wielki_czarownik 18.07.06, 22:06 A może niech zapłaci za to KK albo ludzie wierzący? Jako ateista nie chcę aby moje podatki marnowano na takie cyrki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brytnej Takie obrzydliwe czasy, kaczyzm i tyle 18.07.06, 22:25 Jak przeminie kaczyzm lechicko-jarosławski, przyjdzie równie nabożny kaczorodonaldyzm. Plac Czerwony przemianowali, plac 1 Maja przemianowali, ciągle im mało. A teraz kilka podpowiedzi dla naszych ukochanych świątobliwych władz: Może by tak Świdnicką przemianować na ul. Ojca Świętego, Legnicką na Papieża Polaka a Rynek na pl. Karola Wojtyły? No i Halę Ludową na kościół przerobić, wszakże papież też tam był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Takie obrzydliwe czasy, kaczyzm i tyle IP: 156.17.12.* 19.07.06, 09:13 A co ma kaczyzm do decyzji władz Wrocławia? Może odpowiada też za koklusz i trzęsienia ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errabundi Rzygać się chce... IP: *.pap / 88.220.41.* 19.07.06, 09:49 Jedni zamiast pomagać stawiają obrzydliwe pomniki. Inni zamiastkarmić głodnych, sprzedają im karabiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nd Brytnej... IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:42 po przeczytaniu twej wypowiedzi na pewno dam na msze w intencji niepełnosprawnych umysłowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peace bombs bez gustu... IP: *.aster.pl 18.07.06, 22:46 Jakie czasy - taka sztuka... --- From iSSrael with love... pl.indymedia.org/pl/2006/07/21986.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: bez gustu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:50 Peace bombs, odnosnie linku w twoim podpisie. Nie pomyslales ze po drugiej stronie barykady sytuacja wyglada identycznie, a przedstawianie faktow jednostronnie jest cholernie niesprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peace Bombs Re: bez gustu... IP: *.aster.pl 18.07.06, 23:52 oczywiscie... ten izrael jest przeciez taki pro pokojowy... nie zamyka Palestynczykow w gettach, nie kradnie ziemi i wody, nie kolonizuje, nie stosuje terroru, jest przeciez demokracja a nie apartheid, nigdy nikogo nie napadli, etc... etc.. dobranoc ! nie zapomnij wylaczyc TV przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: bez gustu... IP: 194.146.216.* 19.07.06, 02:22 no to mamy grunwald dla ubogich... co za tandetny banał, który trzeba będzie wyburzać za 20-30 lat. Gdzie forma, gdzie silne, znaczące proporcje,gdzie praca materiału i kompozycyjna seria? Postawimy coś w guście niedokształconego ministranta, o to wam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: bez gustu... 19.07.06, 11:45 dokładnie, niech się przyjrzą dziełom Hasiora, jakies resztki jszcze stały lub stoją koło Hutmenu, taki jest los hucpy, jakie urządzaja przenajświędsze władze - to był bardzo nietrafiony pomysł, autor oprócz chwilowego zaistnienia, będzie się później tego wstydził, ale tego się nie wie jak się jest młodym tfurcą. Taka postawa nazywa się serwilizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superman Re: bez gustu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 15:52 Serwilizm,eeee. Chyba Ci się pomyliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: bez gustu... IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 10:16 serwililizm - służalczość, uniżoność, czołobitność, płaszczenie się - tu użyte słowo w kontekście zachowywania się władz wobec kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masza Re: bez gustu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:31 nazwalbym to dawaniem dupy za głosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp z gustem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:47 Cały rząd IV RP tak robi Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie 19.07.06, 07:30 No slicznota! Jedno i drugie. N Karkonoskiej, przy wyjeźzdie w kierunku autostrady już nam jedno takie obrdzewiałe cudo postawili. No tylko cmokać z zachwytu. Jeśli istnieje coś takiego jak Zasdnicza Szkoła Artystyczna, to autorzy tych bzdetów są z pewnością jej absolwentami ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Zasadnicza Szkoła Artystyczna... dobre i trafne:-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 11:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido marnowanie kasy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 08:37 Po co takie dziwadztwo.Wystraczy juz ta brama wjazdowa na karkonoskiej koło adf- u.Kasa wpuszczona w bloto-70 tys! Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie 19.07.06, 09:04 wielki_czarownik napisał: > A może niech zapłaci za to KK albo ludzie wierzący? Jako ateista nie chcę aby > moje podatki marnowano na takie cyrki. Dawno, dawno temu, wcale nie za górami, wcale nie za lasami był sobie kraj Polską Rzeczpospolitą Ludową zwany. Nastawiano w nim jedynie słusznych pomników, a potem wysłano wojsko, żeby tych pomników przed oznakami miłości ludu strzegł. Pomników do strzeżenia było tyle, że system się wziął i zapadł. Spojrzyj na obecną papieżopomnikomanię z głębszej, historycznej perspektywy. Żaden reżim nie jest w stanie przetrwać, jeśli zmusi się go do streżenia pomników. W tym kontekście gorąco popieram pomysł budowy nowego pomnika dla pana Wojtyły. Bo że strzeżony będzie, najmniejszej wątpliwości nie mam. Jeśli nie w tej, to najpóźniej w następnej kadencji władza zatroszczy się o całodobową ochronę tego symbolu Wrocławia. Zaręczam. I to nie tanimi, psującymi się ciągle kamerami kupionymi po zawyżonej cenie od kolesi, lecz wyprężonymi na baczność wartownikami z bagnetami na sztorc. Nie bądź żyłą, dorzuć się. Dla dobra rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: 156.17.12.* 19.07.06, 09:19 Brama to nie jest pomysł KK tylko prezydenta Dutkiewicza. On lubi szastać na pokaz publicznym groszem. Warto o tym pamiętać podczas wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msnbetterthan Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:21 kapitalne! ____ Wroclaw Backpackers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.ar.wroc.pl 19.07.06, 09:22 Co za DEBIL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUGU architekci nie są rzeźbiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:11 to wstyd, ze takie projekty zarezerwowane są TYLKO dla ARCHITEKTÓW. W każdym normalnym kraju zajmują się tym rzeźbiarze monumentalni. Mało wam kaski architekci? Projekty są cadowskie: bryłka, prześwit, fakturka...takie tam pierdu, pierdu. Zancie prace Botero, Mintoraja? By was pokreciło w UM i i w tej ustawionej komisji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawdź najpierw Re: architekci nie są rzeźbiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 01:28 Konkurs był plastyczno - architektoniczny!!! Brali w nim udział wybitni rzeźbiarze - choćby Gryt - więc kolego zastanów się zanim coś napiszesz! Brali w nim udział i plastycy i architekci i rzeźbiarze - komisja zadecydowała, jak uważała za słuszne - od tego była powołana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: architekci nie są rzeźbiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:02 A Ty skąd się urwałeś? W konkursie również brali udział rzeźbiarze i plastycy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka A na cholerę nam taka brama? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 11:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Florek Michale Gratuluje wygranej.. IP: *.tce.put.poznan.pl 19.07.06, 12:22 Pozdrowiam Maciek z podstawówki 81. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Florek Ja nie protestuje a nawet jestem za IP: *.tce.put.poznan.pl 19.07.06, 12:55 Zastanawiające jest to, że znajdują się w Polsce ludzie którzy nie doceniają takiej inicjatywy, to właśnie dzięki rozwiązaniom kulturalnym w ogóle (teatry, galetie, kina, architektyra i wiele innych)do takiego miasta jak Wroclaw przyjeżdżają tyryści, ludzie są szczęśliwsi i mogą zachwycać się nie produktem fabryk ale abstarkcyjnego ludzkiego umysłu.Gdyby tak jak ktos to napisał zamiast na takie pomniki dać pieniądze dla biednych, to dalej biedni byli by biedni a budynki były kwadratami z wielkiej płyty. Bo przecież po diabła komuś pięknie zdobiony Ratusz i kamienice na Wroclawskim rynku, zamiast je konserwowac proponuje od razu przyciąć je o formy prostokąta. Ludzie nie przyjeżdżają do 'Psiej Wólki" jeśli nie znajdzie się tam choć jeziorko, stary kościółek, najstarszy dąb czy jakas inna atrakcja. Dlaczego dziedzictwo kulturowe na które i tak przeznaczanesą tak dramatycznie nikłe pieniądze jest ciągle krytykowane przez ludzi. A co do tego czy ktos jest ateistą czy osobą wierzącą w tego czy innego boga nie ma znaczenia gdy buduje sie pomnik związany blisko z człowiekiem Polakiem który obok Kościuszki czy Skłodowskiej zapisał się najmcniej na kartach historii ludzkości i przede wszystkim był człowiekiem pielęgnującym wartości: Miłości, Prawdy, Dobroci i Pokoju...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgaga Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 19.07.06, 13:19 zrozum, ze niechodzi kto komu odbierze, albo jeśli nie ratusz to blok, lecz poco następny "blok" czegoś, do czego się już zraziliśmy przez lata sztuki postmodernistycznej, konstruktywistycznej, konceptualnej i ich pochodnych. Po pierwsze to co ma stanąć jest bardzo odtwórcze, nie zdumiewa, nie będzie przyciągać turystów - gwaratuję ci. Takiego badziewia stoi pełno w nowej części Brukseli i służą one jedynie jako obsikiwacze i jeszcze jedno - to coś jest tragicznie nieprzemyślane technicznie, to nie będzie działać. Rzeźby Jeana Tinguely'ego w Szwajcarii działają przez 15min. dziennie, ale wiesz jak Szwajcarzy o nie dbają i kim był Tinguely w sztuce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator sztuki Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 16:45 Zgaga, jesteś w błędzie. Rzeźby Tinguely'ego to głównie mechanizmy, nie widze porównania. A Twoja krytyka co do sztuki np. w Brukseli jest bezpodstawna - łatwo się krytykuje, nie podając argumentów. Proponuje abyś przedstawił coś swojego - poddam to krytyce. Nowoczesna sztuka - uliczne monumenty np. Holandii dla mnie osobiście nie są badziewiem - są czymś co przyciąga zainteresowanie, odróżnia krajobraz miejski od szczerego pola, są uzupełnieniem. Jedne lepsze, drugie gorsze... aczkolwiek dla mnie atrakcyjne, urozmaicają ponurą architekturę miast. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za 08.08.06, 10:27 czytaj ze zrozumieniem! powtórzę - tworząc dla siebie możesz się z nikim i z niczym nie liczyć, chcąc to pokazać musisz wiedzieć o tym, że dzielisz się tym z ludźmi, więc pokazujesz jaki jesteś, czy ich szanujesz, czy ignorujesz. ergo - dla mnie jest to popis arogancji wobec przestrzeni urbanistycznej, wobec ludzi. moze ci się to podobać, to twój problem. Tinguely jest zabawny, jest poetycki i anegdotyczny, monumenty betonowo-szklano-aluminiowe to bufonada, bez cienia pokory wobec krajobrazu. wiesz, czasem trzeba powiedzieć, że król jest nagi - w Polsce nie ma krytyki - jest reklamiarstwo, wzajemna adoracja i prowincjonalizm. poza tym co to znaczy "ponura architektura miast"? a jeśli chcesz mnie krytykować, to proszę bardzo - link znajdziesz, jak wiesz jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:10 a ja protestuje bo nie chce zeby betonowy cudak z betonu, szkla i stali zastapil taka fajna i historyczna czesc zabudowy Wroclawia w postaci placu Powstancow Sl i zbiegajacych sie do tego placu drog. Koncepcje urbanistyczna w tym miejscu wymyslili Niemcy i sprawdza sie do dzis. Wsrod wysokiej dosc zabudowy jest zielony plac i szpaler drzew. Niech sobie stawiaja takie "pomniki" np. na polu przy wjezdzie do Wroclawia, ale zastepowanie zielonego placu z fajnym "klimatem" jakims betonowym "cudakiem" pod ktorym bedziemy sie smazyc w gorace dni to pomylka. Megalomania siega juz zenitu. Czy architekci nie moga popisac sie w inny sposob ? No ale rozumiem, ze kazdy ma swoja droge do zbawienia... Wymienione przez przedmowce Ratusz i kamienice sa urokliwe bo zyja, sluza ludziom, turystom, urzedom, knajpom itp. A ile zycia i klimatu w przestrzeni zalanej betonem? Ile zycia pomiedzy dwoma slupami wzniesionymi dla uczczenia kogos i dla spelnienia pustych ambicji? ZERO ! Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Pomnik triumfu jednych Polaków nad drugimi 19.07.06, 16:51 Plac Powstańców ma już w tej kwestii tradycję. Kiedyś był tam obelisk poświęcony pamięci milicjantów i ubeków jako symbol zwycięstwa jednych Polaków nad drugimi. A teraz kaczyści i inne mohery stawiają pomnik sobie, żeby pokazać, kto tu teraz rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk na 23 posty 22 negatywne IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 19.07.06, 17:03 Niezła popularność dla twórcy tego gniota, ale co go obchodzi głupi motłoch, przecie on stwórca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Pomnik triumfu jednych Polaków nad drugimi IP: 156.17.12.* 19.07.06, 17:58 Dutkiewicz to nie kaczyści. Wyjątkowo nic tu nie zawinili. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Kaczyzm to zniewolony umysł. 19.07.06, 22:01 Gość portalu: WK napisał(a): > Dutkiewicz to nie kaczyści. Wyjątkowo nic tu nie zawinili. Ależ tak. Kaczyzm to nie tylko dwaj bracia oraz Ludwik i Edgar. Kaczyzm jest stanem umysłu sporej części polskiego społeczeństwa, niezależnie od tego, czy ta część głosuje na PiS, PO czy nawet zajmuje kierownicze stołki w SLD. Kaczyzm to zniewolony umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Ja nie protestuje a nawet jestem za 06.08.06, 12:52 > Zastanawiające jest to, że znajdują się w Polsce ludzie którzy nie doceniają > takiej inicjatywy, to właśnie dzięki rozwiązaniom kulturalnym w ogóle (teatry, > galetie, kina, architektyra i wiele innych)do takiego miasta jak Wroclaw > przyjeżdżają tyryści, ludzie są szczęśliwsi i mogą zachwycać się nie produktem > fabryk ale abstarkcyjnego ludzkiego umysłu. Owszem. Takie rzeczy dodaja miastu koloryt. Wszystkie miasta na swiecie kombinuja, zeby przyciagnac turystow. Tylko ze roznica jest taka, ze inne miasta pozwalaja ludziom stawiac pomniki za wlasne pieniadze (zobacz w Szkocji na przyklad, gdzie akurat jestem - kazdy pomnik ma napisane kto go ufundowal, i raczej to nie jest city council). Dlaczego dziedzictwo > kulturowe na które i tak przeznaczanesą tak dramatycznie nikłe pieniądze jest > ciągle krytykowane przez ludzi. A co do tego czy ktos jest ateistą czy osobą > wierzącą w tego czy innego boga nie ma znaczenia gdy buduje sie pomnik związany > blisko z człowiekiem Polakiem który obok Kościuszki czy Skłodowskiej zapisał > się najmcniej na kartach historii ludzkości i przede wszystkim był człowiekiem > pielęgnującym wartości: Miłości, Prawdy, Dobroci i Pokoju...... Dziedzictwo to jest na przyklad walaca sie slodownia na menniczej. Pomnik papieza to zwykla megalomania. Nie chcialbym aby ten wspanialy czlowiek byl pamietany jako 'ten papiez, ktoremu wszystkie lizusy stawialy pomniki za publiczne pieniadze'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERemy Czarny PR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:47 Jakaś konstruktywna wypowiedź w końcu!!!! Zastanawia mnie też krytyka tej pracy - bo zawodowo jestem z branży i abstrahując od założeń konkursowych projekt doskonale wpisuje się w lokalizacje, spełnia wymogi a jednocześnie wprowadza dla mnie prawidłowy z założeniami - III Tysiąclecie - element multimedialny - komisja składająca sie z architektów, plastyków, przedstawicieli również wysoko oceniła tę pracę. Więc reszta to chyba "czarny PR" przeciwników Dudkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciuś Re: Czarny PR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:02 Jeśli ten projekt się wpisuje w cokolwiek, to w kupy, które tam robią psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERemy Re: Czarny PR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:35 a ty ile masz la chłopczyku, jakąś szkołe skończyłeś, żeby się wypowiadać? sądząc po poziomie wypowiedzi to ZAWODOWĄ z trudnościami i po układach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Czarny PR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:23 Więc reszta to chyba "czarny > PR" przeciwników Dudkiewicza. albo irytacja z powodu trwonienia pieniędzy dla chwały Wielkich Sterników, brakło pieniędzy na odśnieżanie, asfalt wielosezonowy, klimatyzowane autobusy, pieniądze dla lekarzy itp. Ale są na promocję, łuki itp. Plebs ma widać inne potrzeby życiowe, a jeśli ośmieli się je wymienić, to jest to czarny PR. Odpowiedz Link Zgłoś
hen Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie 19.07.06, 18:08 Kolejny "fajoski" pomysł. Projekt zwycięski na bramę tysiącecia (w ogóle czy ktoś się zastanawiał czy cokolwiek jest tam potrzebne?) tnie ścieżkę rowerową i piesze chodniki, tworzy tunele - jak na pl. Społecznym, dubluje oś widokową Zaporowskiej - Sudeckiej na najpiękniejszą wieżę ciśnień Dolego Śląska, tworzy amfiteatr obok przejeżdżajacych samochodów i tramwajów, który będzie służył jako miejsce oglądania projekcji multimedialnej na szklanych taflach (coś takiego w ogóle jest możliwe?) o bliżej niesprecyzowanej treści (twarz papieża?, dziesięć przykazań?, 1000-letnia historia Wrocławia?). Mamy za to kolejne "allejuja i do przodu"! Sam JP2 nie chciał nowych pomników, ale my wolimy sprzeciwiać się woli zmarłego. Może lepiej zbudowac kawałek fajnej drogi albo wytyczyć nową aleję i nazwać ją imieniem JP2? Pewnie trochę trudniejsze, mniej "fajoskie i zarąbiaste". Poza tym Rondo nie potrzebuje żeby je jeszcze doinwestowywać 20 milionami polskich nowych złotych!!! Potrzebuje pomysłu pl. LEGIONÓW, pl. HIRSZFELDA!!!, ale niekoniecznie Rondo! Rece opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 19.07.06, 19:50 Rece opadaja? /raczej odpadaja/, Panie Hrabio. Niech Pan Bog broni zeby te pomysly wyszly poza strefe projektu konkursowego. Wiadomo ze kazdy monumentalizm konczy na smietniku. Czy to prawda ze Fryderyk z parku poludniowego stracil juz nos? Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 a kiedy kolumna Boleslawa Smialego? 19.07.06, 22:25 kiedy zostanie przelamany monopol JPII? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha 20.07.06, 07:41 """Anna Boryska, architekt i członek komisji konkursowej: - Dwanaście koncepcji zakwalifikowanych do drugiego, końcowego etapu konkursu jest na bardzo wysokim poziomie. Artyści projektując bramę - pomnik papieski, włożyli w to wiele uczucia."""- wolałbym by włożyli więcej wiedzy i talentu! Co to za kryteria? Skąd ona się wzięła, z kółka różańcowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXY Re: "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:31 Straszna kicha, gniot i pretensjonalizm. Architekcji z komisji wybrali swego - co to za uzasadnienie, że tramwaju się nie rusza - to może nic w ogóle nie trzeba tam kombinować! Forma wtórna, kilka podobnych "skrzydeł" już stoi, nawet we Wrocławiu. Wyświetlane obrazki to po prostu jakiś cyrk. Żadenego powiązania z miejscem, porażka! Pomijając sensowność całego przedsięwzięcia, to były lepsze artystycznie projekty, ale przepadły. Ciekawe, kto był w komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomnik prymitywne uczucia i rozpieprzanie kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 10:03 i teraz będą te ich uczucia nas obrzydzać a ten dupkiewicz to ma kupe siana do rozpieprzenia --> 200 milionow daje koreańcom --> 30 milionów lekką rączką na koślawy pomnik papieża nono Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: prymitywne uczucia i rozpieprzanie kasy 20.07.06, 11:08 Gwoli ścisłości - Dutkiewicz nie daje Koreańczykom żadnych pieniędzy, jedynie wsparcie w szkoleniu w ramach urzędu pracy. A tak po za tym, rzeczywiście jest to nie trafiony pomysł z tym pomnikiem, abstrachując od jego "uduchowionego piękna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:04 Skoro wiesz że były lepsze prace to i wiesz kto był w komisji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosta odpowiedź Re: "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:01 Sztukmistrzu - Anna Boryska wzięła się z wrocławskiego SARPu, chyba na tyle kompetentna osoba, żeby móc się wypowiadać w temacie. Co do kryteriów, to zapraszam na wystawę - z pośród kilkudziesięciu prac wrocławskich architektów, plastyków, rzeźbiarzy na pewno znajdziesz coś dla siebie. Podejrzewam, że wypowiadając się w ten sposób obrażasz wszystkich uczestników konkursu, a pragne zwrócić Ci uwagę, że startowało w nim wielu znakomitych twórców, z których rzeźbami, budynkami, pracami masz prawdopodobnie styczność na codzień, o ile w ogóle zwracasz na takie rzeczy uwagę. A jeśli chodzi o kryteria - to były jasno sprecyzowane w konkursie! Tym się różni "zawód" artystyczny od np. wulkanizacji kół /ktory wymaga tylko wiedzy technicznej i praktyki/, że wkłada się w to uczucie, talent, poparte wiedzą i praktyką, starając się sprostać założeniom konkursu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: "włożyli wiele uczucia" - buhahahaha IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 10:26 mówmi jeszcze... Boryska, SARP to rzeczywiście mówi samo za siebie... co do reszty to bredzisz kotku o różowym futerku, mam takie same kompetencje jak nie większe a przemawiają za mną dokonania, a w konkursach tego typu nie startuję od lat, od czasu kiedy się zorientowałem o sposobie w jaki się je robi - przykładem konkurs na logo Wrocławia, które plagiatem jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosta Odpowiedź jestem lepszy niz Ty, a Ty lepszy niż On! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:45 I kompetencje większe masz od Ingardena, mhhhhmmmmmm. Taka postawa nazywa się MEGALOMANIĄ. Sam startowałem w tym konkursie, umiem uszanować werdykt komisji i nie staram się dyskutować z jej kompetencjami, choć mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że nasza była lepsza od tych nagrodzonych (mam świadomość subiektywności mojej oceny). Uważam, że było kilka dobrych prac - nie wszystkie przeszły do drugiego etapu, od tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: jestem lepszy niz Ty, a Ty lepszy niż On! IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 16:10 no cóż pożyjesz trochę dłużej to się dowiesz. megalomania imanentną częścią twórczości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 21.07.06, 07:49 Dlaczego GW jest takim admiratorem tej inicjatywy? Czy nie powiniście być czasami bardziej krytyczni wobec pomysłów, które jak widać nie cieszą się wielką atencją mieszkańców (ale to są przecież nic nie ważni forumowicze)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:51 Nasi - ty jesteś hitlerowcem, nazi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dro Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 08:19 ciekaw jestem czy "mlody wroclawski architekt" ma juz niezbedne uprawnienia do zrobienia projektu (to cos niecos wiecej niz koncepcja artystyczna ktora na razie ogladamy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:54 CIEKAWSKI JESTEŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehehehehe Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 25.07.06, 08:28 to mi się właśnie nie podoba w Dutkiewiczu, skłonność do celebry i pomnikomania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 08:42 od jest z tego doktorem, w KUL tez na pewno musial to uwielbiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROMOTOR W końcu coś się zmieni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:06 Przed Hotelem Wrocław też powinni coś zrobic, bo to pustynia w środku miasta. Jak na Europejską Stolicę zielona trawka to troche trąci ciemnogrodem!. A rondo tez powinni zmienić, bo troche piachu, kilka ławek i szalet...tak nie powinno centrum wyglądać. hmmm kiedyś przynajmniej były fontanny, kwietniki - to może czas na rzeźbe? A co do opinii - pamiętacie protesty, co do fontanny na rynku? o jak protestowali!!!, nawet po roku miała zostać zdemontowana, chyba Zdrojewski nawet deklarował że jest tymczasowa! - a stoi do dziś! JA JESTEM ZA. i fontanną, i pomnikiem, i nową galerią Czarneckiego, i wszystkim co wzbogaca Wrocław! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pisowiec Re: W końcu coś się zmieni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:45 Ja jestem i za fontanną i za bramą, za zmianą nazewnictwa ulic placów i dzielnic, a nawet i miasta, popieram EXPO, Euro, etc., etc. Protestuję jednak przeciw przelotom kukuruźników i herculesów nad miastem. Jeszcze potem jeden z drugim spróbują przez bramę przelecieć i 20 mln. może pójść na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEDZIE DOBRZE Re: W końcu coś się zmieni!20 mln na swiatynie! IP: 139.48.155.* 03.08.06, 19:20 Wszyscy bedziemy sie modlic o deszcz ,a nie tylko sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Ja bym postawił popiersie p. Wandzi Ziembickiej IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.08.06, 19:56 Tak właśnie popiersie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johansen Wrocław się buduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 15:56 a kto podpalił supersam "Rondo", koło ronda? Tam też coś ma powstać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.J.W. Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:27 Gratulacje - nie słuchaj zawistnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocław Kondolencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:59 Boże jaka szpetna obdzydliwość, ohyda, syf, po prostu nie wyobrażam sobie, by w tym miejscu mogło być tak brzydko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: Kondolencje - są debile na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:04 A Ty jesteś też taki brzydki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk071 Re: Kondolencje - są debile na forum IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 06.08.06, 15:42 Ciekawe jest tylko to, że we wszystko co dzieje sie w tym kraju trzeba wmieszać postać zwaną Jan Paweł II. Jakby brakowało polaków, którzy są równie czy nawet bardziej godni takiej inicjatywy. Myśle iż Maria Curie-Skłodowska by się na ten multimedialny pomnik nadawała - za wkład w światową nauke... taki promieniotwórczy pomnik... czy może jakaś inna wybitna postać Roentgen albo Alzheimer... Jestem przeciwny wyrzucaniu publicznej kasy na pomnik dla człowieka który został wybrany w głosowaniu na głowe kościoła katolickiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: Gratulacje IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 10:32 odezwało się kółeczko wzajemnej adoracji. czego ty mu gratulujesz? i czemu nie pozwalasz innym na własną ocenę? on może sobie takie "dzieła" u siebie w ogródku stawiać, natomiast to co stać ma w przeszczeni publicznej jest już sprawą nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.J.W. Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:06 OCENA INNYCH : PROJEKT ZAJĄŁ PIERWSZE MIEJSCE W KONKURSIE SPOŚRÓD OKOŁO 50 PRAC - dyskutuj z tym. - tego mu gratuluje! A jeśli uważasz że to wynik ustawiony, lub cała komisja pomyliła się w ocenie, to proponuje udac się do najbliższego psychologa, bo takie myślenie jest wynikiem głębokiej frustracji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeor Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:32 a ja gratuluje gównu - miliony much w komisji nie moga sie mylic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: Gratulacje IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 16:13 nic dodać, nic ująć - w samo sedno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: Gratulacje IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.08.06, 16:20 dobrze trafiłem - towarzystwo wzajemnej adoracji. mnie nie interesuje ten wasz konkurs, tylko arogancja z jaką odnosicie się do przestrzeni urbanistycznej, i do ludzi. twórcą będziesz dopiero jak zweryfikuje cię życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzątaczka Re: Brama, bramą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 17:28 ale kto będzie to ustrojstwo szorował z brudu? Pomnik Fredry w Rynku myją uczniowie XIII LO, którego jest patronem. Bramą mogliby się moim zdaniem zająć studenci Papieskiego Wydziału Teologicznego. Ja sama nie dam rady bo cierpię na lęk wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk szkło fe - beton lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:33 Ludzie wracamy do grot! za dużo szkła na około - to jest argument!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:22 Wielki_Czarowniku - nie za dużo czasu spędzasz przed komputeream - prawie na kazdym forum Twoja wypowiedź i w każdej sprawie jesteś ekspertem. hmmmm WYJDŹ CZASEM NA DWÓR, bo to niezdrowo tak. Moze coś Cię rozweseli, usmiechniesz się, będziesz miał więcej optymizmu i od razu radośniej spojrzysz na świat. Troszke pokory w wypowiedziach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik Re: Multimedialna brama na Trzecie Tysiąclecie IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 21:48 www.iskry.pl/modules.php?name=TVPR to brama prawdy Odpowiedz Link Zgłoś