Dodaj do ulubionych

Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie

18.07.06, 22:06
A może niech zapłaci za to KK albo ludzie wierzący? Jako ateista nie chcę aby moje podatki marnowano na takie cyrki.
Obserwuj wątek
    • brytnej Takie obrzydliwe czasy, kaczyzm i tyle 18.07.06, 22:25
      Jak przeminie kaczyzm lechicko-jarosławski, przyjdzie równie nabożny
      kaczorodonaldyzm. Plac Czerwony przemianowali, plac 1 Maja przemianowali, ciągle
      im mało.

A teraz kilka podpowiedzi dla naszych ukochanych świątobliwych władz: Może by
      tak Świdnicką przemianować na ul. Ojca Świętego, Legnicką na Papieża Polaka a
      Rynek na pl. Karola Wojtyły? No i Halę Ludową na kościół przerobić, wszakże
      papież też tam był?
      • Gość: WK Re: Takie obrzydliwe czasy, kaczyzm i tyle IP: 156.17.12.* 19.07.06, 09:13
        A co ma kaczyzm do decyzji władz Wrocławia? Może odpowiada też za koklusz i
        trzęsienia ziemi?
        • Gość: errabundi Rzygać się chce... IP: *.pap / 88.220.41.* 19.07.06, 09:49
          Jedni zamiast pomagać stawiają obrzydliwe pomniki. Inni zamiastkarmić głodnych, sprzedają im karabiny
      • Gość: Nd Brytnej... IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:42
        po przeczytaniu twej wypowiedzi na pewno dam na msze w intencji
        niepełnosprawnych umysłowo...
    • Gość: Peace bombs bez gustu... IP: *.aster.pl 18.07.06, 22:46
      Jakie czasy - taka sztuka...

---
      From iSSrael with love...
      pl.indymedia.org/pl/2006/07/21986.shtml
      • Gość: josip Re: bez gustu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:50
        Peace bombs, odnosnie linku w twoim podpisie. Nie pomyslales ze po drugiej stronie barykady sytuacja wyglada identycznie, a przedstawianie faktow jednostronnie jest cholernie niesprawiedliwe?
        • Gość: Peace Bombs Re: bez gustu... IP: *.aster.pl 18.07.06, 23:52
          oczywiscie... ten izrael jest przeciez taki pro pokojowy... nie zamyka
          Palestynczykow w gettach, nie kradnie ziemi i wody, nie kolonizuje, nie stosuje
          terroru, jest przeciez demokracja a nie apartheid, nigdy nikogo nie napadli,
          etc... etc.. dobranoc ! nie zapomnij wylaczyc TV przed snem.
          • Gość: ok Re: bez gustu... IP: 194.146.216.* 19.07.06, 02:22
            no to mamy grunwald dla ubogich...
            co za tandetny banał, który trzeba będzie wyburzać za 20-30 lat.
            Gdzie forma, gdzie silne, znaczące proporcje,gdzie praca materiału i
            kompozycyjna seria?
            Postawimy coś w guście niedokształconego ministranta, o to wam chodzi?
            • sztuk6mistrz Re: bez gustu... 19.07.06, 11:45
              dokładnie, niech się przyjrzą dziełom Hasiora, jakies resztki jszcze stały lub
              stoją koło Hutmenu, taki jest los hucpy, jakie urządzaja przenajświędsze władze
              - to był bardzo nietrafiony pomysł, autor oprócz chwilowego zaistnienia, będzie
              się później tego wstydził, ale tego się nie wie jak się jest młodym tfurcą. Taka
              postawa nazywa się serwilizmem.
              • Gość: superman Re: bez gustu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 15:52
                Serwilizm,eeee. Chyba Ci się pomyliło
                • Gość: nasi Re: bez gustu... IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 10:16
                  serwililizm - służalczość, uniżoność, czołobitność, płaszczenie się - tu użyte
                  słowo w kontekście zachowywania się władz wobec kościoła
                  • Gość: masza Re: bez gustu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:31
                    nazwalbym to dawaniem dupy za głosy
                    • Gość: ppp z gustem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:47
                      Cały rząd IV RP tak robi
    • cancro Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie 19.07.06, 07:30
      No slicznota! Jedno i drugie. N Karkonoskiej, przy wyjeźzdie w kierunku
      autostrady już nam jedno takie obrdzewiałe cudo postawili. No tylko cmokać z
      zachwytu. Jeśli istnieje coś takiego jak Zasdnicza Szkoła Artystyczna, to
      autorzy tych bzdetów są z pewnością jej absolwentami ;-P
      • Gość: Pinezka Zasadnicza Szkoła Artystyczna... dobre i trafne:-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 11:28
    • Gość: dido marnowanie kasy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 08:37
      Po co takie dziwadztwo.Wystraczy juz ta brama wjazdowa na karkonoskiej koło adf-
      u.Kasa wpuszczona w bloto-70 tys!
    • map4 Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie 19.07.06, 09:04
      wielki_czarownik napisał:

> A może niech zapłaci za to KK albo ludzie wierzący? Jako ateista nie chcę aby
      > moje podatki marnowano na takie cyrki.

Dawno, dawno temu, wcale nie za górami, wcale nie za lasami był sobie kraj
      Polską Rzeczpospolitą Ludową zwany. Nastawiano w nim jedynie słusznych pomników,
      a potem wysłano wojsko, żeby tych pomników przed oznakami miłości ludu strzegł.
      Pomników do strzeżenia było tyle, że system się wziął i zapadł.

Spojrzyj na obecną papieżopomnikomanię z głębszej, historycznej perspektywy.
      Żaden reżim nie jest w stanie przetrwać, jeśli zmusi się go do streżenia
      pomników. W tym kontekście gorąco popieram pomysł budowy nowego pomnika dla pana
      Wojtyły. Bo że strzeżony będzie, najmniejszej wątpliwości nie mam.
      Jeśli nie w tej, to najpóźniej w następnej kadencji władza zatroszczy się o
      całodobową ochronę tego symbolu Wrocławia. Zaręczam. I to nie tanimi, psującymi
      się ciągle kamerami kupionymi po zawyżonej cenie od kolesi, lecz wyprężonymi na
      baczność wartownikami z bagnetami na sztorc.

Nie bądź żyłą, dorzuć się. Dla dobra rewolucji.
    • Gość: WK Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: 156.17.12.* 19.07.06, 09:19
      Brama to nie jest pomysł KK tylko prezydenta Dutkiewicza. On lubi szastać na
      pokaz publicznym groszem. Warto o tym pamiętać podczas wyborów.
    • Gość: msnbetterthan Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:21
      kapitalne!
      ____
      Wroclaw Backpackers
    • Gość: A Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.ar.wroc.pl 19.07.06, 09:22
      Co za DEBIL
    • Gość: GUGU architekci nie są rzeźbiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:11
      to wstyd, ze takie projekty zarezerwowane są TYLKO dla ARCHITEKTÓW. W każdym
      normalnym kraju zajmują się tym rzeźbiarze monumentalni. Mało wam kaski
      architekci? Projekty są cadowskie: bryłka, prześwit, fakturka...takie tam
      pierdu, pierdu. Zancie prace Botero, Mintoraja? By was pokreciło w UM i i w tej
      ustawionej komisji!
      • Gość: sprawdź najpierw Re: architekci nie są rzeźbiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 01:28
        Konkurs był plastyczno - architektoniczny!!! Brali w nim udział wybitni
        rzeźbiarze - choćby Gryt - więc kolego zastanów się zanim coś napiszesz! Brali
        w nim udział i plastycy i architekci i rzeźbiarze - komisja zadecydowała, jak
        uważała za słuszne - od tego była powołana!
      • Gość: architekt Re: architekci nie są rzeźbiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:02
        A Ty skąd się urwałeś? W konkursie również brali udział rzeźbiarze i plastycy!
    • Gość: Pinezka A na cholerę nam taka brama? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 11:23
    • Gość: Maciej Florek Michale Gratuluje wygranej.. IP: *.tce.put.poznan.pl 19.07.06, 12:22
      Pozdrowiam
      Maciek z podstawówki 81.
    • Gość: Maciej Florek Ja nie protestuje a nawet jestem za IP: *.tce.put.poznan.pl 19.07.06, 12:55
      Zastanawiające jest to, że znajdują się w Polsce ludzie którzy nie doceniają
      takiej inicjatywy, to właśnie dzięki rozwiązaniom kulturalnym w ogóle (teatry,
      galetie, kina, architektyra i wiele innych)do takiego miasta jak Wroclaw
      przyjeżdżają tyryści, ludzie są szczęśliwsi i mogą zachwycać się nie produktem
      fabryk ale abstarkcyjnego ludzkiego umysłu.Gdyby tak jak ktos to napisał
      zamiast na takie pomniki dać pieniądze dla biednych, to dalej biedni byli by
      biedni a budynki były kwadratami z wielkiej płyty. Bo przecież po diabła komuś
      pięknie zdobiony Ratusz i kamienice na Wroclawskim rynku, zamiast je
      konserwowac proponuje od razu przyciąć je o formy prostokąta. Ludzie nie
      przyjeżdżają do 'Psiej Wólki" jeśli nie znajdzie się tam choć jeziorko, stary
      kościółek, najstarszy dąb czy jakas inna atrakcja. Dlaczego dziedzictwo
      kulturowe na które i tak przeznaczanesą tak dramatycznie nikłe pieniądze jest
      ciągle krytykowane przez ludzi. A co do tego czy ktos jest ateistą czy osobą
      wierzącą w tego czy innego boga nie ma znaczenia gdy buduje sie pomnik związany
      blisko z człowiekiem Polakiem który obok Kościuszki czy Skłodowskiej zapisał
      się najmcniej na kartach historii ludzkości i przede wszystkim był człowiekiem
      pielęgnującym wartości: Miłości, Prawdy, Dobroci i Pokoju......
      • Gość: zgaga Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 19.07.06, 13:19
        zrozum, ze niechodzi kto komu odbierze, albo jeśli nie ratusz to blok, lecz poco
        następny "blok" czegoś, do czego się już zraziliśmy przez lata sztuki
        postmodernistycznej, konstruktywistycznej, konceptualnej i ich pochodnych. Po
        pierwsze to co ma stanąć jest bardzo odtwórcze, nie zdumiewa, nie będzie
        przyciągać turystów - gwaratuję ci. Takiego badziewia stoi pełno w nowej części
        Brukseli i służą one jedynie jako obsikiwacze i jeszcze jedno - to coś jest
        tragicznie nieprzemyślane technicznie, to nie będzie działać. Rzeźby Jeana
        Tinguely'ego w Szwajcarii działają przez 15min. dziennie, ale wiesz jak
        Szwajcarzy o nie dbają i kim był Tinguely w sztuce!
        • Gość: amator sztuki Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 16:45
          Zgaga, jesteś w błędzie. Rzeźby Tinguely'ego to głównie mechanizmy, nie widze
          porównania. A Twoja krytyka co do sztuki np. w Brukseli jest bezpodstawna -
          łatwo się krytykuje, nie podając argumentów. Proponuje abyś przedstawił coś
          swojego - poddam to krytyce. Nowoczesna sztuka - uliczne monumenty np. Holandii
          dla mnie osobiście nie są badziewiem - są czymś co przyciąga zainteresowanie,
          odróżnia krajobraz miejski od szczerego pola, są uzupełnieniem. Jedne lepsze,
          drugie gorsze... aczkolwiek dla mnie atrakcyjne, urozmaicają ponurą
          architekturę miast.
          • sztuk6mistrz Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za 08.08.06, 10:27
            czytaj ze zrozumieniem! powtórzę - tworząc dla siebie możesz się z nikim i z
            niczym nie liczyć, chcąc to pokazać musisz wiedzieć o tym, że dzielisz się tym z
            ludźmi, więc pokazujesz jaki jesteś, czy ich szanujesz, czy ignorujesz. ergo -
            dla mnie jest to popis arogancji wobec przestrzeni urbanistycznej, wobec ludzi.
            moze ci się to podobać, to twój problem. Tinguely jest zabawny, jest poetycki i
            anegdotyczny, monumenty betonowo-szklano-aluminiowe to bufonada, bez cienia
            pokory wobec krajobrazu. wiesz, czasem trzeba powiedzieć, że król jest nagi - w
            Polsce nie ma krytyki - jest reklamiarstwo, wzajemna adoracja i prowincjonalizm.
            poza tym co to znaczy "ponura architektura miast"?
            a jeśli chcesz mnie krytykować, to proszę bardzo - link znajdziesz, jak wiesz jak
      • Gość: zło Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:10
        a ja protestuje bo nie chce zeby betonowy cudak z betonu, szkla i stali zastapil
        taka fajna i historyczna czesc zabudowy Wroclawia w postaci placu Powstancow Sl
        i zbiegajacych sie do tego placu drog. Koncepcje urbanistyczna w tym miejscu
        wymyslili Niemcy i sprawdza sie do dzis. Wsrod wysokiej dosc zabudowy jest
        zielony plac i szpaler drzew. Niech sobie stawiaja takie "pomniki" np. na polu
        przy wjezdzie do Wroclawia, ale zastepowanie zielonego placu z fajnym "klimatem"
        jakims betonowym "cudakiem" pod ktorym bedziemy sie smazyc w gorace dni to
        pomylka. Megalomania siega juz zenitu. Czy architekci nie moga popisac sie w
        inny sposob ?
        No ale rozumiem, ze kazdy ma swoja droge do zbawienia...
        Wymienione przez przedmowce Ratusz i kamienice sa urokliwe bo zyja, sluza
        ludziom, turystom, urzedom, knajpom itp. A ile zycia i klimatu w przestrzeni
        zalanej betonem? Ile zycia pomiedzy dwoma slupami wzniesionymi dla uczczenia
        kogos i dla spelnienia pustych ambicji? ZERO !
        • brytnej Pomnik triumfu jednych Polaków nad drugimi 19.07.06, 16:51
          Plac Powstańców ma już w tej kwestii tradycję. Kiedyś był tam obelisk poświęcony
          pamięci milicjantów i ubeków jako symbol zwycięstwa jednych Polaków nad drugimi.

A teraz kaczyści i inne mohery stawiają pomnik sobie, żeby pokazać, kto tu teraz
          rządzi.
          • Gość: statystyk na 23 posty 22 negatywne IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 19.07.06, 17:03
            Niezła popularność dla twórcy tego gniota, ale co go obchodzi głupi motłoch,
            przecie on stwórca.
          • Gość: WK Re: Pomnik triumfu jednych Polaków nad drugimi IP: 156.17.12.* 19.07.06, 17:58
            Dutkiewicz to nie kaczyści. Wyjątkowo nic tu nie zawinili.
            • brytnej Kaczyzm to zniewolony umysł. 19.07.06, 22:01
              Gość portalu: WK napisał(a):

> Dutkiewicz to nie kaczyści. Wyjątkowo nic tu nie zawinili.

Ależ tak. Kaczyzm to nie tylko dwaj bracia oraz Ludwik i Edgar. Kaczyzm jest
              stanem umysłu sporej części polskiego społeczeństwa, niezależnie od tego, czy ta
              część głosuje na PiS, PO czy nawet zajmuje kierownicze stołki w SLD.

Kaczyzm to zniewolony umysł.
      • tomek854 Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za 06.08.06, 12:52
        > Zastanawiające jest to, że znajdują się w Polsce ludzie którzy nie doceniają
        > takiej inicjatywy, to właśnie dzięki rozwiązaniom kulturalnym w ogóle
        (teatry,
        > galetie, kina, architektyra i wiele innych)do takiego miasta jak Wroclaw
        > przyjeżdżają tyryści, ludzie są szczęśliwsi i mogą zachwycać się nie
        produktem
        > fabryk ale abstarkcyjnego ludzkiego umysłu.

Owszem. Takie rzeczy dodaja miastu koloryt. Wszystkie miasta na swiecie
        kombinuja, zeby przyciagnac turystow. Tylko ze roznica jest taka, ze inne
        miasta pozwalaja ludziom stawiac pomniki za wlasne pieniadze (zobacz w Szkocji
        na przyklad, gdzie akurat jestem - kazdy pomnik ma napisane kto go ufundowal, i
        raczej to nie jest city council).

Dlaczego dziedzictwo
        > kulturowe na które i tak przeznaczanesą tak dramatycznie nikłe pieniądze jest
        > ciągle krytykowane przez ludzi. A co do tego czy ktos jest ateistą czy osobą
        > wierzącą w tego czy innego boga nie ma znaczenia gdy buduje sie pomnik
        związany
        > blisko z człowiekiem Polakiem który obok Kościuszki czy Skłodowskiej zapisał
        > się najmcniej na kartach historii ludzkości i przede wszystkim był
        człowiekiem
        > pielęgnującym wartości: Miłości, Prawdy, Dobroci i Pokoju......

Dziedzictwo to jest na przyklad walaca sie slodownia na menniczej. Pomnik
        papieza to zwykla megalomania. Nie chcialbym aby ten wspanialy czlowiek byl
        pamietany jako 'ten papiez, ktoremu wszystkie lizusy stawialy pomniki za
        publiczne pieniadze'.
        • Gość: JERemy Czarny PR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:47
          Jakaś konstruktywna wypowiedź w końcu!!!! Zastanawia mnie też krytyka tej
          pracy - bo zawodowo jestem z branży i abstrahując od założeń konkursowych
          projekt doskonale wpisuje się w lokalizacje, spełnia wymogi a jednocześnie
          wprowadza dla mnie prawidłowy z założeniami - III Tysiąclecie - element
          multimedialny - komisja składająca sie z architektów, plastyków,
          przedstawicieli również wysoko oceniła tę pracę. Więc reszta to chyba "czarny
          PR" przeciwników Dudkiewicza.
          • Gość: Maciuś Re: Czarny PR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:02
            Jeśli ten projekt się wpisuje w cokolwiek, to w kupy, które tam robią psy.
            • Gość: JERemy Re: Czarny PR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:35
              a ty ile masz la chłopczyku, jakąś szkołe skończyłeś, żeby się wypowiadać?
              sądząc po poziomie wypowiedzi to ZAWODOWĄ z trudnościami i po układach!
          • Gość: Łoś_bimbacz Re: Czarny PR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:23
            Więc reszta to chyba "czarny
            > PR" przeciwników Dudkiewicza.

albo irytacja z powodu trwonienia pieniędzy dla chwały Wielkich Sterników,
            brakło pieniędzy na odśnieżanie, asfalt wielosezonowy, klimatyzowane autobusy,
            pieniądze dla lekarzy itp. Ale są na promocję, łuki itp. Plebs ma widać inne
            potrzeby życiowe, a jeśli ośmieli się je wymienić, to jest to czarny PR.
    • hen Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie 19.07.06, 18:08
      Kolejny "fajoski" pomysł. Projekt zwycięski na bramę tysiącecia (w ogóle czy
      ktoś się zastanawiał czy cokolwiek jest tam potrzebne?) tnie ścieżkę rowerową i
      piesze chodniki, tworzy tunele - jak na pl. Społecznym, dubluje oś widokową
      Zaporowskiej - Sudeckiej na najpiękniejszą wieżę ciśnień Dolego Śląska, tworzy
      amfiteatr obok przejeżdżajacych samochodów i tramwajów, który będzie służył
      jako miejsce oglądania projekcji multimedialnej na szklanych taflach (coś
      takiego w ogóle jest możliwe?) o bliżej niesprecyzowanej treści (twarz
      papieża?, dziesięć przykazań?, 1000-letnia historia Wrocławia?).

Mamy za to kolejne "allejuja i do przodu"! Sam JP2 nie chciał nowych pomników,
      ale my wolimy sprzeciwiać się woli zmarłego. Może lepiej zbudowac kawałek
      fajnej drogi albo wytyczyć nową aleję i nazwać ją imieniem JP2? Pewnie trochę
      trudniejsze, mniej "fajoskie i zarąbiaste". Poza tym Rondo nie potrzebuje żeby
      je jeszcze doinwestowywać 20 milionami polskich nowych złotych!!! Potrzebuje
      pomysłu pl. LEGIONÓW, pl. HIRSZFELDA!!!, ale niekoniecznie Rondo!

Rece opadają.
      • Gość: czas Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 19.07.06, 19:50
        Rece opadaja? /raczej odpadaja/, Panie Hrabio. Niech Pan Bog broni zeby te
        pomysly wyszly poza strefe projektu konkursowego. Wiadomo ze kazdy
        monumentalizm konczy na smietniku. Czy to prawda ze Fryderyk z parku
        poludniowego stracil juz nos?
    • tia666 a kiedy kolumna Boleslawa Smialego? 19.07.06, 22:25
      kiedy zostanie przelamany monopol JPII?
    • sztuk6mistrz "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha 20.07.06, 07:41
      """Anna Boryska, architekt i członek komisji konkursowej: - Dwanaście koncepcji
      zakwalifikowanych do drugiego, końcowego etapu konkursu jest na bardzo wysokim
      poziomie. Artyści projektując bramę - pomnik papieski, włożyli w to wiele
      uczucia."""- wolałbym by włożyli więcej wiedzy i talentu! Co to za kryteria?
      Skąd ona się wzięła, z kółka różańcowego?
      • Gość: XXXY Re: "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:31
        Straszna kicha, gniot i pretensjonalizm. Architekcji z komisji wybrali swego -
        co to za uzasadnienie, że tramwaju się nie rusza - to może nic w ogóle nie
        trzeba tam kombinować!

Forma wtórna, kilka podobnych "skrzydeł" już stoi, nawet we Wrocławiu.
        Wyświetlane obrazki to po prostu jakiś cyrk.

Żadenego powiązania z miejscem, porażka!

Pomijając sensowność całego przedsięwzięcia, to były lepsze artystycznie
        projekty, ale przepadły.

Ciekawe, kto był w komisji.

• Gość: pomnik prymitywne uczucia i rozpieprzanie kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 10:03
          i teraz będą te ich uczucia nas obrzydzać

a ten dupkiewicz to ma kupe siana do rozpieprzenia

--> 200 milionow daje koreańcom
          --> 30 milionów lekką rączką na koślawy pomnik papieża

nono
          • sztuk6mistrz Re: prymitywne uczucia i rozpieprzanie kasy 20.07.06, 11:08
            Gwoli ścisłości - Dutkiewicz nie daje Koreańczykom żadnych pieniędzy, jedynie
            wsparcie w szkoleniu w ramach urzędu pracy. A tak po za tym, rzeczywiście jest
            to nie trafiony pomysł z tym pomnikiem, abstrachując od jego "uduchowionego piękna".
        • Gość: zen Re: "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:04
          Skoro wiesz że były lepsze prace to i wiesz kto był w komisji!
      • Gość: Prosta odpowiedź Re: "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:01
        Sztukmistrzu - Anna Boryska wzięła się z wrocławskiego SARPu, chyba na tyle
        kompetentna osoba, żeby móc się wypowiadać w temacie. Co do kryteriów, to
        zapraszam na wystawę - z pośród kilkudziesięciu prac wrocławskich architektów,
        plastyków, rzeźbiarzy na pewno znajdziesz coś dla siebie. Podejrzewam, że
        wypowiadając się w ten sposób obrażasz wszystkich uczestników konkursu, a
        pragne zwrócić Ci uwagę, że startowało w nim wielu znakomitych twórców, z
        których rzeźbami, budynkami, pracami masz prawdopodobnie styczność na codzień,
        o ile w ogóle zwracasz na takie rzeczy uwagę. A jeśli chodzi o kryteria - to
        były jasno sprecyzowane w konkursie! Tym się różni "zawód" artystyczny od np.
        wulkanizacji kół /ktory wymaga tylko wiedzy technicznej i praktyki/, że wkłada
        się w to uczucie, talent, poparte wiedzą i praktyką, starając się sprostać
        założeniom konkursu!
        • Gość: nasi Re: "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 10:26
          mówmi jeszcze... Boryska, SARP to rzeczywiście mówi samo za siebie... co do
          reszty to bredzisz kotku o różowym futerku, mam takie same kompetencje jak nie
          większe a przemawiają za mną dokonania, a w konkursach tego typu nie startuję od
          lat, od czasu kiedy się zorientowałem o sposobie w jaki się je robi - przykładem
          konkurs na logo Wrocławia, które plagiatem jest
          • Gość: Prosta Odpowiedź jestem lepszy niz Ty, a Ty lepszy niż On! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:45
            I kompetencje większe masz od Ingardena, mhhhhmmmmmm. Taka postawa nazywa się
            MEGALOMANIĄ. Sam startowałem w tym konkursie, umiem uszanować werdykt komisji i
            nie staram się dyskutować z jej kompetencjami, choć mógłbym zaryzykować
            stwierdzenie, że nasza była lepsza od tych nagrodzonych (mam świadomość
            subiektywności mojej oceny). Uważam, że było kilka dobrych prac - nie wszystkie
            przeszły do drugiego etapu, od tyle.
            • Gość: nasi Re: jestem lepszy niz Ty, a Ty lepszy niż On! IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 16:10
              no cóż pożyjesz trochę dłużej to się dowiesz. megalomania imanentną częścią
              twórczości
    • Gość: nasi Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 21.07.06, 07:49
      Dlaczego GW jest takim admiratorem tej inicjatywy? Czy nie powiniście być
      czasami bardziej krytyczni wobec pomysłów, które jak widać nie cieszą się wielką
      atencją mieszkańców (ale to są przecież nic nie ważni forumowicze)?
      • Gość: AK Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:51
        Nasi - ty jesteś hitlerowcem, nazi?
    • Gość: dro Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 08:19
      ciekaw jestem czy "mlody wroclawski architekt" ma juz niezbedne uprawnienia do
      zrobienia projektu (to cos niecos wiecej niz koncepcja artystyczna ktora na
      razie ogladamy)
      • Gość: ~ Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:54
        CIEKAWSKI JESTEŚ!
    • Gość: Hehehehehe Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 25.07.06, 08:28
      to mi się właśnie nie podoba w Dutkiewiczu, skłonność do celebry i pomnikomania.
      • Gość: maciuś Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 08:42
        od jest z tego doktorem, w KUL tez na pewno musial to uwielbiac
    • Gość: PROMOTOR W końcu coś się zmieni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:06
      Przed Hotelem Wrocław też powinni coś zrobic, bo to pustynia w środku miasta.
      Jak na Europejską Stolicę zielona trawka to troche trąci ciemnogrodem!. A rondo
      tez powinni zmienić, bo troche piachu, kilka ławek i szalet...tak nie powinno
      centrum wyglądać. hmmm kiedyś przynajmniej były fontanny, kwietniki - to może
      czas na rzeźbe? A co do opinii - pamiętacie protesty, co do fontanny na rynku?
      o jak protestowali!!!, nawet po roku miała zostać zdemontowana, chyba
      Zdrojewski nawet deklarował że jest tymczasowa! - a stoi do dziś! JA JESTEM ZA.
      i fontanną, i pomnikiem, i nową galerią Czarneckiego, i wszystkim co wzbogaca
      Wrocław!
      • Gość: Były pisowiec Re: W końcu coś się zmieni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:45
        Ja jestem i za fontanną i za bramą, za zmianą nazewnictwa ulic placów i
        dzielnic, a nawet i miasta, popieram EXPO, Euro, etc., etc. Protestuję jednak
        przeciw przelotom kukuruźników i herculesów nad miastem. Jeszcze potem jeden z
        drugim spróbują przez bramę przelecieć i 20 mln. może pójść na marne.
        • Gość: BEDZIE DOBRZE Re: W końcu coś się zmieni!20 mln na swiatynie! IP: 139.48.155.* 03.08.06, 19:20
          Wszyscy bedziemy sie modlic o deszcz ,a nie tylko sejm.
          • Gość: ziutek Ja bym postawił popiersie p. Wandzi Ziembickiej IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.08.06, 19:56
            Tak właśnie popiersie.
    • Gość: Johansen Wrocław się buduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 15:56
      a kto podpalił supersam "Rondo", koło ronda? Tam też coś ma powstać?
    • Gość: K.J.W. Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:27
      Gratulacje - nie słuchaj zawistnych ludzi
      • Gość: Wrocław Kondolencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:59
        Boże jaka szpetna obdzydliwość, ohyda, syf, po prostu nie wyobrażam sobie, by w
        tym miejscu mogło być tak brzydko.
        • Gość: antydebil Re: Kondolencje - są debile na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:04
          A Ty jesteś też taki brzydki?
          • Gość: kk071 Re: Kondolencje - są debile na forum IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 06.08.06, 15:42
            Ciekawe jest tylko to, że we wszystko co dzieje sie w tym kraju trzeba wmieszać
            postać zwaną Jan Paweł II. Jakby brakowało polaków, którzy są równie czy nawet
            bardziej godni takiej inicjatywy. Myśle iż Maria Curie-Skłodowska by się na ten
            multimedialny pomnik nadawała - za wkład w światową nauke... taki
            promieniotwórczy pomnik... czy może jakaś inna wybitna postać Roentgen albo
            Alzheimer...

Jestem przeciwny wyrzucaniu publicznej kasy na pomnik dla człowieka który został
            wybrany w głosowaniu na głowe kościoła katolickiego...
      • Gość: nasi Re: Gratulacje IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 10:32
        odezwało się kółeczko wzajemnej adoracji. czego ty mu gratulujesz? i czemu nie
        pozwalasz innym na własną ocenę? on może sobie takie "dzieła" u siebie w ogródku
        stawiać, natomiast to co stać ma w przeszczeni publicznej jest już sprawą nas
        wszystkich
        • Gość: K.J.W. Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:06
          OCENA INNYCH : PROJEKT ZAJĄŁ PIERWSZE MIEJSCE W KONKURSIE SPOŚRÓD OKOŁO 50
          PRAC - dyskutuj z tym. - tego mu gratuluje! A jeśli uważasz że to wynik
          ustawiony, lub cała komisja pomyliła się w ocenie, to proponuje udac się do
          najbliższego psychologa, bo takie myślenie jest wynikiem głębokiej frustracji!
          • Gość: jeor Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:32
            a ja gratuluje gównu - miliony much w komisji nie moga sie mylic
            • Gość: nasi Re: Gratulacje IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 16:13
              nic dodać, nic ująć - w samo sedno
          • Gość: nasi Re: Gratulacje IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 16:20
            dobrze trafiłem - towarzystwo wzajemnej adoracji. mnie nie interesuje ten wasz
            konkurs, tylko arogancja z jaką odnosicie się do przestrzeni urbanistycznej, i
            do ludzi. twórcą będziesz dopiero jak zweryfikuje cię życie.
    • Gość: Sprzątaczka Re: Brama, bramą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 17:28
      ale kto będzie to ustrojstwo szorował z brudu? Pomnik Fredry w Rynku myją
      uczniowie XIII LO, którego jest patronem. Bramą mogliby się moim zdaniem zająć
      studenci Papieskiego Wydziału Teologicznego. Ja sama nie dam rady bo cierpię na
      lęk wysokości.
      • Gość: pragmatyk szkło fe - beton lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:33
        Ludzie wracamy do grot! za dużo szkła na około - to jest argument!;)
    • Gość: nieznany Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:22
      Wielki_Czarowniku - nie za dużo czasu spędzasz przed komputeream - prawie na
      kazdym forum Twoja wypowiedź i w każdej sprawie jesteś ekspertem. hmmmm WYJDŹ
      CZASEM NA DWÓR, bo to niezdrowo tak. Moze coś Cię rozweseli, usmiechniesz się,
      będziesz miał więcej optymizmu i od razu radośniej spojrzysz na świat. Troszke
      pokory w wypowiedziach
    • Gość: Bzik Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 21:48
      www.iskry.pl/modules.php?name=TVPR to brama prawdy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka