18.08.03, 08:32
W tym roku właśnie skończyłem "pietnastkę"...
Co o niej sądzicie??? Bo ja ją już wspominam z sentymentem....
pozdrowienia
busmen
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaxpin Re: XV L.O. IP: *.nd.e-wro.net.pl 18.08.03, 20:34
      ja wlasnie ide do drugiej szkoly.W sumie jest ok aczkolwiek derekcja miewa
      glupie pomysly, widac pozostalosci z liceum wojskowego.Nauczyciele moga byc
      bywaja gorsi,ale niektorzy sa nawet ok..Klase mam ok wiec w sumie uwazam ze
      niezle wybralam idac do XV lo
      • Gość: Jaxpin Re: XV L.O. IP: *.nd.e-wro.net.pl 18.08.03, 20:37
        Gość portalu: Jaxpin napisał(a):

> ja wlasnie ide do drugiej szkoly.W sumie jest ok aczkolwiek derekcja miewa
        > glupie pomysly, widac pozostalosci z liceum wojskowego.Nauczyciele moga byc
        > bywaja gorsi,ale niektorzy sa nawet ok..Klase mam ok wiec w sumie uwazam ze
        > niezle wybralam idac do XV lo

kurde mialo byc drugiej klasy.Pozdrowienia dla wszystkich uczacych sie pieknego
        jezyka jakim jest francuski.Wtajemniczenia wiedza o co chodzi ;)
        • Gość: Cenzor Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.04.05, 02:00
          a wiec:
          Slowik - widzialem go moze 2 razy przez 4 lata nauki
          Piłka - niezłe chodaki
          Dubikowa - musztra i kontrola identyfikatorow
          Pachosia - sucha wic z problemami emocjonalnymi. I ten kubek ze słoniami...
          Mandatowa - nietoperz z pledem - mam nadzieje ze lepiej zarzadza niz uczy...
          Szmigielka - niezla babeczka tylko kiedy czas na nauke?
          Wiesia CiagCiag- najwazniejsze ze wogole wie ze zyje
          Sachadelka - troche zalatuje ale rowna z niej babeczka
          Zwolu - spoko koles, rowny gosc
          Slawek - sweter nosimy zawsze w spodniach pod paskiem.
          Domaradzki - polknal kija?
          Teodorczyk - plywak bez majtek
          Gorniakowa - dama a teraz dErEktorka
          Krasowska - nadal mowi sama do siebie? :))
          Kozba - małe, wredne, wymagające
          Ursel - wymagajacy tradzik
          Janek Boro - czy ufo nadal straszy?
          Sabina Goslawska - wlochate nogi i zero zaangazowania
          Block - general wojs radzieckich
          Szarek - niezly przekret
          Hałabała vel Hałaczkiewicz - wielki problem psychiczny (leczy sie?) (P.S.
          zwolniona z XIII ze wzgledu na problemy emocjonalne)
          Elka Bloniarz - wymagajaca i sensowna
          Pirsik - hardcore bez ograniczen. Czy on wie ze pracuje?
          Blaszczyk - cieeeeżka sprawa. Tusza zle dziala na psychike.

Wiecej nie pamietam, serdecznie żałuję...
          -----------------------------------------------
          Tytul Najlepszych Nauczycieli XV zdobywaja:

mgr Elzbieta Bloniarz - MATEMATYKA - za poswiecenie, sumiennosc i obiektywizm
          mgr Radomir Zwolinski - SPORT - za poswiecenie, humor i wytrwałosć
          ppłk w st. spocz. Jan Teodorczyk - PO - za humor, podejscie do ucznia,
          sumiennosc
          mgr Aldona Wolna - JĘZYK POLSKI - za wspaniale poswiecenie, sumiennosc i
          rzetelnosc za ktore została zwolniona (uczyła tylko przez rok - wspaniała
          polonistka)
          mgr Emilia Krasowska - BIOLOGIA - za rzetelnosc, obiektywizm, poswiecenie

Tytuł "Gorzej byc nie może" otrzymuja:

BYŁE GRONO DeReKTORSKIE: Sloma, Dubikowa, Pikus - za wprowadzanie bezsensownych
          zasad, rygoru, bezmyslne tworzenie klas (sekretarka menadzera) oraz kumoterstwo
          i zwolnienia "niezakumplowanych" nauczycieli.
          ORAZ GRONO PEDAGOGICZNE (???): Sabina (chemia), Błasza (francuski), Pachosia
          (historia)
          HONOROWY TYTUL NAJGORSZEGO NAUCZYCIELA XV LO WE WROCŁAWIU OTRZYMUJE:

- HAŁABAŁA - (matematyka) - ta kobieta to osoba zupełnie niezrownowazona
          emocjonalnie, kilka razy wycofywana z nauczania poszczegolnych klas na prosby
          uczniow, rodzicow i wychowawcow klas. Wczesniej zatrudniona w XIII LO we
          Wroclawiu, skad rowniez zostala zwolniona i "za porozumieniem stron"
          zatrudniona w XV. Uczniom tej Pani serdecznie wspołczuje.

Szkole ukonczylem w roku 2000.
          Wspominam ten czas jako bardzo przyjazny i beztroski.
          Jak sie chcecie poobijac i miec czerwony pasek to XV bedzie dobrym wyborem.

Pozdrawiam
          AntyHałabiałarz i Sexmaniak
          :)
        • Gość: monia Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 23:41
          zupelnie nie wiem czemu wszyscy tak czepiaja sie halaczkiewicz?? moze i ma swoj
          swiat, w ktorym nie mozna przesuwac kwiatkow bo tego nie lubia i niezbyt
          wychodzi jej nauczanie ale to wlansie na jje lekcjach mozna bylo umrzec ze
          smiechu :) a jesli chodzi o reszte to rzeczywiscie p. Sachadel szacunek,a i
          Ursel to w gruncie rzeczy dobra kobieta i chyba najlepszy nauczyciel w tej
          szkole oprocz p. Kozak-Rogali, ktora nauczyla mnie angieslkiego jak nikt
          wczensiej !! ogolnie szkola naprawde swietna !! mila atmosfera, swietni ludzie
          i duzo wspomnien na wiele wiele lat !!
          • Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:54
            jednym z nauczycieli, którego najmilej wspominam jest p. Rosł...., który uczył
            dziewczyny z mojej klasy w-f. Swietny facet. A p. Kotl... z francuskiego
            szkoda, że uczyła tak niedługo, ale mimo wszystko baardzo dużo mnie nauczyła.
            A był ktoś może na święcie szkoły??
      • Gość: Atari Re: XV L.O. IP: 62.164.178.* 17.01.06, 14:38
        Hej! Czy jest ktos z absolwentow rocznika 1997? Pozdrawiam
        • Gość: Gozdek Re: XV L.O. IP: *.mofnet.gov.pl 07.02.06, 11:33
          Co prawda mature pisałem gdzie indziej (dzięki Dubikowej) ale chodziłem do
          klasy Słomskiego a Ty?
    • Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.lanet.wroc.pl 22.08.03, 13:42
      taaaa, ja tez wspominam ta szkole z sentymentem...zwłaszcza dawna pania
      dyrektor :>...i pania od fizyki, ktora juz tez odeszla ;)...ja XV skonczylam 2
      lata temu ;) pozdrawiam
      • busmen XV L.O. 23.08.03, 14:54
        Szczególnie panią dyrektor KD... Przez rok sie męczyłem u niej na fakultecie z
        niemieckiego...

A pani od fizyki... Ja i tak bardziej lubiałem sympatyczna panią, która uczyła
        sympatycznej fizyki i robiła sympatyczne katrkóweczki...

pozdrowienia
        AP busmen
    • Gość: kl Re: XV L.O. IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 01.09.03, 16:23
      Witam. Jestem tegorocznym absolwentem. Gorąco pozdrawiam Radzia (to
      wychowawca), Czesię Radek, Beatę Szmigiel, Dankę Ratajczak, Bartka Kickiego no
      i całą 4C!!!
    • Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.lanet.wroc.pl 01.09.03, 23:13
      z tych nauczycieli co wyminiles uczyl mnie tylko Kicki...pamietam jak na jego
      lekcji piwko pilismy ;)...
      pozdro
      • Gość: kk071 Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 17:29
        W XV jest bardzo fajny klimat. Większość nauczycieli też jest naprawde w
        porządku. Ogromnymi minusami są:
        - statut szkoły
        - obuwie zmienne i identyfikatory (ja rozumiem czystość i bezpieczeństwo...
        ale bez przesady)
        - reżim p. dyrektora AS (jest wyczuwalny, gdy tylko pojawi sie w jakiejś
        odległości od nas)
        - system punktowy
        Minusy powodują, że szkoła zamienia sie w obóz koncentracyjny... ale polecam -
        doznacie niezapomnianych wrażeń i bedziecie mieć ciekawe wspomnienia...
        Tylko, za żadne skarby sie na francuski do tej szkoły nie wybierajcie, bo
        poznacie co to piekło...
        • Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.lanet.wroc.pl 26.12.03, 18:09
          a niemiecki z p.Dubik?? i ogolnie ta pania??jak pmietam jak tylko pojawiala sie
          na korytarzu wszyscy rozchodzili sie na boki byle tylko na kogos nie wpadla:>
          • busmen Re: XV L.O. 27.12.03, 21:23
            Gość portalu: S_A napisał(a):

> a niemiecki z p.Dubik?? i ogolnie ta pania??jak pmietam jak tylko pojawiala
            sie na korytarzu wszyscy rozchodzili sie na boki byle tylko na kogos nie wpadla

Pamiętam bardzo dobrze. W roku szkolnym 2002/2003 chodziłem do niej na fakultet
            j. niemieckiego. Osobiście bardzo ją lubiłem :) Może dzięki temu, że jak była
            wicedyrektorem, to wiele spraw u niej załatwiałem i mnie chyba polubiła. Nie ma
            to jak sentymenty... A do butów zmiennych, statutu i identyfikatorów można się
            przyzwyczaić...
        • busmen Re: XV L.O. 27.12.03, 21:26
          Gość portalu: kk071 napisał(a):

> - reżim p. dyrektora AS (jest wyczuwalny, gdy tylko pojawi sie w jakiejś
          > odległości od nas)

No nie przesadzajcie, dyrektor Antoni Słowik to naprawdę cudowny człowiek. I
          nie ma najmniejszego powodu, by się Go obawiać... Dzięki niemu miałem
          niesamowite przeżycia na maturze, których niezapomnę do końca życia.
          Pozdrowienia dla dyrektora Antoniego!!!
          • Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.lanet.wroc.pl 04.01.04, 00:48
            pozdrowienia dla calej XV!!!! mnie juz w 2003 nie bylo w szkole;) ale pamietam
            jak bylam w drugiej klasie i przygotowywalismy przedstawienie...DZIADY....wtedy
            mielismy baaaaaaaaardzo duzo spiec z p.Dubik:) :P aha i pozdrawiam panią
            J.Świedrych:)
    • amadea_22 Re: XV L.O. 12.01.04, 18:36
      Konrad Polański to najlepszy nauczyciel jakiego miała kiedyś ta szkola. facet
      jest świetny.
      p. Ursel- b. wymagająca, ale naprawdę po czasie docenia się jej trudy.
      p.Słomski- w porządku
      p.Święch- super babka
      p.Maciąg- nie jest taka zła jak ją oceniaja inni, też docenia się po czasie
      pozdrowienia dla wszystkich absolwentów XV]
      ja kończyłam w roku 2000
      • busmen Re: XV L.O. 12.02.04, 19:32
        W ogóle większość nauczycieli jest świetna, ale w większości docenia się ten
        fakt po skończeniu szkoły. Pozdrawiam Lilianę Zabierowską, Martę Zielińską oraz
        p. Joannę Świędrych
        • Gość: samurajka22 Re: XV L.O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.05.04, 11:46
          Skończyłam XV L.O. w 2001 roku i przyznaję - z perspektywy tych trzech lat -
          że: nie żałuję/ polecam/ uwaga na zaminowane tereny...;)Najważniejsze, że
          miałam szansę(=czas)na rozwój własnych zainteresowań i pasji, gdyż bez tego z
          całą pewnością nie dostałabym się na UWr...Chwała zatem wszystkim nauczycielkom
          od mega ścisłych przedmiotów za humanitarne traktowanie takich jak ja;)Ogólnie
          dało się z ludźmi dogadać i robić to, na czym zależało najbardziej;)Szczególne
          ukłony dla(niezamierzona hierachia): p.Ursel,p.Sachadel:))))...Wymieniać by tu
          długo jeszcze...Ech..to były czasy:)
    • Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 11:26
      XV LO to bardzo dobra szkoła. Jeżeli macie ochotę zdobywać dużą i solidną
      wiedzę, to spokojnie możecie wybrać XV. Jeżeli jednak szukacie miejsca, gdzie
      moglibyście spokojnie i bezstresowo przeczekać szkołę średnią, to nikt was tam
      nie będzie zmuszał do ciągłego rycia. Kadra nauczycielska jest wykształcona o
      co najważniejsze - na bieżąco z aktualnym stanem wiedzy. Większość nauczycieli
      jest tolerancyjna, w granicach rozsądku naturalnie. Pojedyncze przypadki są do
      zaakceptowania. Faktem jest bardzo ostra osoba nauczająca języka francuskiego i
      ten język zdecydowanie odradzam. Chyba, że ktoś chciałby iść do Legii
      Cudzoziemskiej, to niech wybiera, ponieważ będzie mógł się wprawić w ostry
      dryl. Wśród nauczycieli wiele jest prawdziwych indywidualności i autorytetów
      naprawdę gotowych zawsze do pomocy - p. Bartosz Kicki, p. Aneta Bystroń, p.
      Bogumiła Mandat, p. Zwoliński. W szkole jest zorganizowana legalna palarnia dla
      pełnoletnich uczniów. Na tych nie mających osiemnaście lat również przymyka się
      oczy. Nie polecam palenia w szatniach i łazienkach, gdyż jest to straszliwie
      niebezpieczne ze względu na nieubłagane konsekwencje. Klasy są świetnie
      wyposażone i jest w nich ciepło. Sala sportowa to ewenement na skalę miasta -
      najlepsze miejsce do uprawiania sportu. Świetne podłoże, nigdu nie pourywane
      kosze, zawsze napompowane piłki itd. Do tego niewielka, ale fajna siłownia.
      Matura. Jako rocznik 1981 zdawałem maturę w starym systemie, ale moja odczucia
      są jak najbardziej pozytywne. Tylko kompletne nieuki nie zdały. Nikt was nie
      stresuje itd. Egzaminy ustne również świetnie zorganizowane. Gdybym miał zdawać
      jeszcze raz maturę, to właśnie tam.Jest świetnie, a przynajmniej było w starym
      systemie.W szkole istnieje toleranacja dla różnych subkultur. Tak więc można
      odnaleźć metali, punków i.in. Wydaje mi się jednak, że kolczyki w brwiach,
      ustach i inne szalone rzeczy nie przejdą. Kolczyki w nosie to normalna tam
      sprawa. W szkole nie ma chamstwa. Brak fali, kocenia i innych równie głupich
      pomysłów. Jest tylko jedna impreza "Otrzęsiny" organizowana przez szkołę,
      gdzie "koty" wchodzą w życie szkoły. Impreza fajna i należy ją brać w kategorii
      zabawy. Brak w szkole znęcania się, haraczy, "terrorystów". Nikt tu nikogo nie
      bił, chyba, że konflikt był już strasznie duży. Minusy tej szkoły to osoba
      nauczająca język francuski oraz okolica, w której ta szkoła się znajduje. Nocne
      przychodzenie pod szkołę odpada, to jest Nowy Dwór. Być może coś w tej kwestii
      się zmieniło, ale o tym musieli by wypowiedzieć się obecni absolwenci. Ludzie w
      szkole. Generalnie dobór w tej szkole, to jak wszedzie przypadek, ale ludzie są
      ok. Do XV LO chodzą bardzo ładne dziewczyny. Nierzadko też nawiązują się
      przyjaźnie.
      Podsumowując. Do tej szkoły warto chodzić. Ja, po tylu latach od zakończenia
      nauki chętnie tam przyjeżdżam, a z niektórymi nauczycielami utrzymuję stały
      kontakt.
      A żeby uciąć komentarze - nie byłem kujonem, gdyby spytać p. Kickiego, p.
      Bystroń, moją wychowaczynię p. Mleczko to daleko mi było do idealności. Ale z
      czystym sercem polecam tą szkołę.

Pozdrawiam
      Dawid (1981 r.)
      • Gość: olivka Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 01:42
        co za wspaniały temat :) cudowne wspomnienia wracaja :)
        bardzo bobrze wspomninam lata nauki w XV!!!! to przewszystkim zawdzieczam całej
        mojej klasie (rocznik 1984 !!!!! E:)) jak i niezapomnianym wrażenią ktorych
        niewatpliwie przysporzyli nam nauczyciele.
        wielkie ukłony w strone p. Szarek hehee nie ma to jak zdawac mature z
        historii !!!!! oraz rada azeby sie nie bac uczniów dla p. KOzak- Rogali ;) No i
        nasza legenda p. Radecki... coz moge powiedziec ... to chyba najbardziej
        wartosciowe i noszona 2 z matematyki w moim zyciu które w innesz kole warte
        byloby conajmniej piąteczki....
        chodzenie po labiryntach korytarzy , podejrzane ucieczki z zajeci i dziwne
        zwolnienia w w-fu ;) mlodziencze szlugi za szkoła a pożniej już dumnie w
        czwartej klasie przed szkoła. Okropny stres maturalny i te niedobre kanapki na
        egzaminie ;P

XV byla cudownym okresem w moim zyciu.
        • Gość: Nikita Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 19:40
          Hej moi mili:)) ja również kończyłam XV w 2002 roku i bardzo miło wspominam
          ten okres. Zwłaszcza 4 klase kiedy własciwe już się było dorosłym i juz nikt
          nie traktował cię jak dzieciaka:)) Pozdrowienia dla pani Pachockiej (historia),
          dla pani Szarek ( równiez historia , moja wychowawczyni:)), dla pana
          Słomskiego, Kickiego, dla pani Święch- j. polski.Dla tych nauczycieli
          szczególne ukłony, ludzie z pasją, którzy chca czegoś nauczyć:))Maturke równiez
          miło wspominam, nie spodziewałam się takiej wyrozumiałości i pomocy na pisemnej
          a i na ustnej nie było źle:)) Całuski dla wszystkich uczniów i absolwentów:))

P.S. a gdzie Wy absolwenci teraz jesteście??? ja studiuję administrację:)))
          • Gość: uczeń Re: XV L.O. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.03.05, 19:01
            Pozdrowienia dla najlepszej nauczycielki języka Polskiego w XV LO dla Pani
            Bożenki Święch jest poprostu super kobietą:)
          • majstermarchewa Re: XV L.O. 06.06.05, 12:13
            Ja mam decydenckie stanowisko. Mimo, że takie panie jak Dubik, Górniak nie
            wierzyły w moje możliwośći. A jednak. Matura pisemna na ocenę dopuszczającą,
            ustna na trzy i... proszę oto udzielam wywiadów do miesięcznika pracodawca :).

Ich habe das nicht verstehen, konten Sie das anderes Sagen? Niemiecki wbrew
            groźbom P. Dubik nie jest potrzebny do robienia interesów.

Jedyną osobą jaka we mnie wierzyła była P. Pachocka. Kobieta jest wporzo i
            potrafi przewidywać tematy maturalne z 10 miesięcznym wyprzedzeniem. Nie
            wierzycie? Z pisemnej historii mialem 4 :)
          • majstermarchewa Re: XV L.O. 06.06.05, 12:15
            BTW... kończyłem w tym samym roku co Ty :) Byłem z klasy B. czerwone paski na
            ID.
    • Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 14:32
      Ludzie!!! Piszecie o różnych nauczycielach, a zapominacie o legendzie tej
      szkoły - Bartku Kickim. Ten nauczyciel był najlepszy, jakiego znałem w życiu.
      • busmen Re: XV L.O. 22.03.05, 23:24
        Jak mówisz, że wypada to wspomnę.

Bartosz Kicki to najlepszy nauczyciel jakiego spotkałem, bardzo pozytywnie
        nastawiony wobec uczniów pozytywnie nastawionych :)
        Zawsze potrafił przyjść z pomocą, szczególnie w organizacji Samorządu
        Szkolnego.
        Dziękuję Panu za: wyjazdy do Dusznik, uśmiech i wyrozumiałość...

Chociaż teraz pewnie nie jest zadowolony, gdy studiuję, to co studiuję i jestem
        jakby w przeciwnym obozie do rządzącego... ale trudno. Pewnie też nie jest
        zadowolony z mojej matury ustej z WOS-u, ale Mu się nie dziwię :). Bardzo Panu
        dziękuję za te cztery lata spędzone w tej szkole
        • Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.05, 11:43
          Tak!!! Duszniki Zdrój "Kozia Hala" :) Kto był drugim opiekunem?
          • busmen Re: XV L.O. 23.03.05, 14:47
            Jak pojechałem pierwszy raz to była pedagog p.Dojwa (pozdrawiam bardzo
            serdecznie), a za drugim razem p.Halina Szarek (pozdrawiam jeszcze serdeczniej)
            • Gość: NikAr86 Re: XV L.O. IP: 156.17.217.* 31.03.05, 09:44
              Dzień bez wazeliny to dzień stracony!Wiem coś o tym...
              • Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.05, 12:11
                Co wiesz moja droga Niko?
              • Gość: NikAr86 Re: XV L.O. IP: 156.17.217.* 05.04.05, 11:28
                Z doświadczenia nie wiem nic, bo tego nie praktykuję. Ale z obserwacji...
                duuuużo:))
                • Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.05, 17:05
                  Te "u" są wielce znaczące... Moja droga... Opowiedz coś o swoich obserwacjach
                  na temat wazeliny w XV LO... :)))
                  • busmen Re: XV L.O. 06.04.05, 17:26
                    Tak to jest, że nie można już cenić nauczycieli, bez oskarżania o wazelinę.
                    Naprawdę bardzo ceniłem od początku i do dziś cenię wielu nauczycieli z XV L.O.
                    np:
                    p. Bartosza Kickiego
                    p. Halinę Szarek
                    p. Jolantę Dojwę
                    p. Martę Zielińską
                    p. Świędrych

i jeszcze paru by się zebrało... bez wazeliny, bo jej już dzisiaj przecież nie
                    potrzebuję... w odróżnieniu chyba od Ciebie, bo matura już blisko?? :)
                    • Gość: NikAr86 Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.05, 09:22
                      Już po:)) dawno po...maturze:)na szczęście!
                      • Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 23.04.05, 17:09
                        jejq, jak fajnie sie czyta takie komentarze. Ciesze sie ze watek nie upadł;).
                        Chetnie bym sie cofnela chociaz na jakis czas do LO, zwlaszcza do 1 albo 2
                        klasy, gdzie byly najfajniesze wycieczki i najfajnieszy czas. Nie myslalo sie o
                        maturze, czas prawie beztroski...co za czasy, co za czasy....to se ne wrati;/:)
                        • Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.05, 18:05
                          Coś mi się widzi że pisała na tym forum osoba z mojej klasy :) Matura rok
                          2000 !!!
                          Szkołę wspominam miło, nauczycieli tak samo, a co do języka francuskiego to nie
                          żałuję że się go uczyłam. Klasa mogła być trochę lepsza, ale w sumie to nie mam
                          czego żałować....
    • Gość: Cenzor Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.04.05, 02:00
      a wiec:
      Slowik - widzialem go moze 2 razy przez 4 lata nauki
      Piłka - niezłe chodaki
      Dubikowa - musztra i kontrola identyfikatorow
      Pachosia - sucha wic z problemami emocjonalnymi. I ten kubek ze słoniami...
      Mandatowa - nietoperz z pledem - mam nadzieje ze lepiej zarzadza niz uczy...
      Szmigielka - niezla babeczka tylko kiedy czas na nauke?
      Wiesia CiagCiag- najwazniejsze ze wogole wie ze zyje
      Sachadelka - troche zalatuje ale rowna z niej babeczka
      Zwolu - spoko koles, rowny gosc
      Slawek - sweter nosimy zawsze w spodniach pod paskiem.
      Domaradzki - polknal kija?
      Teodorczyk - plywak bez majtek
      Gorniakowa - dama a teraz dErEktorka
      Krasowska - nadal mowi sama do siebie? :))
      Kozba - małe, wredne, wymagające
      Ursel - wymagajacy tradzik
      Janek Boro - czy ufo nadal straszy?
      Sabina Goslawska - wlochate nogi i zero zaangazowania
      Block - general wojs radzieckich
      Szarek - niezly przekret
      Hałabała vel Hałaczkiewicz - wielki problem psychiczny (leczy sie?) (P.S.
      zwolniona z XIII ze wzgledu na problemy emocjonalne)
      Elka Bloniarz - wymagajaca i sensowna
      Pirsik - hardcore bez ograniczen. Czy on wie ze pracuje?
      Blaszczyk - cieeeeżka sprawa. Tusza zle dziala na psychike.

Wiecej nie pamietam, serdecznie żałuję...
      -----------------------------------------------
      Tytul Najlepszych Nauczycieli XV zdobywaja:

mgr Elzbieta Bloniarz - MATEMATYKA - za poswiecenie, sumiennosc i obiektywizm
      mgr Radomir Zwolinski - SPORT - za poswiecenie, humor i wytrwałosć
      ppłk w st. spocz. Jan Teodorczyk - PO - za humor, podejscie do ucznia,
      sumiennosc
      mgr Aldona Wolna - JĘZYK POLSKI - za wspaniale poswiecenie, sumiennosc i
      rzetelnosc za ktore została zwolniona (uczyła tylko przez rok - wspaniała
      polonistka)
      mgr Emilia Krasowska - BIOLOGIA - za rzetelnosc, obiektywizm, poswiecenie

Tytuł "Gorzej byc nie może" otrzymuja:

BYŁE GRONO DeReKTORSKIE: Sloma, Dubikowa, Pikus - za wprowadzanie bezsensownych
      zasad, rygoru, bezmyslne tworzenie klas (sekretarka menadzera) oraz kumoterstwo
      i zwolnienia "niezakumplowanych" nauczycieli.
      ORAZ GRONO PEDAGOGICZNE (???): Sabina (chemia), Błasza (francuski), Pachosia
      (historia)
      HONOROWY TYTUL NAJGORSZEGO NAUCZYCIELA XV LO WE WROCŁAWIU OTRZYMUJE:

- HAŁABAŁA - (matematyka) - ta kobieta to osoba zupełnie niezrownowazona
      emocjonalnie, kilka razy wycofywana z nauczania poszczegolnych klas na prosby
      uczniow, rodzicow i wychowawcow klas. Wczesniej zatrudniona w XIII LO we
      Wroclawiu, skad rowniez zostala zwolniona i "za porozumieniem stron"
      zatrudniona w XV. Uczniom tej Pani serdecznie wspołczuje.

Szkole ukonczylem w roku 2000.
      Wspominam ten czas jako bardzo przyjazny i beztroski.
      Jak sie chcecie poobijac i miec czerwony pasek to XV bedzie dobrym wyborem.

Pozdrawiam
      AntyHałabiałarz i Sexmaniak
      :)

• Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 22:31
        A w której klasie byłeś??
        • Gość: Cenzor Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.04.05, 03:12
          w B
          • Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.05, 20:19
            a to nie kojarzę :(
      • Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 11:09
        Na Pikulskiego mówiliśmy Heichachi (postać z tekkena) za te jego klapki.

Znienawidzonym nauczycielem w szkole była za mojej kadencji Hałaczkiewicz,
        której wymagania programowe były nieprzystające do wiedzy przekazywanej na
        lekcjach. To zły pedagog, nie ma podejścia do uczniów i nie potrafi uczyć.A
        najgorszym nauczcielem w XV LO była Błaszczyk. Ja się co prawda uczyłem u
        Kotlińskiej, ale widziałem jaką gehennę urządzała uczniom ta kobieta
        (Błaszczyk). Jej niezrównoważenie emocjonalne dotykało bardzo wielu osób i
        łamało im życie. Mam nadzieję, że kiedyś poniesie odpowiedzialność za swoje
        postępowanie. Po 2 latach nauki u Kotlińskiej, która była ostra, ale ludzka
        potrafię do dziś niemało, natomiast schemat nauki u Błaszczyk jest taki, że w
        ludziach obecnie pozostał tylko strach i nienawiść.

• Gość: Matrix Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 16:17
          Gość portalu: Dawid napisał: "Mam nadzieję, że kiedyś poniesie odpowiedzialność
          za swoje postępowanie"

I kto to pisze?!!!
          • Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.05, 10:59
            Ja piszę! W przeciwieństwie do ciebie mam odwagę się podpisywać swoim imieniem,
            a ty kim jestes? Matriksem! Nie istniejesz. Czlowiekiem z nieudanym zyciem, bo
            ja, zdziwisz się, ale wiem, kto to pisal. Autor: Gość: Matrix IP:
            *.wroclaw.sdi.tpnet.pl
            Data: 19.05.2005 16:17. To zbyt znaczące bym się nie domyslił. Ale tak to jest
            z takimi jak ty...
            • Gość: Matrix Re: XV L.O. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:10
              Chyba jednak nie do końca się domyślasz kim jestem skoro mówisz do mnie w ten
              sposób. Zastanów się. Dobrze radzę. Zwracam tylko uwagę, że piszesz bardzo
              przewrotnie. I nie bój się: ja naprawdę istnieję:))
        • Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.05, 18:30
          Na Pikulskiego tak się mówiło?? Nie słyszałam o tym. A Kotlińska była spoko,
          szkoda że tak krótko...
        • Gość: Cenzor Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.05.05, 21:25
          wiec jednak nie tylko ja mam wrazenie ze Halaczkiewicz ma problemy ze soba...
          To najgorszy nauczyciel jakiego spotkalem w czasie swojej edukacji. I nie ze
          wzgledu na wysoki poziom nauczania i wymagan, ale ze wzgledu na
          niewspolmiernosc tych dwoch: przekaz wiedzy nikly, wymagania nieokreslone -
          sama nie wie co sie dzieje na jej lekcjach. Pamietam jak mnie poprosila zebym
          zostal po lekcji i wytlumaczyl jej na czym polega system punktowy, ktory
          wczesniej zaakceptowala...(to byl jej pierwszy rok w XV) Kretynka.
    • Gość: devi Re: XV L.O. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.05.05, 14:57
      ja od okolo miesiaca jestem absolwentka XV LO. przez 3 lata meczylam sie na
      francuskim z pania B. bylo milo ale sie skonczylo. teraz juz pozostana
      wspomnienia. ogromne podzikowania dla p.Zwolinskiego za to ze wytrzymal z nasza
      klasa joko wychowawca
      • Gość: . Re: XV L.O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.07.05, 10:18
        No jak to Moniczko mial z nami pan Zwolinski nie wytrzymac - takie z nas
        bystrzaki byly ;)

Mam nadzieje ze Pani B wiecej nie spotkam,ale w jest takie pradopodobienstwo
        podczas sesji zimowej :/
        • Gość: Radomir Zwolinski Klasa 4B matura rocznik 2001 IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.07.05, 19:51
          Czy jest na forum ktos z klasy 4B, ktorej wychowawcami byli p. Berduszek (w
          kl.1) i pan Radomir Zwolinski???
          Lista Obecnosci:
          BAR. JUSTYNA
          BAS. KRZYSZTOF
          BES. KATARZYNA
          BOJ. ANETA
          BON. KRZYSZTOF
          ELB. ANNA
          GAW. MAŁGORZATA
          GŁU. AGNIESZKA
          GÓR. BARTOSZ
          GRA. AGATA
          HRE. JOANNA
          JUR. MAŁGORZATA
          KAS. MAŁGORZATA
          KOŁ. DAWID
          KOŁ. EWELINA
          KOW. WOJCIECH
          KUS. MIKOŁAJ
          LIS. IGOR
          ŁAS. JOANNA
          ŁOP. URSZULA
          MAK. MONIKA
          MOR. KINGA
          MOS. DARIA
          OLI. ELŻBIETA
          PAP. MAGDA
          PAT. MAGDALENA
          PUC. DANIEL
          RYB. MARTA
          SOS. BARTOSZ
          STA. TOMASZ
          WĘG. DOROTA

Odezwijcie sie jesli tu jestescie!
          Pozdrowienia dla p. Zwolinskiego!

AntyFan Halabaly
          • Gość: Marzenka Re: Klasa 4B matura rocznik 2001 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.05, 21:20
            czego uczyła p. Berduszek - bo już nie pamiętam :) Jednak p. to chyba
            kojarzę :) czy w-f uczą ci sami nauczyciele co 5 lat temu??
            • Gość: 4B Re: Klasa 4B matura rocznik 2001 IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.07.05, 18:38
              Berduszkowa uczyla wf. Nie wiem czy jeszcze uczy, bo szkole skonczylem w 2001 i
              od tamtej pory tam nie bylem...
    • Gość: anty-fanka Re: XV L.O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.07.05, 12:38
      Ja rowniez jestem absolwentka xv lo i nie moge powiedziec ze jestem zadowolona
      z wyboru tej szkoly.Jest wiele powodow.Po pierwsze poziom nauczania jest bardzo
      niski.Wbrew pozorom w szkole sie nie uczy(oczywiscie nie pisze o wszystkich
      nauczycielach bo byli i tacy co sie wywiazywali ze swych obowiazkow).Przez 3
      lata bawilam sie w lepienie plakatowi i innych bzdur ktore nie mialy nic
      wspolnego ze szkola srednia.Nie polecam xv osobom ktore chca sie czegos wiecej
      nauczyc oprocz robienia "prezentacji mulitmedialnych".Mam nadzieje ze po
      zmianie dyrektora cos sie zmieni w tej szkole.Wreszcie koleczko wzajemnej
      adoracji miedzy zaprzyjaznionymi nauczycielami sie rozwiaze.Pozdrawiam
    • Gość: O Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.07.05, 03:44
      XV spi w czasie wakacji? Wszyscy wyjechali???
    • busmen Re: XV L.O. 31.07.05, 19:44
      Czy zaglądają tu może inni absolwenci XV - matura 2003???
    • Gość: Pacholizm Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.08.05, 02:43
      Pozdrownienia dla wszystkich absolwentow:))
    • Gość: k27 Re: XV L.O. IP: 62.233.176.* 21.08.05, 14:07
      biorę w obronę p. Błaszczyk, która w XV uczy franc. Ja kończyłem szkołę w 1997.
      Babka jest wymagająca, ale wystarczy robić to co ona chce i być systematycznym
      a włos z głowy nie spadnie. Po trzech latach francuskiego (p.Blaszczyk
      przyszla w 1995) bylem w stanie dogadac sie swobodnie z francuzami nie robiąc
      głupich min, ze nie rozumiem. Tacy nauczyciele jak ona przygotowują bachory do
      normalnego zycia: ostrego szefa w pracy czy wymagającego klienta. Poza tym
      teraz juz kazdy, nawet niepowazny pracodawca pyta o znajomosc jezykow.
      Ludzie bez wiedzy to dzis ludzie bez kasy - a oto teraz chodzi!
      • Gość: Kamila... Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.05, 11:37
        w XV LO bylo swietnie! Doceniam to dopiero po maturze ;) serdeczne pozdrowienia
        dla p.Anny Dawidowskiej, ktora miala do nas wieeeelka cierpliwosc ;) a takze
        dla p.Sachadel (nigdy nie zapomne bystrzakow..) oraz dla p.Radeckiego, ktory
        jest wspanialym czlowiekiem, tylko ja poprostu nie umialam matematyki ;) a nikt
        nie pamieta Piłata?? Uczyl przez roku, bardzo kontrowersyjna postac, nikt go
        nie docenial (oprocz mnie;)), swietnie uczyl, mial wspaniale podejscie do
        uczniow, i wogole fantastyczny facet :) no ale coz... de gustibus non est
        disputandum... p. Piłat teraz podbija Szkocką ;) serdeczne pozdrowienia dla
        niego
        • Gość: inka Re: XV L.O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.09.05, 10:12
          Ja pamietam prof. Piłata, rzeczywiście fajny facet :) A co do prof. błaszczyk,
          to sie bardzo zmieniła, na początku wydawała sie rzeczywiście straszna, ale
          teraz jest w porządku, jest wymagająca, ale tacy powinni by nauczyciele. Dla
          mojej klasy jest bardzo miła, zawsze z nami pogada, na różne ciekawe tematy:) i
          mówi że jesteśmy kochane dzieci :D
          • Gość: ankos Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 20:32
            XV skończyłam w tym roku. NIgdy nie będę żałować wyboru tej szkoły. Przede
            wszystkim mialam świetną klasę (pozdro dla 3C '86).
            Co do nauczycieli, wiadomo ze nie ze wszystkich można być zadowolonym. Najlepsza
            była p. Bożena Święch. Wielki szacunek dla niej. Natomiast nie źle wspominam p.
            Górniak i Ursel. Sabinka też do ulubionych nie należy :p
            No i jeszcze p. Kutkowski. Hmm.. nie wiem czy sie smiac czy płakać?
          • Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.05, 11:35
            Cóż... Trudno mi uwierzyć, że taki potwór, który uwalał ludzi z mojej klasy
            uczłowieczył się. Mnie uczyła p. Kotlińska i ona za moich czasów była niezłą
            nauczycielką i sporo języka zostało mi do dziś. Nie gnębiła ludzi, tylko
            wymagała w przeciwieństwe do B. Ale jak się zmieniła to znaczy, że jednak
            proces wychowawczy ciąglę przeprowadzany na niej przez uczniów odniósł skutek :)
      • Gość: kk071 Re: XV L.O. IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 29.09.06, 02:00
        > głupich min, ze nie rozumiem. Tacy nauczyciele jak ona przygotowują bachory do
        > normalnego zycia: ostrego szefa w pracy czy wymagającego klienta. Poza tym
        > teraz juz kazdy, nawet niepowazny pracodawca pyta o znajomosc jezykow.
        > Ludzie bez wiedzy to dzis ludzie bez kasy - a oto teraz chodzi!

Otóż mylisz sie chłopaku, pani B. sama przyznała podczas jednej z godzin
        francuskiego, że uczyć to ona nie umie ale może nam pomóc SIĘ nauczyć, przyjęła
        rolę kata, który sprawdza postępy nie wnosząc generalnie poza tym nic więcej. A
        tekst o 'ostrym szefie czy wymagającym kliencie' to jest żywcem z jej ust wyjęty.
        Jest też druga strona medalu - pani B. zdarzają sie przypływy empatii i czasem
        komuś pomoże zamiast zjechać jak szmate, ale to precedensowe zjawisko także
        wszyscy czekamy aż pani B. osiągnie wiek kardynalski i jak to ktoś ujął
        'nietoperz z pledem' co zamknął palarnie wręczy B. wypowiedzienie...
    • Gość: Ziomczyni Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:54
      Hellouuu!!! Ja jestem teraz w klasie maturalnej. Bardzo sie boje maturki, bo
      czuje ze jeszcze nic nie umiem:( Pozdrawiam serdecznie:
      p. Radek ( nie mam juz fizyki i bardzo mi tego brakuje, bo lekcje z pania
      profesor byly połaczeniem przyjemnego z pozytecznym > humor i nauka<)
      p. Smolis ( super babeczka - nic dodać nic ująć)
      p. Koźbę ( za jej teksty i za to, że tak bardzo lubi pytać i straszyć uczniów)
      p. Kwokę od gegry ( jeszcze nie bylo lekcji zebym nie wyszla z bananem na
      twarzy)
      p. Uśniacką ( zawsze boli mnie brzuch przed angielskim ale musze przyznac ze
      duzo sie nauczylam pomimo tego stresu i ciaglych kartkoweczek)
      p. Kutkowskiego ( mam nadzieje, ze zobaczymy razem te pluca w pazdzirniku;))
      Chcialabym sie zapytac czy jest tu moze ktos z XV kto dostal sie na medycyne
      lub jakikolwiek kierunek medyczny!?
      • Gość: 86 Re: XV L.O. IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.01.06, 14:06
        3xNIE! Pani Joasia Błaszczyk (pewnie mi wytoczy proces za użycie jej imienia i
        nazwiska, bo już sie do tego kiedyś przymierzała...hehe) nie zmieniła się znów
        tak bardzo, żeby mówić o człowieczeństwie, fakt - była moim wychowawcą, a klasa
        stawiała jej tak ogromny opór (kilka razy udało nam sie doprowadzić p.prof. do
        płaczu), że zmiana z jej strony to raczej przystosowanie niż świadomy krok do
        przodu. Nie da sie ukryć, iż uczyć francuskiego to ona nie umie, bo "uczeń
        powinien uczyć sie sam". Zresztą jej ulubionym zajęciem było, wyliczanie
        każdemu godzin nieusprawiedliwionych i wyszukanie coraz to nowszych afer, co
        skutecznie utrudniało prowadzenie lekcji. Ale śmiechu dużo z nią było, tyle że
        był to nerwowy śmiech paranoiczny. Nie polecam nauki francuskiego z panią B.
        osobom, które mają słabe nerwy, bo sie można wykończyć.
        Ale zmiana jakaś z jej strony jest. Pod naciskiem uczniów, nauczycieli i
        dyrekcji nie "udupiła" nikogo w klasie maturalnej. Baaa nawet jej sie zdarzało,
        nie raz, że była miła(!!!), gdy zwykle jest argonacka i agresywna.
        Jednakże z perspektywy czasu, dość pozytywnie wspominam te ciągłe awantury,
        utarczki itp. czegoś to na pewno w życiu uczy, ale chyba nie taki cel jest w
        edukacji francuskiego.

ZA NAJLEPSZYCH NAUCZYCIELI XV uważam:
        1) p. E.Błoniarz - matematyk, może nie tak doskonały jak p.Radecki ale bardzo
        porządna kobieta-nauczyciel z sercem.
        2) p. S.Słomski - nie wymagający historyk, ale jeżeli znalazło się chęć do
        nauki, można było naprawdę wiele osiągnąć
        3) p. Sachadel - za księżniczki i królewiczów... ale ostatnio zdaje sie pani S.
        pracuje w agencji produkującej reklamy dla Heyah...

oczywiście nie sposób nie wymienić p.Kickiego, p. mjr. Bloka, ale to kalsyka
        gatunku.

• Gość: b.b. Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:24
          A ja konczylam XV w 1995 r, a zaczynalam jak "piętnastka"była jeszcze liceum wojskowym. Ehhh, to były czasy.
          • Gość: Gośc Re: XV L.O. IP: 217.30.159.* 11.01.06, 11:30
            Ja też kończyłam w 95r. do której klasy chodziłaś?

Pozdrawiam
            Ewa
            • bachak Re: XV L.O. 11.01.06, 13:36
              Do sekretarek, to chyba D była, już nie pamiętam :)
              • Gość: Gość Re: XV L.O. IP: 217.30.159.* 11.01.06, 14:29
                Tak D, ja nie dotarłam do Sekretarek, zostałam w E
    • Gość: JURUŚ Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:31
      XV LO TO JEST TO!! Chodziłem do tej szkoly i złego słowa nie dam powiedziec!
      Pierwszorzedna szkola... troche piły jest ale jak trzeba to i jest lajcikowo:D
      prof. Kicki podobno the best ale mnie nie uczył..(osoby z jego klasy
      opowiadały) pani Pachocka to jest to.. kobieta z klasą.. i pani Zielinska ...
      RULEZ!!!! bibki z moja klasa to po prostu miodzio kochani!!
      www.loxv.wroclaw.pl jakby ktos chcial wiecej o naszej wspanialej szkolce to
      welcome:D Teraz jakies nowe mlode nauczycielki doszly ale nie wiem od czego ..
      jedno jest pewne są tu nauczyciele z powolania .. chociaz zadazaja sie
      przymulaści..:PP
      • Gość: Agnieszka Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:32
        zapomnialeś wspomnieć o wspaniałej pani Dubik no i Pani Ursel :)
    • Gość: drim XV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:47
      29 listopada Święto szkoły! Może starsi absolwenci (jeszcze OLW) przyjdą
      odwiedzić stare śmieci! A po spotkaniu w szkółce może jakieś piwko w mieście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka