Dodaj do ulubionych

Hampel odchodzi do Unii Leszno

IP: *.wroclaw.mm.pl 11.10.06, 23:23
A bedzie jakis silny polak czy robimy sobie kolonie?
Zeby potem nie bylo jak kiedys ze ktos nie pzyjedzie czy inaczej zawiedzie w
najwazniejszym momencie z braku przywizania do klubu.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Hampel odchodzi do Unii Leszno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.06, 17:10
      bez przesady sami obco ? :| nie zgodze sie ze polacy sie bardziej do klubow
      przywoiazuja bo to nieprawa np. nasz hans mtory olał wielka kase z rzeszowa i
      zostal we wroclawiu choc nikt o tym nie mowi ale np.crump to juz tylko dla
      forsy jezdzi. taki hansow jest malo, wiec jak zrobimy sobie kolonie crumpow to
      nic poza wynikiem z tego zuzla miec nie bedziemy...warto?
      • kyos Re: Hampel odchodzi do Unii Leszno 12.10.06, 18:02
        Gość portalu: x napisał(a):

> nasz hans mtory olał wielka kase z rzeszowa i
        > zostal we wroclawiu choc nikt o tym nie mowi ale np.crump to juz tylko dla
        > forsy jezdzi. taki hansow jest malo

co powiedział Hans tuż po ostatnim meczu WTS-u:

"We Wrocławiu jest bardzo dobra atmosfera i trudno byłoby mi się rozstawać z
        drużyną. Mam JEDNAK [podkr. moje] oferty aż z dziewięciu polskich klubów i
        wszystko będzie zależało od negocjacji. Akcje WTS-u na pewno stoją bardzo
        wysoko, ale jak wszystko się potoczy, zobaczymy w najbliższej przyszłości."
        za: Dariusz Józefczak "Radość po wrocławsku"
        TŻ nr 42(830) z 15.10.2006, s.28

z tych słów nie wynika że oto Hans chce jeździć tylko we Wrocławiu, oddaje się
        do dyspozycji klubu i w ogóle występuje w roli pokornego petenta czekającego na
        łaskę startów w WTS-ie --to brzmi raczej jakby to on oczekiwał takich
        deklaracji klubu popartych forsą, a jak nie to bez żalu znajdzie innego
        pracodawcę
        no i trzeba zwrócić uwagę że to tak naprawdę WTS przygotował Duńczyka
        kondycyjnie do tego sezonu (wspominał o tym sam Cieślak) --więc tu jest raczej
        nie przywiązanie do barw czy kibiców (jakoś mało ich było na stadionie przez
        cały sezon) tylko co najwyżej pewien dług wdzięczności wobec klubu
        • Gość: do kyosa Re: Hampel odchodzi do Unii Leszno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.06, 19:37
          słuchaj sie wypowiedzi zawodnikow a daleko zajdziesz :) przeciez nie powie tak
          zostaje bez uzgodnienia warunkow bo gdyby mial po tym odejsc nie dogadujac sie
          z klubem wyszedlby na SMIECIA zawsze trzeba sobie zostawić margines błędu.
          oczywiscie że za darmo nie jezdzi, przeciez to jego praca - ale oferte za
          wielką kase odrzucil na rzecz wrocławia i chwala mu za to!
          • kyos czytaj uważnie 13.10.06, 10:15
            Gość portalu: do kyosa napisał(a):

> słuchaj sie wypowiedzi zawodnikow a daleko zajdziesz :) przeciez nie powie
            > tak zostaje bez uzgodnienia warunkow bo gdyby mial po tym odejsc nie
            > dogadujac sie z klubem wyszedlby na SMIECIA zawsze trzeba sobie zostawić
            > margines błędu. oczywiscie że za darmo nie jezdzi, przeciez to jego praca -
            > ale oferte za wielką kase odrzucil na rzecz wrocławia i chwala mu za to!

widziałeś cytat na który odpowiadałem?

ja po prostu nie kupuję bajki że Andersen będzie tak wierny Wrockowi jak
            Knudsen, że będzie jego upragnionym przez kibiców następcą - i swymi słowami to
            potwierdza
            nie mówił przecież że jego marzeniem jest pracować dalej dla WTS-u i jego
            kibiców itd. (to coś innego niż "tak, zostaję, bez uzgodnienia warunków" -nie
            przypisuj mi słów których nie powiedziałem) -mówił tylko że jest to bardzo
            realne, a wszystko zależy od negocjacji (po co wspominałby że ma "jednak oferty
            aż z 9 klubów"?)
    • Gość: Wiedzący AAA szkoda w sumie Hampela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:23
      a ja pisałem już o tym w postach przy artykule z Robola, że Jaro odchodzi. Co
      było przesądzone od jakichś 2-3 ostatnich ligowych meczów. Pragmatycznie też
      bym tak zrobił, stawiając na Hansa, ale Jaro to jednak Jaro, spox Ziom. i tak
      trochę sentymentalnie mi się zrobiło, kiedy się o tym dowiedziałem. Szkoda przy
      tym jakoś na duszy, że od lat w WTS nie jeżdżą dolnoślązacy. Lech, Szuba,
      Zieliński, czy młodsi Bardaś, Ziejka, czy Stanek. CHłopaki miały papiery na
      jazdę, z różnych przyczyn - o których teraz pisać nie będę - nie wyszło. Potem
      byli Polacy z różnych stron, a teraz słyszę, że może wpadnie jeszcze
      kolejny "Sen" w sensie Dun, tym razem Jensen. Eh, szkoda, jest Świder przecież
      Panie i Panowie z WTS, po rozum proszę...
    • laziorzymss Hampel odchodzi do Unii Leszno 15.10.06, 09:15
      Nie no szkoda JArka....zrobił dużó dla wrocławskiego żużla....no ale patrząc na
      fakty to faktycznie Andersen i Crump nie zawodzili w tym sezonie.Ale niech nie
      biorą Jensena za Hampela!!!!za slaby jest ten duńczyk.Niech Kołodzieja zatrudnią!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka