Dodaj do ulubionych

Jan Żurek zostaje w Śląsku

IP: *.mia.bellsouth.net 03.04.07, 03:08
Pamietam czasy kiedy w bramce Slaska bronil Tomaszewski, kiedy druzyna z
Oporowskiej zdobywala sukcesy na arenie europejskiej i krajowej. Byly to inne
czasy. Owszem byl sukces ale nadmuchany sztucznie. Zaden klub sportowy we
Wroclawiu w tamtych czasach nie otrzymywal tak wysokich dotacji jak Slask.
Pieniadze z MON-u byly mocnym i jedynym atrybutem we wroclawskim Slasku.
Decyzje zwiazane z dzialanoscia klubu byly podejmowane w sztabie Slaskiego
Okregu Wojskowego. Trenerzy w tamtych czasach byli nie tylko od trenowania
ale rowniez i od wykonywania rozkazow towarzyszy i generalow. Miasto (Ciekawy
jestem kto stoi za tym sloganem? PiS, PO, Dudkiewicz a moze ktos inny?)
widzialoby Tarasiewicza jako trenera. Moze bylo by to dobrze dla
druzyny/miasta a moze nie. Tak jak powiedzial p. Mazur, ze trzeba byloby sie
liczyc z opinia miasta w przypadku jezeli Slask uzyskalby te 5 milionow
pozyczki. Ale czy wowczas bedzie to druzyna pilkarska, ktora bedzie miala
swoj styl i bedzie niezalezna od politycznych wplywow? Czy tez bedzie to
powrot do starego tylko, ze pod inna nazwa. Przykro, ze Slask przegrywa, ale
z drugiej strony moze to i lepiej, bo jest to Slask a nie marionetki ubrane
na zielono i poruszajace sie po boisku w rytmie pociaganych sznurkow przez...
MIASTO. Prezydent m. Wroclawia nie udzieli pomocy Slaskowi... dopoty, dopoki
Tarasiewicz nie bedzie trenerem (moja opinia). Brawo p. Dutkiewicz! Pokazal
Pan wroclawianom po co Panu jest potrzebny Slask? Slask to nie druzyna, ktora
mozna sobie uzyc do politycznych celow. Lepiej dla Slaska i jego kibicow,
zeby zespol pozostal takim jakim jest - nieupolityczniony. Wspolczesny sport
to powazny biznes i dlatego nalezaloby za wszelka cene uniknac ingerencji
politykow czy tez urzednikow miejskich w struktury klubowe. Ludzie ci nie
maja nic wspolnego ze sportem. A jezeli chca obejrzec mecz to zawsze bedzie
mozliwosc kupienia biletu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lesze Jan Żurek zostaje w Śląsku IP: 209.121.15.* 03.04.07, 03:11
      • Gość: Wrocek Re: Jan Żurek zostaje w Śląsku IP: *.chello.pl 03.04.07, 17:50
        Pozostawienie pana Zurka na stanowisku trenera Sląska moze zakończyc sie dla
        druzyny tragicznie [spadek do 3 ligi]a wtedy nie wiem jak zareaguje miasto [kto
        zechce sponsorować trzecio-ligowca?]Decyzja na juz zwolnic Zurka ,zatrudnic
        nowego trenera zwiazanego w przeszłosci ze Slaskiem który miałby ta druzyne w
        sercu [ niekoniecznie ma byc to Tarasiewicz kandydatów jest kilku np.
        Pawłowski,Szukiełowicz,Kudyba]Czasu jest coraz mniej i zeby nie okazało sie ze
        jest juz za póżno. Miejsce Sląska jest w 1 lidze !!!
        • Gość: Wrocławianin żurek won ze Śląska ty hanysie bez IP: *.lanet.net.pl 04.04.07, 12:58
          honoru !!!
    • Gość: roz Re: Jan Żurek zostaje w Śląsku IP: 212.127.94.* 03.04.07, 07:12
      Przestać gadać o Tarasiewiczu , zatrudnić Pawłowskiego dać Mu
      komfort pracy i będzie dobrze.
    • Gość: VVV Re: Jan Żurek zostaje w Śląsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 07:51
      cala prawde powiedzial Sztyla, a co do nowego trenera to dla mnie sa tylko 2
      kandydatury Taraś i Tadek Pawłowski - fachowcy majacy w sercu Śląsk tylko czy
      oni obaj nie sa teraz zwiazani kontraktami!? wydaje mi sie ze tak, obecnie nie
      ma nawet na kogo zmienic Zurka, pilkarze sa jednak tak samo winni
    • Gość: Yosip Re: Jan Żurek zostaje w Śląsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 08:22
      A może by tak Alka Papiewskiego ? Kocha Śląsk i ma "CHARYZME"[vide Orest
      Leńczyk-BOT Bełchatów]no i szczęśliwą "rękę".
    • Gość: Paweł Czy Rysiek przyjdzie do III ligi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:32
      Jeżeli Jaga wejdzie do I ligi (duże szanse), a Śląsk spadnie do III (szanse
      podobne)to powrót Ryśka może być zagrożony. Wiem, że Taraś deklarował priorytet
      dla Śląska, ale I liga to nie III. Do prowadzenia reprezentacji (którejkolwiek)
      też bliżej z I ligi.
      Wniosek - natychmiastowa zmiana trenera i ratowanie II ligi.
      • Gość: Maciek Re: Czy Rysiek przyjdzie do III ligi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:30
        Nie rozumię myslenia Pana Mazura? Czyli co za wszelką cenę Żurek i III
        liga ??!!! Bo nie ma wyjścia? To jakaś paranoja. Jest wyjście wcale nie
        Tarasiewicz i Pawlowski ( nic wilkiego nie zwojowal na swojej trenerskiej
        drodze) ale ktoś z poza malo jest trenerów z charyzmą!

Może JANAS???? Wiem dobry żart.
      • Gość: WKSforever Taraś wróć !!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 10:32
        za mało chłopaków związanych ze Śląskiem lub Wrocławiem i okolicami gra w tej
        drużynie , pełno najemników jak kiedyś za Janusza Wójcika i to do niczego nie
        prowadzi . Jaką oni mają motywacje do gry i tak niczego w piłce już nie osiągną
        bo za rok - dwa emerytura . PRzyszli tylko dla kasy jak kiedys Pisz . Za
        Tarasia skład był może i słabszy ale walczyli praktycznie w każdym meczu bo im
        zależało a przeciez nie zarabiali tak jak ci obecni . Ignasiak , Wołczek ,
        Rosinski , Wielgus , Kosztowniak - gdzie im do takich gwiazd jak Lasocki ,
        Kaczorowski , czy Imeh a jakoś ta drużyna biła się o pierwszą lige i jak
        człowiek szedł czy jechał na mecz to wiedział , że zawodnicy dadzą z siebie
        wszystko bo im zależy i trener ich zmotywuje jak potrzeba .
        • maro_wks Re: Taraś wróć !!!!! 03.04.07, 14:35
          Miasto chyba robi sobie jaja z tym pozysłem na Tarasiewicza,rozumiem,ze to dobry
          trener,ale przez to,ze teraz nie bedzie zwolniony Żurek bo trzeba ułatwić powrot
          Tarasiewiczowi straci druzyna,przez tych głąbów z UM mozemy byc skazani na gre w
          barazach,czy nie ma innego trenera niż Rysiu-to zakrawa na obsesje.Równie dobrze
          mozna przeciez siegnac po Pawłowskiego albo Kudybę-w koncu robi niezly wynik z
          gawinem,a i moglby pociagnac za soba utalentowanych pilkarzy z DŚ np Burskiego
          albo Kuświka.
          W obecnej chwili widzimy dyletanctwo ludzi,ktorzy za niecaly miesiac przejmą
          stery w Śląsku-Niewazne dla nich co teraz moze sie stac ze Śląskiem,ale wazne,ze
          przyjdzie Tarasiewicz,ale pamietajmy,ze Tarasiewicz z piasku bicza nie ukręci.
          • marek_solon Re: Taraś wróć !!!!! 03.04.07, 16:22
            Teraz ze smutkiem mogę tylko przypomnieć, co napisałem na ten temat w grudniu:

pilkazzaklawiatury.blox.pl/2006/12/Wroclawianie-na-zakrecie.html
            Niestety miałem rację.
    • Gość: rewia Re: Jan Żurek zostaje w Śląsku IP: 89.98.107.* 04.04.07, 18:20
      bardzo prosze tego sprzedawczyka vel kapitana śląska o nie udzielanie wywiadow
      potrzeb anma opini obiektywnych a nie wazeliny!!!
    • Gość: sheol A moze... IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.04.07, 22:39
      Witam, wszystkich prawdziwych kibicow. Wiecie, mozecie sie ze mna zgodzic lub
      nie, ale Slask ma po prostu slaba pilkarsko druzyne, i wydaje mi sie, ze zaden,
      nawet najlepszy trener nie da rady nic z tych chlopakow wycisnac. Pozdrowienia z
      Lubina
      Ps. Prosze nie traktowac tego postu w kategoriach prowokacj lub napinki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka