Dodaj do ulubionych

Ile krasnali we Wrocławiu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 16:37
Ile znacie krasnoludków we Wrocławiu? Ja narazie wiem o 10 + te które będą w fontrannie koło Teatru Lalek.
Obserwuj wątek
    • m.u84 Re: Ile krasnali we Wrocławiu? 28.07.06, 18:39
      A możecie wymienić te 10 krasnali (gdzie są)?
      Ja wiem o 5 pierwszych - dwóch na Świdnickiej, pod UWr, koło Odry, na Jatkach.

A gdzie kolejnych 5? :)
      • o.beyzyma Re: Ile krasnali we Wrocławiu? 10.09.06, 22:01
        jEST JESZCZE STRAżNIK ZA DOMKIEM "jAś" ORAZ 4 NA BASENIE na ul. Teatralnej A
        wczoraj pojawiły się dalsze na pl. Solnym, ale już nie autorstwa T. Moczka -
        ohydne: brzydkie i tandetne, zueLnie b ez wdzięku poprzednich!
        • Gość: dżo. Re: Ile krasnali we Wrocławiu? IP: *.magma-net.pl 01.04.07, 09:16
          - 2 Syzyfki przy granitowej kuli na deptaku na Świdnickiej
          - Rzeźnik na Jatkach
          - Szermierz koło gmachu UWr
          - Pracz Odrzański nad brzegiem Odry przy wyspie Piasek
          - Strażnik Śpioch, przy wrotach za Jasiem i Małgosią. na wrotach widnieje napis
          w trzech językach; "Osada Krasnoludków. Patrz pod nogi!"
          - na słupach latarni przy Oławskiej i Świdnickiej
          - przy fontannie obok Teatru Lalek
          - na kąpielisku przy ul.Teatralnej
          - w podstawówce na Menniczej

zbyt dużo by wymieniać. ogólem jest we Wrocławiu ponad 20 Krasnali. :)

pozdrawiam!
          • hobbitfrodo Re: Ile krasnali we Wrocławiu? 12.04.07, 12:50
            jest jeszcze ten biedaczek za kratkami w starymwięzieniuna więziennej oczywiście :)
            • benderro Re: Ile krasnali we Wrocławiu? 18.04.07, 00:51
              rzeźnika niestety ostatnio uprowadzili. Podobno będą chcieli okupu :))
            • Gość: aaabet Re: Ile krasnali we Wrocławiu? IP: *.magma-net.pl 28.10.07, 12:41
              Ostatnio widziano także istotkę przypominającą krasnala obok budynku C13 na PWR :-)
              • Gość: Camparis Re: Ile krasnali we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 14:16
                Poszłam go zobaczyć :)

miastowroclaw.blox.pl/2007/10/Wyksztalciuch.html
        • Gość: Dozorca Re: Ile krasnali we Wrocławiu? IP: *.zlotniki.pl 30.04.07, 23:27
          Na Na placu solnym na latarniach
    • Gość: Camparis Re: Ile krasnali we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 00:09
      wystarczy wejść na www.krasnale.pl
      jest tam komplet informacji + forum :)
      • spacerownik.wroclawski.eu Re: Ile krasnali we Wrocławiu? 28.09.08, 21:55
        No właśnie mogliby trochę zaktualizować...
        podliczyłam i podałam pełny spis na końcu trasy "polowanie na krasnoludki" na
        spacerowniku.
        Wyszło około 50 :-)
    • Gość: Mietek Re: Ile krasnali we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 01:28
      No i jeszcze tu mam parę zdjęć Krasnala Kupczyka, który stoi przed
      Centrum Handlowym ARENA przy ulicy Komandorskiej 66:

picasaweb.google.pl/f.mietek/KrasnalKupczyk
    • Gość: Gosia Re: Ile krasnali we Wrocławiu? IP: *.gprs.plus.pl 05.07.08, 19:56
      Jest jeszcze jeden na budynku telekomunikacji w rynku, jeden pod pizza hut w
      rynku, na legnickiej koło magnolii, koło przejścia świdnickiego, od strony
      rynku, pod urzędem stanu cywilnego, pod pasażem grunwaldzkim obok rycerza...
    • Gość: g Re: Ile krasnali we Wrocławiu? IP: *.elpos.net 05.04.09, 00:00
      Lepsze rzeźby.

-----------------------
      O sąsiadach www.wredny-sasiad.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka