Dodaj do ulubionych

Jeden z najbogatszych Polaków, wrocławianin Les...

IP: *.dsl.mindspring.com 01.02.03, 07:22
A MOZE KTOS MI POWIE JAK SAMEMU MOZNA ZAROBIC 250 MILIONOW $ W
CIAGU PARU ZALEDWIE LAT ! A MOZE DOWIEM SIE CZYJE INTERESY
REPREZENTUJE PAN L.CZARNECKI BO JAK MI WIADOMO TO TAKI DZIWNY
TWOR JAKIM JEST JAKAS TAM "WROCLAWSKA GRUPA KAPITALOWA "
REPREZENTUJE SPEKULANCKI W NAJGORSZYM TEGO ZNACZENIU KAPITAL Z
NIEMIEC A TAK NAPRAWDE Z IZRAELA ( PAN L.CZARNECKI TAK JAK
WLASCICIELE TEJ GRUPY WYDAJE SIE BYC ZYDEM Z ZAGRANICY ) !
TYCZY TO SIE ROWNIEZ "AGORY"-WYDAWCA "GAZETY WYBORCZEJ" PANIE
MICHNIK JAK TAM SIE MA PANA BRAT ZE SZWECJI TEN STALINOWSKI
DRAN KUMPEL PO FACHU SEDZINY WOLINSKIEJ Z ANGLII ? MYSLE ZE
DOBRZE BO APANARZE Z "WYBORCZEJ"SA MYSLE EXTRA !
Obserwuj wątek
    • Gość: Adv! Re: Jeden z najbogatszych Polaków, wrocławianin L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.03, 13:11
      Oj Lechu,
      czy Ty czasem nie należysz do ludzi co przed snem sprawdzają,
      czy aby "jakiś" Zyd nie schował się pod łózkiem albo w szafie.
      Z takim "spiskowym" podejściem do życia widze marne szanse na
      $250 mln.
      Pozdrawiam.
      Adv.
      • Gość: Alen Re: Jeden z najbogatszych Polaków, wrocławianin L IP: proxy / *.i-one.at 02.02.03, 13:44
        Sprawa jest prosta ,wystarczy znaleść lukę prawną , która pozwoli odprowadzić
        z budżetu pieniążki , np. na interesach lisingowych. Trochę
        znajomości ,układów , no i to było tyle.
        Acha jeszcze jedno , musisz poczekać na następną przemianę społeczną kiedy to
        znowu zawieje mocny wiatr dla spekulantów .
        Prawdziwy kapitał o sile kreatywnej dla społeczeństwa nie jest kapitałem
        spekulacyjnym.
        Ale jest kapitałem kreatywnym, który jest owocem tworzenia dóbr ogólno
        społecznych. Nie dziw się więc iż w Polsce wygląda tak sytuacja gospodarcza.
        takich orłów jak Czarnecki jest bowiem więcej. Polski przemysł był właśnie
        położony na łopatki przez spekulantów którzy fortuny na tym zrobili.
        A podłoże do takich spekulacji stworzył wysoki kurs złotówki ,który
        doprowadził do tego że nic się nie opłacało produkować, nie opłacało się
        eksportować. Koszta produkcji były wszędzie tańsze niż w Polsce.

Alen.
        • Gość: Rafis oj Alen Alen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.03, 14:03
          Gość portalu: Alen napisał(a):

> Sprawa jest prosta ,wystarczy znaleść lukę prawną , która pozwoli
          odprowadzić
          > z budżetu pieniążki , np. na interesach lisingowych. Trochę
          > znajomości ,układów , no i to było tyle.
          > Acha jeszcze jedno , musisz poczekać na następną przemianę społeczną kiedy
          to
          > znowu zawieje mocny wiatr dla spekulantów .
          > Prawdziwy kapitał o sile kreatywnej dla społeczeństwa nie jest kapitałem
          > spekulacyjnym.
          > Ale jest kapitałem kreatywnym, który jest owocem tworzenia dóbr ogólno
          > społecznych. Nie dziw się więc iż w Polsce wygląda tak sytuacja gospodarcza.
          > takich orłów jak Czarnecki jest bowiem więcej. Polski przemysł był właśnie
          > położony na łopatki przez spekulantów którzy fortuny na tym zrobili.
          > A podłoże do takich spekulacji stworzył wysoki kurs złotówki ,który
          > doprowadził do tego że nic się nie opłacało produkować, nie opłacało się
          > eksportować. Koszta produkcji były wszędzie tańsze niż w Polsce.
          >
          > Alen.

Najpierw poczytaj sobie o Czarneckim i jego drodze to tej kasy.Pieprzysz takie
          bzdury nie majac pojecia o tym człowieku.Jest to jeden z najlepszych
          biznesmenów w Polsce.Sam doszedł do tego,dzięki inteligencji,pomysłom i
          wytrwałości.Ten człowiek zaczynał od zera.Bodajze w 88 roku założył firme
          kanalizacyjną a gdy nadszedł czas przemian wiedząc,że będzie rozwijał sie
          transport ,handel itp założył firme leasingową.Przewidział popyt na
          samochody.Teraz Europejski Fundusz Leasingowy jest najwieksza tego typu firmą
          w Polsce.Czarnecki odsprzedał swoje udziały Francuzom.Odkupili oni także Lukas
          Bank od Łukasiewicza(także Wrocławiaka,który go założył).Wraz z towarzystwem
          ubezpieczeniowym powstała wiec grupa kapitałowa Agricole Polska.
          Teraz Czarnecki zajmie sie czyms innym.łukasiewicz także tworzy nowy
          bank.Cieszy mnie,że tacy ludzie mieszkaja we Wrocławiu i tu robią interesy.Oby
          było ich wuiecej a takich azdrosników jak Alen mniej.
          • Gość: mr_pope hmmmm..... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 15:06
            Aż muszę wyrazić poparcie dla tego co napisałeś, Rafi:)
          • Gość: Alen Re: oj Alen Alen IP: proxy / *.i-one.at 02.02.03, 16:10
            Gość portalu: Rafis napisał(a):
            >
            > Najpierw poczytaj sobie o Czarneckim i jego drodze to tej kasy.Pieprzysz
            takie
            > bzdury nie majac pojecia o tym człowieku.Jest to jeden z najlepszych
            > biznesmenów w Polsce.Sam doszedł do tego,dzięki inteligencji,pomysłom i
            > wytrwałości.Ten człowiek zaczynał od zera.Bodajze w 88 roku założył firme
            > kanalizacyjną a gdy nadszedł czas przemian wiedząc,że będzie rozwijał sie
            > transport ,handel itp założył firme leasingową.Przewidział popyt na
            > samochody.Teraz Europejski Fundusz Leasingowy jest najwieksza tego typu
            firmą
            > w Polsce.Czarnecki odsprzedał swoje udziały Francuzom.Odkupili oni także
            Lukas
            > Bank od Łukasiewicza(także Wrocławiaka,który go założył).Wraz z towarzystwem
            > ubezpieczeniowym powstała wiec grupa kapitałowa Agricole Polska.
            > Teraz Czarnecki zajmie sie czyms innym.łukasiewicz także tworzy nowy
            > bank.Cieszy mnie,że tacy ludzie mieszkaja we Wrocławiu i tu robią
            interesy.Oby
            > było ich wuiecej a takich azdrosników jak Alen mniej.
            >
            Rafis, wiara Twoja w słowo pisane jest duża.
            Znam interesy robione w Polsce i wiem na czym one polegały , było wiele mowy
            ma ten temat . Również na temat Czarneckiego , ja wiem że w Polsce cwaniactwo
            jest i ma duże zrozumienie i poparcie. A ci co robią szybkie pieniądze są ,
            niezależnie od metod robienia ich godnymi do naśladowania idolami.
            Na czym Czarnecki zrobił kapitał to jest wiadome , jak wiadome jest że takie
            interesy nie mogły by mieć miejsca w uporządkowanym systemie prawnym.
            Znam też jego działalność charytatywną i wiele innych szczegółów dotyczących
            podobnych typów działalności.
            Wielu takich cwaniaków narobiło fortuny, jeden poprzez ściąganie do Polski TV
            odbiorników położył na łopatki takie firmy jak Diora czy Elwro , drugi
            oscylatorami bankowymi ,a jeszcze inny lukami prawnymi.
            Ci wszyscy mieli wiele wspólnych cech , zrobienie szybkich pieniędzy kosztem
            społeczeństwa , kosztem utraty miejsc pracy, kosztem przyssania się do budżetu
            państwa.
            Jest mnóstwo takich przypadków które dla Ciebie są normalnym zjawiskiem,
            jednak to wszystko w sumie doprowadziło właśnie do beznadziejnej sytuacji
            gospodarczej, co być może dla Ciebie jest nie zrozumiałe.
            Teraźniejszość jest wypadkową przeszłości, nie komuna jest tu winna , ale jest
            dobrym kozłem ofiarnym.
            Wmówiono ludziom że komuna zostawiła pustynie i podzielono się Polską.
            Stworzono znakomite warunki dla złodziei , oszustów i wpędzono w nędze
            intelektualistów i klasę średnią.
            Być może dla Ciebie Rafis jest to normalne, jeśli nigdy nie żyłeś w
            normalności ,nie możesz wiedzieć jak ona smakuje. Ja jednak wiem że
            normalności nie da się kupić, nawet za pieniądze Czarneckiego pomnożone przez
            100 . To nie towar , to osiągnięcie społeczne narodu . Jeśli Ty mnie nazywasz
            zazdrośnikiem , oznacza to nic innego jak niesamowitą przepaść mentalną miedzy
            nami.
            Jednak daje mi również to wskazówkę Twoich dążeń i potrzeb, które wychodzą z
            Twojej psychiki. Nie mierz wszystkich swoją miarą , nie każdy jest Rafisem.
            I nie narzekaj na polską rzeczywistość , jest ona przecież tak chora jak Twoje
            poglądy.

Alen.
            • Gość: Rafis Re: oj Alen Alen2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.03, 16:46
              Gość portalu: Alen napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
              > >
              > > Najpierw poczytaj sobie o Czarneckim i jego drodze to tej kasy.Pieprzysz
              > takie
              > > bzdury nie majac pojecia o tym człowieku.Jest to jeden z najlepszych
              > > biznesmenów w Polsce.Sam doszedł do tego,dzięki inteligencji,pomysłom i
              > > wytrwałości.Ten człowiek zaczynał od zera.Bodajze w 88 roku założył firme
              > > kanalizacyjną a gdy nadszedł czas przemian wiedząc,że będzie rozwijał sie
              > > transport ,handel itp założył firme leasingową.Przewidział popyt na
              > > samochody.Teraz Europejski Fundusz Leasingowy jest najwieksza tego typu
              > firmą
              > > w Polsce.Czarnecki odsprzedał swoje udziały Francuzom.Odkupili oni także
              > Lukas
              > > Bank od Łukasiewicza(także Wrocławiaka,który go założył).Wraz z towarzystw
              > em
              > > ubezpieczeniowym powstała wiec grupa kapitałowa Agricole Polska.
              > > Teraz Czarnecki zajmie sie czyms innym.łukasiewicz także tworzy nowy
              > > bank.Cieszy mnie,że tacy ludzie mieszkaja we Wrocławiu i tu robią
              > interesy.Oby
              > > było ich wuiecej a takich azdrosników jak Alen mniej.
              > >
              > Rafis, wiara Twoja w słowo pisane jest duża.
              > Znam interesy robione w Polsce i wiem na czym one polegały , było wiele mowy
              > ma ten temat . Również na temat Czarneckiego , ja wiem że w Polsce
              cwaniactwo
              > jest i ma duże zrozumienie i poparcie. A ci co robią szybkie pieniądze są ,
              > niezależnie od metod robienia ich godnymi do naśladowania idolami.
              > Na czym Czarnecki zrobił kapitał to jest wiadome , jak wiadome jest że takie
              > interesy nie mogły by mieć miejsca w uporządkowanym systemie prawnym.
              > Znam też jego działalność charytatywną i wiele innych szczegółów dotyczących
              > podobnych typów działalności.
              > Wielu takich cwaniaków narobiło fortuny, jeden poprzez ściąganie do Polski
              TV
              > odbiorników położył na łopatki takie firmy jak Diora czy Elwro , drugi
              > oscylatorami bankowymi ,a jeszcze inny lukami prawnymi.
              > Ci wszyscy mieli wiele wspólnych cech , zrobienie szybkich pieniędzy kosztem
              > społeczeństwa , kosztem utraty miejsc pracy, kosztem przyssania się do
              budżetu
              > państwa.
              > Jest mnóstwo takich przypadków które dla Ciebie są normalnym zjawiskiem,
              > jednak to wszystko w sumie doprowadziło właśnie do beznadziejnej sytuacji
              > gospodarczej, co być może dla Ciebie jest nie zrozumiałe.
              > Teraźniejszość jest wypadkową przeszłości, nie komuna jest tu winna , ale
              jest
              > dobrym kozłem ofiarnym.
              > Wmówiono ludziom że komuna zostawiła pustynie i podzielono się Polską.
              > Stworzono znakomite warunki dla złodziei , oszustów i wpędzono w nędze
              > intelektualistów i klasę średnią.
              > Być może dla Ciebie Rafis jest to normalne, jeśli nigdy nie żyłeś w
              > normalności ,nie możesz wiedzieć jak ona smakuje. Ja jednak wiem że
              > normalności nie da się kupić, nawet za pieniądze Czarneckiego pomnożone
              przez
              > 100 . To nie towar , to osiągnięcie społeczne narodu . Jeśli Ty mnie
              nazywasz
              > zazdrośnikiem , oznacza to nic innego jak niesamowitą przepaść mentalną
              miedzy
              > nami.
              > Jednak daje mi również to wskazówkę Twoich dążeń i potrzeb, które wychodzą z
              > Twojej psychiki. Nie mierz wszystkich swoją miarą , nie każdy jest Rafisem.
              > I nie narzekaj na polską rzeczywistość , jest ona przecież tak chora jak
              Twoje
              > poglądy.
              >
              > Alen.

Moge tylko powiedzieć,żebyś sam nie mierzył wszystkich swoją miarą.Może jest
              to powodem,że widzisz samych złodziei.Alen ja nie krytykuje całej
              rzeczyuwistosci,tylko jej czesc wynikajaca z komuny.Ty natomiast krytykujesz
              wszystko.Nie ma na tym forum ani jednego postu,wątku,w którym bys był z czegos
              zadowolony.
              Przykład Czarneckiego to jeden z wielu jak można było zrobic puieniadze w
              Polsce na przełomie 90 roku.Oskarzanie tego człowieka jest głupotą.Jak mógł
              coś przywłaszczyc skoro zakładał działalnosc której wczesniej w Polsce nie
              znano? Nie miał nic wspólnego z panstwowa kasą.Po prostu wpadł na pomysł i go
              zrealizował.Wykorzystał sprzyjajace okolicznosci.Takich ludzi nalezy podziwiac
              i nasladowac.
              • Gość: Alen Re: oj Alen Alen2 IP: proxy / *.i-one.at 02.02.03, 17:46
                Gość portalu: Rafis napisał(a):

>
                > Moge tylko powiedzieć,żebyś sam nie mierzył wszystkich swoją miarą.Może jest
                > to powodem,że widzisz samych złodziei.Alen ja nie krytykuje całej
                > rzeczyuwistosci,tylko jej czesc wynikajaca z komuny.
                >
                Mam wrażenie że Ty sam jesteś przesiąknięty komuną i nie bardzo czujesz z
                Twojej perspektywy co tak naprawdę krytykujesz.
                >
                > Ty natomiast krytykujesz wszystko.
                >
                Czyżby ?
                Stanołem nawet w Twojej obronie kiedy wieszano na Tobie psy. Nie dlatego bo
                się z Tobą zgadzam , ale dla tego że uważam że tolerancja jest bardzo ważnym
                czynnikiem rozwoju ludzkiego, oczywiście mówię tu o tolerancji w ramach
                nieszkodliwości innym jednostką bądź grupą.
                Oczywiście sam od czasu do czasu łamię zasady dobrego smaku, i uważam że nie
                powinienem mówić o chorych poglądach innych.
                Jednak nikt nie jest idealny i robi od czasu do czasu błędy.
                >
                > Nie ma na tym forum ani jednego postu,wątku,w którym bys był z czegos
                > zadowolony.
                >
                Nieprawda, wiele razy chwaliłem np. polską żywność, czy stawałem w obronie
                polskiej kultury, albo pisałem na temat czynnika inteligencji IQ , który to
                wypadł niekorzystnie dla polskiej nacji. Wiele razy stawałem w obronie
                polskiej racji stanu, rozganiając tu na forum rewizjonistyczne poglądy ziomków.
                Tłumaczyłem dla Userów artykuł o Wrocławiu z der Spiegel ,ponieważ oburzająco
                kłamliwy był dla mnie komentarz GW do tego artykułu.
                Do dzisiaj otrzymuję od Userów poparcie w wielu kwestiach , jak również
                podziękowania za to że naświetlam pewne problemy. Wielu , bardzo wielu
                podziela moje poglądy , o czym mnie informują prywatnie.
                Wiele razy moje posty były przez cenzurę GW usuwane , ostatni raz dzisiaj .
                Jeśli chcesz być dumny z takiej sytuacji, to możesz ,ale bez zemnie .
                Jeśli chcesz widzieć tylko moją krytykę , to widź, mi to nie przeszkadza.
                >
                > Przykład Czarneckiego to jeden z wielu jak można było zrobic puieniadze w
                > Polsce na przełomie 90 roku.Oskarzanie tego człowieka jest głupotą.Jak mógł
                > coś przywłaszczyc skoro zakładał działalnosc której wczesniej w Polsce nie
                > znano?
                >
                Nie rozumiesz Rafis źródeł prawdziwego dobrobytu, jak również na czym polegał
                interes lisingowy, w jaki sposób funkcjonował mechanizm zarabiania i
                podtrzymywania chorego systemu prawnego.
                Ja nikogo nie oskarżam , to nie moja intencja.
                >
                > Nie miał nic wspólnego z panstwowa kasą.Po prostu wpadł na pomysł i go
                > zrealizował.Wykorzystał sprzyjajace okolicznosci.Takich ludzi nalezy
                podziwiac
                > i nasladowac.
                >
                No właśnie , naśladuj takich ludzi Rafis , jest to bardzo egoistyczne
                podejście które w perspektywie czasu zakłada pętlę na własną szyję.

Alen.
    • Gość: Kron Re: Jeden z najbogatszych Polaków, wrocławianin L IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 17:50
      Interes z leasingiem jest prosty a odniosl sukces, bo nie bylo go w Polsce
      wczesniej. Firma leasingowa jest tylko posrednikiem - refinansuje sie w banku,
      a wiekszosc obiektow leasingowanych to srodki transportu - bardzo plynne na
      wtornym rynku. Gwaltowny wzrost firmy nie wynikal z ogromnych zyskow i
      inwestycji kapitalu z Izraela czy Niemiec tylko specyfiki branzy i chlonnosci
      rynku.

Slyszalem ze Francuzi zaplacili za duzo za EFL - umowy podpisywane w ostatnich
      chwilach przez sprzedaza EFL byly robione na sile, bez zwyklego w branzy mocno
      skrupulatnego screeningu a wszystko po to aby zrobic dynamike ( i tak juz
      bardzo cacy ). No ale to Francuzi prawdopodobnie wtopili a nie Polacy wiec w
      czym problem?

Docelowo leasing moze byc sposobem finansowania nawet 30% wszystkich zakupow
      inwestycyjnych w Polsce. Drozszy niz kredyt, ale latwiejszy do uzyskania.

Tworca tego watku nie rozumie na czym polega leasing. Niby jak mozna na nim
      okrasc Skarb Panstwa?

Kron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka