Gość: Krisqu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 19:19 Po tym co zobaczylem wlasnie w Faktach - mimo ze to konkurencja - przybijam gwozdz to trumny telewizji "publicznej". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jajaccek Re: TVP klamie?! IP: *.chicago-11rh15rt.il.dial-access.att.net 05.05.03, 19:35 Nie moze byc!!:-O Odpowiedz Link Zgłoś
klinta Re: TVP klamie?! 05.05.03, 19:50 od razu jak zobaczylam ten program co to go Kraśko prowadził mnie tknęło,że musi być coś nie tak :) aż sie wierzyć nei chciało,ze drużyna Brunatnego Roberta tak mogła zaszaleć!!! A właśnie się w "Wiadomościach" dupki tłumaczą! Odpowiedz Link Zgłoś
klinta Re: TVP klamie?! 05.05.03, 19:52 ZARAZ MNIE PONIESIE!!!!! to co oni wygadują w Wiadomosciach to szczyt wszystkiego!! im sie "w glowie nei miesci" zeby atakowac swoja narodowa telewizje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TVP klamie?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.03, 20:01 Informacje dla nieuświadomionych: ww2.tvp.pl/tvppl/12,2003041039454.strona fakty.interia.pl/news?inf=382953 info.onet.pl/710165,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: TVP klamie?! IP: *.chicago-36-37rs.il.dial-access.att.net 05.05.03, 21:15 dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisqu Re: TVP klamie?! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 20:56 TVP klamie a do tego bagatelizuje - lapidarne sprostowanie - i nie ma sprawy - Kwiatkowski Kwiateczku pora zwiednac troszeczke!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: TVP klamie?! IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 05.05.03, 21:27 przegiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neshi Re: TVP klamie?! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 21:58 A co dziś powiedzieli na ten temat w "Wiadomościach"? Od czasu jakiegoś oszczędzam swój czas i oglądam przeważnie "Fakty" stąd pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisqu Re: TVP klamie?! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 22:42 Gość portalu: Neshi napisał(a): > A co dziś powiedzieli na ten temat w "Wiadomościach"? Od czasu jakiegoś > oszczędzam swój czas i oglądam przeważnie "Fakty" stąd pytanie. Ze to takie blache zastapienie tej dlugiej nazwy wyroznienia na "kolokwialne okreslenie" nagrody za....... itd. Jeden wielki wkret. Od dzis - Bojkot TVP!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peja Re: eUROENTUZJAŚCI KŁAMIĄ !!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.03, 23:44 ciekawe kiedy na to wpadniecie. ps. młodys i naiwnys :) Odpowiedz Link Zgłoś
fader_podgrzybek Re: eUROENTUZJAŚCI KŁAMIĄ !!!!! 05.05.03, 23:49 Jak tylko przyznaja mi koncesje na moja TV "Czniam" postaram sie, zebyscie dowiedzieli PRAWDY.Do tego czasu, jednak TRWAM w zaklamaniu.:(( wasz ojciec podgrzybek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peja Re: Oj stary stary ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.03, 00:01 eeee.... pieprzony prymitywny schematyzm. nie chodzi o prawde objawiona. Wolność po co wam wolnośc macie przecież telewizję Odpowiedz Link Zgłoś
fader_podgrzybek Re: TV- publiczka 06.05.03, 00:40 My juz pare razy wolnosc wywalczyli, i to na dlugo pzred telewizja, klamczuchem wszechczsow, ale w pielgnowaniu tej WOLNOSCI , musimy jeszcze do pewnej wprawy dojsc. I wtedy bedzie dobrze!!koniec bajki! wasz ojciec podgrzybek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Czegoś nie kumam (bom nie żaba chyba). IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 09:47 Jakaś organizacja wyróżnia TVP (jako jedyną). TVP mówi, że dostała nagrodę pt. Najlepsza TV publiczna w Europie. I znajduje się SDP, które się z tym nie zgadza. Czy w takim razie nie powinno samo przyznac nagrody komus innemu? Czy SDP jest w EBU? Czy SDP ma prawo weta wobec decyzji EBU? Czy SDP nie przekroczyło granicy śmieszności (osmieszyło nas wszystkich). Bo SDP nie wiedziało jak sie ta nagroda/wyróżnienie nazywa, tylko wystosowało protest przeciwko jakimkolwiek wyróżnieniom publicznej TVP. Czy jesli już władzom SDP nie podoba sie TVP własciwym obszarem do wyrażania niezadowolenie, protestów etc. jest obszar RP? Czy do wewnętrznej walki politycznej trzeba włączać innych? No bo to bybyło tak jakby Polański mówił, że za Pianiste dostał Oskara jako najlepszy film (a dostał za reżyserię, więc film nie był najlepszy), a SDP napisałoby do Akademii, że sie nie zgadza. Zresztą to jest tylko w PL możliwe. Polskie piekiełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Czegoś nie kumam (bom nie żaba chyba). IP: *.icpnet.pl 06.05.03, 10:19 Gość portalu: duzY napisał(a): > Jakaś organizacja wyróżnia TVP (jako jedyną). TVP mówi, że dostała nagrodę pt. > Najlepsza TV publiczna w Europie. I znajduje się SDP, które się z tym nie > zgadza. Czy w takim razie nie powinno samo przyznac nagrody komus innemu? Czy > SDP jest w EBU? Czy SDP ma prawo weta wobec decyzji EBU? Czy SDP nie > przekroczyło granicy śmieszności (osmieszyło nas wszystkich). Bo SDP nie > wiedziało jak sie ta nagroda/wyróżnienie nazywa, tylko wystosowało protest > przeciwko jakimkolwiek wyróżnieniom publicznej TVP. Czy jesli już władzom SDP > nie podoba sie TVP własciwym obszarem do wyrażania niezadowolenie, protestów > etc. jest obszar RP? Czy do wewnętrznej walki politycznej trzeba włączać innych > ? > No bo to bybyło tak jakby Polański mówił, że za Pianiste dostał Oskara jako > najlepszy film (a dostał za reżyserię, więc film nie był najlepszy), a SDP > napisałoby do Akademii, że sie nie zgadza. > Zresztą to jest tylko w PL możliwe. Polskie piekiełko. Ojej czyli TVP niewinna i czysta. Oj duzyY mozna kochac lewice ale w tak glupi sposob?? TVP nie dostala nagrody za najlepsza TV i o to chodzi a nie kto protestuje... TAk napisze jescze tysciac porownan i 100 elaboratow ale to nic nie da. Daj sobie powiedziec ze ktos o lewicowych pogladach tez moze klamac , byc oszustem i zwyklym chamem tak jak Kwiatkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Ależ ja nic pozytywnego o TVP nie napisałem. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 10:23 Nawet będąc jak najgorszego zdania o, za przeproszeniem publicznej tv, nie wpadłbym na pomysł jak dziadki z SDP. Poglądy nie mają tu nic do rzeczy. Natomiast przyzwoitośc jak najbardziej. I nawet jeśli Kwiatkowski jest nieprzyzwoity (albo jak proponujesz cham) to nic nie usprawiedliwia tego co zrobiło SDP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neshi Re: Czegoś nie kumam (bom nie żaba chyba). IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 10:31 Gość portalu: duzY napisał(a): > Jakaś organizacja wyróżnia TVP (jako jedyną). TVP mówi, że dostała nagrodę pt. > Najlepsza TV publiczna w Europie. I znajduje się SDP, które się z tym nie > zgadza. Czy w takim razie nie powinno samo przyznac nagrody komus innemu? Czy > SDP jest w EBU? Czy SDP ma prawo weta wobec decyzji EBU? Czy SDP nie > przekroczyło granicy śmieszności (osmieszyło nas wszystkich). Bo SDP nie > wiedziało jak sie ta nagroda/wyróżnienie nazywa, tylko wystosowało protest > przeciwko jakimkolwiek wyróżnieniom publicznej TVP. Czy jesli już władzom SDP > nie podoba sie TVP własciwym obszarem do wyrażania niezadowolenie, protestów > etc. jest obszar RP? Czy do wewnętrznej walki politycznej trzeba włączać innych > ? > No bo to bybyło tak jakby Polański mówił, że za Pianiste dostał Oskara jako > najlepszy film (a dostał za reżyserię, więc film nie był najlepszy), a SDP > napisałoby do Akademii, że sie nie zgadza. > Zresztą to jest tylko w PL możliwe. Polskie piekiełko. duzy, SDP nie napisało do EBU że się nie zgadzają i że gówno prawda, racji nie macie. Poporosili o podanie powodów, dla których poczciwa TVP miałaby pokonać BBC chociażby. Z dziennikarskiej ciekawości, po to m.in. są. I to nie SDP nas ośmieszyło, tylko TVP. Czyżby pan Kwiatkowski miał tak mało szacunku do swoich widzów,że podaje im przekręcone fakty z założeniem, że im i tak wszystko jedno? Rzeczywiście, to co zrobi jeszcze TVP to już wszystko jedno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Neshi, ale ja słyszałem, że to był protest. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 12:40 "Cała ta sprawa nie ujrzałaby pewnie światła dziennego, gdyby nie Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, które wystosowało protest do Unii Nadawców ..." - cytat z drugiego linku (fakty.interia.pl). No to jak jest w końcu? Co zrobiło SDP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klinta to bylo zdziwienie IP: *.kom / 10.104.32.* 06.05.03, 13:05 z teog co ja wiem,to sie chlopaki z SDP po prostu zdzwily ze skoro takiej nagrody nie ma to jak to mozliwe,ze TVP moglo ja dostac. fakt ten potwierdza EBU,z enei bylo tkaiej NAGRODY (o kolokwialnej nazwie czy tez nie!) a mam wrazenie duzY,ze pomijasz strone faktyczna tego zajscia. czepiasz sie tego co robi SDP wyjasniajac sprawe,a zaledwie nieprzyzwoitym ci sie wydaje zachowanie Roberta K. w kwestii puszenia sie jak szefa najlepszej teleizji w Europie (jeszcze chwila a bedzi elepszy od CNN i FOX NEWS razem wzietych). swietny komentarz jest w Wyborczej na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Może i się czepiam, ale dałem cytat IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 13:12 gdzie wyraźnie było napisane o protescie. To mnie poruszyło. Natomiast telewizji publicznej nie oceniam bo mi sie nie chce. Wiadomości oglądam na min. 2 kanałach i dzieki temu wiem wszystko. Poza tym swój rozum mam. Publiczna jest jak najbardziej upolityczniona i też sie z tym pogodziłem. Też się zżymałem na Walendziaka i pampersów. Widać tak ma u nas być. Ale skoro nie pyskowałem na Walendziaka to i na Kwiatkowskiego pyskował nie będę. Śmieszą mnie ci, którzy dopiero za Kwiatkowskiego zauwazyli upolitycznienie (wiem, wiem, za pampersów była neutralna he he he). Pozdrawiam. PS. Albo w Polityce albo w Przeglądzie czytałem ciekawy artykuł na temat publicznej tv - polecam (sprzed 2 tygodni bodaj). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klinta Re: Może i się czepiam, ale dałem cytat IP: *.kom / 10.104.32.* 06.05.03, 13:15 nie chodzi mi o ten jeden cytat chodiz mi o knkretny wydzwiek twoich wszystkich postow: za kwiatkowskiego zle,ale za walendziaka tez bylo zle, moze i klamal,ale to wlasciwie wszystko wina SDP... czy nie mozna po prostu stwierdzic,ze to szuja,ktora dodatkowo sie pograza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Ty łatwo ludzi oceniasz. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 13:18 Nie mam najmniejszych podstaw nazwać go szują. Jest "reprezentantem" SLD w telewizji publicznej i nie oczekuj, że bedzie siebie lub swoja formacje pogrążał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klinta Natomiast ty ich zbyt latwo usprawiedliwiasz... IP: *.kom / 10.104.32.* 06.05.03, 13:23 ...zwlaszcza gdy siedza po sprzyjajacej tobie stronie sceny politycznej. Nie rozumiesz jeszcze jednej rzeczy:tu dyskusja nei toczy sie o to czy Kwiatek faworyzuje swoich kolei czy nie (aczkolwiek i owszem to takze ciekawy temat!) Dyskusja toiczy sie wokol oszustwa,ktorego sie dopuscil i wersji ktora przyjal i bedzie sie jej twardo trzymal. Wiec chyba mam podstawy do oceniania: 1)mowili ze dostali nagorde-nie dostali (TAK MOWI EBU-czyli CI KTORZY IM MIELI PRZYZNAC!!! chyba nie ma lepszego dowodu!!!!!!) 2)twierdza dalej ze ja dostali tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Rozumiem, że Ty dla "swoich" jesteś niezwykle IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 13:27 krytyczna. Dla mnie ta cała afera nie jest warta funta kłaków. Spory czy to była nagroda czy wyróżnienie? Jak rozumieć wymowę tej szklanej płytki jaką EBU dało Kwiatkowskiemu? Czy nie szkoda na to czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
acho Wiesz duzY, 06.05.03, 13:30 bardzo szanuję Twoje poglądy prezentowane na forum, ale tym razem zupełnie Cię nie rozumiem. SDP o kłamstwie w relacji TVP, a Ty o Walendziaku... Strasznie już w tym wątku odjechaliśmy od meritum. A meritum (jak to meritum) jest proste i jasne: relacja redaktora Kraśko (Kraśki) i cała późniejsza propaganda sukcesu TVP była: a. nierzetelna b. kłamliwa c. zrobiona po to, by Kwiatkowskiemu poprawić nadszarpniętą (delikanie rzecz ujmując) reputację Dlatego zamiast snuć dywagacje na temat upolitycznienia TVP za tej czy innej ekipy rządzącej przyznaj, że TVP oszukała nas wszystkich i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Acho, jesli jest tak jak mówisz IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 13:37 to masz rację, oszukano telewidzów. Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. Ale zauważ, że ja podniosłem temat tego co zrobiło SDP (byc może nalezysz więc osobiście to przyjmujesz). W podanym linku było napisane, że SDP wysłało PROTEST do EBU. I na tą sprawę nikt mi nie odpowiedział. A ja uważam to za skandal. Jesli SDP uważało, że TVP oszukuje to powinno to nagłośnic tu, obywatelom RP a nie wysyłac idiotycznych protestów. Już za komuny bylismy najweselszym barakiem w obozie. Jakim teraz bedziemy? Czy Holendrzy dadza spokój Belgom i sie na nas przerzucą? Pozdrawiam PS. Walendziaka przywołałem dla równowagi ws upolitycznienie publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Ty łatwo ludzi oceniasz. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 13:29 Zamiast dyskutowac, wejdz na strone TVP.Jest tam zdjecie nagrody.Powieksz sobie i przeczytaj co jest na niej napisane, a wyjasnia wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klinta Re: a co do 'szkoda czasu' IP: *.kom / 10.104.32.* 06.05.03, 13:33 ups! zle wcisnelam a co do szkoda czasu" to najwygodniej jest zatuszowac niewygodne dla sibie zdarzenia,bo sa newarte zajmowania sie nimi??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Klinta, pochlebiasz mi. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 13:39 Myslisz, ze ja jestem w stanie coś zatuszować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neshi DuzY, sprostowanie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 14:20 www.sdp.pl/050503_polistebu.htm DuzY, miałeś jednak rację, co do jednego: to był niemalże protest <chodzi o list SDP do EBU>. Powyżej jest adres na stronę SDP, gdzie zamieścili list do EBU. Boże drogi, to wygląda, jakby jedni chłopcy poskarżyli się na innych chłopców wujkowi z Holandii. Jakkolwiek żenujący jest ten list panów z SDP (jasne, mają razję, ale dlaczego kierują ten tekst do organizacji, która nie ma na to wpływu??), Kwiatkowski tak czy inaczej oszukał swoich widzów. A temu listowi zawdzięczamy przynajmniej tego świadomość. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Neshi, i o to właśnie chodzi. Dziękuję za link. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 14:24 Niestety taka właśnie jest nasza codzienność. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Acho, czytałeś? IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 15:25 www.sdp.pl/050503_polistebu.htm Nadal mi się dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
acho No... 06.05.03, 15:31 czytałem, czytałem. Ale nie wydaje mi się, żeby było to aż tak bardzo poniżej krytyki. Odpowiadając na Twoją sugestię nieco wyżej - NIE jestem członkiem SDP, mam wyssany z mlekiem matki wstręt do przynależności organizacyjnej. JAKIEJKOLWIEK. Powiem tak - nawet gdyby SDP napisało obrzaydliwy paszkwil, a dzięki niemu sprawa wyszłaby na jaw - to DOBRZE, że paszkwil powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY O nic Cię nie podejrzewałem. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.05.03, 15:40 Ot po prostu skojarzyłem zawód z organizacją zawodową. Sorry. Jeślibyś w drugim akapicie zrezygnował z trybu przypuszczającego to w 100% zgoda. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś