Dodaj do ulubionych

Kara za nadpłatę

10.10.06, 20:27
obywatel ma się czuć zagrożony, bo to on jest dla państwa, a nie państwo dla
obywatela. POza tym powinien zawsze czuć się winny, a jeśli nie wie za co, to
tym gorzej dla niego. Takim "obywatelem" zdecydowanie łatwiej się rządzi- nie
podskakuje, nie wytyka państwu, że durne, taki obywatel po prostu się boi i
dziękuje państwu, że (jeszcze) żyje.
PRL wciąż żyje - w polskiej administracji
Obserwuj wątek
    • Gość: pededro Re: Kara za nadpłatę IP: *.magma-net.pl 10.10.06, 21:51
      To kolejny przykład absolutnej NIERÓWNOŚCI wobec prawa. Urząd za zwłokę może Ci nałożyć karę w
      praktycznie dowolnej, ustalonej przez siebie wysokości, nie mającej żadnego związku z własnymi
      stratami i kosztami. Natomiast Ty obywatelu, w razie niedopełnienia obowiązków przez urząd, możesz
      co najwyżej doczekać się zwrotu odsetek ustawowych, o wyrównaniu RZECZYWISTYCH, możliwych do
      udokumentowania strat możesz zapomnieć. Niestety, to nasi wybrańcy (od kilkunatsu lat to już są
      rzeczywiście nasi reprezentanci :-(, Tworzą takie prawo, które obywatela ma głęboko w D. Ot choćby
      wymiana praw jazdy. Zamiast przysłać mi do domu nowy druczek (w końcu wiedzą, gdzie mieszkam,
      jak wyglądam i wszystko inne), państwo NAKAZUJE mi wypełnić papierki, ZAPŁACIĆ, odstać swoje w
      kolejce, a jeśli tego nie zrobię, to grozi mi MANDAT w wysokości do 500 zł. Tak straszyli. Tyllko, że ja
      mam te pogróżki tam, gdzie Państwo ma mnie. Na moim druczku jest wyraźnie napisane, że prawo
      jazdy jest ważne BEZTERMINOWO. Więc mogą się pocałować tam, gdzie mnie mają :-)
      • Gość: luk Re: Kara za nadpłatę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 22:24
        Czy ten tekst wymaga jakiegoś komentarza?Wydaje mi się, że NIE. Jak to mawiał
        kiedyś poeta: A to Polska właśnie. I chyba nic sie nie zmieniło.
    • Gość: Marcin Kara za nadpłatę IP: *.crowley.pl 11.10.06, 07:36
      Fiskus to jeszcze nic w porównaniu z ZUSem :P
    • Gość: o żesz wy... Kara za nadpłatę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.06, 09:26
      Paranoiczna sytuacja to jest wtedy, kiedy człowiek nie chce dostać forsy
      przelewem, tylko jak idiota chce po nie latać na pocztę. Jakby się baba nie
      wydurniała, to by nie było żadnej sprawy, a tak nie tylko się stresowała, ale
      jeszcze zwiększyła koszty działania urzędu, bo przesłanie przez pocztę jest
      sumarycznie bardziej skomplikowane.

A że ktoś tam zapomniał skreślić niepotrzebny kawałek druku... W tym pzypadku -
      wielkie mi rzeczy.
    • Gość: karol Kara za nadpłatę IP: *.tvk-gaj.pl 11.10.06, 09:31
      Za mandat tzw.uliczny w pismie z urzedu skarb. straszono zajęciem nieruchomości.
      Obywatel ma sie bać ....
      Czas zmienić stare wzory druków przyprawiających obywatela o zawał...
    • Gość: Kryłow Kara za nadpłatę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 09:48
      Czy może być lepszy dowód głupoty mutantów pracująch w US, że nie wspomńe o
      piekarzu z Legnicy za wydawany bezplałtnie chleb za domiar z tego tytułu. Ganz
      genau jak za komuny !!!
      • Gość: EWa Re: Kara za nadpłatę IP: *.CNet.Gawex.PL 11.10.06, 09:53
        I to , a nie lewicowe sympatie , jest prawdziwy postkomunizm! Traktowanie ludzi
        jak bydła, urzędnicza arogancja i niekompetencja, bezkarność w przypadku
        popełnienia błędu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka