Dodaj do ulubionych

Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL

17.05.07, 17:40
Muszę pochwalić GW, o tym mówiło się już od wyborów, ale dobrze, że wreszcie
o tym napisaliście, można też byłoby sprawdzić w jaki sposób dziękowano byłym
pracownikom, ja słyszałem o przenosinach do piwnicy, albo do magazynu. Szkoda
tylko, że PO wciąż kreuje się na mającycyh monopol na wiedzę, a samo robi to
samo co inni. Można być pewnym, że niedługo będą mówić o zawłaszczaniu
państwa przez obecną koalicję, tylko czy ktoś ich będzie wtedy jeszcze
słuchał ? Coś mi się wydaje, że we Wrocławiu raczej już nie...
Obserwuj wątek
    • mundek_wro Oni przeminą 17.05.07, 17:53
      Jednym słowem żenada. Zapraszam na jedyny dolnośląski serwis blogerski:
      dolnyslask24.info - na którym można znaleźć komentarze takich postaci jak:
      b.Marszałek Paweł Wróblewski, b.Wojewoda Witold Krochmal, b.Dyrektor Gabinetu
      Marszałka Tomasz Styś czy też Wiceszef Zarządu Krajowego SDPL Michał Syska.
    • Gość: Tolek Re: Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.07, 18:03
      za co chwalić gazete ?? a dlaczego nie napisali kogo zwolnili i jakie ci ludzie
      mieli kompetencje ? a dlaczego nie napisali ile osób jest na urlopach
      bezpłatnych, które dał poprzedni zarząd ? Kokot jak zwykle napisał jednostronny
      nierzetelny tekst z tezą ! a dlaczego Wyborcza nie pisze ilu ludzi od nich
      odchodzi albo ilu Pan Sawka już wywalił ze swojej gazety ? A Pan Kokot czasami
      nie szuka już pracy ? bo parę osób już odeszło, bo nie mogą wytrzymać tej
      atmosfery !! a następni już czekają na okazję aby odejść z tej gazety ! a
      dlaczego gazeta nie pisze o dobrych działaniach podjętych ostatnio przez
      urzędników Marszałkowskiego ?? tam tez ciężko pracują uczciwi ludzi !! a skąd
      wszyscy mają o tym wiedzieć skoro tylko w ten sposób piesze się o
      urzędnikach !! a takie głupie pisanie skupia się także na nich !!! Życze
      Kokotowi aby był kiedyś w takiej sytuacji to zrozumie o czym piesze !!
      • Gość: Rgio Re: Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.07, 18:08
        O jakich dobrych działaniach piszesz? O zawłaszczeniu całej kasy unijnej na Wrocław i okolice? O terrorze Jurkowlańca w urzędzie? O burdelu w słuzbie zdrowia? Najpierw zorientuj sie w temacie a potem paplaj. Nawet czerwoni byli lepsi od dyktatury Schetołosia!
        • Gość: Tolek Re: Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.07, 18:18
          o jakiej kasie na Wrocław piszesz ? konkrety ! a terror to co ? goni się do
          roboty to źle, bo się przyzwyczaiło do nicnierobienia na ciepłych posadkach w
          urzędzie ! A o działaniach nie wiesz bo takie media jak gazeta nie chce o tym
          pisać, a o tym co tam się dzieje to wiem bo tam PRACUJE od kilku miesięcy !
          dostalem się bez żadnych układów ze zwykłego konkursu !!!!!!!!! i jestem
          zadowolony !!! a burdelu w służbie zdrowia nie posprzątasz jeżeli nie robiło
          się nic do tej pory ! jedynym rozwiązaniem jest zlikiwdowanie kilku szpitali w
          regionie a to nie takie proste, bo chodzi o ludzi !!!
    • Gość: wic autor był łaskawy dla łosia IP: *.chello.pl 17.05.07, 18:29
      autor albo nie miał więcej miejsca aby napisać o innych osobach i stanowiskach
      albo nie wiedział, że ta lista jest duuużo dłuższa. Choć głosuje na platformę,
      to mierzi mnie, że poszukiwania fachowców pan Łoś ograniczył do partyjnej
      ławeczki- a ta jest baardzo krótka, stąd też kompetencje wybrańców w porównaniu
      z kompetencjami osób, które mogłyby potencjalnie objąć te stanowiska są nieraz
      dramatycznie niskie.
      • Gość: los lobos Re: autor był łaskawy dla łosia IP: 80.54.200.* 17.05.07, 20:52
        oj , niestety ta laweczka przyjaciol zpo jest bardzo dluga (niezapominajmy o mldziezowce) i tu sie dopiero zaczynaja jaja bo co pkoj w urzedzie tam czlowiek z mlodziezowki.....OCZYWISCIE PrzZYJETY Z KONKURSU!!! tylko po co te konkursy???? A co do pracy urzednikow - wczesniej pracowali i teraz tez pracuja tak samo, tylko atmosfera jest o wiele gorsza bo nigdy nie wiadomo czy sie nie rozmawia z wrogiem i czy nie zostanie to wykorzystane przeciwko nam?!? wczesniej bylam zwolennikiem PO ale teraz wiem ze poprostu kto sie dochapie wladzy ten zapomina o ideologii i zaczyna robic prywate!!!
        • Gość: marszałek Re: autor był łaskawy dla łosia IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.07, 21:12
          Nie wiem o co wam chodzi. Przecież zawsze po wygranych wyborach nowa władza
          robiła czystkę i przyjmowała nowych. Tak było za AWS UW, Pis. Od samego
          początku urząd marszałkowski jest najbardziej upolitycznioną instytucją w
          regionie. Podobnych zmian należy spodziewać się także po następnych wyborach.
          Ale chociaż wnerwiają mnie te wymianki to dobrze się stało że kolejne zmiany
          władz stopniowo pozbywają się największych złodzieji po Zielińskim i
          Miklaszewskim przyszła kolej na Wolnego i Stryjeńskiego.
        • knut007 Re: autor był łaskawy dla łosia 17.05.07, 21:15
          koledzy i koleżanki z koszarowej robia zawrotke kariery, zmasowany atak
          oławskiej trwa we wrocławiu od zawsze. wyemigrujmy wszyscy do berlina, zapraszam
          • Gość: Karat Re: autor był łaskawy dla łosia IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.07, 22:10
            nie wiem o co cała draka, przecież wymiana kilku czy kilkunastu pracowników na
            kilkuset zatrudnionych to chyba nic takiego. Ten kto jest szefem musi mieć
            wokół siebie w kadrze zarządzającej ludzi do których ma zaufania bo bnierze
            odpowiedzialność za efekty pracy ! jak wy widzicie możliwość pracy z ludźmi
            których zatrudniał Wróblewski ! Gorzej by było gdyby pracę tracili zwykli
            urzędnicy bo dyrektorów to wcale mi nie żal :))
        • Gość: Velvet Revolver Re: autor był łaskawy dla łosia IP: *.wro.vectranet.pl 20.05.07, 18:36
          Żadna z wyjątkiem jednej-dwóch pracujących tam osób z młodzieżówki SMD nie ma w
          tej chwili wyższego wykształcenia. A zarobki też niezbyt rewelacyjne, max. 1400
          netto. Cały ten mir "pracy za zasługi i po znajomości" jest raczej właśnie dla
          nich, żeby czuli się specjalnie wybrani oraz lepiej i wierniej zapieprzali, bo
          praca w urzędzie to naprawdę żadna rewelacja. Ja pracuję "u prywaciarza" :-) i
          jak mam dobry dzień to cztery na osiem godzin siedzę na OGame i z nudów klikam w
          forum GW. A biorę miesięcznie ciut więcej od nich ;-) Jeśli chcecie zająć kiedyś
          ich miejsce to musicie ok. 2 lata rozkładać ciastka i soki na w sali
          konferencyjnej na Oławskiej 2, przyjmować pocztę, odbierać telefony i "nosić
          teczkę" za którymś z VIPów. Ja o tym środowisku zapomniałem bez żalu,
          przynajmniej teraz nie muszę chlać wódy i kadzić różnym palantom, na których bym
          się nawet nie wys...ał.
      • Gość: sedzia Nie martwcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:06
        Juz wkrótce pogodzi was LiD.
    • alfa1234 Kwestia kompetencji 18.05.07, 00:25
      Jeśli są to osoby kompetentne z doświadczeniem samorządowym lub w zarządzaniu, a
      do tego nie należą do rodzin działaczy, to nie ma w tym nic nadzwyczajnego.
    • mr_pope Re: Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL 18.05.07, 08:49
      Z tego co zrozumiałem to redaktor wolałby w urzędzie lektora języka francuskiego
      niż doświadczonego urzędnika. Nic dziwnego, że potem atakuje politykę kadrową.
    • Gość: z UMWD Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:05
      Trzeba było ogłosić drugi konkurs na dyrektora w Brukseli, bo wymaganiom
      pierwszego min. piecioletni staż pracy w administracji Ostrowski nie sprostał
    • Gość: chomsky wszyscy siebie warci.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:40
      PO czy PIS czy inne partie - same kumoterstwo i nepotyzm...
      dlatego nalezy unikac placenia podatkow na to chore panstwo...
    • Gość: Proda Re: Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL IP: *.wro.vectranet.pl 18.05.07, 09:47
      W zawłaszczaniu stanowisk PO przebiło Samoobronę. U kogoś widzą źbło w oku, a u
      siebie nie widzą belki. To szkoła Tuska.
    • Gość: Urzędnik Od czerwca zacznie się w spółkach i jednostkach IP: *.tatarek.com.pl 18.05.07, 10:25
      Zobaczycie, że od czerwca zacznie się cięcie w spółkach województwa i
      jednostkach podległych. Wczoraj Wild rozesłał okulnik do wszystkich dyrektorów
      i prezesów z pytaniem o jakich funduszach europejskich wiedzieli i z jakich
      skorzystali. Jak nie wiedzieli - to w łeb. Jak wiedzieli i nie skorzystali - w
      łeb. Mam nadzieję, że po następnych wyborach PiS nie popełni już tego błedu i
      wywali wszyskich platformiarzy, czerwonych i PSl-owców do poziomu sprzątaczek!!!
      • Gość: urzednik II Re: Od czerwca zacznie się w spółkach i jednostka IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.07, 19:26
        pragnę Ci przypomnieć, że wynoszenie informacji służbowych jest przestępstwem.
        Takie informacje, że jakiś urzędnik wysłał pismo mają tylko jego najbliżsi
        współpracownicy. Zaraz zgłosze to na policje i Cię namierzą i wreszcie ten
        urząd będzie czysty od gnid. Pozdrawiam
        • Gość: klim Re: Od czerwca zacznie się w spółkach i jednostka IP: *.madcomputers.pl 21.05.07, 23:47
          >Gość portalu: urzednik II napisał(a):
          > pragnę Ci przypomnieć, że wynoszenie informacji służbowych jest przestępstwem.

Mam drobna rade, pochyl sie wez rozbieg i uderz glowa w sciane, bo bzdury jakie
          napisales sa dramatyczne.
    • Gość: Gość Re: Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL IP: 156.17.201.* 18.05.07, 11:56
      To tera już wiemy czemu jeden z najlepszych osób pracujacych w UMWD i mających
      znakomitą wiedzę i doświadczenie wybrał posadę Dyrektora w POT.
    • Gość: ogłam Re: Etaty u marszałka dla działaczy PO i PSL IP: *.spnjo.uni.wroc.pl 18.05.07, 12:46
      Zadziwia mnie tak późna i lakoniczna reakcja wrocławskiej prasy na zjawisko
      współczesnej wersji nepotyzmu ( członkowie partii bowiem to wielka rodzina).
      Proszę przyjrzeć się wrocławskiemu samorządowi, karierom prawie amerykańskim
      oddanych członków PO np.od asytenta wiceprezydenta do eksponowanych stanowisk
      i "budowniczego" EURO 2012( przez bardzo aktywny udział w kampanii wyborczej
      prezydenta Wrocławia. Nota bene Andrzej Łoś rozdaje karty także w urzędzie
      miejskim, a ludzie Grzegorza Schetyny obsadzaja wszystkie ważniejsze stanowiska.
      Dziennikarze otwórzcie oczy!
    • dolnyslask24 Nie palcie komitetów, budujcie własne 18.05.07, 13:18
      Zamiast liczyć na innych, piszcie sami blogi o tym co was wkurza. Zapraszam:
      dolnyslask24.info
      • Gość: PO-wiec Coś mi tu śmierdzi!!! IP: 80.51.194.* 19.05.07, 20:22
        Jestem Platformersem od początku istnienia PO, ale to co wyrabia się w UMWD to
        totalne gięcie pały!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka