• Gość: bolek Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:03
      Facet jest niewinny. Powinni go wypuscic. Ztego co wiem zostal zprowokowany
      przez rodzicow. Powiedzieli mu ze ma siostre w burdelu albo ze jest terrorysta
      lub cos podobnego.
    • senior_cohones wywalic meneli ze srodmiescia 17.07.06, 16:08
      to skandal ze ta menelia za ktora musimy placic czynsz mieszka w pieknych
      domach, obraca w ruine, niszczy i jeszcze morduje.
    • Gość: Land Re: ale jatka IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:28
      „Ten bezskutecznie przez półtorej godziny próbował z drogi wezwać
      policję”...........

1. Policjanci byli niezadowoleni, nie dostali podwyżki nie chciało się im
      jechać. A gdyby przyjechali w porę to mogło okazać się, że można by uratować
      dwoje starszych ludzi, ale wtedy musieliby zaangażować Pogotowie Ratunkowe i
      Szpital gdzie też, źle opłacani i strajkujący lekarze musieliby ratować im życie
      a w konsekwencji NFZ wydać pieniądze na leczenie. A tak NASZE KOCHANE PAŃSTWO
      zaoszczędziło kupę forsy na tworzenie i opłacanie nowych urzędów i urzędników.
      CZY TO NIE JEST PIĘKNE?
      2. Policjanci ubrani są w ciemne mundury a są upały i jak w takie gorąco jechać
      z interwencją?
    • wielki_czarownik Wprost niewiarygodne. 17.07.06, 17:25
      Na początku durna baba zamiast dzwonić na policję to dzwoni do syna.
      Potem jeszcze głupszy policjant każe dzwonić na jakiś miejscowy numer telefonu.
      No ludzie! O ile jestem jeszcze w stanie jakoś zrozumieć tą głupią babę która dzwoniła po syna (w końcu tacy ludzie też się rodzą) to nie mogę za nic pojąć zachowania policjanta, który ma czuwać nad naszym bezpieczeństwem i który bierze przecież za swą pracę pieniądze i powinien jednak prezentować jakiś poziom intelektualny.
      Inną sprawą jest sam numer 112 w którym utopiono miliony (cieawe kto je ukradł) a on nadal nie działa. Kiedyś szedłem za złomiarzami, którzy nieśli znak drogowy i usiłowałem dodzwonić się na ten 112. Koniec końców doszliśmy do skupu złomu a ja zrezygnowałem z próby powiadomienia policji.

Uważam, że jeżeli nasza policja ma działać w ten sposób to lepiej ją rozwiązać, a za zaoszczędzone pieniądze rozdać ludziom Kałasznikowy. Gorzej chyba nie będzie, a kolega z AK przybędzie na pomoc szybciej niż dodzwonię się dzisiaj na policję.
    • zigzaur Bo nie chcieli dać z renty 17.07.06, 18:09
      na furę, skórę i komórę.
    • Gość: obywatel korumpowana Policja IP: *.acn.waw.pl 17.07.06, 18:40
      W demokratycznym kraju Europy po takim skandalu komendat glowny Policji juz by
      skladal dymisje.
      W Polsce nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci za smierc jakis dwoje starcow,
      chyba zeby kaczki w gowno wdepnely, to by napewno dostal kopa w kuper.
      Ile jeszcze polakow musi zginac aby ktokolwiek z decydentow ocnknal sie z
      letargu.
      5000 obywateli ginie na drogach a tu nikt nie ma pomyslu na walke z ta
      patologia debili.
      Podobna ilosc mordowana jest przez psycholi i zwyrodnialcow, a oni nic.
      Tylko w glowie im igraszki, zbieranie hakow na kolesi z tzw opozycji.
      Ludu tak wybrales, a wiec teraz cierp.
      • Gość: bezetem Re: korumpowana Policja IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.07.06, 23:05
        wszystcy psy wieszają na policje a może policjant który przyjmował to
        zgłoszenie poprostu nie miał kogo wysłaś na interwencje przy ul,Prusa.Ludzie
        nie zdajęcie sobie sprawy jak w policji rozbudowana jest administracja (w
        której pracują same plecaki)w stosunku do policjantów pełniących służbe
        patrolową
        • wielki_czarownik Kpisz? 18.07.06, 13:06
          Po domu biega wariat z nożem i morduje ludzi, a policja nie ma kogo wysłać? To na kiego grzyba taka policja? Rozgonić to towarzystwo i tyle!
    • Gość: melan Ponimasz? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.07.06, 19:55
      tragedia ...
    • tia666 wiec dlatego policji NIE UFAJ 17.07.06, 20:21
      Polska policja jest do doopy - banda amatorow i milicyjnym rodowodem
    • Gość: Anakonda Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:30
      Tak właśnie reaguje policja , nie przejmują się targedią ani przed nią ani po niej.
    • Gość: Pbn SPAT o 10? Co za bzdury? IP: *.biskupin.wroc.pl 17.07.06, 22:03
      SPAT dowiedzial sie przed 10 i byl blyskawicznie?! Przejezdzalem Swietokrzyska ok. 12 i dopiero jechali (malo mnie zreszta nie rozjechali na przejsciu). Wiem na pewno, ze to oni, bo z ciekawosci podjechalem za nimi i widzialem, jak wysiadaja z samochodow, zakladaja te wszystkie gadzety i wchodza do kamienicy.
    • Gość: Monia Re: ale jatka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.06, 22:08
      Dla mnie to nie jest normalny chłopak i napewno nigdy nie byl do konca normalny.
    • Gość: kanalia Bravo Policja! IP: *.nott.cable.ntl.com 18.07.06, 02:17
      poprostu rece sie zalamuje i chce sie wyc ale co sie dziwic, nasi policjanci
      niewiele odstaja intelektem od opryszkow ze stadionowych mlynow!!!
      ludziskaczapki z glow przed wroclawska policja! NAJLEPSZE CHLOPAKI SA:))))))
      cyt.:" no to Kaziu.... za bezpieczny weekned" hehehehehehehhehe
    • Gość: KKW Re: ale jatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:02
      Ale po co on pędził z tego Poznania, bo nie bardzo rozumiem. Przecież to nie
      jest 5 minut drogi, tylko prawie dwie godziny.
      • wielki_czarownik To oczywiste 18.07.06, 13:08
        Człowiek zorientował się, że na policję nie ma co liczyć i sam musi bronić rodziny. Zresztą jak widać dojechał na miejsce róno z funkcjonariuszami. Obywatel zwykłym samochodem zdąży dojechać z Poznania zanim policjanci w radiowozie dojadą z sąsiedniej ulicy. Normalnie słów brakuje.
    • Gość: dzidzia Re: ale jatka IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 18.07.06, 09:12
    • Gość: gość Re: ale jatka IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 18.07.06, 09:15
      a dlaczego nikt nie mówi o pogotowiu które ratuje życie,kto zawiadomił, kiedy
      przyjechało itp.to nie jest tak zę tylko policja zła
      • mundialeiro Re: ale jatka 18.07.06, 18:39
        jesli juz policjant postanowil cos tutaj skrobnac, to moze poznamy jakies
        szczegoly a nie tego typu zrzucanie winy na pogotowie?
    • Gość: d. Re: ale jatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 09:35
      Dzielna policja odnosi ogromne sukcesy wyłapując rowerzystów wracających z
      grilla po wydzielonych ścieżkach rowerowych z 0,8 promila alkoholu we krwi.
      Złapani w ten sposób przestępcy prosto, łątwo i bezboleśnie poprawiają
      policyjne statystyki. Tam, gdzie są naprawdę potrzebni, żadnego nie ma, bo
      przez przypadek sam mógłby oberwać, a po co...
    • ppecherz dla kolesia powinna byc specjalna kara 18.07.06, 14:06
      dozywocie na syberi...
    • olias niemożliwa jest taka indolencja 18.07.06, 14:09
      powinny paść głowy winnych fukcjonariuszy i ich przełozonych. Aż trudno
      uwierzyć w coś tak durnego.
    • Gość: gosc Re: ale jatka IP: *.Red-80-38-24.staticIP.rima-tde.net 18.07.06, 15:07
      Jak pamietam, to 25 lat temu, tez dzwonilem w sprawie rabunku z automatu na
      bezplatny nr 997. Milicjant polecil dzwonic na nr platny wielocyfrowy a tam na
      kolejny. Jak widac nazwa sie zmienila a metody dzialania obecnej Policji nie.
      Podziwiam syna sasiadki, ktory jechal 1,5 godziny z Poznania do Wroclawia,
      rozmawial, opowiadal o zdarzeniu i zapamietywal kolejne numery, kolejnych
      komisariatow i wydzialow Policji. A gdzie Centrum Dowodzenia Ratunkowego przy
      ulicy Zapolskiej z nr 112. Wszystko to smiechy warte w wielkim Wroclawiu,
      stolicy Dolnegoslaska. Teraz mamy dwa trupy i wielki temat na wakacje.
      Rozpisujcie sie dzennikarze. Kiedys chodzilo tylko o wlamanie dzis o
      morderstwo. Milicja bedzie miala kolejne zadanie do rozwiazania, prokuratura
      tez. No i maja zatrudnienie.
      • Gość: Zólógóla Re: ale jatka IP: *.20.54.194.generacja.pl 18.07.06, 16:46
        "Polska to jest bardzo dziwny kraj".
    • Gość: jestem szoku! Re: ale jatka - całą noc nie mogłam spać..... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.07.06, 17:30
      Czy wiadomo co tego chłopaka skłoniło do tak makabrycznej zbrodnii?
      Np. agresja ojca ponoć leczył się.
    • parmesan Re: ale jatka 18.07.06, 19:29
      Czy wszyscy Polacy maja patent na glupote? Skoro juz dodzwinil sie Policji w
      Poznaniu to kazdy trzezwo myslacy informuje ich o fakcie a nie szuka polaczenia
      z Wroclawiem. A z kolei nie wierze ze na Centrali Telefonicznej Policji kaza
      szukac numeru na informacji, te badziewie moze malemu Kaziowi sprzedac.
    • Gość: joka Re: ale jatka IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 18.07.06, 19:37
      Dlaczego sie dziwicie?
      To normalne we Wroclawiu.
      Tu Policja jeszcze niczego nigdy nie zalatwila.
      Najlepsi sa w dawaniu mandatow za wykroczenia drogowe i sciganiu staruszek
      sprzedajacych pietruszke.Inne sprawy sa dla nich za trudne.
      A moze Policjanci potrzebowali czasu na to zeby wytrzezwiec?
      Oni przeciez pija w pracy.
      • Gość: iwka Re: ale jatka IP: 217.11.140.* 18.07.06, 20:25
        Ja akurat nie mogę nc złego powiedzieć na Policję.
        Będąc u rodziców słyszałam jak małe dzieckO wzywa pomocy, o 1 w nocy-
        krzyczało "ratunku zostawcie mnie". Zadzwoniłam pod 997 zgłoszenie przyjeto
        sprawnie i dosłownie w 7 minut przyjechała Policja.
    • Gość: madame.h A teraz cala kamienica do Spowiedzi Świetej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 08:54

Tu zawinił Radoslaw Polominasz swoim brakiem skutecznosci skoro o dramacie
      wiedział juz o 8.30 !!! Wystarczylo zatrzymac samochod i skoncentrowac sie na
      telefonie a nie bezmyslnie pedzic dalej i nakrecac emocje.Wiem dzialanie w
      szoku czasami burzy logike i tu usprawiedliwiam troche pana R.P,ale pytam gdzie
      byli sasiedzi tej kamienicy???wystarczylo otworzyc okna i krzyczec POMOCY i
      RATUNKU....inni przechodzacy ludzie napewno zareagowaliby inaczej.....i
      szybciej !!!

A teraz w podskokach cała kamienica do spowiedzi SWIETEJ!!! za brak reakcji
      wzywających sasiadow pomocy.........Zyjcie sobie teraz spokojnie z wyrzutami
      sumienia i obojetnosci .Gdzie byl zwykły ludzki odruch niesienia pomocy
      sasiadom ..... CO za ZNIECZULICA ! a moze szkoda pieniedzy było za impuls?
      uswiadaniam 997 to telefon bezplatny proszę SASIADOW !!!Nidgy w zyciu mieszkac
      w takiej kamienicy !
      • Gość: zawszelicznasiebie Re: A teraz cala kamienica do Spowiedzi Świetej ! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 23.07.06, 10:54
        Masz rację tylko jak u sąsiadów występują często awantury to ludzie zaczynają
        to traktować jak normę i obojętnieją, a mord na własnych rodzicach jest czymś
        czego normalny człowiek nie bierze wogóle pod uwagę, zapewne ci sąsiedzi jak
        się zorientowali, że jednak można dokonać takiego haniebnego czynu na własnych
        rodzicach to zapewne byli tak przerażeni i zszokowani, że ich poprostu
        zamurowało ot i tyle.
      • truten.zenobi Re: A teraz cala kamienica do Spowiedzi Świetej ! 23.07.06, 12:16
        pewnie tez dzwonili...
        tyle że pewnie informowali anonimowo (wszak kazdy ma instynkt samozachowawczy i
        normalny człowiek nie pozwoli na to by policja wystawiła go bandycie!!!!)
        a pewnie policja w takiej sytuacji nawet nie kontynuowała rozmowy.
        ci bardziej odwazni pewnie tez byli odsyłani musieli szczegółowo tłumaczyc
        dlaczego akurat w ich mniemaniu jaśnie szanowna polucja powinna sie zjawić po
        czym byli odsyłani na klejny nr gdzie cyrk zaczynał sie od nowa.

ale znowu pojawia się jakaś ... i pieprzy o znieczylicy itp.
        co chcesz by odpowiedzialnośc sie rozmyła
        winni braku interwencji są TYLKO POLICJANCI

• truten.zenobi tak działa właśnie nasza policja!!! 23.07.06, 12:09
      tylko przed kamerami są silni sprawni i gotowi w rzeczywistości unikają każdej
      powaznej interwencji jak ognia

"Radosław: - Dla mnie najgorsza jest świadomość, że ci ludzie mogli żyć.
      Dzwoniłem, żeby policja pomogła, a oni spuszczali mnie na drzewo. I przyjechali
      już po wszystkim."

przeceiżu nas to normalne a jakie były zapewnienia po przypadku we Włodawie
      (że to wyjatkowa sytuacja że zostaną wyciągnięte konsekwencje, że to sie nigdy
      nie powtórzy...)

wszak temat slamazarnosci polskiej policji (i SM!!!) był wielokrotnie na tym i
      innych forach poruszany i co? i nic!

tak więc zapewnienia pana rzecznika są czcą gadaniną co najwyżej karę poniesie
      jakis "kozioł ofiarny" ale to i tak nic nie zmieni!!!
    • truten.zenobi odebrać Policjantom za biurkami wcześniejsze emery 23.07.06, 12:21
      emerytury!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka