Dodaj do ulubionych

Stadionowi chuligani promują się na szkole

• Gość: Radq Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.wroclaw.mm.pl 09.11.06, 19:54
      Pani Czajkowska ma swego szefa - prawda ? Ktoś musial ten artykuł zaaprobować,
      uznać, że to "news" na pierwszą stronę dodatku lokalnego do największej gazety codziennej w naszym kraju. Pytanie do szefa pani Czajkowskiej : Czy w stolicy Śląska (chodzi o region hist.), w ponad 600 tys. mieście i cztery dni przed lokalnymi wyborami - rysunek na ścianie jest tak ważnym wydarzeniem aby wiadomośc o tym zamieszczać na pierwszej stronie !? Czy należy w nagłówku użyć
      czcionki tak wielkiej jaka jest stosowana do wiadomości o aferach, pedofilach i skandalach !!? Czy w tym miescie nie dzieje się nic ważniejszego od graffiti !!!???
      A teraz do pani Czajkowskiej : myślę ,że jak każdy dziennikarz zajrzy Pani na forum i przeczyta opinie o swej twórczości, wiec zacznijmy:
      "Umieszczona pośrodku graffiti litera "h" jest skrótem angielskiego słowa "hooligans". To radykalny odłam kibiców klubów piłkarskich, którzy toczą bitwy i organizują tzw. ustawki, czyli umówione walki między chuliganami wrogich klubów."
      Pewnik czy teza ? Skąd ta wiedza ? Z realu czy z netu ? Jest kilka fajych słów na "h", rozmawiała Pani z twórcami tego napisu ? Raczej nie...
      "Kibice Śląska Wrocław pomalowali ścianę budynku w biały dzień" No pewnie w nocy to by lepiej wygładało w Pani artykule ?
      "Graffiti to wyraz przyjaźni między szalikowcami z obu miast." - wreszcie słowa PRAWDY, JEDYNE W TYM ARTYKULE !!!
      "Uczniowie szkół, które mieszczą się przy ul. Piotra Skargi, i przechodnie mogą "podziwiać" graffiti od dwóch tygodni. Nikt nie reaguje" - Pierwsza część zdania to stwierdzenie stanu faktycznego, druga to manipulacja, ponieważ wielu przechodniów reaguje z sympatią (przyład moja żona). Być moze ktoś ma inne odczucia, więc Pani Redaktor Czajkowska powinnaś sobie tam postać i zrobić sondę, a może spodziewasz się , że licealiści z "9" sami zareagują (reakcja - od zapalania świeczek - aż po zamalowanie /).
      Wywiad z anonimowym policjantem i jego wywody w połączeniu z Pani tendencyjnym artykułem to już prawie Ludlum.
      Wojciech Wybraniec i Pani Dagmara Turek - Samul to jedyne trzeźwe i racjonalne głosy w pani artykule.
      "choć wielokrotnie dzwoniliśmy do szkoły, nie udało nam się wczoraj skontaktować z dyrektorką "dziewiątki". Przy kolejnej próbie sekretarka powiedziała, że dyrektorka już wyszła i nie życzy sobie telefonów." - nie dziwię się dyrektorce, że nie chciala z panią rozmawiać, podejrzewała co się święci i jaki będą skutki tego artykułu prasowego, prasa to potęga a telefon z Ministerstwa Edukacji załatwia dziś każdy problem.
      Podsumuję - Pani artykuł i komentarz do niego autorstwa Adama Domagały to przykład nierzetelności dziennikarskiej i tendencyjności. To, że Pani redakcja go zaakceptowała i ukazał się na pierwszej stronie Waszego pisma świadczy o tym, że GW dodatek Wrocław jest na poziomie najgorszego na rynku pisemka o wdzięcznej nazwie FUCKT.
      Moje 1,5 zł dziś wydane na GW było ostatnim.
      Od dzisiaj wszystkie pieniądze, które miesięcznie wydawałem na Gazetę Wyborczą
      zasilą budżet następnych graffiti Śląsk&Motor, które powstaną we Wrocławiu i w Lublinie.
      Pani redaktor Czajkowska - idź to powiedz swemu szefowi - jednego czytelnika mniej!
      (czytałem Wyborczą od pierwszego numeru - 1989 - i już starczy)

• Gość: FAN Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.e-wro.net.pl 09.11.06, 20:09
        OT TOLERANCJA W WYDANIU "WYBIÓRCZEJ"... CO ZA CHORY KRAJ.

WROCŁAW JEST ZA ŚLĄSKIEM!!!
      • Gość: chłodnica Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:24
        We mnie stracili dzis prenumeratora, tak jak byłem stałym czytelnikiem i aktywnie zaczynałem dzien od lektury GW, tak teraz tego koszernego śmiecia o nazwie Wybiórcza nie tknę... skończyło sie panie m, kuronia czas zmógł i michnikowi da radę...

"Litery stylizowane na gotyk są charakterystyczne dla subkultury skinowskiej" tak juz od XII w. po Europie krąży nam nacjonalistyczno-homofobiczna łysa międzynarodówka posługujaca się CHuligańską literą "H" walcząca ze sztandarem gazety wyborczej w kolorach teczowych... na pochybel
    • Gość: Tylko Wisła Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:41
      Ale głupoty piszą na tej wybiórczej. Graffiti jest piękne, wolę coś takiego niż
      brudną omazaną, szarą, ścianę... Szacunek dla ludzi, którzy to stworzyli! Cudo!

Pozdrowienia z Krakowa!
      • Gość: rebraca Już tego nie ma, zamalowaly po*jeby IP: *.korbank.pl 09.11.06, 21:03
        wybiórcza ma siłę
        • Gość: Ung Re: Już tego nie ma, zamalowaly po*jeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:07
          Własnie godzinę temu byłem pod IX LO-faktycznie już zamalowane.Ale ja popieram to rozwiazanie. Takie napisy to niech będą w mało widocznych miejscach- jak na całym normalnym świecie.
        • majestroo1 Re: Już tego nie ma, zamalowaly po*jeby 10.11.06, 20:05
          ludzie mają siłę - to budujące
    • Gość: Absolwent IX Hurrraaa!!!! IP: *.magma-net.pl 09.11.06, 21:51
      .... już zamalowali to świństwo!
      I dobrze, bo IX LO zaczęłoby jeszcze być kojarzone z bandą kiboli, którzy...
      eeee...jak to było? "Krew oddali za barwy" w jakichś ulicznych zadymach.
      Żenujące malowidło.
      Studium kiczu w dodatku...
    • Gość: Pedro Zydowski napis na murze IX LO IP: *.telsat.wroc.pl 10.11.06, 02:15
      W Niemczech, gdzie było traktowane jako czynnik odróżniający niemiecką kulturę,
      pismo gotyckie było w użyciu do 1941 roku, kiedy naziści zdecydowali o
      przejściu na antykwę, motywując to tym, że pismo gotyckie pochodzi od Żydów.
      Jednak obecnie pismo gotyckie niesłusznie jest powszechnie kojarzone z nazizmem.
      W zyciu juz nie napisze litery H (jak stadionowi culigani). Bede pisal: cuj
      oraz Adam Micnik.
      • majestroo1 Re: Zydowski napis na murze IX LO 10.11.06, 20:03
        Mądry facet jesteś. Ja też nie wiem o co im chodzi z tą literką. Przecież
        gotyckie "h" w czarnym herbie, które pojawiło się na graffiti zupełnie nic nie
        znaczy. To czysty przypadek. Możemy się tylko domyślać że pierwotnie miało być
        tam różowe serduszko z literką "g" ale farba się skończyła jak chłopaki pod
        Lublinem malowali.

ps.

po twoim poście kibole pewnie zaczną zupełnie przypadkiem na antykwę przechodzić :)
    • Gość: wks Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.06, 11:16
      Gazeta Żydowska tylko ona taki problem widzi Śląsk i Motor oooooooooo!!!!!
    • Gość: Gwidon Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.06, 14:45
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3729248.html OTO WASZ KREW I
      HONOR A RACZEJ HORROR
    • dorak8 Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole 10.11.06, 14:51

• Gość: lol Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.06, 22:21
      "Litery stylizowane na gotyk są charakterystyczne dla subkultury skinowskiej."

rzeczywiscie dziennikarze wrocławskiego dodatku sa wyjatkowo niekompetentni
      a nie wierzylem kolezance
    • Gość: tomek Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:13
      a pseudo dziennikarze promują się w gazecie !!! Tyle.
    • Gość: antypseudokibic Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.zlotniki.pl 11.11.06, 10:03
      banda kretynów.
    • Gość: graffiti? Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:39
      Nie wszystko co na ścianie to graffiti. To graffiti nie jest a raczej napis wykonany dość estetycznie. Graffiti macie na murach zajezdni przy Legnickiej, na pl. Społecznym oraz po całym mieście w wersji nielegalnej.
      Ot taka drobna różnica.
    • Gość: marecki Romek Zielinski w Radio Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:58
      Wszystkich kibiców Śląska zapraszamy w niedzielę do słuchania w godzinach 21-23
      audycji Sport na Luzie na antenie Akademickiego Radia Luz (91,3 FM lub
      www.radioluz.pwr.wroc.pl), w którym gościem Andrzeja Gliniaka, Rafała
      Zagrobelnego będzie jeden z najbardziej rozpoznawalnych kibiców nie tylko we
      Wrocławiu, ale także w Polsce - Roman Zieliński. Autor kultowych w środowisku
      kibiców książek „Pamiętnik Kibica” i „Liga Chuliganów” wydał niedawno kolejną –
      „Jak pokochałem Adolfa Hitlera”.
    • karol0071 Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole 09.12.06, 22:23
      e-kibic napisał:

> Napisano już dużo o tym w poniższym wątku
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=51787289

CO WAM KU.. PRZESZKADZAJA TE GRAFY JEDYNEGO PODKRESLAM JEDYNEGO KLUBU W TYM
      MIESCIE Z TAKA HISTORIA...

A TY KURW*O CO TO NAPISALAS SIE NA NASTEPNY RAZ SIE NIE WYCHYLAJ BO TO NIE TY
      WYKLADASZ PIENIADZ I TO NIE TY MALUJESZ TEN "OBRAZ"

CHULIGANI... CHYBA NIE WIESZ CO TO OZNACZA SKORO PISZESZ TAKIE PIERDOLY

bitte Küken was macht polnische Zeitung redaktor hilfe
    • Gość: jj Re: Stadionowi chuligani promują się na szkole IP: *.aster.pl 28.03.08, 11:26
      cos pieknego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka