Dodaj do ulubionych

Podziękowania dla Gazety

10.11.06, 14:28
Dziękuję Gazecie Wyborczej za artykuły dotyczące murala na IX L.O. oraz
włączenie się w tą sprawę. Wyrazy uznania za kawał dobrego interwencyjnego
dziennikarstwa. Artykuły przenikliwe, dosadne, i chociaż krótkie to widać za
nimi trzeźwą ocenę tematu i jego wagi. Wszystko bez udawania że czarne jest
białe, a w najgorszym wypadku szare, albo że "właściwie to nic takiego się nie
stało". Serdeczne pozdrowienia dla całej redkacji.

Przjeżdżając dziś przez plac Dominikański znowu poczułam, że jestem w swoim
mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anton Smoluch Re: Podziękowania dla Gazety IP: *.os1.kn.pl 10.11.06, 14:36
      Jesteśmy dumni z naszego miasta, no nie?
      • Gość: amator Re: Podziękowania dla Gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 15:29
        brawo,wreszcie zakryto ten faszystowski bohomaz.. "dla tych co przelewali krew
        za klub". Cos podobnego:) a ja myslalem, ze to sport. Ale na chorych na umysle
        to wojna i krew. Zamykac palantow.
    • Gość: postqueen Re: Podziękowania dla Gazety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.06, 22:11
      Przyłączam się i pozdrawiam!
    • alen33 Re: Podziękowania dla Gazety 12.11.06, 07:31
      niech pomaluja budynek Sląska jak maja taka potrzebe:)
    • kklement Tak, podziękujmy Wyborczej. To dzięki niej ... 12.11.06, 10:13
      ... wiadomo, dla kogo w Polsce jest wolność słowa, a dla kogo jej nie ma.

Wyborcza broni "artystki", która każe zamordować 4 zwierzęta, żeby zrobić z ich
      wypchanych ciał "dzieło sztuki". Broni też drugiej, równie "wybitnej"
      twórczyni, gdy ta maluje obraz z penisem na krzyżu.

Im się należy wolność słowa, bo stoją po słusznej światopoglądowo stronie.

Nie ma natomiast wolności słowa dla księdza Jankowskiego, gdy wpisuje w gwiazdę
      Dawida swastykę. Można ozdobić penisem krzyż, ale nie wolno tknąć gwiazdy
      Dawida. Nie może być wolności słowa dla kiboli, bo są kibolami i niezależnie od
      tego, że ich mural nie zawiera żadnych niezgodnych z prawem treści, musi
      zniknąć, bo namalowali go kibole.

Oczywiście gdyby mural przedstawiał Ernesto 'Che' Guevarę "Gazeta Wyborcza" by
      nie protestowała, a wręcz przeciwnie. Boże miej w opiece urzędnika czy
      dyrektora szkoły, który miałby coś przeciwko takiemu portretowi.

Tak, bądźmy wdzięczni "Gazecie Wyborczej" ....
      • wielki_czarownik Amen. /nt 12.11.06, 11:41

• tomek854 Re: Tak, podziękujmy Wyborczej. To dzięki niej .. 12.11.06, 17:27
        alisci masz racje, chcialbym zaznaczyc, ze mur nalezal do szkoly. Jezeli sie
        szkola nie zgadza z tresciami na nim gloszonymi, to w ramach prawa wlasnosci,
        rownie waznego, jak prawa wolnosci wypowiedzi, moze sobie te tresci zamalowac.

Jak sobie kibole beda malowac na swoim murze - to to bedzie ich problem.
        • Gość: wroclawianka Re: Tak, podziękujmy Wyborczej. To dzięki niej .. IP: *.e-wro.net.pl 12.11.06, 18:03
          Nie ma estetycznych graffiti. Wszystkie to kicz i bazgranina. Nie życzę sobie
          oglądać w miejscach ogólno dostępnych takiego śmiecia i dziwię się , że
          ktokolwiek wydaje zgodę na tego typu malunki. Jak muszą, niech malują swojej
          matce w stołowym.
        • kklement Re: Tak, podziękujmy Wyborczej. To dzięki niej .. 12.11.06, 20:18
          Aliści i Ty masz świetą rację. Ale przypomnijmy fakty: szkoła wyraża zgodę,
          mural się pojawia. Bliżej nieokreślone osoby zaczynają podnosić rwetest, sprawę
          podnosi i rozdmuchuje nieoceniona "Gazeta Wyborcza" jednoznacznie określając
          swój stosunek do murala, wystraszona wrzawą medialną - i pouczona :] -
          dyrektorka liceum mural usuwa.
          • 1410_tenrok a w srodku murala jest "h" pisane gotykiem. Co to 13.11.06, 01:24
            moze oznaczac? Niech zdgadne? HITLER! Słowa "Honor" nie pisze sie gotykiem.
            Aliści, taka tam semiotyczna zagwozdka.
            A bliżej nie okreslone osoby zorganizowały swego czasu mordobicie na
            Grabiszynskiej, czy aby to nie była kibolska wystawka?????
      • Gość: picwanc Re: Drogi Panie KK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 20:33
        A co Pan pisał jak pan dyrektor Broda zakazał parodiować Lenina na Rynku?
        • kklement Re: Drogi Panie KK 12.11.06, 20:49
          Wydaje mi się, że nie zabierałem wtedy głosu. To było rok temu i pamięć może
          mnie zawodzić, ale przeszukując archiwum nie znalazłem swoich wypowiedzi w
          leninowskich wątkach.

Ale Ty może lepiej pamiętasz. Co pisałem ?
        • 1410_tenrok nie kopmy leących kalistów! 13.11.06, 01:28
          Kolega Klementowski posiada jednoznaczny swiatopogląd, ktory pozwala mu na
          sprrwy spojrzec na wyraz elastycznie, przez co widzi czasem drugie dno, albo
          coś w tym rodzaju. A z drugim dnem to jest tak: nasze dno jest prawdziwym i
          jedynym dnem, a wasze jest drugim i tyle!!
      • 1410_tenrok kolego klementowski nie sciemniajcie!!!! 13.11.06, 01:20
        wam tez cos w cos trzeba wpisac!!! Moze kwadrat w szescian albo flaszke w buta
        albo kota w skowronka?
        A tu nie potrzeba kiboli, szalikowców, wystawek i murali. Piłka nozna jest
        sportem, a nie surogatem szalenstwa dla roznej masci zboków! W ramach tak
        pojetej wolnosci słowa na polskich stadionach rządzi syf i poruta! Należałoby z
        tym skonczyc i powrocic do czasów, kiedy na Slask przychodziło 35.000 ludzi!
        dla kiboli nie moze być żadnej tolerancji, ponieważ to szmaciarze niszący ten
        sport!!!
        To proste, jak bzykanie jeża!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka