busmen 18.08.03, 08:32 W tym roku właśnie skończyłem "pietnastkę"... Co o niej sądzicie??? Bo ja ją już wspominam z sentymentem.... pozdrowienia busmen Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaxpin Re: XV L.O. IP: *.nd.e-wro.net.pl 18.08.03, 20:34 ja wlasnie ide do drugiej szkoly.W sumie jest ok aczkolwiek derekcja miewa glupie pomysly, widac pozostalosci z liceum wojskowego.Nauczyciele moga byc bywaja gorsi,ale niektorzy sa nawet ok..Klase mam ok wiec w sumie uwazam ze niezle wybralam idac do XV lo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaxpin Re: XV L.O. IP: *.nd.e-wro.net.pl 18.08.03, 20:37 Gość portalu: Jaxpin napisał(a): > ja wlasnie ide do drugiej szkoly.W sumie jest ok aczkolwiek derekcja miewa > glupie pomysly, widac pozostalosci z liceum wojskowego.Nauczyciele moga byc > bywaja gorsi,ale niektorzy sa nawet ok..Klase mam ok wiec w sumie uwazam ze > niezle wybralam idac do XV lo kurde mialo byc drugiej klasy.Pozdrowienia dla wszystkich uczacych sie pieknego jezyka jakim jest francuski.Wtajemniczenia wiedza o co chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cenzor Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.04.05, 02:00 a wiec: Slowik - widzialem go moze 2 razy przez 4 lata nauki Piłka - niezłe chodaki Dubikowa - musztra i kontrola identyfikatorow Pachosia - sucha wic z problemami emocjonalnymi. I ten kubek ze słoniami... Mandatowa - nietoperz z pledem - mam nadzieje ze lepiej zarzadza niz uczy... Szmigielka - niezla babeczka tylko kiedy czas na nauke? Wiesia CiagCiag- najwazniejsze ze wogole wie ze zyje Sachadelka - troche zalatuje ale rowna z niej babeczka Zwolu - spoko koles, rowny gosc Slawek - sweter nosimy zawsze w spodniach pod paskiem. Domaradzki - polknal kija? Teodorczyk - plywak bez majtek Gorniakowa - dama a teraz dErEktorka Krasowska - nadal mowi sama do siebie? :)) Kozba - małe, wredne, wymagające Ursel - wymagajacy tradzik Janek Boro - czy ufo nadal straszy? Sabina Goslawska - wlochate nogi i zero zaangazowania Block - general wojs radzieckich Szarek - niezly przekret Hałabała vel Hałaczkiewicz - wielki problem psychiczny (leczy sie?) (P.S. zwolniona z XIII ze wzgledu na problemy emocjonalne) Elka Bloniarz - wymagajaca i sensowna Pirsik - hardcore bez ograniczen. Czy on wie ze pracuje? Blaszczyk - cieeeeżka sprawa. Tusza zle dziala na psychike. Wiecej nie pamietam, serdecznie żałuję... ----------------------------------------------- Tytul Najlepszych Nauczycieli XV zdobywaja: mgr Elzbieta Bloniarz - MATEMATYKA - za poswiecenie, sumiennosc i obiektywizm mgr Radomir Zwolinski - SPORT - za poswiecenie, humor i wytrwałosć ppłk w st. spocz. Jan Teodorczyk - PO - za humor, podejscie do ucznia, sumiennosc mgr Aldona Wolna - JĘZYK POLSKI - za wspaniale poswiecenie, sumiennosc i rzetelnosc za ktore została zwolniona (uczyła tylko przez rok - wspaniała polonistka) mgr Emilia Krasowska - BIOLOGIA - za rzetelnosc, obiektywizm, poswiecenie Tytuł "Gorzej byc nie może" otrzymuja: BYŁE GRONO DeReKTORSKIE: Sloma, Dubikowa, Pikus - za wprowadzanie bezsensownych zasad, rygoru, bezmyslne tworzenie klas (sekretarka menadzera) oraz kumoterstwo i zwolnienia "niezakumplowanych" nauczycieli. ORAZ GRONO PEDAGOGICZNE (???): Sabina (chemia), Błasza (francuski), Pachosia (historia) HONOROWY TYTUL NAJGORSZEGO NAUCZYCIELA XV LO WE WROCŁAWIU OTRZYMUJE: - HAŁABAŁA - (matematyka) - ta kobieta to osoba zupełnie niezrownowazona emocjonalnie, kilka razy wycofywana z nauczania poszczegolnych klas na prosby uczniow, rodzicow i wychowawcow klas. Wczesniej zatrudniona w XIII LO we Wroclawiu, skad rowniez zostala zwolniona i "za porozumieniem stron" zatrudniona w XV. Uczniom tej Pani serdecznie wspołczuje. Szkole ukonczylem w roku 2000. Wspominam ten czas jako bardzo przyjazny i beztroski. Jak sie chcecie poobijac i miec czerwony pasek to XV bedzie dobrym wyborem. Pozdrawiam AntyHałabiałarz i Sexmaniak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 23:41 zupelnie nie wiem czemu wszyscy tak czepiaja sie halaczkiewicz?? moze i ma swoj swiat, w ktorym nie mozna przesuwac kwiatkow bo tego nie lubia i niezbyt wychodzi jej nauczanie ale to wlansie na jje lekcjach mozna bylo umrzec ze smiechu :) a jesli chodzi o reszte to rzeczywiscie p. Sachadel szacunek,a i Ursel to w gruncie rzeczy dobra kobieta i chyba najlepszy nauczyciel w tej szkole oprocz p. Kozak-Rogali, ktora nauczyla mnie angieslkiego jak nikt wczensiej !! ogolnie szkola naprawde swietna !! mila atmosfera, swietni ludzie i duzo wspomnien na wiele wiele lat !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:54 jednym z nauczycieli, którego najmilej wspominam jest p. Rosł...., który uczył dziewczyny z mojej klasy w-f. Swietny facet. A p. Kotl... z francuskiego szkoda, że uczyła tak niedługo, ale mimo wszystko baardzo dużo mnie nauczyła. A był ktoś może na święcie szkoły?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atari Re: XV L.O. IP: 62.164.178.* 17.01.06, 14:38 Hej! Czy jest ktos z absolwentow rocznika 1997? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gozdek Re: XV L.O. IP: *.mofnet.gov.pl 07.02.06, 11:33 Co prawda mature pisałem gdzie indziej (dzięki Dubikowej) ale chodziłem do klasy Słomskiego a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.lanet.wroc.pl 22.08.03, 13:42 taaaa, ja tez wspominam ta szkole z sentymentem...zwłaszcza dawna pania dyrektor :>...i pania od fizyki, ktora juz tez odeszla ;)...ja XV skonczylam 2 lata temu ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
busmen XV L.O. 23.08.03, 14:54 Szczególnie panią dyrektor KD... Przez rok sie męczyłem u niej na fakultecie z niemieckiego... A pani od fizyki... Ja i tak bardziej lubiałem sympatyczna panią, która uczyła sympatycznej fizyki i robiła sympatyczne katrkóweczki... pozdrowienia AP busmen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: XV L.O. IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 01.09.03, 16:23 Witam. Jestem tegorocznym absolwentem. Gorąco pozdrawiam Radzia (to wychowawca), Czesię Radek, Beatę Szmigiel, Dankę Ratajczak, Bartka Kickiego no i całą 4C!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.lanet.wroc.pl 01.09.03, 23:13 z tych nauczycieli co wyminiles uczyl mnie tylko Kicki...pamietam jak na jego lekcji piwko pilismy ;)... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk071 Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 17:29 W XV jest bardzo fajny klimat. Większość nauczycieli też jest naprawde w porządku. Ogromnymi minusami są: - statut szkoły - obuwie zmienne i identyfikatory (ja rozumiem czystość i bezpieczeństwo... ale bez przesady) - reżim p. dyrektora AS (jest wyczuwalny, gdy tylko pojawi sie w jakiejś odległości od nas) - system punktowy Minusy powodują, że szkoła zamienia sie w obóz koncentracyjny... ale polecam - doznacie niezapomnianych wrażeń i bedziecie mieć ciekawe wspomnienia... Tylko, za żadne skarby sie na francuski do tej szkoły nie wybierajcie, bo poznacie co to piekło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.lanet.wroc.pl 26.12.03, 18:09 a niemiecki z p.Dubik?? i ogolnie ta pania??jak pmietam jak tylko pojawiala sie na korytarzu wszyscy rozchodzili sie na boki byle tylko na kogos nie wpadla:> Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: XV L.O. 27.12.03, 21:23 Gość portalu: S_A napisał(a): > a niemiecki z p.Dubik?? i ogolnie ta pania??jak pmietam jak tylko pojawiala sie na korytarzu wszyscy rozchodzili sie na boki byle tylko na kogos nie wpadla Pamiętam bardzo dobrze. W roku szkolnym 2002/2003 chodziłem do niej na fakultet j. niemieckiego. Osobiście bardzo ją lubiłem :) Może dzięki temu, że jak była wicedyrektorem, to wiele spraw u niej załatwiałem i mnie chyba polubiła. Nie ma to jak sentymenty... A do butów zmiennych, statutu i identyfikatorów można się przyzwyczaić... Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: XV L.O. 27.12.03, 21:26 Gość portalu: kk071 napisał(a): > - reżim p. dyrektora AS (jest wyczuwalny, gdy tylko pojawi sie w jakiejś > odległości od nas) No nie przesadzajcie, dyrektor Antoni Słowik to naprawdę cudowny człowiek. I nie ma najmniejszego powodu, by się Go obawiać... Dzięki niemu miałem niesamowite przeżycia na maturze, których niezapomnę do końca życia. Pozdrowienia dla dyrektora Antoniego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.lanet.wroc.pl 04.01.04, 00:48 pozdrowienia dla calej XV!!!! mnie juz w 2003 nie bylo w szkole;) ale pamietam jak bylam w drugiej klasie i przygotowywalismy przedstawienie...DZIADY....wtedy mielismy baaaaaaaaardzo duzo spiec z p.Dubik:) :P aha i pozdrawiam panią J.Świedrych:) Odpowiedz Link Zgłoś
amadea_22 Re: XV L.O. 12.01.04, 18:36 Konrad Polański to najlepszy nauczyciel jakiego miała kiedyś ta szkola. facet jest świetny. p. Ursel- b. wymagająca, ale naprawdę po czasie docenia się jej trudy. p.Słomski- w porządku p.Święch- super babka p.Maciąg- nie jest taka zła jak ją oceniaja inni, też docenia się po czasie pozdrowienia dla wszystkich absolwentów XV] ja kończyłam w roku 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: XV L.O. 12.02.04, 19:32 W ogóle większość nauczycieli jest świetna, ale w większości docenia się ten fakt po skończeniu szkoły. Pozdrawiam Lilianę Zabierowską, Martę Zielińską oraz p. Joannę Świędrych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samurajka22 Re: XV L.O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.05.04, 11:46 Skończyłam XV L.O. w 2001 roku i przyznaję - z perspektywy tych trzech lat - że: nie żałuję/ polecam/ uwaga na zaminowane tereny...;)Najważniejsze, że miałam szansę(=czas)na rozwój własnych zainteresowań i pasji, gdyż bez tego z całą pewnością nie dostałabym się na UWr...Chwała zatem wszystkim nauczycielkom od mega ścisłych przedmiotów za humanitarne traktowanie takich jak ja;)Ogólnie dało się z ludźmi dogadać i robić to, na czym zależało najbardziej;)Szczególne ukłony dla(niezamierzona hierachia): p.Ursel,p.Sachadel:))))...Wymieniać by tu długo jeszcze...Ech..to były czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 11:26 XV LO to bardzo dobra szkoła. Jeżeli macie ochotę zdobywać dużą i solidną wiedzę, to spokojnie możecie wybrać XV. Jeżeli jednak szukacie miejsca, gdzie moglibyście spokojnie i bezstresowo przeczekać szkołę średnią, to nikt was tam nie będzie zmuszał do ciągłego rycia. Kadra nauczycielska jest wykształcona o co najważniejsze - na bieżąco z aktualnym stanem wiedzy. Większość nauczycieli jest tolerancyjna, w granicach rozsądku naturalnie. Pojedyncze przypadki są do zaakceptowania. Faktem jest bardzo ostra osoba nauczająca języka francuskiego i ten język zdecydowanie odradzam. Chyba, że ktoś chciałby iść do Legii Cudzoziemskiej, to niech wybiera, ponieważ będzie mógł się wprawić w ostry dryl. Wśród nauczycieli wiele jest prawdziwych indywidualności i autorytetów naprawdę gotowych zawsze do pomocy - p. Bartosz Kicki, p. Aneta Bystroń, p. Bogumiła Mandat, p. Zwoliński. W szkole jest zorganizowana legalna palarnia dla pełnoletnich uczniów. Na tych nie mających osiemnaście lat również przymyka się oczy. Nie polecam palenia w szatniach i łazienkach, gdyż jest to straszliwie niebezpieczne ze względu na nieubłagane konsekwencje. Klasy są świetnie wyposażone i jest w nich ciepło. Sala sportowa to ewenement na skalę miasta - najlepsze miejsce do uprawiania sportu. Świetne podłoże, nigdu nie pourywane kosze, zawsze napompowane piłki itd. Do tego niewielka, ale fajna siłownia. Matura. Jako rocznik 1981 zdawałem maturę w starym systemie, ale moja odczucia są jak najbardziej pozytywne. Tylko kompletne nieuki nie zdały. Nikt was nie stresuje itd. Egzaminy ustne również świetnie zorganizowane. Gdybym miał zdawać jeszcze raz maturę, to właśnie tam.Jest świetnie, a przynajmniej było w starym systemie.W szkole istnieje toleranacja dla różnych subkultur. Tak więc można odnaleźć metali, punków i.in. Wydaje mi się jednak, że kolczyki w brwiach, ustach i inne szalone rzeczy nie przejdą. Kolczyki w nosie to normalna tam sprawa. W szkole nie ma chamstwa. Brak fali, kocenia i innych równie głupich pomysłów. Jest tylko jedna impreza "Otrzęsiny" organizowana przez szkołę, gdzie "koty" wchodzą w życie szkoły. Impreza fajna i należy ją brać w kategorii zabawy. Brak w szkole znęcania się, haraczy, "terrorystów". Nikt tu nikogo nie bił, chyba, że konflikt był już strasznie duży. Minusy tej szkoły to osoba nauczająca język francuski oraz okolica, w której ta szkoła się znajduje. Nocne przychodzenie pod szkołę odpada, to jest Nowy Dwór. Być może coś w tej kwestii się zmieniło, ale o tym musieli by wypowiedzieć się obecni absolwenci. Ludzie w szkole. Generalnie dobór w tej szkole, to jak wszedzie przypadek, ale ludzie są ok. Do XV LO chodzą bardzo ładne dziewczyny. Nierzadko też nawiązują się przyjaźnie. Podsumowując. Do tej szkoły warto chodzić. Ja, po tylu latach od zakończenia nauki chętnie tam przyjeżdżam, a z niektórymi nauczycielami utrzymuję stały kontakt. A żeby uciąć komentarze - nie byłem kujonem, gdyby spytać p. Kickiego, p. Bystroń, moją wychowaczynię p. Mleczko to daleko mi było do idealności. Ale z czystym sercem polecam tą szkołę. Pozdrawiam Dawid (1981 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivka Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 01:42 co za wspaniały temat :) cudowne wspomnienia wracaja :) bardzo bobrze wspomninam lata nauki w XV!!!! to przewszystkim zawdzieczam całej mojej klasie (rocznik 1984 !!!!! E:)) jak i niezapomnianym wrażenią ktorych niewatpliwie przysporzyli nam nauczyciele. wielkie ukłony w strone p. Szarek hehee nie ma to jak zdawac mature z historii !!!!! oraz rada azeby sie nie bac uczniów dla p. KOzak- Rogali ;) No i nasza legenda p. Radecki... coz moge powiedziec ... to chyba najbardziej wartosciowe i noszona 2 z matematyki w moim zyciu które w innesz kole warte byloby conajmniej piąteczki.... chodzenie po labiryntach korytarzy , podejrzane ucieczki z zajeci i dziwne zwolnienia w w-fu ;) mlodziencze szlugi za szkoła a pożniej już dumnie w czwartej klasie przed szkoła. Okropny stres maturalny i te niedobre kanapki na egzaminie ;P XV byla cudownym okresem w moim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 19:40 Hej moi mili:)) ja również kończyłam XV w 2002 roku i bardzo miło wspominam ten okres. Zwłaszcza 4 klase kiedy własciwe już się było dorosłym i juz nikt nie traktował cię jak dzieciaka:)) Pozdrowienia dla pani Pachockiej (historia), dla pani Szarek ( równiez historia , moja wychowawczyni:)), dla pana Słomskiego, Kickiego, dla pani Święch- j. polski.Dla tych nauczycieli szczególne ukłony, ludzie z pasją, którzy chca czegoś nauczyć:))Maturke równiez miło wspominam, nie spodziewałam się takiej wyrozumiałości i pomocy na pisemnej a i na ustnej nie było źle:)) Całuski dla wszystkich uczniów i absolwentów:)) P.S. a gdzie Wy absolwenci teraz jesteście??? ja studiuję administrację:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: XV L.O. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.03.05, 19:01 Pozdrowienia dla najlepszej nauczycielki języka Polskiego w XV LO dla Pani Bożenki Święch jest poprostu super kobietą:) Odpowiedz Link Zgłoś
majstermarchewa Re: XV L.O. 06.06.05, 12:13 Ja mam decydenckie stanowisko. Mimo, że takie panie jak Dubik, Górniak nie wierzyły w moje możliwośći. A jednak. Matura pisemna na ocenę dopuszczającą, ustna na trzy i... proszę oto udzielam wywiadów do miesięcznika pracodawca :). Ich habe das nicht verstehen, konten Sie das anderes Sagen? Niemiecki wbrew groźbom P. Dubik nie jest potrzebny do robienia interesów. Jedyną osobą jaka we mnie wierzyła była P. Pachocka. Kobieta jest wporzo i potrafi przewidywać tematy maturalne z 10 miesięcznym wyprzedzeniem. Nie wierzycie? Z pisemnej historii mialem 4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
majstermarchewa Re: XV L.O. 06.06.05, 12:15 BTW... kończyłem w tym samym roku co Ty :) Byłem z klasy B. czerwone paski na ID. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 14:32 Ludzie!!! Piszecie o różnych nauczycielach, a zapominacie o legendzie tej szkoły - Bartku Kickim. Ten nauczyciel był najlepszy, jakiego znałem w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: XV L.O. 22.03.05, 23:24 Jak mówisz, że wypada to wspomnę. Bartosz Kicki to najlepszy nauczyciel jakiego spotkałem, bardzo pozytywnie nastawiony wobec uczniów pozytywnie nastawionych :) Zawsze potrafił przyjść z pomocą, szczególnie w organizacji Samorządu Szkolnego. Dziękuję Panu za: wyjazdy do Dusznik, uśmiech i wyrozumiałość... Chociaż teraz pewnie nie jest zadowolony, gdy studiuję, to co studiuję i jestem jakby w przeciwnym obozie do rządzącego... ale trudno. Pewnie też nie jest zadowolony z mojej matury ustej z WOS-u, ale Mu się nie dziwię :). Bardzo Panu dziękuję za te cztery lata spędzone w tej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.05, 11:43 Tak!!! Duszniki Zdrój "Kozia Hala" :) Kto był drugim opiekunem? Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: XV L.O. 23.03.05, 14:47 Jak pojechałem pierwszy raz to była pedagog p.Dojwa (pozdrawiam bardzo serdecznie), a za drugim razem p.Halina Szarek (pozdrawiam jeszcze serdeczniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NikAr86 Re: XV L.O. IP: 156.17.217.* 31.03.05, 09:44 Dzień bez wazeliny to dzień stracony!Wiem coś o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.05, 12:11 Co wiesz moja droga Niko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NikAr86 Re: XV L.O. IP: 156.17.217.* 05.04.05, 11:28 Z doświadczenia nie wiem nic, bo tego nie praktykuję. Ale z obserwacji... duuuużo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.05, 17:05 Te "u" są wielce znaczące... Moja droga... Opowiedz coś o swoich obserwacjach na temat wazeliny w XV LO... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: XV L.O. 06.04.05, 17:26 Tak to jest, że nie można już cenić nauczycieli, bez oskarżania o wazelinę. Naprawdę bardzo ceniłem od początku i do dziś cenię wielu nauczycieli z XV L.O. np: p. Bartosza Kickiego p. Halinę Szarek p. Jolantę Dojwę p. Martę Zielińską p. Świędrych i jeszcze paru by się zebrało... bez wazeliny, bo jej już dzisiaj przecież nie potrzebuję... w odróżnieniu chyba od Ciebie, bo matura już blisko?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NikAr86 Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.05, 09:22 Już po:)) dawno po...maturze:)na szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S_A Re: XV L.O. IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 23.04.05, 17:09 jejq, jak fajnie sie czyta takie komentarze. Ciesze sie ze watek nie upadł;). Chetnie bym sie cofnela chociaz na jakis czas do LO, zwlaszcza do 1 albo 2 klasy, gdzie byly najfajniesze wycieczki i najfajnieszy czas. Nie myslalo sie o maturze, czas prawie beztroski...co za czasy, co za czasy....to se ne wrati;/:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.05, 18:05 Coś mi się widzi że pisała na tym forum osoba z mojej klasy :) Matura rok 2000 !!! Szkołę wspominam miło, nauczycieli tak samo, a co do języka francuskiego to nie żałuję że się go uczyłam. Klasa mogła być trochę lepsza, ale w sumie to nie mam czego żałować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cenzor Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.04.05, 02:00 a wiec: Slowik - widzialem go moze 2 razy przez 4 lata nauki Piłka - niezłe chodaki Dubikowa - musztra i kontrola identyfikatorow Pachosia - sucha wic z problemami emocjonalnymi. I ten kubek ze słoniami... Mandatowa - nietoperz z pledem - mam nadzieje ze lepiej zarzadza niz uczy... Szmigielka - niezla babeczka tylko kiedy czas na nauke? Wiesia CiagCiag- najwazniejsze ze wogole wie ze zyje Sachadelka - troche zalatuje ale rowna z niej babeczka Zwolu - spoko koles, rowny gosc Slawek - sweter nosimy zawsze w spodniach pod paskiem. Domaradzki - polknal kija? Teodorczyk - plywak bez majtek Gorniakowa - dama a teraz dErEktorka Krasowska - nadal mowi sama do siebie? :)) Kozba - małe, wredne, wymagające Ursel - wymagajacy tradzik Janek Boro - czy ufo nadal straszy? Sabina Goslawska - wlochate nogi i zero zaangazowania Block - general wojs radzieckich Szarek - niezly przekret Hałabała vel Hałaczkiewicz - wielki problem psychiczny (leczy sie?) (P.S. zwolniona z XIII ze wzgledu na problemy emocjonalne) Elka Bloniarz - wymagajaca i sensowna Pirsik - hardcore bez ograniczen. Czy on wie ze pracuje? Blaszczyk - cieeeeżka sprawa. Tusza zle dziala na psychike. Wiecej nie pamietam, serdecznie żałuję... ----------------------------------------------- Tytul Najlepszych Nauczycieli XV zdobywaja: mgr Elzbieta Bloniarz - MATEMATYKA - za poswiecenie, sumiennosc i obiektywizm mgr Radomir Zwolinski - SPORT - za poswiecenie, humor i wytrwałosć ppłk w st. spocz. Jan Teodorczyk - PO - za humor, podejscie do ucznia, sumiennosc mgr Aldona Wolna - JĘZYK POLSKI - za wspaniale poswiecenie, sumiennosc i rzetelnosc za ktore została zwolniona (uczyła tylko przez rok - wspaniała polonistka) mgr Emilia Krasowska - BIOLOGIA - za rzetelnosc, obiektywizm, poswiecenie Tytuł "Gorzej byc nie może" otrzymuja: BYŁE GRONO DeReKTORSKIE: Sloma, Dubikowa, Pikus - za wprowadzanie bezsensownych zasad, rygoru, bezmyslne tworzenie klas (sekretarka menadzera) oraz kumoterstwo i zwolnienia "niezakumplowanych" nauczycieli. ORAZ GRONO PEDAGOGICZNE (???): Sabina (chemia), Błasza (francuski), Pachosia (historia) HONOROWY TYTUL NAJGORSZEGO NAUCZYCIELA XV LO WE WROCŁAWIU OTRZYMUJE: - HAŁABAŁA - (matematyka) - ta kobieta to osoba zupełnie niezrownowazona emocjonalnie, kilka razy wycofywana z nauczania poszczegolnych klas na prosby uczniow, rodzicow i wychowawcow klas. Wczesniej zatrudniona w XIII LO we Wroclawiu, skad rowniez zostala zwolniona i "za porozumieniem stron" zatrudniona w XV. Uczniom tej Pani serdecznie wspołczuje. Szkole ukonczylem w roku 2000. Wspominam ten czas jako bardzo przyjazny i beztroski. Jak sie chcecie poobijac i miec czerwony pasek to XV bedzie dobrym wyborem. Pozdrawiam AntyHałabiałarz i Sexmaniak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 22:31 A w której klasie byłeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.05, 20:19 a to nie kojarzę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 11:09 Na Pikulskiego mówiliśmy Heichachi (postać z tekkena) za te jego klapki. Znienawidzonym nauczycielem w szkole była za mojej kadencji Hałaczkiewicz, której wymagania programowe były nieprzystające do wiedzy przekazywanej na lekcjach. To zły pedagog, nie ma podejścia do uczniów i nie potrafi uczyć.A najgorszym nauczcielem w XV LO była Błaszczyk. Ja się co prawda uczyłem u Kotlińskiej, ale widziałem jaką gehennę urządzała uczniom ta kobieta (Błaszczyk). Jej niezrównoważenie emocjonalne dotykało bardzo wielu osób i łamało im życie. Mam nadzieję, że kiedyś poniesie odpowiedzialność za swoje postępowanie. Po 2 latach nauki u Kotlińskiej, która była ostra, ale ludzka potrafię do dziś niemało, natomiast schemat nauki u Błaszczyk jest taki, że w ludziach obecnie pozostał tylko strach i nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 16:17 Gość portalu: Dawid napisał: "Mam nadzieję, że kiedyś poniesie odpowiedzialność za swoje postępowanie" I kto to pisze?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.05, 10:59 Ja piszę! W przeciwieństwie do ciebie mam odwagę się podpisywać swoim imieniem, a ty kim jestes? Matriksem! Nie istniejesz. Czlowiekiem z nieudanym zyciem, bo ja, zdziwisz się, ale wiem, kto to pisal. Autor: Gość: Matrix IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl Data: 19.05.2005 16:17. To zbyt znaczące bym się nie domyslił. Ale tak to jest z takimi jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: XV L.O. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:10 Chyba jednak nie do końca się domyślasz kim jestem skoro mówisz do mnie w ten sposób. Zastanów się. Dobrze radzę. Zwracam tylko uwagę, że piszesz bardzo przewrotnie. I nie bój się: ja naprawdę istnieję:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.05, 18:30 Na Pikulskiego tak się mówiło?? Nie słyszałam o tym. A Kotlińska była spoko, szkoda że tak krótko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cenzor Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.05.05, 21:25 wiec jednak nie tylko ja mam wrazenie ze Halaczkiewicz ma problemy ze soba... To najgorszy nauczyciel jakiego spotkalem w czasie swojej edukacji. I nie ze wzgledu na wysoki poziom nauczania i wymagan, ale ze wzgledu na niewspolmiernosc tych dwoch: przekaz wiedzy nikly, wymagania nieokreslone - sama nie wie co sie dzieje na jej lekcjach. Pamietam jak mnie poprosila zebym zostal po lekcji i wytlumaczyl jej na czym polega system punktowy, ktory wczesniej zaakceptowala...(to byl jej pierwszy rok w XV) Kretynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devi Re: XV L.O. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.05.05, 14:57 ja od okolo miesiaca jestem absolwentka XV LO. przez 3 lata meczylam sie na francuskim z pania B. bylo milo ale sie skonczylo. teraz juz pozostana wspomnienia. ogromne podzikowania dla p.Zwolinskiego za to ze wytrzymal z nasza klasa joko wychowawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: XV L.O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.07.05, 10:18 No jak to Moniczko mial z nami pan Zwolinski nie wytrzymac - takie z nas bystrzaki byly ;) Mam nadzieje ze Pani B wiecej nie spotkam,ale w jest takie pradopodobienstwo podczas sesji zimowej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomir Zwolinski Klasa 4B matura rocznik 2001 IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.07.05, 19:51 Czy jest na forum ktos z klasy 4B, ktorej wychowawcami byli p. Berduszek (w kl.1) i pan Radomir Zwolinski??? Lista Obecnosci: BAR. JUSTYNA BAS. KRZYSZTOF BES. KATARZYNA BOJ. ANETA BON. KRZYSZTOF ELB. ANNA GAW. MAŁGORZATA GŁU. AGNIESZKA GÓR. BARTOSZ GRA. AGATA HRE. JOANNA JUR. MAŁGORZATA KAS. MAŁGORZATA KOŁ. DAWID KOŁ. EWELINA KOW. WOJCIECH KUS. MIKOŁAJ LIS. IGOR ŁAS. JOANNA ŁOP. URSZULA MAK. MONIKA MOR. KINGA MOS. DARIA OLI. ELŻBIETA PAP. MAGDA PAT. MAGDALENA PUC. DANIEL RYB. MARTA SOS. BARTOSZ STA. TOMASZ WĘG. DOROTA Odezwijcie sie jesli tu jestescie! Pozdrowienia dla p. Zwolinskiego! AntyFan Halabaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: Klasa 4B matura rocznik 2001 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.05, 21:20 czego uczyła p. Berduszek - bo już nie pamiętam :) Jednak p. to chyba kojarzę :) czy w-f uczą ci sami nauczyciele co 5 lat temu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4B Re: Klasa 4B matura rocznik 2001 IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.07.05, 18:38 Berduszkowa uczyla wf. Nie wiem czy jeszcze uczy, bo szkole skonczylem w 2001 i od tamtej pory tam nie bylem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-fanka Re: XV L.O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.07.05, 12:38 Ja rowniez jestem absolwentka xv lo i nie moge powiedziec ze jestem zadowolona z wyboru tej szkoly.Jest wiele powodow.Po pierwsze poziom nauczania jest bardzo niski.Wbrew pozorom w szkole sie nie uczy(oczywiscie nie pisze o wszystkich nauczycielach bo byli i tacy co sie wywiazywali ze swych obowiazkow).Przez 3 lata bawilam sie w lepienie plakatowi i innych bzdur ktore nie mialy nic wspolnego ze szkola srednia.Nie polecam xv osobom ktore chca sie czegos wiecej nauczyc oprocz robienia "prezentacji mulitmedialnych".Mam nadzieje ze po zmianie dyrektora cos sie zmieni w tej szkole.Wreszcie koleczko wzajemnej adoracji miedzy zaprzyjaznionymi nauczycielami sie rozwiaze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.07.05, 03:44 XV spi w czasie wakacji? Wszyscy wyjechali??? Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: XV L.O. 31.07.05, 19:44 Czy zaglądają tu może inni absolwenci XV - matura 2003??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacholizm Re: XV L.O. IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.08.05, 02:43 Pozdrownienia dla wszystkich absolwentow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k27 Re: XV L.O. IP: 62.233.176.* 21.08.05, 14:07 biorę w obronę p. Błaszczyk, która w XV uczy franc. Ja kończyłem szkołę w 1997. Babka jest wymagająca, ale wystarczy robić to co ona chce i być systematycznym a włos z głowy nie spadnie. Po trzech latach francuskiego (p.Blaszczyk przyszla w 1995) bylem w stanie dogadac sie swobodnie z francuzami nie robiąc głupich min, ze nie rozumiem. Tacy nauczyciele jak ona przygotowują bachory do normalnego zycia: ostrego szefa w pracy czy wymagającego klienta. Poza tym teraz juz kazdy, nawet niepowazny pracodawca pyta o znajomosc jezykow. Ludzie bez wiedzy to dzis ludzie bez kasy - a oto teraz chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila... Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.05, 11:37 w XV LO bylo swietnie! Doceniam to dopiero po maturze ;) serdeczne pozdrowienia dla p.Anny Dawidowskiej, ktora miala do nas wieeeelka cierpliwosc ;) a takze dla p.Sachadel (nigdy nie zapomne bystrzakow..) oraz dla p.Radeckiego, ktory jest wspanialym czlowiekiem, tylko ja poprostu nie umialam matematyki ;) a nikt nie pamieta Piłata?? Uczyl przez roku, bardzo kontrowersyjna postac, nikt go nie docenial (oprocz mnie;)), swietnie uczyl, mial wspaniale podejscie do uczniow, i wogole fantastyczny facet :) no ale coz... de gustibus non est disputandum... p. Piłat teraz podbija Szkocką ;) serdeczne pozdrowienia dla niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: XV L.O. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.09.05, 10:12 Ja pamietam prof. Piłata, rzeczywiście fajny facet :) A co do prof. błaszczyk, to sie bardzo zmieniła, na początku wydawała sie rzeczywiście straszna, ale teraz jest w porządku, jest wymagająca, ale tacy powinni by nauczyciele. Dla mojej klasy jest bardzo miła, zawsze z nami pogada, na różne ciekawe tematy:) i mówi że jesteśmy kochane dzieci :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankos Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 20:32 XV skończyłam w tym roku. NIgdy nie będę żałować wyboru tej szkoły. Przede wszystkim mialam świetną klasę (pozdro dla 3C '86). Co do nauczycieli, wiadomo ze nie ze wszystkich można być zadowolonym. Najlepsza była p. Bożena Święch. Wielki szacunek dla niej. Natomiast nie źle wspominam p. Górniak i Ursel. Sabinka też do ulubionych nie należy :p No i jeszcze p. Kutkowski. Hmm.. nie wiem czy sie smiac czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: XV L.O. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.05, 11:35 Cóż... Trudno mi uwierzyć, że taki potwór, który uwalał ludzi z mojej klasy uczłowieczył się. Mnie uczyła p. Kotlińska i ona za moich czasów była niezłą nauczycielką i sporo języka zostało mi do dziś. Nie gnębiła ludzi, tylko wymagała w przeciwieństwe do B. Ale jak się zmieniła to znaczy, że jednak proces wychowawczy ciąglę przeprowadzany na niej przez uczniów odniósł skutek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk071 Re: XV L.O. IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 29.09.06, 02:00 > głupich min, ze nie rozumiem. Tacy nauczyciele jak ona przygotowują bachory do > normalnego zycia: ostrego szefa w pracy czy wymagającego klienta. Poza tym > teraz juz kazdy, nawet niepowazny pracodawca pyta o znajomosc jezykow. > Ludzie bez wiedzy to dzis ludzie bez kasy - a oto teraz chodzi! Otóż mylisz sie chłopaku, pani B. sama przyznała podczas jednej z godzin francuskiego, że uczyć to ona nie umie ale może nam pomóc SIĘ nauczyć, przyjęła rolę kata, który sprawdza postępy nie wnosząc generalnie poza tym nic więcej. A tekst o 'ostrym szefie czy wymagającym kliencie' to jest żywcem z jej ust wyjęty. Jest też druga strona medalu - pani B. zdarzają sie przypływy empatii i czasem komuś pomoże zamiast zjechać jak szmate, ale to precedensowe zjawisko także wszyscy czekamy aż pani B. osiągnie wiek kardynalski i jak to ktoś ujął 'nietoperz z pledem' co zamknął palarnie wręczy B. wypowiedzienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomczyni Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:54 Hellouuu!!! Ja jestem teraz w klasie maturalnej. Bardzo sie boje maturki, bo czuje ze jeszcze nic nie umiem:( Pozdrawiam serdecznie: p. Radek ( nie mam juz fizyki i bardzo mi tego brakuje, bo lekcje z pania profesor byly połaczeniem przyjemnego z pozytecznym > humor i nauka<) p. Smolis ( super babeczka - nic dodać nic ująć) p. Koźbę ( za jej teksty i za to, że tak bardzo lubi pytać i straszyć uczniów) p. Kwokę od gegry ( jeszcze nie bylo lekcji zebym nie wyszla z bananem na twarzy) p. Uśniacką ( zawsze boli mnie brzuch przed angielskim ale musze przyznac ze duzo sie nauczylam pomimo tego stresu i ciaglych kartkoweczek) p. Kutkowskiego ( mam nadzieje, ze zobaczymy razem te pluca w pazdzirniku;)) Chcialabym sie zapytac czy jest tu moze ktos z XV kto dostal sie na medycyne lub jakikolwiek kierunek medyczny!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 86 Re: XV L.O. IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.01.06, 14:06 3xNIE! Pani Joasia Błaszczyk (pewnie mi wytoczy proces za użycie jej imienia i nazwiska, bo już sie do tego kiedyś przymierzała...hehe) nie zmieniła się znów tak bardzo, żeby mówić o człowieczeństwie, fakt - była moim wychowawcą, a klasa stawiała jej tak ogromny opór (kilka razy udało nam sie doprowadzić p.prof. do płaczu), że zmiana z jej strony to raczej przystosowanie niż świadomy krok do przodu. Nie da sie ukryć, iż uczyć francuskiego to ona nie umie, bo "uczeń powinien uczyć sie sam". Zresztą jej ulubionym zajęciem było, wyliczanie każdemu godzin nieusprawiedliwionych i wyszukanie coraz to nowszych afer, co skutecznie utrudniało prowadzenie lekcji. Ale śmiechu dużo z nią było, tyle że był to nerwowy śmiech paranoiczny. Nie polecam nauki francuskiego z panią B. osobom, które mają słabe nerwy, bo sie można wykończyć. Ale zmiana jakaś z jej strony jest. Pod naciskiem uczniów, nauczycieli i dyrekcji nie "udupiła" nikogo w klasie maturalnej. Baaa nawet jej sie zdarzało, nie raz, że była miła(!!!), gdy zwykle jest argonacka i agresywna. Jednakże z perspektywy czasu, dość pozytywnie wspominam te ciągłe awantury, utarczki itp. czegoś to na pewno w życiu uczy, ale chyba nie taki cel jest w edukacji francuskiego. ZA NAJLEPSZYCH NAUCZYCIELI XV uważam: 1) p. E.Błoniarz - matematyk, może nie tak doskonały jak p.Radecki ale bardzo porządna kobieta-nauczyciel z sercem. 2) p. S.Słomski - nie wymagający historyk, ale jeżeli znalazło się chęć do nauki, można było naprawdę wiele osiągnąć 3) p. Sachadel - za księżniczki i królewiczów... ale ostatnio zdaje sie pani S. pracuje w agencji produkującej reklamy dla Heyah... oczywiście nie sposób nie wymienić p.Kickiego, p. mjr. Bloka, ale to kalsyka gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.b. Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:24 A ja konczylam XV w 1995 r, a zaczynalam jak "piętnastka"była jeszcze liceum wojskowym. Ehhh, to były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: XV L.O. IP: 217.30.159.* 11.01.06, 11:30 Ja też kończyłam w 95r. do której klasy chodziłaś? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
bachak Re: XV L.O. 11.01.06, 13:36 Do sekretarek, to chyba D była, już nie pamiętam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: XV L.O. IP: 217.30.159.* 11.01.06, 14:29 Tak D, ja nie dotarłam do Sekretarek, zostałam w E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JURUŚ Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:31 XV LO TO JEST TO!! Chodziłem do tej szkoly i złego słowa nie dam powiedziec! Pierwszorzedna szkola... troche piły jest ale jak trzeba to i jest lajcikowo:D prof. Kicki podobno the best ale mnie nie uczył..(osoby z jego klasy opowiadały) pani Pachocka to jest to.. kobieta z klasą.. i pani Zielinska ... RULEZ!!!! bibki z moja klasa to po prostu miodzio kochani!! www.loxv.wroclaw.pl jakby ktos chcial wiecej o naszej wspanialej szkolce to welcome:D Teraz jakies nowe mlode nauczycielki doszly ale nie wiem od czego .. jedno jest pewne są tu nauczyciele z powolania .. chociaz zadazaja sie przymulaści..:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: XV L.O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:32 zapomnialeś wspomnieć o wspaniałej pani Dubik no i Pani Ursel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drim XV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:47 29 listopada Święto szkoły! Może starsi absolwenci (jeszcze OLW) przyjdą odwiedzić stare śmieci! A po spotkaniu w szkółce może jakieś piwko w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś