Dodaj do ulubionych

bobry we wrocławiu

23.12.06, 12:02
a przynajmniej jeden bóbr:) niezbite ślady jego obecności miałem okazję
dzisiaj obserwować- w charakterystyczny dla siebie sposób ściął jedno drzewo
a drugie okorował. Dla jego świętego spokoju nie będę podawał gdzie bytuje.
Obserwuj wątek
    • kk071 Re: bobry we wrocławiu 23.12.06, 15:11
      Huh... Nie brakuje zwierzyny wszelakiej we Wrocławiu. Bobry są - i to w
      conajmniej kilku miejscach i nie są to pojedyńcze egzemplarze (zresztą byłoby to
      dziwne).
    • Gość: traper Traper IP: *.as.kn.pl 23.12.06, 17:19
      Nie bądź taki i powiedz gdzie grasuje, ja go tylko chcę nakarmić...
      • Gość: Kot Cyadorek Re: Traper IP: *.greenlan.pl 23.12.06, 18:58
        Nie mów ! Wszędzie gdzie się tylko człowiek wpieprzy , zaraz są problemy .
        Natura wie jak sobie poradzić , zaraz pójdą karmić go czipsami i poić pepsi
        colą . Bądź rozsądny i nikomu nie mów !!!!!!
        • llukiz A ja powiem bo widziałem bobra 23.12.06, 19:38
          > Nie mów ! Wszędzie gdzie się tylko człowiek wpieprzy , zaraz są problemy .

konkretnie we wrocławiu, a dokładnie to w zoo
    • kklement Re: bobry we wrocławiu 23.12.06, 19:27
      Moje gratulacje !

Nie podawaj publicznie tej wiadomości, radziłbym jednak co jakiś czas doglądać
      tego miejsca i rzucać okiem, czy się tam cywilizacja nie zaczyna panoszyć. Może
      skontaktuj się z właścicielem terenu, niech pomyśli o jakiejś formie ochrony
      tego stanowiska.
      • tora_tora Re: bobry we wrocławiu 23.12.06, 20:36
        telen administruje chyba Dolnośląski Zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych czy
        inny zarząd gospodarki wodnej- to rozległe rozlewisko przy rzece, nie wiem czy
        zwracanie im uwagi wyjdzie tym bobrom na zdrowie- w końcu u nich ochrona
        przyrody pojmowana jest w swoisty sposób- patrz los dębów gdy nie mogli się
        przecisnąć z ładunkiem na śluzę bartoszowicką
        pozdrawiam
    • Gość: Beczkowoz Re: bobry we wrocławiu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.12.06, 13:56
      Jesli jaes to w okolicach pewnej amerykanskiej firmy, to wiem gdzie to. Na
      szczescie to teren zamkniety i nikt im krzywdy nie zrobi :-)
      • Gość: kk071 Re: bobry we wrocławiu IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 24.12.06, 14:25
        Póki nie wycinają drzew na głównych promenadach, w centrum miasta, nad Odrą to
        powinien być spokój i żaden "zarząd" czy "urząd" nie bedzie sie interesował...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka