Dodaj do ulubionych

Anders zamiast Brzechwy

• harbour5 Kubuś Puchatek 09.02.07, 16:19
      Proponuję zmienić ulice Kubusia Puchatka na ulice Braci Kaczyńskich. Nie wiem
      czy Kubuś Puchatek był komunistą, ale Bracia Kaczyńscy napewno nie są. Witajcie
      w IV Rzeczypospolitej Paranoidalnej. Huhu, kiziu miziu, zwariowałem. KOMPLETNY
      DEBILIZM
    • Gość: Stefan Anders zamiast Brzechwy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.02.07, 16:19
      Lokalne struktury LPR chcą dorównać posłom w wymyślaniu głupot, za które my
      zapłacimy. W kuluarach sejmowych już zastanawiają się pewnie, jak zrobić, żeby
      niewybudowana jeszcze Świątynia Opatrzności Bożej została uznana od początku za
      zabytek klasy zero, a może też wciągnięta na liste światowego dziedzictwa
      kultury UNESCO. Bo kto śmie się sprzeciwić?!! Argument....skoro Pałac Kultury i
      nauki jest zabytkiem....to czemu nie ŚOB....Czy Iran udziela azylu!!!? Bo
      tam "demokracja" jest na wyższym poziomie niż u nas.....
      • pisubek Niech bedzie ulica im. endeckiej zdrady 09.02.07, 16:24
    • to_ti a Brzechwa zamiast Giertycha 09.02.07, 16:28
      to co że już nie żyje...i tak to bez znaczenia

fototel.pl/index.php
    • Gość: malutki Co by tu jeszcze? IP: *.nist.gov 09.02.07, 16:28
      POZWOLE SOBI NA CYTAT:
      "Słów kilka w sprawie grupy facetów
      chcę tu wygłosić,
      lecz zacząć muszę nie od konkretów,
      a od przeprosin:
      skruszon szalenie, o przebaczenie
      pokornie proszę,
      że trochę pieprzny jest felietonik,
      który wygłoszę.

Lecz mam nadzieję, że choć się w słowie
      tutaj nie pieszczę,
      to wybaczycie mi to, panowie,
      raz jeden jeszcze...

Otóż faceci wokół się snują,
      co są już tacy,
      że czego dotkną, zaraz popsują,
      w domu czy w pracy,
      gapią się w sufit, wodzą po gzymsie
      wzrokiem niemiłym,
      na niskich czołach maluje im się
      straszny wysiłek !

Bo jedna myśl im chodzi po głowie,
      którą tak streszczę:
      Co by tu jeszcze spieprzyć panowie,
      co by tu jeszcze ?

Czasem facetów, żeby mieć spokój,
      ktoś tam przerzuci,
      do jakieś sprawy, co jest na oko
      nie do popsucia.
      I już się prężą mózgów szeregi
      i wzrok się pali,
      i już widzimy, żeśmy kolegi
      nie doceniali.

A oni myślą w ciszy domowej
      lub w mózgów truście -
      Co by tu jeszcze spieprzyć panowie,
      co by tu jeszcz ?

Lecz choć im wszystko jak z płatka idzie,
      sprawnie i krótko,
      czasem faceci, gdy nikt nie widzi,
      westchną cichutko,
      bo mając tyle twórczych pomysłów,
      tyle zdolności,
      boją się, by im wkrótce nie przyszło
      trwać w bezczynności.

A brak wciąż wróżki, która nam powie
      w widzeniu wieszczym:
      jak długo można pieprzyć, panowie
      jak długo jeszcze ?

Pozwólcie, proszę, że do konkretów
      przejdę na koniec:
      okażmy serce dla tych facetów,
      zewrzyjmy dłonie,
      weźmy się w kupę, bo w tym tkwi sedno,
      drodzy rodacy,
      by się faceci czuli potrzebni
      w domu i w pracy.

Niechaj ta myśl im wzrok rozpłomienia,
      niech zatrą ręce,
      że tyle jeszcze jest do spieprzenia !
      A będzie więcej !"

Autor: Wojciech Młynarski

Z jednym sie tylko nie zgodze:
      Do rozpieprzenia już niestety coraz mniej i mniej.
      • tia666 Re: Co by tu jeszcze? 10.02.07, 01:35
        dosadny tekst
    • Gość: toja} Anders zamiast Brzechwy IP: *.range81-151.btcentralplus.com 09.02.07, 16:35
      I bardzo dobra inicjatywa.Popieram.Wszystkie ulice w Polsce nazwac ulicami Jana
      Pawla II.Wszystkim " ktorym odbierzecie nazwy ulic", to wisi.A moze "madrzy"
      wezma sie troche za gospodarke,jesli sie nie znaja, to proste -do sprzatania
      ulic JPII.Bo musza byc czyste jak JP.
    • Gość: pani_rosomak Re: Anders zamiast Brzechwy IP: *.acn.waw.pl 09.02.07, 16:35
      Dzizys, czy im już do reszty odbiło??? Przy tych ulicach mieszkają tysiące ludzi , mieszczą się dziesiątki instytucji którym trzebaby wymienić wszystkie dokumenty. Po co, pytam się, na litość Boską PO CO? I kto za to zapłaci? Kolejny przykład taniego państwa. Takiej beznadziei to jeszcze nie pamiętam a troche juz w tym kraju żyję. Ręce i cycki opadają.
    • o.beyzyma Re: Anders zamiast Brzechwy 09.02.07, 16:40
      Dawno, dawno temu ulica Jedności Narodowej nazywała się Stalina, potem
      spontanicznie - w imię solidarności z powstańcami na Węgrzech w 1956 r. -
      przemianowano ją na ul. Braci Węgrów, a potem na tę nazwę, jaka jest.
      A ja mieszkam na ulicy, która nazywała się Strzeleckiego, ale zbiegiem
      okoliczności mieszkał na niej dyrektor PAFAWAG-u o tym samym nazwisku, który w
      czasach stalinowskich został aresztowany i dlatego zmieniono nazwę ulicy. Był
      wtedy - utrzymywany do dziś - zwyczaj grupowania nazw ulic gniazdowo, więc w
      miejsce Strzeleckiego też musiał byc jakiś podróżnik i w ten sposób w czasach
      stalinowskich jezuita i misjonarz, opiekun trędowatych na Madagaskarze ojciec
      Jan Beyzym (nota bene polski Tatar: Beja syn) stał się patronem ulicy. Ale czy
      dziś mamy powtarzac takie działania?
    • Gość: maximus Anders zamiast Brzechwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:47
      Jak wszystkie konusy ma głupie pomysły.Kiedy skończą się te idiotyzmy, za które
      musi płacić podatnik
    • Gość: jasio1 Anders zamiast Brzechwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:49
      Uważam,że można zmieniać nazwy ulic ale ci co chcą to robić nie mają chyba
      żadnej wyobraźni jakie to są koszty.Dlatego proponuję,aby wszystkie koszty
      ponieśli wnioskodawcy tj.wymiane dowodów osobistych i wiele innych o których
      wnioskodawcom w ich małych móżdżkach się nie mieści.amerykanie praktyczny naród
      w wiekszości nie mają nazw imiennych a cyfrowe.Bardzo żałuję,że popierającym
      jest Pan Dobrosz ale chyba po zmianie partii rozumem nie może się wywyższcz.. od
      ich członków.
      • Gość: barbara444 Re: Anders zamiast Brzechwy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.02.07, 16:56
        W Minsku Mazowieckim jest dotad ulica Hilarego Minca.

Jesli chodzi o Brzechwe to byl to i jest ulubieniec maluskich i zabieranie mi
        nazwy ulicy to nonsens.
        Nawet Kruczkowski byl niezlym pisarzem przed wojna.

FD. Rooseveldt lichy przyjaciel Polski ale po co zmieniac.

Te zmiany nie sa potrzebne.
    • Gość: bobo Re: Anders zamiast Brzechwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:57
      Proponuję zmienić nazwę ul. jedności narodowej, ulica długa i okazała na np
      braci kaczyńskich nie mają!
    • Gość: wiechu Anders zamiast Brzechwy IP: 82.160.255.* 09.02.07, 18:27
      takie male skó..syństwo robione przez "niedopieszczonych". Jeden system nie
      dał a drugi ich olewa. Wydaje sie takim oszołomom, że można zabłysnąć kreując
      wławsny tumanizm.
      • Gość: Jolka Re: Anders zamiast Brzechwy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.07, 18:48
        pomysł durny! a koszty realizacji oszołomy policzyły? ale to drobiazg, podobnie
        jak podgrzewany chodnik przed pałacem prezydenckim, i tak zapłacimy my - czyli
        podatnicy
    • Gość: wrocławianin Anders zamiast Brzechwy IP: *.magma-net.pl 09.02.07, 18:47
      Te matołki z LPR nie wiedzą nawet że ulica Mieszka I już we Wrocławiu istnieje.
      Przy pl. Bema. Trudno będziemy mieć dwie
    • Gość: m. Pedałki z Lpr-u IP: *.wro.vectranet.pl 09.02.07, 19:03
      Takie narodowe pedźki.
      • Gość: XXXXC Re: Pedałki z Lpr-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:31

HANBA! HAŃBA I ŁAJDACTWO!

br. Kaczyńscy
    • Gość: Normalny Anders zamiast Brzechwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 20:11
      A mnie to wisi, kto jest patronem mojej ulicy. Najważniejsze aby nie był nim
      nikt z LPR. A kto zapłaci za zmianę adresów w dokumentach ? Panie Dobrosz czas
      do dobrego lekarza !!!
    • Gość: Polaczek Re: Anders zamiast Brzechwy IP: *.wroclaw.mm.pl 09.02.07, 20:19
      Ja mieszkam przy Komuny Paryskiej i byłbym szczęśliwszy miejszkając przy ul.
      Mikołajczyka. Nieporównanie szczęśliwszy.
      • Gość: jekdok To może się przeprowadź? Jeśli to Cię uszczęśliwi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 22:33
    • Gość: Antyoszołom Anders zamiast Brzechwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 20:34
      Czy nie ma ważniejszych spraw w tym mieście do zrobienia ? Dlaczego ci
      nawiedzeni fanatycy religijni z LPR mają takie małe mózgi i tyle nienawiści w
      sobie ? Nie życzę sobie, aby ktoś zmieniał nazwę mojej ulicy !!!
    • Gość: Czarn Anders zamiast Brzechwy IP: *.e-wro.net.pl 09.02.07, 20:49
      ,,Franklina Delano Roosevelta na Mieszka I, bo skandalem jest, że prezydent USA,
      który na konferencji w 1943 r. w Teheranie i w 1945 r. w Jałcie na Krymie bez
      wahania zgodził się na utratę połowy polskich ziem na wschodzie oraz zgodził się
      na przekazanie Związkowi Radzieckiemu Polski pod okupację sowiecką na 45 lat."
      Wyszło 45 lat a miało być więcej. Jeszcze niech zmieni Rynek na jakiś inny plac
      bo po tylu latach nie godzi się aby nosił swoją nazwę, mógłby być Plac Ratuszowy
      lub Centralny. Szkoda tylko że w swojej głowie nic nie chce zmieniać. Może byłby
      większy efekt.
    • cierpliwy Anders zamiast Brzechwy 09.02.07, 21:14
      Wrocław ma naprawdę bardzo dużo poważnych problemów. Mieszkam we Wrocławiu już
      50 lat. Byłem świadkiem wielu zmian w moim mieście. Zniknęły w tym czasie
      gruzy. To prawda, że z "odzyskanych" cegieł odbudowywano przede wszystkim
      Warszawę. We Wrocławiu też co nieco zbudowano. Odpowiadając na apel pana
      Tomczyka popieranego przez posła Dobrosza, mogę zareagować taką propozycją:
      niech z naszego miasta znikną takie oryginały jak Tomczyk i Dobrosz. Będzie to
      operacja tańsza i z pożytkiem dla mieszkańców.
    • adeinwan Re: Anders zamiast Brzechwy 09.02.07, 21:51
      Na pewno należy usunąć ulice Roosevelta i Komuny Paryskiej. FDR to zdrajca,
      który sprzedał nas Stalinowi. Na polski lobbing reagował irytacją. Ukrywał
      prawdę o Katyniu. Temu człowiekowi nie należy się żadna ulica.

Komuna Paryska - nie wiem po co mamy czcić XIX-wiecznych chuliganów?

Herbert, Anders i Rozwadowski, czy Ofiary Katynia zasługują na swoje ulice,
      najlepiej te bardziej eksponowane. Dziwne, że pomysł wyszedł dopiero teraz,
      skoro jesteśmy prawicowym miastem właściwie od 1989 roku.
    • janek.p mam nadzieje ze takie bzdury we Wro nie przejda 09.02.07, 22:44
      niech sobie LPRowskie glowy gadaja w warszawce, Wroclaw zostawcie w spokoju.
    • janek.p zamienic Powstancow Sl 09.02.07, 22:47
      (bo byli wsrod nich komunisci) na prof Macieja Giertycha alias SMOKA
      WAWELSKIEGO
    • januszz4 Wrócić do historycznych nazw 09.02.07, 22:54
      Ja bym akurat Brzechwie i Połbinowi ulic nie zabierał. Gen. Połbin zginął w
      czasie oblężenia festung Breslau (jego samolot został zestrzelony). Chociaż to
      była armia okupacyjna, to jednak zdobyła Wrocław w którym dziś mieszkamy.
      Myslę, że nazwę jednej ulicy można pozostawić na pamiątkę tamtych czasów.
      Natomiast wielka szkoda, że przy ostatnich zmianach nazw ulic nie powrócono do
      nazw historycznych. Zamiast ul. Piłsudskiego powinno wrócić sie do ul.
      Ogrodowej (nazwa nadana w poł. XVIII w. przez Fryderyka II). Ulicą Piłsudskiego
      można było nazwać inną reprezentacyjną arterię w mieście. Także Plac PKWN
      należało przemianować na Plac Słoneczny. Skoro siegamy do korzeni róbmy to
      konsekwentnie (Hala Stulecia powróciła, i dobrze).
      • Gość: tepe Re: Wrócić do historycznych nazw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 23:27
        Szanowni Państwo,
        bardzo wielu z Was pisało z ogromnym zaangażowaniem i znajomością rzeczy. Ale...
        kaczka z kulawą nogą Was tu nie przeczyta. Proponuję, aby każda osoba na tak i
        na nie wysłała list do prezydenta miasta Wrocławia ze swoimimi uwagami. Np.:
        tak, jestem za dalszymi zmianami ulic Wrocławia. Lub: nie, uważam za zmiany ulic
        Wrocławia bezsensowne. Następnie by się podpisała. Co wy na to? Ja jutro wysyłam
        w swoim imieniu.
    • Gość: propozycja Anders zamiast Brzechwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 23:42
      Lepiej zająć się naprawą nawierzchni niz nazwami ulic. Dość tego obłędu.
      • Gość: bibi38 Re: Anders zamiast Brzechwy IP: 84.4.153.* 10.02.07, 00:48
        ...dokladnie!!!
    • Gość: krokodyl giena Anders zamiast Brzechwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 00:48
      Przecież już mamy we Wrocławiu ulicę Mieszka I! To boczna placu Bema i
      Sienkiewicza!
    • tia666 debile, zmiencie historie na lagodniejsza, 10.02.07, 01:30
      z przewaga ogolnego samozadowolenia a nie jak te ciule skupiacie sie na
      tabliczkach, co do historii to mam na mysli "jutro"

• wnuk.nerona Re: debile, zmiencie historie na lagodniejsza, 10.02.07, 09:28
        tia666 napisał:

> z przewaga ogolnego samozadowolenia a nie jak te ciule skupiacie sie na
        > tabliczkach, co do historii to mam na mysli "jutro"
        >

Od tabliczek się zaczyna.... kończy Berezą Kartuzką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka