justin17 09.06.06, 22:06 też bym chciała dostać mieszkanie komunalne a nie brać kredyt na mieszkanie i spłacac przez 20 lat chore to jest, ale cóż nasza polska kochana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lancia Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.wro.vectranet.pl 10.06.06, 08:36 167 mieszkań i tylko kilkadziesiąt miejc parkingowych.ciekawe gdzie druga połowa mieszkańców zaparkuje swoje limuzyny?brawo panie i panowie projektanci z matmy pała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:49 Jak dla mnie to nawet te 73 miejsca na nic. Skoro ci ludzie są taaaaaaacy biedni, że miasto musi fundować im mieszkania to jakim cudem co drugą rodzinę ma być stać na kupno i utrzymanie samochodu? A jakoś mi się nie chce wierzyć żeby aż tylu gości z samochodami ich odwiedzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:32 Sam mieszkam w TBS-ie i nie stac mnie na własny samochód. Ale faktycznie jak patrze jakie samochody parkują pod bramami TBS-u to aż nie wierzę że im się takie mieszkanie należało, bo i pewnie się nie należało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.korbank.pl 10.06.06, 11:33 Tak - kto by nie chciał dostać mieszkanka. A najlepsze, że ci co mają mieszkania komunalne (za które nie zapłacili, i którzy nawet nie pokrywają na bieżąco kosztów utrzymania) robią najwięcej szumu, a to o brak remontów, a to o przekwaterowanie (do nowych domów) itd. Krew się gotuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.wroclaw.mm.pl 10.06.06, 16:34 krew się gotuje!jak na kredyt jesteś za biedny a na komunalke za bogaty....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:04 1/3 dostanie te mieszkania za łapówkę tak jak w leśnicy mój znajomy sobie załatwił tam taką nówkę komunalną bo jego stare mieszkanko mu się znudziło i co jeszcze śmieszniejsze synalkowi załatwił swojemu ALE ALE do partyjki należał to mu poszło bez problemu a my śmiertelnicy musimy sobie kredyty brać. Ja też chętnie dam łapówkę za takie nowiutkie komunalne tylko nie wiem komu? może ktoś się odezwie z propozycją jestem zainteresowany i to bardzo bardzo.Krew się gotuje naprawdę AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA takie troszeczkę starsze za łapówkę też może być nie pogardzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:03 O!Też znam jednego partyjniaka który sobie załatwił po znajomości nowe komunalne mieszkanko.Chyba nawet w Leśnicy oile dobrze pamiętam ,Mieszkał na Parnickiego ,ale było mu chyba za ciasno ,albo mu się zniszczyło i zamiast przeprowadzić mały remont,załatwił sobie nowe,świeżutkie komunalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:15 tak dla wiadomosci wszystkich ktorzy wola dostac mieszkanie w TBS-ie a nie brac kredytu. to mieszkanie z TBS-u NIGDY nie bedzie Wasze. placicie czynsz i rate kredytu miejskiego. po splacie tego kredytu mieszkanie nie jest wlasne i nie macie aktu wlsnosci a i tak kredyt splacacie. wiec tak ogolnie to ja wole wziasc kredyt i po jego splacie miec akt wlasnosci w rece i moc je na przyklad sprzedac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:59 Mieszkanie komunalne to nie tbs nikt tam nie spłaca kredytu pomyliłeś pojęcia a co do tbs to kiedyś może się wszystko zmienić. Jeszcze kilkanaście lat temu nie było mowy o wykupieniu mieszkania komunalnego a teraz PROSZĘ wykupujesz za grosze a sprzedajesz za konkretne pieniądze- np,moi rodzice wykupili mieszkanie za 5tyś zł a wartość rynkowa tego mieszkania to 190tyś. Ładny zarobek Podobnie było z mieszkaniami budowanymi 40 lat temu tak zwane blokowiska z wielkiej płyty czyli lokatorskie, działało to podobnie jak tbs płaciłeś kredyt w czynszu.Za pare lat i przepisy w tbs się zmienią i ludzie będą mogli wykupić sobie te mieszkanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:31 Dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:17 Popatrzcie na to z innej strony. Budynek kosztował 15,2 mln zł - za 167 mieszkań, co średnio daje koszt mieszkania ok 91 000 zł ( myślę, że większość ma 2 pok i ok 50m2). Fakt, że miasto nie płaci za grunt, bo buduje na swoim, ale i tak developerzy strasznie zdzierają!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2-uczciwy!!!!! Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:51 Bardzo proszę o kontakt telefoniczny - całą dobę, jednak najlepiej proszę dzwonić po godz. 22.30. 602855601 do usłyszenia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:41 w jakiej sprawie ten numer bo niebardzo wiem .Załatwiacie takie mieszkanka komunalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.06, 09:44 o co chodzi z tym nr??napiszcie coś jaśniej!szukam mieszkanie!na nowe mnie nie stać bo kredyty są dla bogatych!używane są w podobnej cenie!a na komunalkę trzeba czekać nie wiadomo ile...?chodzą mnie juz mysli żeby gdzies na dziko zająć pustostan-bo jak szukałem coś na ten temat, to po 5 latach jest już zasiedzenie i nawet miasto wychodzi z propozycją umowy....o ile sie do tej pory wszytko opłacało się prąd,gaz itp. ale ile w tym prawdy to nie wiem. piszcie co o tym sądzicie?i o co chodzi z tym nr kom.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do 2 uczciwy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:08 daj znać co z tym telefonem bo ja też jestem ciekawy bardzo o co chodzi? Jak możesz coś załatwić jakieś mieszkanko to ja chętnie (posiadam gotówkę na łapówkę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: do 2 uczciwy!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.06, 10:18 jak tam ktos dzwonil to niech cos napisze o tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maga Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.magma-net.pl 14.06.06, 18:21 Mylisz się zasiedzenie to jest po 30 latach nie po 5 i gmina wcale nie wychodzi z propozycją najmu tulko Ty musiesz sie nieźle nastarać by Ci uznali Twoje racje.Znam to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski realista Re: Nowe mieszkania komunalne IP: *.wroclaw.mm.pl 14.06.06, 10:47 widze że jest brak odezwy!:/ Odpowiedz Link Zgłoś