Dodaj do ulubionych

Porzucają dzieci, bo jadą na saksy

• Gość: pluum Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: 83.16.31.* 24.07.06, 08:08
      jaka musi byc desperacja!!! ze kobieta decyduje sie zostawic dziecko
      w "ochronce"???
      • Gość: fifi Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 09:10
        tym bardziej, ze zadnej gwarancji, ze powroca do domu zdrowe, cale i z
        pieniedzmi, ktore im obiecuja przed podjeciem pracy!
        Kiedys sie smiano, ze nigdy wiecj komuny, ile osob teraz skomli komuno wroc!
        • sikorka68 Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy 24.07.06, 09:23
          Gość portalu: fifi napisał(a):

> tym bardziej, ze zadnej gwarancji, ze powroca do domu zdrowe, cale i z
          > pieniedzmi, ktore im obiecuja przed podjeciem pracy!
          > Kiedys sie smiano, ze nigdy wiecj komuny, ile osob teraz skomli komuno wroc!

Nie przesadzaj w drugą stronę. Ja pamiętam tamte czasy.
    • caysee Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy 24.07.06, 08:23

"Ale przepisy nie pozwalają dyrektorom domów dziecka (i pogotowi opiekuńczych)
      przyjmować dzieci, których rodzice wyjeżdżają na saksy. Nie pozwalają na to
      przepisy."

?!?!? Kto to pisal?
      • Gość: no name Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.4web.pl 24.07.06, 08:49
        Lepiej mi powiedz jak ona moze mieć "dwuletniego syna i póltoraroczną
        córkę "????????Wynika z tego, ze jej córka, była chyba pierwszym wcześniakiem ,
        który przeżył poza organizmem matki od 5 miesiaca, czyli wtedy, kiedy nie ma
        jeszcze w pełni wyodrębnionych płuc, wiec nie ma czego respirować!
      • Gość: fif Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 09:08
        moze redaktor z matura giertychowa?
      • Gość: Marta50 Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.06, 18:24
        Przypomnijmy sobie slynne "gracias, gracias, gracias" Marcinkiewicza.
        Europa ma otworzyc rynki pracy dla Polakow zeby porzucano dzieci, ludzie
        starszych pozostawiano bez opieki. Ludzie jakim jestescie narodem?
        Wybieraliscie nowy rzad,nowego prazdenta, gdzie wtedy mieliscie glowe?
        Na byle obiecanki bez pokrycia daliscie sie nabic w butelke, teraz wylyzkujcie
        sami zupe jaka sobie sami zgotowaliscie. Fanatyzm, nacionalizm, pijanstwo,
        korubcja, przestepstwa jak i wypaczenia szerza sie w kraju, politycy mysla tylko
        i wylacznie o wlasnych stolkach jak i zakrzewieniu niezgody w kraju. Poczekajmy,
        zobaczymy, czas pokaze co te rzady przyniosa Polsce?
        Sadze ze nic dobrego poniewaz znaczenie Polski jak i zaufanie do niej jakie
        zdobyto na krotki czas powoli zanika w Europie, sami Polacy wlasna glupota
        wszystko zniszczyli. Niezbyt ladny obraz ma Europa o Polsce.
    • Gość: xx Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: 80.54.171.* 24.07.06, 08:27
      Co na to rząd. Cona to PiS. Więcej kościołów.
    • micra kilka prawd "oczywistych" 24.07.06, 08:29
      1. Państwo nie jest od tego by likwidować bezrobocie,
      2. ani od tworzenia nowych miejsc pracy,
      3. ani od ułatwiania zakładania nowych firm,
      4. ani od decydowania jakie firmy pojawią się na dowolnym obszarze kraju,
      5. ludzie powinni decydować o swoim losie,
      6. PiS i spółka nie wzięli się z kosmosu - zostali wybrani przez ludzi - także
      tych, którzy nie poszli do wyborów, do tych, którzy nie poszli do wyborów
      miejcie pretensje, nie do tych którzy wybrali, oni mają to co chcieli,
      7. krytykujcie ludzi za ich czyny, nie za nazwisko.
      • Gość: starycynik Jeszcze jedna prawda IP: *.dyn.centurytel.net 06.08.06, 01:28
        Jedyne co panstwo "ma" robic to zbierac podatki, budowac z nich palace i
        kupowac limuzyny. O reszte niech sie ludzie martwia sami. To jest tzw.
        kapitalizm i demokracja.
    • Gość: kasia Jej półtoraroczna córka i dwuletni syn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 08:31
      Toż to fenomen biologiczny! Bardzo, bardzo wiarygodny artykuł - sezon ogórkowy
      w pełni.
      • Gość: mucha Re: Jej półtoraroczna córka i dwuletni syn... IP: 87.205.6.* 24.07.06, 15:57
        Wlasnie, nikt poza toba i mna tego nie zauwazyl???
    • rysio.ochucki Sam na siebie zrzuć bombę atomową... matole 24.07.06, 08:39
      W Warszawie też mieszkają normalni ludzie, którzy pracują, mają dzieci, starają
      się żyć normalnie... Tyle że polityków wybierają ludzie! A więc mamy takie
      elity jakie społeczeństwo. Miej co najwyżej pretensje do ciemnego ludu który
      kupił bzdury i (nie poszedł na wybory lub) zagłosował razem z moherowymi
      beretami na takich pajaców.
      • Gość: mtg Re: Sam na siebie zrzuć bombę atomową... matole IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 24.07.06, 08:52
        16 lat wladzy czerwonych poprzednikow chcesz zwalic na barki PISu ? To sa
        efekty poprzednich rzadow! ...A gzie jest KOR ?
    • Gość: Dziwić się im??? Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.localnet / 81.15.226.* 24.07.06, 08:50
      Ten artykuł prześlicie rządowcom, aby zobaczył jaki los zgotowali Polakom!!!
      Że społeczeństwo polskie jest już tak zdeterminowane, że musi podrzucać dzieci,
      bo w kraju nie może zarobić na chleb!!!. A rodzinka też biedna i wielu w niej
      bezrobotnych.
      Nie chcę tych ludzi w żaden sposób bronić, ale uważam, że to jest wina
      wyłącznie naszego rządu, który teraz powinien wypić to piwo, które nawarzył i
      wziąć pod opiekę takie dzieci. Przecież od slamsów w Polsce dzieli nas tylko
      maleńki kroczek. Dzięki naszym decydentom.
      No i nie zrozumcie mnie źle: naszym decydentom i ich rodzinkom slamsy nie
      grożą!. Oni już dawno zadbali o wysokie apanaże z rządowej kiesy! Tylko... co z
      resztą społeczeństwa???... Bez pracy, bez żadnych środków do życia i wciąż z
      rosnącymi obciążeniami finasowymi ustanawianymi przez coraz to nowych
      ministrów, coraz to nowy rząd, itd. Nawet świadczenia przedemerytalne i
      wcześniejsze emerytury zabrali!!! Chyba chcieli powiększyć rzeszę ludzi z
      wyciągniętą po jałmużnę ręką. A z tą ręką: to pod kościół, czy pod rząd??? A
      może sięgnąć bezpośrednio do kieszeni nowobogackich naszym kosztem???
    • Gość: zaorac was co to znaczy bezduszne? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 24.07.06, 08:54
      przeciez daliscie im becikowe, 2000 zlotych, na ile to mialo starczyc? teraz
      trzeba isc do pracy, a do pracy za 600 zloty niech sie scierwo pisu samo
      zatrudni, wiec wyjezdzaja, brawo lepperowo gietrychowe kartoflane scierwo,
      atomem was bydlo poubeckie, komunistyczne lajno!
    • Gość: Justyna Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.ds2.agh.edu.pl 24.07.06, 09:10
      Ludzie!!!w takich przypadkach kolejny raz przekonuje się, że rodzicami zostają
      ludzie bez rozumu...Jak tak można??? Pozostaje współczuć tym biednym dzieciom i
      matkom, w których całkowicie zanikł jakikolwiek instynkt( o ile w ogóle
      kiedykolwiek był)
      • Gość: Romek Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 09:24
        Dwa tygodnie temu czytałem o tym w Newsweeku. Dla dziennikarki dziecko
        pielęgniarki z Wrocławia miało rok, a drugie dwa. Poza tym utkwiła mi w pamięci
        scena z Opola, kiedy matka poszła do kibla w ośrodku interwencji kryzysowej i
        zwiala, zostawiając dwoje dużych już (chyba 7 i 9 lat) w kompletnej rozpaczy.
        To jest po prostu straszne. Kliknijcie tu (początek - tę historię z Opola -
        można przeczytać, ale trzeba się zalogować) :
        newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=15600
        • sikorka68 Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy 24.07.06, 09:28
          To są trgedje ludzi, którzy czują się bezsilni. Nie potrafią sobie poradzić w
          tym naszym buszu.
    • Gość: Evik Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: 195.116.198.* 24.07.06, 09:27
      Przerażające. Decyzja o pozostawieniu dziecka i wyjeździe za granicę to zapewne
      dla wielu osób jedna z najtrudniejszych w życiu. Co jednak zrobić jeśli nie ma
      się pieniędzy nawet na jedzenie (o innych potrzebach nie wspomnę)?. Kosztów
      wychowania dziecka nie pokryje becikowe. A jeśli celem becikowego miało być
      uzyskanie dodatniego przyrostu naturalnego to może lepiej te pieniądze
      przeznaczyć na inkubatory, badania prenatalne, opiekę medyczną - bo Polska ma
      jeden z najwięszych w Europie wskaźnik umieralności wśród niemowląt. Tymczasem
      nasz rząd przekazuje 20 mln zł na budowę świątyni Opatrzości Bożej (czy jak jej
      tam). Myślę że modlić można się nawet na trawie a tymczasem kościoły rosną u
      nas jak grzyby po deszczu. Założenie własnej działalności oznacza konieczność
      opłacania blisko 800 zł ZUS co miesiąc, rośnie więc "szara strefa" (dobrze że w
      chwili obecnej rozpoczynający działalność może płacić połowę tej sumy).
      Tymczasem rolnik płaci trochę ponad 200 zł KRUS na KWARTAŁ i jeśli przez jakiś
      czas nie opłaca składek to i tak dostaje emerytuję tyle że przez jakiś czas
      potrąca się mu zaległe składki. O rentach strukturalnych nie wspomnę. Przy
      dzisiejszym dostępie do maszyn ciężka praca rolnika to fikcja. Dlaczego na ten
      temat się nie mówi? Czy jest to strach przed liczną grupą społeczeństwa która w
      razie odebrania przywilejów ruszy z kłonicami na budynek sejmu?
    • Gość: sava Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: 156.17.79.* 24.07.06, 09:34
      A tatusiowie nie chca sie zajac swymi dziecmi???? Niech panstwo poszukuje ojcow
      tych dzieci. Wkura mnie to ze tylko matka, matka i matka! Najwyzszy czas
      skonczyc z" MATKA ZOSTAWILA, MATKA PORZUCILA, MATKA NIE UPILNOWALA ITD!!!!!!
      • sikorka68 tatusiowie 24.07.06, 09:45
        Właśnie, ktoś słusznie zauważył. Przecież, żeby takie dziecko mogło iść do
        adopcji, to trzeba zabrać prawa rodzicielskie nie tylko matce, ale też ojcu
        dziecka.
        Czy nie uważacie, że u nas za łatwo zabiera się prawa rodzicom. Coś z tym
        systemem jest nie tak.
        • Gość: matka55 Re: tatusiowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:43
          masz racje to jest chore-matka i matka
          mnie najbardziej denerwuja domy samotnych matek
          co to jest ?!!!
          a tatus wolny elektron zostaje w mieszkanku a zdarza sie ze gmnina doplaca do jego czynszu
          PARANOJA!!!!
          CZY NIE POWINNO BYC ODWROTNIE!!!!!?
          !!!
      • boykotka Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy 24.07.06, 10:28
        A no właśnie. Gdyby ojciec dzieci tej pielęgniarki zapewniał byt całej
        rodzinie, ta pani nie musiałaby wyjeżdżać za chlebem. Nie wspomnę tu o
        instytucji babci, cioci itd. Może należałoby ustalić hierarchię, kto kogo w
        pierwszej kolejności porzucił ??? A państwo niech się zajmie ściąganiem
        alimentów
    • Gość: blum Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.pc-help.com.pl 24.07.06, 09:42
      A co u licha ma z tym wspolnego rzad? Artykul nie jest o tym ze ludzie jada bo
      im ciezko sie w Polsce utrzymac. O tym wszyscy wiedza. Artykul jest o tym ze
      matki porzucaja dzieci w domach dziecka bo chca jechac dorobic. I to jest
      przejaw bezmyslnosci i okrucienstwa niezalezny od ekipy rzadzacej. Nie jestem
      fanka PISu, ale dopuszczam do siebie mysl ze susza, pozary, czy okrutni rodzice
      moga nie miec nic wspolnego z partactwem aktualnego premiera.
      A propos becikowego (ktorego jestem przeciwnikiem), te dzieci o ktorych mowa w
      artykule nie mogly byc poczete dzieki tej "zachecie". Sa zbyt duze.
    • Gość: emigranci Dziękujemy SLD ,AWS ,a teraz w PiS du. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 09:46
      • Gość: ann Re: Dziękujemy SLD ,AWS ,a teraz w PiS du. n/t IP: 217.153.180.* 24.07.06, 09:52
        to sie nazywa polityka prorodzinna, ludzie zeby utrzymac rodzine musza
        wyjezdzac za granice :/
    • Gość: Zeke Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: 212.160.172.* 24.07.06, 10:15
      Efekty polityki "prorodzinnej".
    • dawid_madian Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy 24.07.06, 10:45
      Dość specyficzny system wartości posiadają te quasi-matki.

• Gość: eeeee Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.wolfson.cam.ac.uk 24.07.06, 10:46
      niech zostawia wiec dzieci w tym oknie co siostrzyczki w krakowie otworzyly;
    • Gość: nina Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.aster.pl 24.07.06, 10:59
      TO SPRAWA BARDZO INWIDUALNA ,NA KARZDA TSZEBA SPOJRZEC INACZEJ .SA NAPEWNO
      MATKI KTORYM DZIECI WLASNE PRZESZKADZAJA ,A INNE KTORE BARDZO KOCHAJA SWOJE
      DZIECI I TAKI WYJAZD JEST DLA NICH POLEPSZENIEM ZYCIA .NAJBARDZEJ DENERWUJE
      MNIE RZAD ZE WIDZY CO SIE DZEJE I NIC NIE ROBI ZEBY ZYLO NAN SIE LEPIEJ W TYM
      KRAJU
      • bernard.gui no comments... n/t 24.07.06, 11:08
    • Gość: attbasz Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.adm.us.edu.pl 24.07.06, 11:00
      Matki? A gdzie są ojcowie tyh dzieci???
    • Gość: attbasz a gdzie są ojcowie tych dzieci????? IP: *.adm.us.edu.pl 24.07.06, 11:01
      Matki? A gdzie są ojcowie tyh dzieci???
      • eva15 Re: a gdzie są ojcowie tych dzieci????? 24.07.06, 11:31
        już dawno zagranicą
    • Gość: Jerzy Porzucają dzieci, jadąc na saksy bo nie mają wyjśc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:01
      Czy ludzie tak postępują bo nie kochają swych dzieci czy dlatego, że nie mają
      innego wyjścia ?
      Na skasach spotykają się z upokorzeniami a nawet z ryzykiem utraty życia. Nasz
      rząd przygląda się pozostawianiu dzieci z dezapropatą, ale pomoc biednym ludziom
      niema zamiaru.
      Niedługo odezwie się Rydzyk, który utworzy internet dla dzieci pozostawionych
      gdzie będzie pranie dziecięcych mózgów.
    • Gość: asia* Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: 156.17.201.* 24.07.06, 11:09
      Co z ciebie za człowiek że cytujesz Dzierżyńskiego. Chyba nic o nim nie wiesz ?
      Myślę że to nie jest wina tylko polityków ale również i rodziców. Co za rodzic
      oddaje dziecko bo "musi do pracy jechać". Przecież i u nas brakuje rąk do
      pracy. Może w małych miastach i na wsiach jej nie ma albo jest niewiele ale w
      dużych aglomeracjach wciąż brakuje kucharzy, pomocników kucharzy, kelnerów,
      sprzedawców, budowlańców, hydraulików, nawet opiekunek dla dzieci,itd. Sama
      jestem matką 3-ki dzieci i nie wyobrażam sobie czegoś takiego jak oddać je do
      domu dziecka.
      I proszę nie mówić że widać w ciężkiej sytuacji nie byłam, bo byłam w
      przeróżnych. A jak ktoś chce dziecko porzucić to i rząd tu nie pomoże.
      • Gość: matka Polka Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:40
        Ty jesteś albo popieprzona, albo nie znasz życia. Jak mnie 10 lat temu zwolnili
        z pracy, to już nikt , nigdy, nigdzie nie chciał mnie przyjąć. O wyemirowaniu do
        dużego miasta nie mogłam marzyć , bo co miałam zrobic z dwojgiem dzieci?
        Wynajęcie mieszkania nie wchodziło w rachubę, bo wtedy za co żyć?
        Zeby dzieci miały po mnie rentę, usiłowałam popełnic samobójstwo.Odratowali.
        Sąsiedzi przy dzieciach pomogli.
        Acha, jestem po studiach.
        • tomekjot Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy 24.07.06, 12:13
          Wyrazy współczucia dla dzieci, że mają taką matkę. kobieto ty się lecz.
    • tomekjot propozycja 24.07.06, 11:15
      W takim wypadku jedynym prawnie dopuszczalnym rozwiązaniem jest skierowanie do
      sądu prezez MOPS wniosku o odebranie praw rodzicielskich i wtedy jest podstawa
      do umieszczenia dziecka w placówce opiekunczo wychowawczej.

zatroskany
    • Gość: matka Polka Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:32
      Ot i Polska właśnie. Tu nie ma co komentować, bo słowa grzęzną w gardle.
      Ale trzeba zwrócić sie do parlamentu, żeby zainicjował jakąś mszę w tej intencji
      i dołożył jeszcze parę złotych na jakąkolwiek świątynię.Albo nawet na wszystkie.
      A te niezaradne baby niech spadają z tego kraju ze swoimi bachorami.Pewnie
      głosowały na SLD to ich Bóg pokarał.
    • Gość: smutny Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:34
      Emigracja zarobkowa na dużą skalę- to tragedia dla kraju i narodu, a wstyd dla
      władzy.
    • real1234 Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy 24.07.06, 11:42
      A co ma do tego koalicja? Jakie głupoty ludzie pisza!!!Koalicja nie naprawi
      Polski w rok, ani w 4. Cos, co bylo psute przez lata, bedzie przez lata
      naprawiane. Kupa durniow. Chca z mety szklane domy.
      • marklips Re: Porzucają dzieci, bo jadą na saksy z glodu i.. 24.07.06, 12:41
        Przeczytaj moj komentarz,powyzej.Jak sa miliardy na bron musza byc pieniadze
        na dzieci.Glosuj za 400 Zl rodzinnego,miesiecznie,
        minimum na kazde dziecko czy z biednej
        czy z bogatej rodziny.Recepta:3 prawnikow z zachodnim wyksztalceniem,
        3 Ekonomistow z zachodnim wykszalceniem i decyzja w ciagu 14 dni!
        Zadnych szklanych domow ale ratunek dla dzieci i ich matek!!!!!!!!!
        Mark Lips
        komponist24@gmx.de
        Pozdrawiam.

> A co ma do tego koalicja? Jakie głupoty ludzie pisza!!!Koalicja nie naprawi
        > Polski w rok, ani w 4. Cos, co bylo psute przez lata, bedzie przez lata
        > naprawiane. Kupa durniow. Chca z mety szklane domy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka