Dodaj do ulubionych

Spirala dla nieródek

IP: *.akron.net.pl 30.12.06, 11:57
Mam 24 lata, nie mam dzieci i w najbliższym czasie nie chcę mieć, a tabletki
anty bardzo mi nie służą. Słyszałam, że w Polsce są już dostępne specjalne
wkładki dla kobiet, które jeszcze nierodziły. Czy któraś z Was zakładała we
Wrocławiu taką wkładkę? Jeśli tak, to napiszcie, proszę, gdzie i ile to
kosztuje. No i co ze skutecznością? Słyszałam, że porównywalna do hormonów.
Obserwuj wątek
    • Gość: dsg Re: Spirala dla nieródek IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.06, 14:41
      zastanow sie porzadnie, zanim sobie zrobisz krzywde
      • Gość: yool Re: Spirala dla nieródek IP: *.generacja.pl 30.12.06, 18:57
        nie ma spiral dla nieródek!spirala nie jest dobrym pomyslem....jest cos co
        kiedys zapewne rozwiaze problem takich kobiet jek ty ale ta metoda nie jest
        jeszcze u nas dostepna nazywa sie Ovablock....to histeroskopowo zakładany
        krązek na wewnętrzne ujscie macicy praktykowany na zachodzie ...super sprawa
        ale na razie u nas w zarodku>pewnie tez bedzie drogie ale bez zadnego
        hormonalngo wplywu na organizm!trzeba poczekac a narwzie stosuj
        prezerwatywe!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: azja Re: Spirala dla nieródek IP: 156.17.170.* 02.01.07, 16:37
          nie rodziłam, mam trzecią już spiralę w życiu ( bez żadnych powikłań w ciągu
          tego czasu), zakładają wszyscy zajmujący sie antykoncepcją
          nie martw się.
          • Gość: marta Re: Spirala dla nieródek IP: *.akron.net.pl 05.01.07, 11:21
            Dziękuję za odpowiedzi. Nie ufam prezerwatywom, więc na pewno nie przestawię się
            na taką antykoncepcję. Ponieważ opinie są skrajne, po prostu pogadam z
            ginekologiem żeby przedstawił mi wszystkie "za" i "przeciw". Mam nadzieję, że
            będzie to racjonalne stanowisko.
            Pozdrawiam.
            • Gość: lucy Re: Spirala dla nieródek IP: *.am.wroc.pl 12.01.07, 03:00
              hej, ja mam 23 lata, nie rodziłam i przez najbliższe kilka lat nie zamierzam.
              jako najlepszą antykoncepcję dla mnie lekarz polecił mi wkładkę (tabletki mi nie
              pasują). jestem bardzo zadowolona i polecam. samo zakładanie (wbrew opiniom)
              jest naprawdę niebolesne i trwa dosłownie moment. pierwsza miesiączka po
              założeniu trochę bardziej obita i boleśniejsza. i tyle. spokój na ok. 2,5-3
              lata. pozdrawiam
            • Gość: fi Re: Spirala dla nieródek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:08
              Znam całą masę kobiet, które nie rodziły, mają wkładkę i wszystko jest ok ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka