Dodaj do ulubionych

Absolwenci SP54 ul. Reja

08.07.02, 21:48
czy zaglada tutaj ktos z absolwentow sp54??? coz to za wspaniala szkola byla...
Obserwuj wątek
    • graj71 Re: Absolwenci SP54 ul. Reja 07.08.02, 08:33
      Pewnie, że tak. Ja tu szczerze mówiąc jestem pierwszy raz i taka miła
      niespodzianka. Kiedy zaliczyłeś tą szkółkę?
      • Gość: bobopik Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 00:37
        skanczylem ja bodajze w 2000 roku a moj brat w 1995, a ty??
        • graj71 Re: Absolwenci SP54 ul. Reja 09.08.02, 07:52
          No ja zdecydowanie wcześniej. Zacząłem w 1978 czyli koniec przypadł na 1984,a
          ostatnie 2 klasy w inne szkole. Wynika z tego, że mam zdecydowanie więcej
          lat...
          • Gość: azja Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.02, 20:16
            graj71 napisał:

> No ja zdecydowanie wcześniej. Zacząłem w 1978 czyli koniec przypadł na 1984,a
            > ostatnie 2 klasy w inne szkole. Wynika z tego, że mam zdecydowanie więcej
            > lat...

a ja w 78 byłam już w 3 klasie, więc jestem najstarsza. pamiętacie palutkiewicz
            od muzy, to był dopiero postrach. albo dyrektora ślipca, albo panią szymczak od
            matmy( bardzo za mich czasów fajna babeczka to była) pani kogutowa robiła z
            nami zacier niby , że obserwujemy fermentację tlenową. wiele fajnych wspomnień
            wiążę z tą budą. opowiedzcie coś...pozdrawiam azja
            • Gość: Kaja Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.magma-net.pl 12.08.02, 21:53
              O rany p. Palutkiewicz nie do zdarcia była! Ja miałam z nia przyjemność w
              ostatnich klasach czyli gdzieś tak 7 może osiem lat temu. Wspominam czule
              lekcje plastyki z p. Dybczyńską, dotąd mi zacięcie plastyczne pozostało-m
              potrafiła zarazić tematem. Poza tym gdzie teraz szukac szkoły z dwoma językami
              na poziomie, a u nas były!
            • Gość: Kaja Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.magma-net.pl 12.08.02, 21:58
              Aaa i przypomniało mi się,że w jasełkach chronicznie grywałam Józefa bo
              najwyższa byłam:) Kółko teatralne było i nikt nie narzekał, że mu za to nie
              płacą...
              • Gość: azja Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.02, 14:23
                Gość portalu: Kaja napisał(a):

> Aaa i przypomniało mi się,że w jasełkach chronicznie grywałam Józefa bo
                > najwyższa byłam:) Kółko teatralne było i nikt nie narzekał, że mu za to nie
                > płacą...

to bardzo się szkoła zmieniła od moich czasów.. nawet koło teatraln było, no
                no. kiedy ja chodziłam do niej to było co najwyżej harcerstwo i sks, acha i
                koło biblioteczne polegające na okresowym myciu okien w bibliotece. a dziwi
                mnie że palutkiewicz była aktywna pedagogicznie jeszcze 7 lat temu , bo mnie
                się wydawało, że nie należy juz do najmłodszych , kiedy mnie uczyła gry na
                wiolince tudzież flecie prostym
                • Gość: bobopik Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 19:39
                  wiecie ze jeszcze ja i moj brat pamietamy p. palutkiewicz. a pani szymczak
                  (misie kochane, ludziska niedobre) byla i jest wprost kochana po prostu
                  najlepsza w tej calej szkole!!!!!!
    • Gość: Jarecki-Kanada Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.qc.sympatico.ca 14.08.02, 20:15
      Czesc wam!!!
      Nie bylem absolwentem waszej szkoly ale mialem przyjemnosc pracowac w waszej
      szkole jako wychowawca pol-internatu w latach'87-'88.
      Pamietam ze zostalem z tej szkoly wywalony za
      dzialalnosc "antypanstwowa".........hehehe.........to byly wesole czasy.
      Pozdrawiam moich wychowankow.

Jarek-"Jarecki"
      • Gość: greku witam IP: *.ipt.aol.com 07.09.02, 08:46
        ja skonczylem 54 w 92 roku a pana Jareckiego pamietam przynajmniej mi sie
        wydaje ze bylismy razem na wycieczce ,gdzie to bylo nie pamietam chyba w
        gorach ,a moja wychowawczynia byla pani od plastyki ,pamietam ze byla to
        niezla laska
        pozdrawiam
      • Gość: baśka Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.eranet.pl 06.06.06, 19:20
        cześć Jarecki daj głos bo nie wiemy co tam u was Haroldy telefon harolda taki
        jak był mam nadzieje że to przeczytasz narka słoneczko
    • Gość: gwiazdka Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.02, 19:44
      skonczylam w 2002 i to wlasciwie juz 13 gimnazjum, a nie 54 SP :/
      ale i tak ta szkola zawsze bedzie mi sie kojarzyc z szanowna pania dyrektor-
      suleja, ktora wychwytywala nas na korytarzu i toalet prowadzila w celu zmycie
      makijazu ;P
      • Gość: ulencja Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.magma-net.pl 06.06.05, 22:34
        ja też skończyłam tę szkołę w 2002r.:) która klasa byłaś?:)
    • kedmund poszukaj na szkolnelata.pl 11.10.02, 14:47
    • wedzonka Mam tu cos co moze Was zainteresowac... :) 31.07.03, 20:37
      Co niektorzy pewnie rozpoznaja okna w ktorych sie uczyli:

community.webshots.com/photo/82371531/82375836utsJKX
      community.webshots.com/photo/82371531/83692192NSOPVV
      Jest tez cos dla bezsennych:
      community.webshots.com/photo/82371531/83692336sInIcu

Pozdrawiam! :)
      • Gość: bobopik Re: Mam tu cos co moze Was zainteresowac... :) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 19:01
        swietne zdjecia!!!!!! najlepsze jest te noca!!!!!!
    • Gość: Jarek Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: 217.166.230.* 22.11.03, 21:11
      Witam,

Ja skończyłem to odlotową szkołe w 1988 roku klasa B.
      Uczyła mnie Palutkiewicz (crazy women), Szymczak (super),
      Pielecka (wychowaczyni). Super wspomnienia
      aa i taka wariatka od Polskiego Gireń :)
      • Gość: lorek Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 18:39
        no to byla smieszna szkola, naprawde smieszna ... ja skonczylem ja w 97,98
        jakos tak ... ale co to za czasy byly no i nasza wychowawczyni Grabowska cud
        kobieta !!! niezapomniane lekcje polskiego z Jagudzka, matematyka z Szymczak
        no i moja ulubiona :) bilogia z Rzepeckim. Co to za sklad byl i za czasy ...
        fajnie czasem powspominac... jakby ktos chcial powspominac eweb@lor.pl :)
      • sebulbiak Re: Absolwenci SP54 ul. Reja 09.12.25, 12:36
        Teresa Palutkiewicz ze skrzypcami 🤣🤣
    • Gość: jacom :-)))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 23:37
      Spędziłem w tej budzie 9 lat (razem z gimnazjum), to były bardzo fajne czasy.
      P. Szymczak uczyła już w latach 70??!! To niesamowite...Z nauczycieli dobrze
      wspominam p. Tymoniewicza i jego "proszą" :-) Poza tym p. Pogwizd od
      francuskiego i p. Olejczuk od geografii też były spox. A kto pamięta Irenek
      Tomczak? Fajne uwagi stawiała...THX za te zdjęcia szkółki, mam duży sentyment
      do tych murów. Ma ktoś może podobne??
      • Gość: bobopik Re: :-)))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 22:12
        P. Szymczak to na prawde swietna nauczycielka i bardzo mila osoba. "tymon" tez
        byl niezly ("proszą"), p. Pogwizd byla moja wychowawczynia przez chyba 2 lub 3
        lata. pzrez rok mialem p. wojtynka jako wychowawce (!!!! prawidlowo 10
        niutonów), p. Olejczuk to tesh wspaniala nauczycielka z odpowiednim podejsciem
        do ucznia. a tak na marginesie p. tomczak byla smieszna (szczegolnie jak sie
        pisalo sprawdzian z zeszytem otwartym na lawce)
    • Gość: kijfa Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.sympatico.ca 05.03.04, 04:49
      Pozdrawim wszystkich.Ja wystartowlem w 1970 klasa "a" przeprowadzilem sie w
      1976 takze nie skonczylam tej WSPANIALEJ szkoly ale wspomnienia
      zostaly.Niewielu nauczycieli pamietam ale pania Szymanska z ktora mialem duzo
      problemow .Jeszca raz pozdrowienia.Czesc!
      • opop111222 Re: Absolwenci SP54 ul. Reja 22.11.23, 01:51
        Ja tez zaczelam 1970 skonczylam 1978 pamietam Szymanska dobrze,okropna kobieta,ciagle cos sprzedawala,
    • Gość: Michael Tokay Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: 5.2.1R* / *.bay.webtv.net 02.08.04, 09:59
      Milo jest przeczytac o szkole #54.Kiedy konczylem w 1960, to szkola byla podzielona na #54 i #61.Ciekawe czy ktos sie odezwie z klasy B (#61). W tym czasie rozpoczol prace pan Kogut, ktory organizowal obozy wedrowne piesze i rowerowe.Pozdrawiam kolezanki i kolegow.
      • Gość: r Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.dozamel.ssk.pl / *.dozamel.ssk.pl 18.02.05, 11:26
        ja konczylem gdzies w polowie lat 90.pani Pogwizd dyla moja wychowawczynia pare
        ladnych lat, z Wojtynkiem fizyka to bylo cos. bardzo mile wspominam historie u
        p. Tymoniewicza (mruczek- tak na niego mowilismy). biologia to p.Rzepecki i ...
        nie pamietam . chemia - p.Siwek, polski- p.Misiejuk, matma- na poczatku z takim
        siwym jegomosciem (nie pamietam nazwiska)z ktorym przez 2 lata tluklismy
        ulamki, cale szczescie ze zmienil sie nauczyciel, geografia p. Olejczuk, muzyka-
        oczywiscie p. Palutkiewicz. a wf- p. Homańczuk dzieki niemu kocham
        koszykowke. :)
        to byly cudowne lata
      • Gość: JW Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.arcor-ip.net 17.04.05, 20:48
        Pamietam, ze szkola byla kiedys podzielona, ja rozpoczynalem ja w 1968 roku i
        kiedy przechodzilem do trzeciej klasy dolaczyli do nas # 61. Wtedy dyrektorem
        zostal Slipiec, Pamietam go tylko z dobrej strony. Dla milosnikow pani
        Palutkiewicz moge dodac, ze kiedys tuz obok niej zawsze bal pan Fijas, kiedy ona
        przygrywala na skrzypcach, on meczyl swoj akordeon... Kupa byla przy tym
        smiechu. Milo wspominam pania Richter, i jeszcze kilku fajnych nauczycieli,
        ktorych nazwisk juz dokladnie nie pamietam. Podobno warto teraz odwiedzic ten
        budynek (Gimnazjum) dziedziniec wewnetrzny zostal pokazowo wyremontowany.
        • tit0 Re: Absolwenci SP54 ul. Reja 14.06.05, 14:54
          hmm...szkoda ze nas tak niewielu...tu jest
          • Gość: eng Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.15, 15:33
            Witam,

Kończyłam tą szkołę w latach 80 - tych. Panią Kocur pamiętam. Muzyki uczyła mnie Pani Palutkiewicz. Potem szkoła średnia i studia na naukach politycznych.Wróciłam na praktyki nauczycielskie do szkoły. Fizyki uczył wtedy facet _wicedyrektor. Historii i WOS (wiedzy o społeczeństwie) uczyła pani Piesyk.
            • Gość: azja Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.17.199.109.static.rdi.pl 27.08.15, 23:05
              ja też znam tych nauczycieli-kończyłam szkołę na początku 80-tych. Matmy uczyła mnie pani szymczak krystyna o ile nie przekręcam , a polaka pani załoga, pani piesyk wos a historii pani janikowska. Fizyki uczył ślipiec - dyrektor. Baliśmy się pani palutkiewicz i pani zabówki bo krzyczały. Fajna była szkoła , wielka i tajemnicza z tymi swoimi zakamarkami
        • Gość: malgorzata "Kuba" Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:12
          zaczelam nauke w tej szkole w 1967 roku. Wtedy jeszcze faktycznie bylismy
          podzieleni na dwie podstawowki - 54 i 61. Ale gdzies w polowie (czwarta - piata
          klasa) zostala tylko 54. Do podstawowki, oczywiscie duzo pozniej, chodzily
          rowniez moje corki (jedna jest w tej chwili w gimnazjum, ktore miesci sie
          obecnie w tym budynku). A pani od plastyki ( p. Dybowicz) miala wtedy na
          nazwisko Kocur. Z innych nauczycieli pamietam pania Kogut (biologia) - ktora
          wslawila sie slowami: "niestety nie bedziemy dzis ogladac probek pod
          mikroskopem, bo oba trzy sie zepsuly". Bylo wspaniale, szczegolnie, ze istnialo
          wiele kol zainteresowan. Uwielbialam SKS, a szczegolnie siatkowke, w ktora
          gralysmy pod okiem pani Gruszeckiej (szczegolnie milo zapadla mi w pamieci), a
          zeby uniknac zlej oceny ze spiewu zapisalam sie do choru (a glosu ci u mnie za
          grosz)i na akademiach szkolnych ruszalam ustami, nie wydobywajac z siebie
          glosu - hihi - ale sie obronilam przed zla ocena:). Wielkie podziekowania
          skladam pani Richter za lekcje matematyki - dzieki niej nigdy pozniej w trakcie
          nauki nie mialam klopotu z tym przedmiotem. I wspanialej pani od polskiego
          (postrach szkoly) - zostala pozniej z-ca dyrektora (przepraszam - w tej chwili
          nazwisko wypadlo mi z pamieci). Caluski dla p. Dybowicz - byla moja
          wychowawczynia. I dla wszystkich absolwentow piecdziesitki czworki. Malgorzata
          Kubiak - obecnie Stefaniec. Stefaniec2@op.pl
    • Gość: mikko Re: Absolwenci SP54 ul. Reja IP: 82.160.110.* 18.06.05, 13:25
      Witam wszystkich. Kończyłem 54 w 1977. Zapamiętałem p.Mostowską od
      matematyki...Resztę zatarł czas. Za moich czasów nagrywano w szkole jakiś film
      na sali sportowej.
      Pozdrawiam wszystkich absolwentów.
      • opop111222 Re: Absolwenci SP54 ul. Reja 22.11.23, 01:53
        tak tez pamietam film, tytul jesli dobrze pamietam atleta,
    • Gość: kijafa kilka zdjec IP: *.sympatico.ca 03.07.05, 00:59
      wroclaw.hydral.com.pl/000579,obiekt.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka