu P1 na ul. Świdnickiej.
                  PS. I wiem tez (bo pamietam), że Wrocław mimo zabytków nie miał tego klimatu,
                  co dziś kilkanascie lat temu. Może dlatego tak duzo otym Rynku, ale stal się on
                  miejscem źródła życia miasta
                  • Gość: Wernyhor kończąc... IP: *.icpnet.pl 12.01.03, 19:55

Żadna inwestycja nie mogła
                    > być efektem decyzji tylko wrocławian. A to, że parę paskudztw czasy PRL-u po
                    > sobie zostawiły to problem wszystkich miast w Polsce

rozumiem to tak
                    obecni,uświadomieni Wratislavianie są prawowitymi spadkobiercami
                    wielokulturowej spuścizny tego miasta i wszystkiego co piekne i wspaniałe we
                    Wrocławiu

natomiast wszystko co brzydkie to wina PRL-owskich Wratislavian
                    (czyli Warszwiaków)

> Za gotyk wrocławski, za secesję i historyzm - jestem wdzięczna: Niemcom,
                    > Austriakom, Czechom. Przeciez nie przypisuję współczesnym tych zabytków.

I to mnie irytuje
                    Austriakom i Czechom!
                    jakby Austriacy nie byli Niemcami a Czesi cokolwiek postawili we Wrocławiu
                    Bądź wdzięczna Niemcom (i tylko im) i wcale się tego nie wstydź.

PS
                    A jak Ci się podoba Dorint w pobliżu św.Elżbiety?
                    • Gość: 40-stka kończąc IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 20:25
                      Wernyhorze,
                      nie rozumiem tej lekkiej napastliwości w Twoich postach.
                      Zarzucasz mi, że (na dodatek w l. mnogiej), że przypisujemy sobie same zasługi,
                      albo komus kto nie był ich autorem. OK może Czesi nie dali nic Wr. (a
                      Nepomuceny?), może Austriacy = Niemcy (choc nie wiem, czy Austriacy zgodziliby
                      się z Toba - sądzę, że nie. Mam wrażenie, że nie o ojców sukcesu tu chodzi, ale
                      o ..prawo do zadowolenia z faktu, że się tu jest. Nie umniejszysz mi tego
                      prawa, bo dla mnie nie jest ważne ile czego kto tu zostawił. To miasto to 1000
                      lat zawirowań historycznych. Ja mogę czuć się za nie odpowiedzialna w wymiarze
                      jakiś ostatnich dziestu lat. I cieszę się, że tu jestem - chocbym nie miała
                      Twoim zdaniem, żadnych racjonalnych powodów. Ale emocje nie poddają się tak
                      racjonalnosci. Wiec się cieszę.
                      PS. Jeśłl Dorint to cos o niepotrzebnych pilastrach (imitacjach kolumn) i
                      zakamarkach - to mi się nie podoba.
                      Najbardziej lubię we Wrocławiu ul. Rzeźniczą. I prosze nie uświadamiaj mi,
                      że ....nie mam prawa jej lubić :-)
                      Pozdrawiam i życze Dobrej Nocy
                      Małgorzata
                      • Gość: Wernyhor Ale mnie zatkało... IP: *.icpnet.pl 12.01.03, 22:11

> Najbardziej lubię we Wrocławiu ul. Rzeźniczą. I prosze nie uświadamiaj mi,
                        > że ....nie mam prawa jej lubić :-)
                        > Pozdrawiam i życze Dobrej Nocy
                        > Małgorzata

I nawet nie wiem,który wers najbardziej...

Dobranoc B....,Małgosiu oczywiscie

• Gość: 40-stka a ja jak ten słup soli... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.03, 13:47
                          za to mnie zatkało na total
                          permmentna inwigilacja?
                          janowidztwo?
                          Miłego Dnia!
                          Niezientyfikowany Obiekcie Czatujący - Wernyhoro!
                          • Gość: Wernyhor bez ironii proszę IP: *.icpnet.pl 13.01.03, 20:26

Chyba się domyślasz z kim mógłbym Ciebie ewentualnie pomylić,czterdziestko

Tylko zastanawiam się dla której z B. osób byłby to większy komplement?

Chciałbym Cię kiedyś poznać
                            mając równolegle nadzieję,że nie palisz
                            bo nie lubię się...przebywać w zadymionych pomieszczeniach.

Miłego Dnia
                            • Gość: 40 karatów 100% poważnej powagi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 17:54
                              uff
                              1) nie palę (już) i nie toleruję palaczy i dymu nawet na chodniku przed domem -
                              wyczuwam to paskudztwo na 30 m
                              2) nie utożsamiam się z B - chyba, że B jak brąz lub Blake (William, Bosch
                              (Hieronim) lub Bruegel (Chłopski) oraz B jak butelka czerwonego wina w
                              piwnicach "Pod Gryfami)
                              ...proszę napisz, z kim mógłbyś mnie pomylić ;-)
                              • Gość: uroczychszmar.oczu powinienem...... IP: *.icpnet.pl 15.01.03, 16:20

...skontaktować się ze specjalistą
                                moja przypadłość(słabostka?)znana jest medycynie
                                może jeszcze nie jest za późno...

PS.Jestem pod wrażeniem Twego obycia z kulturą i sztuką

Bywaj,B.jak Brylanciku
                                • Gość: 40 a ja patrzę na świat przez błękit... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 19:26
                                  Gość portalu: uroczychszmar.oczu napisał(a):

>
                                  > ...skontaktować się ze specjalistą
                                  > moja przypadłość(słabostka?)znana jest medycynie
                                  > może jeszcze nie jest za późno...
                                  >
                                  > PS.Jestem pod wrażeniem Twego obycia z kulturą i sztuką
                                  >
                                  > Bywaj,B.jak Brylanciku

No i co ja mam zrobic z tym postem?
                                  Ucieszyć się Brylancikiem?
                                  RozPAWić się kulturą i sztuką?
                                  Ulitować nad słabostką ...medyczną?
                                  ....wystraszyć zanim sieć złowi ...samotność
                                  PS. Czasem leczę pozamedycznie

Miłego Wieczoru
                                  Małg...
    • Gość: asd Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:32
      Gość portalu: W-Ł-K napisał(a):

> Bo on piękny nie jest i chyba nigdy nie będzie. Dla wszystkich chcących
      > poznać oblicze tego podobno pięknego Wrocławia zapraszam na ul.Zielińskiego,
      > Swobodną, Komandorską, Powstańców Śląskich, Kościuszki, Pułaskiego,
      > Robotniczą. Są to ulice w samym Centrum tego "wielkiego" :) miasta a jak
      > wygladają.... oceńcie sami

nastepny gej importowany z pedziolandu - czyli wielkopolski
      • janiemamimienia Żałosne... 12.01.03, 16:37
        To forum było stworzone dla ludzi komunikatywnych, otwartych i inteligentnych.
        No tak, ale jeśli ktoś ma inne zdanie w temacie :WROCŁAW JEST PIĘKNY: to
        zostaje natychmiast potraktowany tak wulgarnie i po chamsku, że aż
        przykro...wstyd!
        Szowiniści, acjonaliści i Wrocławskie głupie zakute obsmarkane wieśniaki!!!
        • Gość: włk Re: Żałosne... i to jak!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:41
          janiemamimienia napisał:

> To forum było stworzone dla ludzi komunikatywnych, otwartych i
          inteligentnych.
          > No tak, ale jeśli ktoś ma inne zdanie w temacie :WROCŁAW JEST PIĘKNY: to
          > zostaje natychmiast potraktowany tak wulgarnie i po chamsku, że aż
          > przykro...wstyd!
          > Szowiniści, acjonaliści i Wrocławskie głupie zakute obsmarkane wieśniaki!!!

Właśnie pierwsza dobra wypowiedź na tym forum!!!!!!!!!!
          Niedługo wrocławscy forumowicze bedą mówili Breslau, Breslau uber
          alles!!!!!!!!!!!
        • Gość: asd Re: Żałosne... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:43
          janiemamimienia napisał:

> To forum było stworzone dla ludzi komunikatywnych, otwartych i
          inteligentnych.
          > No tak, ale jeśli ktoś ma inne zdanie w temacie :WROCŁAW JEST PIĘKNY: to
          > zostaje natychmiast potraktowany tak wulgarnie i po chamsku, że aż
          > przykro...wstyd!
          > Szowiniści, acjonaliści i Wrocławskie głupie zakute obsmarkane wieśniaki!!!

poznanski pedale, miejsce dla gejow jest na innym forum - forum zalozonym przez
          pb, lechite, radosta i wernychora

zalogowales sie by ukryc swoj adres - gej polska poznan.pl
        • Gość: JK do janiemamimienia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 16:48
          Osobo Bez Imienia i Bez ...Kultury!
          To Ty śmiesz głos podnosić i oburzac się na braki kultury?
          Popluj sobie lepiej w lusterko....
          • janiemamimienia Re: do janiemamimienia 12.01.03, 17:48
            Coż, wchodząc między wrony zaczne krakać jako i one:::

SPIERDALAJ CHAMIE!!!!
            • Gość: JK do janiemamimienia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 18:38
              ..i co lepiej, jak tak sobie w lusterko nawrzucałeś?
              Grunt to rzetelna samokrytyka!
              Przynajmniej już wiesz kim jesteś po tym akcie samochrztu...CHAMEM
              Powodzenia na dalszej drodze samouświadomiania sobie własnej tożsamości
      • Gość: włk Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:38
        Gość portalu: asd napisał(a):

> Gość portalu: W-Ł-K napisał(a):
        >
        > > Bo on piękny nie jest i chyba nigdy nie będzie. Dla wszystkich chcących
        > > poznać oblicze tego podobno pięknego Wrocławia zapraszam na ul.Zielińskieg
        > o,
        > > Swobodną, Komandorską, Powstańców Śląskich, Kościuszki, Pułaskiego,
        > > Robotniczą. Są to ulice w samym Centrum tego "wielkiego" :) miasta a jak
        > > wygladają.... oceńcie sami
        >
        > nastepny gej importowany z pedziolandu - czyli wielkopolski

Jeżeli ten impotent, i kurwa męska asd tworzy klimat wroclawia to ja serdecznie
        Wam współczuje!!
        asd jak tam dzisiaj szło ciągnięcie druta????? było z połykiem czy bez????????
        • Gość: włk Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:45
          Jestem męską kurwą z Poznania, która przyjechała do waszego miasta za pracą. W
          moim mieście obciągnąłem już wszystkim. Oczejuję propozycji.
        • Gość: włk Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:47
          Chuj wam w dupę wrocławiaki. Poznań jest najlepszy. Poznań stolicą męskich
          kurew. Jesteśmy najlepsi!
          • Gość: włk Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:48
            asd błagam, pozwól mi wypić twoje nasienie. Chce mi się strasznie pić.
          • Gość: abc do włk IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 16:52
            a pfe!
            tak otwarcie, publicznie, o swoich intymnych marzeniach....
            PS. a może lepiej poszukaj u Was...w tym pięknym Poznaniu tych miejsc, w ktore
            cos tam chcesz sobie powkładać ;-)
            • Gość: włk Re: do włk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 23:47
              Gość portalu: abc napisał(a):

> a pfe!
              > tak otwarcie, publicznie, o swoich intymnych marzeniach....
              > PS. a może lepiej poszukaj u Was...w tym pięknym Poznaniu tych miejsc, w
              ktore
              > cos tam chcesz sobie powkładać ;-)

Kiedy ja zakochałem sie w asd!!!!!!!!!!!!! Jak ja lubie jego krwawiące
              hemoroidy!!!!!
              Takiej cioty jak on w całej europie się nie znajdzie!!!!
              Kocham cie asd :)
        • Gość: Wernyhor Czy asd to... IP: *.policom.com.pl 12.01.03, 16:47

...nie wytrzymujący napięcia Rafis?
          Chciałbym się mylić bo mimo wszystko mam dobre mniemanie o Rafisie
          • Gość: asd Re: Czy asd to... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:50

>
            > ...nie wytrzymujący napięcia Rafis?
            > Chciałbym się mylić bo mimo wszystko mam dobre mniemanie o Rafisie

wernyhor, penisie nie wystarcza juz ci odbyt pb i chcesz teraz walic w dupsko
            rafisa? ty mala swinio, wypierdalaj do pedziolandu - wielkopolski smarowac
            odbyty kremem.
          • Gość: włk Re: Czy asd to... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 16:51

>
            > ...nie wytrzymujący napięcia Rafis?
            > Chciałbym się mylić bo mimo wszystko mam dobre mniemanie o Rafisie

A kto to jest Rafis?????????????????
            Ale za to wiem kim jest asd!!!! Jebanym pedałem, który co noc wystaje przy
            wejściu na peorn 3 wroclawskiego dw głównego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kobieta PANOWIE CO WAS TAK TE HOMOOBSESJE MĘCZĄ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 16:56
          Panowie!
          za dużo o sobie tajemnic zdradzacie obrzucając się monotonnie tymi obelgami
          dot. homoseksualnych stosunków. Czy to wam tak mocno w duszy gra????
          • Gość: włk Re: PANOWIE CO WAS TAK TE HOMOOBSESJE MĘCZĄ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 17:01
            Gość portalu: kobieta napisał(a):

> Panowie!
            > za dużo o sobie tajemnic zdradzacie obrzucając się monotonnie tymi obelgami
            > dot. homoseksualnych stosunków. Czy to wam tak mocno w duszy gra????

Dla dyzurnego pedala wrocławskiego asd to jest sens życia!!!!!!!!!!!!
            Daje głowę, że pisząc te posty anonizuje sie ogladając strony porno poświęcone
            gejom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

huj w dupie do asd znak!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: włk Re: PANOWIE CO WAS TAK TE HOMOOBSESJE MĘCZĄ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 19:41
              Gość portalu: włk napisał(a):

> Gość portalu: kobieta napisał(a):
              >
              > > Panowie!
              > > za dużo o sobie tajemnic zdradzacie obrzucając się monotonnie tymi obelgam
              > i
              > > dot. homoseksualnych stosunków. Czy to wam tak mocno w duszy gra????
              >
              > Dla dyzurnego pedala wrocławskiego asd to jest sens życia!!!!!!!!!!!!
              > Daje głowę, że pisząc te posty anonizuje sie ogladając strony porno
              poświęcone
              > gejom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              >
              > huj w dupie do asd znak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Muszę wam się do czegoś przyznać. Asd odkrył moją intymną tajemnicę. Ja włk -
              jestem młodym poznańskim gejem, który od czasu do czasu przyjeżdża do Wrocławia
              na gościnne występy. Upodobałem sobie okolice windy dla niepełnosprawnych przy
              3 peronie wrocławskiego dworca pkp. Jestem bardzo tani: zrobienie loda: 10 zł,
              walenie w odbyt 20 zł, szybki numerek w windzie 25 zł, spuszczenie moczu do
              buzi - 30 zł. Przyznacie, że to wyjątkowe okazje. Zapraszam, Pracuję do końca
              stycznia, w godzinach 20:00 - 2:00.
    • Gość: jozef trzeba jeszcze zrobic pare innych rzeczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 22:49
      wymieniasz naprawde porzadne ulice- co bys powiedzial, gdybys mieszkal przy
      jednosci, wyszynskiego albo krzywoustego.
      Wroclaw to miasto nie tylko zafajdanych i dziurawych ulic, z pieniedzy na
      remont ktorych rosly i rosna chyba nadal fortunki roznych cwaniakow, ale takze
      bezrobocia i wirtualnych perspektyw rozaczanych przez rzadzacych nieudacznikow,
      ktorzy wmawiaja je plebsowi aby ten nie zabral im wladzy. Poki co robia to
      skutecznie, ale moze swiadomosc ludzi wzroscie i mit padnie.
    • Gość: zach Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.mr.com.pl 13.01.03, 16:00
      A obalaj sobie!! Pytanie: tylko po co?!Tak, jak
      warszawiak,gdańszczanin,poznaniak lubią(może czasami kochają) swoje miasta, tak
      i my wrocławianie lubimy Wrocław. Czytam niektóre posty, np. niejakiego WŁK i
      jemu podobnych i... no właśnie nie wiem specjalnie co mu odpowiedzieć.Jakieś
      teksty o charakterze obraźliwym,nieprawdziwe fakty po prostu stek głupawych
      sylab. Osobnym tematem są indywidua w rodzaju asd. Ich zainteresowanie pewnymi
      formami seksu są dla mnie zastanawiające.A może Ty, asd... no nie wiem...
      Absolutnie popieram teksty osoby o nicku "40-stka". Z jednym zastrzeżeniem: nie
      wdawaj się w polemiki z ludźmi, którzy nie mają nic do powiedzenia... oni tylko
      podpuszczają...
      Zwiedziłem całą Polskę, widziałem wiele miast i wierzcie mi:wszystkie są piękne.
      Każde ma swój urok, ale i każdemu można coś zarzucić. Jednak nie jest to, moim
      zdaniem, powodem do obrażania mieszkańców. Jeżeli, dajmy na to, poznaniak
      mówi,że jego miasto jest najpiękniejsze to ma rację. To samo dotyczy
      krakusów,ślązaków i wielu, wielu innych.Więc zamiast obrażać się nawzajem
      napiszmy coś fajnego o swoim mieście.Wchodząc na inne fora, nie obrażajmy
      gospodarzy. Tak samo gospodarze: nie obrażajcie swoich gości.Po prostu nie
      wypada...
      • Gość: eMKa Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 17:32
        Witam i pozdrawiam serdecznie Zach-a i "bratnią" Czterdziestkę. Pozwólcie, że
        jako mieszkanka Wrocławia ( a bliżej Biskupina) zsolidaryzuję się z waszymi
        jakże miłymi i sensownymi głosami, pomijając milczeniem kwestie dworcowo-
        gejowskie. To naprawdę cudowne, że możemy my- Wroclawianie, urodzeni tu po
        wojnie czuć się dobrze w swoim mieście, kochać je, ale i dostrzegać braki i
        bezsensy, zwłaszcza architektoniczne pokłosie PRL-u, że czujemy się nie tylko
        Wroclawianinami, ale i Dolnoślązakami. Pamiętam jak kilka lat temu ( dzięki
        min. dzialalności marszałka Waszkiewicza) okazało się, że mamy niespotykany
        gdzie indziej w Polsce poziom świadomości przynależenia do regionu czyli
        Dolnego Śląska, że też ( to już badania dra Miodka) mówimy najbardziej
        standardową polszczyzną, po prostu wtworzyła się w nas, urodzonych tu już po
        wojnie świadomość tożsamości lokalnej. I to jest chyba jedyna odpowiedź na
        zarzuty wobec naszego samozachwytu Wroclawiem czy też szerzej swoim regionem.
        Wrocław pokochalam dopiero kilkanaście lat temu, ale za to miłością wielką i
        jedyną. Kraków był moją pierwszą, młodzieńczą miłością. Byłam pewna, że nam-
        Wrocławianom nigdy nie uda się uzyskanie takiego klimatu jak krakowski. Teraz
        wiem, że i nam się uda, a jeśli nie nam to naszym dzieciom. Warszawę i Poznań
        odwiedzam regularnie i nietstety brak im wciąż tego czegoś, co onegdaj nazywalo
        się "esprit" lub też "genus loci".
        Jeszcze dwadzieścia lat temu Wroclaw też tego nie mial, albo miał w niewielkim
        stopniu.
        Pozdrawiam wszystkich lokalnych miłośników swoich miast. Jak słusznie zauwazył
        Zach wszystkie miasta mają w sobie coś niepowtarzalnego. Dlatego też pozwólcie
        nam kochać Wrocław, bo warto.
        Specjalne pozdrowienia dla Czterdziestki od czterdziestki.
        • Gość: nick Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.03, 22:49
          Zauważyliście jak często wpisuja się tu poznaniacy? W sumie nie ma co się
          dziwić, ich forum praktycznie nie istnieje. Jedynie znany onanista P.B od czasu
          do czasu napisze kolejną bajkę ku pokrzepieniu serc pyr i na tym koniec. Takie
          zakompleksione postacie jak np P.B po prostu by nie mogły normalnie
          funkcjonować bez wiecznych pseudo przechwałek i nieuzasadnionego chwalipięctwa.
          Najgorzej, że niejaki P.B i jemu podobni frustraci z poznania nie potrafią żyć
          bez pisania swoich bajek i tworzenia mitów o pseudo potędze swojego miasta.

Może ogłosimy ogólno wrocławską, forumową zbiórkę na dobrego lekarza dla P.B i
          jemu podobnych zakompleksionych postaci z poznania i okolic? Być może uda się
          nam uratować kilka osób od kompletnej schizofremi i wariactwa?
          • Gość: Krzyś Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.icpnet.pl 14.01.03, 01:02
            Gość portalu: nick napisał(a):

> Zauważyliście jak często wpisuja się tu poznaniacy? W sumie nie ma co się
            > dziwić, ich forum praktycznie nie istnieje. Jedynie znany onanista P.B od
            czasu
            >
            > do czasu napisze kolejną bajkę ku pokrzepieniu serc pyr i na tym koniec.
            Takie
            > zakompleksione postacie jak np P.B po prostu by nie mogły normalnie
            > funkcjonować bez wiecznych pseudo przechwałek i nieuzasadnionego
            chwalipięctwa.
            >
            > Najgorzej, że niejaki P.B i jemu podobni frustraci z poznania nie potrafią
            żyć
            > bez pisania swoich bajek i tworzenia mitów o pseudo potędze swojego miasta.
            >
            > Może ogłosimy ogólno wrocławską, forumową zbiórkę na dobrego lekarza dla P.B
            i
            > jemu podobnych zakompleksionych postaci z poznania i okolic? Być może uda się
            > nam uratować kilka osób od kompletnej schizofremi i wariactwa?

Asd/ nick - bo nie wierzę, że jest więcej tak głupawych i zboczonych Wrocławian
            (?)
            Bądź tak miły i pisz nazwę mojego miasta dużą literą, tak jak ja Twojego.
            Szanuję i lubię Wrocław. Ale moje miasto to Poznań. Uszanuj to

Pozdrawiam Wrocław\asd
      • Gość: 40-stka nareszcie!!! ZACH i EMKA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 18:14
        brakowało tu entuzjastów Wrocławia nie stosujących wulgarnych argumentów!!!
        Ja na punkcie tego miasta mam z roku na rok coraz większego fioła. Jak dziecko
        cieszę się remontami, przebudowami i wszystkim co nowe.
        Własnie stawiają kładkę do wyspy przy ul. Drobnera - widziałam na www zdik
        projekty - nowe drogi do spacerowania.
        W centrum miasta, pod univerkiem latem dzieci kąpią się (przy hotelu Plazza),
        łabędzie jedzą ludziom z ręki ...a ja się cieszę
        • Gość: zach Re: nareszcie!!! ZACH i EMKA IP: *.mr.com.pl 15.01.03, 09:54
          Dzięki za dobre słowo. Zdecydowanie jestem przeciwnikiem wypisywania głupot,
          czyli zaśmiecania forum przez osoby nie mające niczego do powiedzenia.
          Właśnie wszedłem na to forum i mnie poraziło.... Odnoszę wrażenie,że większość
          piszących te bzdury(mam na myśli wątki"miejskie")to młodzież szkolna.
          Burza hormonów, początki trądzika młodzieńczego wywołują w nich frustracje, co
          z kolei powoduje, że stają się agresywni( no i oczywiście są anonimowi).
          Pozdrawiam "czterdziestkę", EMKĘ i wielu innych pozytywnie "zakręconych".
          Dajmy zdecydowany odpór(ja takich po prostu ignoruję)chamstwu i różnym
          frustratom kaleczącym język polski przekleństwami. ZACH......
          • Gość: 40 grunt, że juz są ...MITY O WROCŁAWIU!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 19:44
            Zwróćcie uwage na główny tytuł tego wątku "trzeba obalić MIT O PIEKNYM
            WROCŁAWIU" - nagle dostrzegłam piękno tych słów. Słuchajcie!!! Słuchajcie!!! O
            pieknie naszego miasta krążą mity! Czyli o nim sie MÓWI gdzies tam, nawet poza.
            I to jest super informacja.
            PS. Czy komus zdarzyło się kiedys przejeżdżać rowerem wczesnym rankiem przez
            Ostrów Tumski? Np. latem około 7.30? To jak ...podróż w czasie. Tam mury i
            ptaki gwarzą sobie o poranku.
            A kto witał świt na moscie Zwierzynieckim, słuchając pomruków lwów i krzyków
            pawi?
            A kto o tej porze w Rynku szukał miejsca, gdzie można napić się kawy?
            A kto o 2-3 w nocy podczas zadymki snieznej kupował żonkile na Solnym?
            Słuchajcie, umarznięta kwiaciarka dorzuciła mi jeszcze kilka kwiatków gratis -
            to się nazywa promocja! A dla mnie to przede wszystkim kwiaciarka z klasą
            wyższa niż ekspedientki w salonach Chanel czy Diora.
            I jak ja mam nie kochać tego miasta?
    • Gość: królewna Re: Trzeba obalić ten mit o pięknym Wrocławiu !! IP: *.icm.edu.pl / *.lanet.wroc.pl 14.01.03, 14:07
      Czytam i czytam i szlag mnie trafia wiecie? Pomijając fakt tych debilów z
      Poznania szlag mnie trafia bo dajecie się sprowokować! Po jaką cholerę
      odpisujecie na posty tych debili hm??? Olać ich i już - raz, drugi i znudzi im
      się pisanie bredni!! Mają kompleksy - cóż poradzicie - dajcie temu spokój bo
      forum zaczyna wyglądać jak jedna wielka walka cywilizowanych ludzi z debilami -
      wrrr - nie da się na to patrzeć! Po co się tłumaczyć, do kogo Wrocław należy
      i jaki jest?! Przecież my Wrocławianie doskonale wiemy jak było i jak jest,
      więc po co się tłumaczyć przed wszystkimi?? Nie rozumiem...Ech błagam -
      olejcie baranów i dajcie spokój! POZDRAWIAM SERDECZNIE!
      • Gość: Wernyhor głos rozsądku? IP: *.poz.zigzag.pl / *.policom.com.pl 14.01.03, 14:29
        Gość portalu: królewna napisał(a):

> Czytam i czytam i szlag mnie trafia wiecie? Pomijając fakt tych debilów z
        > Poznania szlag mnie trafia bo dajecie się sprowokować! Po jaką cholerę
        > odpisujecie na posty tych debili hm??? Olać ich i już - raz, drugi i znudzi
        im
        > się pisanie bredni!! Mają kompleksy - cóż poradzicie - dajcie temu spokój bo
        > forum zaczyna wyglądać jak jedna wielka walka cywilizowanych ludzi z
        debilami -
        > wrrr - nie da się na to patrzeć! Po co się tłumaczyć, do kogo Wrocław należy
        > i jaki jest?! Przecież my Wrocławianie doskonale wiemy jak było i jak jest,
        > więc po co się tłumaczyć przed wszystkimi?? Nie rozumiem...Ech błagam -
        > olejcie baranów i dajcie spokój! POZDRAWIAM SERDECZNIE!

A dlaczego nazwalaś mnie debilem i baranem?
        Obraziłem Cię czymś,królewno?

co do prowokacji:
        A jeżeli W-Ł-K (ten,który założył wątek) to wrocławski prowokator np.asd lub
        Rafis? chcący sobie poużywać na Poznaniakach?
        Zauważ,KTO zidentyfikował W-Ł-K jako Poznaniaka!
        Obstawiam,że to on założył ten wątek...

Poznaniacy,którzy tu pisali-ja,Radost,P.B w ani jednym zdaniu nie obrazili
        Wratislavian

Śpij słodko,królewno
        • Gość: królewna Re: głos rozsądku? IP: *.icm.edu.pl / *.lanet.wroc.pl 14.01.03, 14:52
          Nie skądże znowu - wclae nie obraziliście nikogo!!! Nazwałam POZNANIAKÓW
          (tych, którzy tu przychodzą i psują forum) debilami bo nie podoba mi się że
          włażą tu i bluzgają na nas!!!! A fakt jest faktem mój drogi!

Ty też śpij dobrze!!!!!!!!!
        • Gość: asd Re: głos rozsądku? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.03, 15:17

> Gość portalu: królewna napisał(a):
          >
          > > Czytam i czytam i szlag mnie trafia wiecie? Pomijając fakt tych debilów z
          > > Poznania szlag mnie trafia bo dajecie się sprowokować! Po jaką cholerę
          > > odpisujecie na posty tych debili hm??? Olać ich i już - raz, drugi i znudz
          > i
          > im
          > > się pisanie bredni!! Mają kompleksy - cóż poradzicie - dajcie temu spokój
          > bo
          > > forum zaczyna wyglądać jak jedna wielka walka cywilizowanych ludzi z
          > debilami -
          > > wrrr - nie da się na to patrzeć! Po co się tłumaczyć, do kogo Wrocław nal
          > eży
          > > i jaki jest?! Przecież my Wrocławianie doskonale wiemy jak było i jak jest
          > ,
          > > więc po co się tłumaczyć przed wszystkimi?? Nie rozumiem...Ech błagam -
          > > olejcie baranów i dajcie spokój! POZDRAWIAM SERDECZNIE!
          >
          >
          > A dlaczego nazwalaś mnie debilem i baranem?
          > Obraziłem Cię czymś,królewno?
          >
          > co do prowokacji:
          > A jeżeli W-Ł-K (ten,który założył wątek) to wrocławski prowokator np.asd lub
          > Rafis? chcący sobie poużywać na Poznaniakach?
          > Zauważ,KTO zidentyfikował W-Ł-K jako Poznaniaka!
          > Obstawiam,że to on założył ten wątek...
          >
          > Poznaniacy,którzy tu pisali-ja,Radost,P.B w ani jednym zdaniu nie obrazili
          > Wratislavian
          >
          > Śpij słodko,królewno

Wernychor - penisie poznanski poczytaj starsze posty pb, lechity i innych
          poznanskich gejow! zobaczysz ile razy te namolne kurwy meskie obrazaly wrocek i
          np warszawe!

moja obecnosc na tym i poznanskim forum jest wlasnie spowodowana obecnoscia pb,
          lechity i innych ciot kartoflanych! oko za oko, zab za zab! dopoki te geje bede
          funkcjonowac na tych forach, obrazac, pisac glupoty i opowiadac bajki o
          wyzszosci pozka nad calym swiatem, dopoty ja bede tu atakowal te scierwa i
          innych im podobnym!
          • Gość: królewna Re: głos rozsądku? IP: *.icm.edu.pl / *.lanet.wroc.pl 14.01.03, 15:55
            Dzięki - hahahahahah. Musisz być nie źłe wkórzony...ale czy warto??? :-))))
            Pozdrawiam
            • Gość: krzys Re: głos rozsądku? IP: *.icpnet.pl 14.01.03, 16:23

> Dzięki - hahahahahah. Musisz być nie źłe wkórzony...ale czy warto??? :-))))
              > Pozdrawiam

Przyklaskiwanie temu człowieczkowi o wyraźnym zboczeniu (asd) nie swiadczy
              chyba zbyt dobrze o Tobie...

Czytaj IP tych, którzy najbardziej bluzgają i obrażają, przemyśl to i później
              coś pisz o debilach itp.

Krzyś
              • Gość: asd Re: głos rozsądku? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.03, 17:52
                Gość portalu: krzys napisał(a):

> Gość portalu: królewna napisał(a):
                >
                > > Dzięki - hahahahahah. Musisz być nie źłe wkórzony...ale czy warto??? :-)))
                > )
                > > Pozdrawiam
                >
                >
                > Przyklaskiwanie temu człowieczkowi o wyraźnym zboczeniu (asd) nie swiadczy
                > chyba zbyt dobrze o Tobie...
                >
                >
                > Czytaj IP tych, którzy najbardziej bluzgają i obrażają, przemyśl to i później
                > coś pisz o debilach itp.
                >
                > Krzyś

wyrazne zboczenie to ty masz chlopaczku!
      • Gość: 40-stka nie wypada królewnom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 18:05
        Nie wypada królewnom wymyslac od debilów tym, co maja inne zdanie, inne miasto
        urodzenia oraz inny "styl" polemiki.
        Ciiiiiiiii...cichuteńko
        Nie znam dobrze Poznania, ale wiem że sa tam niezłe zbiory malarstwa, blisko do
        Gniezna i Biskupina (a Biskupin kocham)i lubie te cechy poznaniaków, które
        powodują, że miasto jest czyste, schludne i wszystko tam gra lepiej niz gdzie
        indziej. To sa moje stereotypy pozytywne na temat tego miasta - innych nie mam
        i nie chce mieć. Więc wołam o wyższy poziom dyskusji u wrocławiaków - BĄDŹCIE
        GOŚCINNI I KULTURALNI.... bo nie wypada świecic chamotą we własnym domu
        • Gość: królewna Re: nie wypada królewnom IP: 62.87.221.* 15.01.03, 17:35
          Ok - można być gościnnym i kuluralnym do czasu wiesz??? Nie mogę już czytać o
          tych czytajcie dobeze DEBILACh (poznaniakach) co piszą i wyzywają ciągle na nas
          Wrocławian! Nie chciałam obrazić tutaj nikogo ani z Wrocławia ani z Poznania -
          bo czym są winni ludzie, którzy mieszkają z tymi DEBILAMI którzy zakładają te
          wszystkie durnowate posty?! Przyznaję - źle zrozumieliście moją wypowiedź - to
          wszystko! Nie chciałam obrazić nikogo kto oddaje swoje głosy i się broni ale
          DEBILAMI chciałam nazwać tych poznaniaków którzy nie mają nic innego do roboty
          jak zakładanie durnych (zupełnie w ich stylu) postów! Mam nadzieję, że już
          teraz nikt (oprócz faktycznych DEBILI) nie będzie się irytował i czuł się
          urażony bo nie o to mi chodziło. Jeżeli odebraliście to jako obrazę to
          PRZEPRASZAM ale nie o to mi chodziło (poza obrazą dla tych którym się
          faktycznie należy). Pozdrawiam zdrowych na umyśle i wrocławian i poznaniaków! I
          błagam nie dajcie się prowokować bo tego się już czytać nie da!
          • Gość: asd Re: nie wypada królewnom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.03, 17:56

> Ok - można być gościnnym i kuluralnym do czasu wiesz??? Nie mogę już czytać o
            > tych czytajcie dobeze DEBILACh (poznaniakach) co piszą i wyzywają ciągle na
            nas
            >
            > Wrocławian! Nie chciałam obrazić tutaj nikogo ani z Wrocławia ani z Poznania -

> bo czym są winni ludzie, którzy mieszkają z tymi DEBILAMI którzy zakładają te
            > wszystkie durnowate posty?! Przyznaję - źle zrozumieliście moją wypowiedź -
            to
            > wszystko! Nie chciałam obrazić nikogo kto oddaje swoje głosy i się broni ale
            > DEBILAMI chciałam nazwać tych poznaniaków którzy nie mają nic innego do
            roboty
            > jak zakładanie durnych (zupełnie w ich stylu) postów! Mam nadzieję, że już
            > teraz nikt (oprócz faktycznych DEBILI) nie będzie się irytował i czuł się
            > urażony bo nie o to mi chodziło. Jeżeli odebraliście to jako obrazę to
            > PRZEPRASZAM ale nie o to mi chodziło (poza obrazą dla tych którym się
            > faktycznie należy). Pozdrawiam zdrowych na umyśle i wrocławian i poznaniaków!
            I
            >
            > błagam nie dajcie się prowokować bo tego się już czytać nie da!

Krolewna - 100% racji! Ja tez nie moglem juz zniesc tych debilnych postwo pb,
            radosta, wernyhora i im podobnych ciot z pozka, dlatego pojawilem sie na tym
            forum i do czasu az nie przestana sie tu wpisywac, ja bede tu istnial i gnoil
            ich za kazdym razem! a to dopiero poczatek i probka moich mozliwosci! moge im
            obrzydzic calkowicie obecnosc na tym forum! wybor nalezy do nich!

pzdr Krolewna!
            • Gość: 40-stka :-( nie lubię czytać asd-a IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 18:35
              ...jakoś tak nie lubię ...i już
              ..zanieczyszcza atmosferę :-(
            • Gość: krzys Re: nie wypada królewnom IP: *.icpnet.pl 15.01.03, 20:29

>
              >
              > Krolewna - 100% racji! Ja tez nie moglem juz zniesc tych debilnych postwo pb,
              > radosta, wernyhora i im podobnych ciot z pozka, dlatego pojawilem sie na tym
              > forum i do czasu az nie przestana sie tu wpisywac, ja bede tu istnial i gnoil
              > ich za kazdym razem! a to dopiero poczatek i probka moich mozliwosci! moge im
              > obrzydzic calkowicie obecnosc na tym forum! wybor nalezy do nich!
              >
              > pzdr Krolewna!

Hohoho - wszyscy drżymy, jak to nas gnoisz i obrzydzasz życie, jejejej!!!!

Założyłeś następne 2 niebieskie światełka na beemkę?

BTW Królewno - zwróć serio uwagę, jakie IP "rządzi" w zakładaniu debilnych
              wątków i chamskich wypowiedzi. A Twoja obrona i kumetorstwo z asd....też masz
              dresik?
              • Gość: asd Re: nie wypada królewnom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.03, 21:25
                Gość portalu: krzys napisał(a):

>
                > >
                > >
                > > Krolewna - 100% racji! Ja tez nie moglem juz zniesc tych debilnych postwo
                > pb,
                > > radosta, wernyhora i im podobnych ciot z pozka, dlatego pojawilem sie na t
                > ym
                > > forum i do czasu az nie przestana sie tu wpisywac, ja bede tu istnial i gn
                > oil
                > > ich za kazdym razem! a to dopiero poczatek i probka moich mozliwosci! moge
                > im
                > > obrzydzic calkowicie obecnosc na tym forum! wybor nalezy do nich!
                > >
                > > pzdr Krolewna!
                >
                >
                > Hohoho - wszyscy drżymy, jak to nas gnoisz i obrzydzasz życie, jejejej!!!!
                >
                > Założyłeś następne 2 niebieskie światełka na beemkę?
                >
                >
                >
                > BTW Królewno - zwróć serio uwagę, jakie IP "rządzi" w zakładaniu debilnych
                > wątków i chamskich wypowiedzi. A Twoja obrona i kumetorstwo z asd....też masz
                > dresik?

krzys, cwelu ktorego motto zyciowe brzmi: "zaladujcie mi w dupe, ja to bardzo
                lubie" stul ten swoj przyszczaty pysk! a od KROLEWNY sie odpierdol, porabany
                pedale polujacy na penisy! jak masz problemy z orgazmem to sobie wsadz fiuta w
                imadlo i krec kartoflany dresiarzu z rurka w odbycie!
              • Gość: królewna Re: nie wypada królewnom IP: *.lanet.wroc.pl 15.01.03, 23:08
                NIE JESTEM ZWIĄZANA W ŻADNYM WYPADKU Z PANEM asd!!!! To, że odpowiada na moje
                wątki tak a nie inaczej - co ja mogę za to???? Przecież nie ja za niego
                odpowiadam!
                • seledynowa gdyby kózka... 15.01.03, 23:20
                  no i widzisz królewno ...upaćkałaś sobie sukienkę
                  • Gość: królewna Re: gdyby kózka... IP: 62.87.221.* 16.01.03, 17:16
                    Nie upaćkałam sobie sukienki!!! Mam w nosie to co piszą o mnie! Chodzi o fakt
                    obrażania nas wrocławian przez poznaniaków - a to, że asd pisze i uważa tak a
                    nie inaczej to JEGO sprawa nie moja - ja odpowiadam za siebie - już raz
                    PRZEPROSIŁAM i sto razy robić tego nie będę, poza tym wytłumaczyłam chyba w
                    miarę jasno o co mi chodziło. Może Ciebie osobno też przeprosić hmm? Nie
                    rozumiem dlaczego akurat mnie się czepiacie??/!!!
                    • Gość: seledynowa keep smiling IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 21:57
                      no bo Ty się tak zabawnie przejmujesz, królewno :-)
                      nie masz mnnie za co przepraszać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka