Dodaj do ulubionych

Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A.

IP: *.bu.uni.wroc.pl 24.04.01, 09:26
Dzień Dobry,
Nowe mieszkanie. Wiek XXI . A mi zachciało się cywilizacji.
Poszłam, przezornie wcześniej - do Telekomunikacji Polskiej z podaniem o
podłączenie mnie do ich niezwykłej sieci. Wszystko ładnie, miło....Po pewnym
czasie dostałam zawiadomienie by się zgłosić do Biura Obsługi Klienta- Rejon
Północny. I już 22.02.2001 roku podpisałam z TP S.A. umowę na świadczenie
usługi telekomunikacyjnej. W umowie termin rozległy....ostateczna data 08.2002!
Osoba mnie obsługująca powiedziała, że pewnie będzie to szybciej.
Zadzwoniłam więc dziś z pytaniem kiedy, w jakim terminie podłączą mi telefon.
Pani, z która rozmawiałam, już zdecydowanie mniej sympatycznie odpowiedziała
mi, ze tak jak jest na umowie: 1.08.2002.
Zapytałam: dlaczego?
Jedyną odpowiedzią, która otrzymałam były: względy techniczne.
Ależ jakie względy..dookoła wszyscy maja telefony?
Względy techniczne...i koniec.
Poprosiłam o połączenie z działem techniczny, Pani powiedziała, że nie może
mnie połączyć. Poprosiłam o numer telefonu do kierownika działu
technicznego...również go nie otrzymałam. Bo jak to wyraziła się Pani: klientom
nie podaje się takich informacji. I już!
Na przeciw nas jest Ośrodek Rehabilitacyjny, Hospicjum, na ul. jest kilkanaście
domków, inne budynki i sama budowa ma dwie linie- dwa numery. Pomyślałam:
faktycznie nie powinno być problemu z przyłączeniem bloku okablowanego w
całości. Tym bardziej, że wielu z mieszkańców (jak nie wszyscy) chętnie założy
telefony.
Ale cóż...nasza Telekomunikacja ma problemy techniczne. Tylko z czym? Tego sami
nie wiedzą. Krew się w człowieku gotuje jak słyszy, widzi i bierze udział w
takiej farsie.
Wielka szkoda, że nie Dialog nie dotarł jeszcze do nas.......bez chwili namysłu
skorzystałabym z ich usług.
A marzy nam się Unia Europejska.......i nadal będzie to tylko marzenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: drom25 Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. IP: 217.30.135.* 24.04.01, 10:05
      Z Dialogiem też nie jest tak słonecznie jak się niektórym wydaje ; około 3
      miesięcy temu dzwoniłem do biura obsługi tej firmy, żeby dowiedzić się kiedy
      będzie siec koło mnie instalowana. Pani poinformowala mnie, że najlepij będzie
      jak się zarejestruję przez internet jako oczekujący. Tak też zrobiłem, dostałem
      nawet numer identyfikacyjny.
      Przed świętami niespodzianka - podwykonawca dialogu zaczyna kopać dołki u moich
      sąsiadów a u mnie nic. Zajżałem kirownikowi przez ramię do planów - mojej
      posesji tam nie ma. Zadzwoniłem do Dialogu gdzie zapewniono mnie o doskonałej
      pamięci firmy i że pewnie ich przedstwiciel nikogo nie zastał w domu (mało
      prawdopodobne) oraz, że niebawem mnie odwiedzi. Wysłałem maila z prośbą o
      wyjaśnienie całej sytuacji ale chyba mnie nie lubią; nie odpisali (minęły 2
      tygodnie). Coraz bardziej mi sie ten operator nie podoba :-(
    • Gość: nowy Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. IP: 156.17.52.* 24.04.01, 13:17
      To nic nowego. Oprócz problemów z podłączeniem telefonu usługi także nie są
      najlepsze. TPSA nalicza bowiem za niezrealizowane połączenia - przejrzyjcie
      billingi!
    • osiek Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. 24.04.01, 15:17
      To ja tez wrzuce kamyczek do koszyczka telekomunikacyjnego... 22 pazdziernika
      zapukal do mych drzwi przedstawiciel Dialogu. Ach jaka to radosc w domu
      zapanowala, bede mial druga linie (obok TPSY), wizje tanszego netu, itp, itd...
      Mialo byc najpozniej w 3 miesiace, Kwartal minal wiec w te pedy na pl. 1maja i
      pytam sie: kiedy? Mila pani odpowiedziala: "nie wiemy, brak mozliwosci
      technicznych". A dolki (studzienki) i slupki to mam pod domem. niestety jet juz
      24 kwiecien 2001 i dalej nic, dalej jest brak mozliwosci technicznych... o
      bylbym zapomnial wlasnie mija piaty tydzien jak zlozylem zapytanie do
      Szanownego Pana Dyrektora Telefoni Lokalnej SA a odpowiedzi ani slychu ani
      widu. A cos mi sie po glowie kolebie, ze mialem dostac odpowiedz po 2 (slownie:
      dwoch) tygodniach najpozniej. To jest juz po prostu zalosne... A co do TPSY
      naszego kochanego operatora to po podwyzce abonamentu w maju jaki nastapi
      utrzymanie tel. komorkowego dla osob malo dzwoniacych bedzie tansze... A potem
      sie wszyscy dziwia ze tyle jest tel. komorkowych w Polsce. NIECH ZYJA NAM W
      DOBRYM SAMOPOCZUCIE OPERATORZY STACJONARNI!!!
      Pozdrawiam was wszystkich
      P.
      • Gość: kowalska Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. IP: 194.204.171.* 24.04.01, 22:51
        a ja już zdążyłam świętować pierwszą rocznicę wizyty w Dialogu - wypełniłam
        wniosek i mi obiecano, że najpóźniej w ciągu miesiąca podłączą mi telefon;
        nawet się nie dowiadywałam, co tam u nich słychać, bo tydzień po tym, jak TP
        mnie ostatecznie poinformowała, że "bardzo nam przykro, ale pani wniosek ma
        nr ... i dlatego nic się nie da w bliższej, a nawet trochę dalszej przyszłości
        zrobić" przyszli bez uprzedzenia dwaj panowie i założyli mi telefon...TP; a ja
        wolę nie pytać o co chodzi:))
        • Gość: AndyGO Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. IP: *.*.*.* 25.04.01, 11:38
          Ja tam mam telefon z DIALOGu i musze powiedziec, ze sa naprawde spoko.
          Nowoczesna technologia i naprawde sensowne ceny.

Tym ktorzy narzekaja na obsluge klienta polecam wizyte w boku Tepsy.

Kurde, ludzie nie swirujcie !!! - wiadomo, ze DIALOG nie jest jeszcze w calym
          miescie, ale przeciez "nie od razu Krakow zbudowano". Nie oceniajcie operatora
          po tym, ze nie zdazyl jeszcze zbudowac sieci na waszej ulicy. Przeciez to jest
          zwiazane z pozwoleniami wlascicieli terenu itd. itp.
          • osiek Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. 25.04.01, 19:15
            Gość portalu: AndyGO napisał(a):

>
            > Kurde, ludzie nie swirujcie !!! - wiadomo, ze DIALOG nie jest jeszcze w calym
            > miescie, ale przeciez "nie od razu Krakow zbudowano". Nie oceniajcie operatora
            > po tym, ze nie zdazyl jeszcze zbudowac sieci na waszej ulicy. Przeciez to jest
            > zwiazane z pozwoleniami wlascicieli terenu itd. itp.

Nie wymagam od nich zeby byli w calym miescie, ale jesli przychodza z wlasna
            oferta to chyba powinni sie wywiazywac. To nie ja sie prosilem tylko oni... btw
            tereny sa prywatne, bo jest to dzielnica willowa i moze po prostu szanownej
            firmir Dialog sie nie oplaca podlaczac dwoch domkow, jesli w blokowisku ma to
            samo dziesieciokrotnie mniejszym kosztem
            pozdrawiam was
            P.
          • Gość: Conti Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. IP: *.bu.uni.wroc.pl 27.04.01, 08:09
            Gość portalu: AndyGO napisał(a):

> Ja tam mam telefon z DIALOGu i musze powiedziec, ze sa naprawde spoko.
            > Nowoczesna technologia i naprawde sensowne ceny.
            >
            > Tym ktorzy narzekaja na obsluge klienta polecam wizyte w boku Tepsy.
            >
            > Kurde, ludzie nie swirujcie !!! - wiadomo, ze DIALOG nie jest jeszcze w calym
            > miescie, ale przeciez "nie od razu Krakow zbudowano". Nie oceniajcie operatora
            > po tym, ze nie zdazyl jeszcze zbudowac sieci na waszej ulicy. Przeciez to jest
            > zwiazane z pozwoleniami wlascicieli terenu itd. itp.

Witam,
            DIALOG działa dobrze i to mnie cieszy.
            Niestety tam gdzie mieszkam dotrze około 2003 roku. W DIALOGU zaproponowano mi
            instalację telefonu drogą radiową. Ucieszyło mnie to bardzo, wiadomo dlaczego!
            Mam natomiast wątpliwości dotyczące jakości połączeń. Czy będę dobre. Czy rozmowy
            nie będą przerywane? Jak i czy wogóle zadziała internet?
            Może ktoś z Was ma w ten sposób przyłączony telefon w DIALOGU? I byłby na tyle
            miły dzieląc się ze mna swoim spostrzeżeniami i doświadczeniem.
            Pozdrawiam wszystkich "Forumowiczów"
        • Gość: Wojtek Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.01, 23:12
          Gość portalu: kowalska napisał(a):

> a ja już zdążyłam świętować pierwszą rocznicę wizyty w Dialogu - wypełniłam
          > wniosek i mi obiecano, że najpóźniej w ciągu miesiąca podłączą mi telefon;
          > nawet się nie dowiadywałam, co tam u nich słychać, bo tydzień po tym, jak TP
          > mnie ostatecznie poinformowała, że "bardzo nam przykro, ale pani wniosek ma
          > nr ... i dlatego nic się nie da w bliższej, a nawet trochę dalszej przyszłości
          > zrobić" przyszli bez uprzedzenia dwaj panowie i założyli mi telefon...TP; a ja
          > wolę nie pytać o co chodzi:))

Ja Ci wytlumacze o co chodzi:
          U mnie wygladalo to tak
          1.podanie o telefon w TP.SA
          2.odpowiedz - nie przewiduje sie budowy lini w tym terenie przed 2002
          3.wizyta panow z Dialogu z prosba o zgode na przekopanie sie przez ogodki
          4.po miesiacu przychodza panowie z TP.SA i montuja radiolinie
          5.4 miesiace pozniej montuja mi linie z Dialogu
          6.nastepny miesiac i przychodzi TP.SA i zaczyna zakladac siec telefoniczna z
          informacja ze bedzie telefon+telewizja kablowa+internet (czy to prawda zobaczymy)

Wiec o co chodzi TP.SA nie przewiduje na danym terenie lini do czasu az Dialog
          nie da swojej oferty, wtedy montuja jak najwiecej radiolini aby zlapac jak
          najwiecej klientow z nadzieja ze nie zmienia oni operatora. A teraz kusza
          telewizja kablowa i internetem dalej w tym samym celu-abym nie zmienial operatora.
          Wiec nie zdziw sie jak za pare dni przyjdzie Dialog z oferta zalozenia lini
          telefonicznej
      • Gość: AKM Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. IP: 213.25.93.* 25.04.01, 13:07
        osiek napisał(a):

> pytam sie: kiedy? Mila pani odpowiedziala: "nie wiemy,
        brak mozliwosci
        > technicznych". A dolki (studzienki) i slupki to mam
        pod domem.> Pozdrawiam was wszystkich
        > P.
        A nie są to przypadkiem dołki/studzienki tepsy?
        • osiek Re: Telefony...telefony...TELEKOMUNIKACJA POLSKA S.A. 25.04.01, 19:11
          dolki/studzienki tepsy ma moj sasiad wiec na pewno nie ;)
          pozdrawiam
          P.

Gość portalu: AKM napisał(a):

> osiek napisał(a):
          >
          > > pytam sie: kiedy? Mila pani odpowiedziala: "nie
          wiemy,
          > brak mozliwosci
          > > technicznych". A dolki (studzienki) i slupki to mam
          > pod domem.> Pozdrawiam was wszystkich
          > > P.
          > A nie są to przypadkiem dołki/studzienki tepsy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka